Силна обич или временно обсебване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Силна обич или временно обсебване?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2430 пъти
Здравейте! Реших да пиша тук, за да получа няколко безпристрастни мнения. Жена на 25 години съм в сериозна и щастлива връзка от 3 години насам, но от 5 години насам не спирам да си задавам някои въпроси относно бившия ми и връзката ми с него.
Бяхме на 19, аз му бях първата, той на мен първия. В началото не исках да започваме връзка, защото не бях готова, бях му го казала, и двамата бяхме наясно. Въпреки това момчето правеше големи жестове, виждах, че е влюбен и че страда, и реших да ни дам шанс (не бях имала връзка и приятел преди него, защото приоритет ми беше ученето а и не исках да бъда разочарована, но опознавайки го му се доверих).
Още от началото на връзката ни имаше мои снимки навсякъде- на фон на екрана на телефона му в продължение на 8 месеца, на ковър и на профилна във фейсбук, коментари от него с целувки, сърца, послания на мои снимки. Не бях виждала преди момче да демонстрира толкова много любовта или обсебването си към едно момиче.
Всичко беше нормално до момента в който след 8мия месец не му разказах случайно за едно момче, което е било влюбено в мен, но заминало да учи в Австрия. От тогава той се побърка. Мислеше, че го чакам да се върне и че съм временно с него, започна да ревнува без да има причина- начина, по който се обличам (потник и къси панталонки в лятно време, нищо особено), започна да ми рови в телефона, да ми поставя ултиматум да прекратя връзка с най-добрия ми приятел, защото имал задни мисли. Изцяло се промени. Въпреки глупостта да ревнува, аз виждах, че искрено страда, което ме навеждаше на мисълта, че наистина ме обича.
Нещата започнаха да отиват към по-лошо и се разделихме с много лоши думи. Той се опита да се свърже с мен няколко пъти след това, но аз му казах, че няма смисъл ( тъй като 5 пъти преди това сме имали същата ситуация и той не се променя) и да престане да ме търси.
Така и стана. На следващия ден започна да си публикува снимки от дискотеки, как купонясва и едва ли не колко му е добре въпреки станалото.
3 месеца по-късно разбрах, че е в нова връзка, която продължава до ден днешен.
Въпросът ми към вас е, смятате ли, че по време на нашата връзка (11 месеца) той е бил искрено влюбен в мен и ме е обичал, или просто е било едно обсебване, което е отшумяло в един момент? Смятате ли, че аз съм била истинската му любов, която се е примирил, че я е изгубил и е решил да продължи напред, или просто моменто силно привличане..? Бързо ме е забравил и затова е започнал нова връзка или я е започнал, за да ме забрави?
Благодаря ви предварително за мненията! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7a51e0ed5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това са сърдечни отношения. Допитай се до своето сърце, чуждите, биха дали обяснения с ума си, но няма как да усетят истината.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9e028e7140
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обичал те е. Но това момче е имало проблем със самочувствието. И аз понякога така като изревнувал като мъжът ми спомене за друга жена свързана с него и започвам да потъвам в ревностната мъка и мисли. Опитал е да се извини, да се сдобрите, но си го отсвирила какво очакваш да направи.? Това за дискотеките е отчаян опит да се прави на интересен да ти привлече вниманието. Със сигурност е страдал. А за момичето не знам, за някои неща няма обяснение, те просто се случват. Личен пример - бях влюбена в мъж, с който се срещах само за секс, горе долу година, с времето симпатията прерасна във влюбване тъй като ми беше колега и го знаех какъв е като човек. Е признах чувствата си и той ме отсвири. След няколко месеца срещнах моят съпруг, не започна нашата връзка с влюбване, свалки и т. н. а просто така от няква изгода и за двамата. Аз да си лекувам разбитото сърце и наранено его, той негови си причини.. Макар във връзка все още обичах колегата, но с времето всичко се разми. Та така бившият ти се е хванал с ново гадже за да се излекува от теб

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ad97853b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какъв е изобщо смисъла да ровиш в нешо отпреди пет години, още повече, че ти самата каза, че си щастлива сега? Ей така стоя си и се сети или как? Това жените сме страшна работа - почувства се малко по - добре и спокойна във връзката си и ти доскуча толкова, че чоплиш тинейджърски неща? Бас държа, че ако ти се обади ще хукнвш пак.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 069ec62f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имал е чувства. Любов като неговата не е по-малко любов от всяка останала, но е по-токсична и рядко успява да просъществува дълго и щастливо.
Бившият ти не е бил готов да се отдаде наистина, да те обича с доверие и свобода. Неговата любов е била малко по-егоистична, затова те е ревнувал, ограничавал и все ти е изглеждал обсебен. Първите по-сериозни чувства са си странни, не знаеш какво да ги правиш и как да ги изразиш, защото те е страх от всичко. В интерес на истината, ти също не си го обичала свободно, щом изобщо думата "обсебен" ти е идвала на ум за него. Почти задължително е поне веднъж в живота си да имаш такива отношения с някого, за да можеш после да се научиш да оценяваш, да си търпелив, пък и да обичаш. Минали са години, а ти още му нямаш доверие, че те е обичал. Била си с него, а той не ти е имал доверие, че го искаш. Вярвай на сърцето си, не губи много време в анализиране.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f3ed602422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом си задаваш толкова въпроси, значи ти си тази, която го обича още. И най-голямото отмъщение за бившо гадже е единия да види как другия наистина го е забравил. Не очаквай нещо пак от този човек. А щом още мислиш за него си помисли дали ти наистина обичаш сегашния си. Слушала съм, че когато човек обича истински някой, забравя всички бивши и даже му се струва, че са нищо в сравнение със сегашния.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: da3fc22ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз мисля, че те е обичал. Истински. А дискотеките и новата връзка са нарочно-за да ти върне за болката, която е преживял-не че си виновна, сама казваш, че с теб и другия не е имало нищо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b188485893
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ей т'ва жените, бе. Мама ви проклета. Стой си на гъза и се радвай на връзката, която имаш. Ама не можеш, нали? Щото сте гадни, завистливи вещици. Са не го обичаш тоя, 'дет си с него, т'ва е ясно. Иначе нямаше изобщо и през акъла да ти минава бившото месо.
К'во да ти кажа... видял е, че не струваш и сега си има друга. Която няма проблеми с това какъв е той. Сигурно не му и говори за други мъже а се радват един на друг.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fe42f97e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Истински те е обичал, но е малко комплексите. А и ти не разказвай за други момчета на гаджета та си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9aab342fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Почти същото изживях в бившия - снимки навсякъде, как съм най-прекрасната, колко ме обожава ииии това до момента в който не започна да откача абсолютно безпричинно. За най-добрия ми приятел, после за колегите ми, после за непознати, дето ме гледали в метрото. Проверки, следене, ултиматуми и раздяла, защото вече не издържах.
Не че не е обичал. Просто този тип хора (болно ревниви) обичат така - задушаващо, обсебващо и просто превъртат в един момент. Радвай се, че си се отървала, почти можеш да си сигурна, че и в сегашната му връзка положението е същото. Болест е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: afe532b68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Границата между влюбване и обсебване вероятно е много тънка.
От друга страна на тези години мисля, че е нормално връзките да се преодоляват бързо и бързо да си намирате заместители. 11месеца не са кой знае колко.
Не го мисли, карай си нататък.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e32ca161c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За мен подобно нещо не е обсебване, а граничи с психично заболяване. Изпитала съм го на гърба си, много мои познати момичета също. Не е задължително въпросния човек във всички предишни или бъдещи връзки да се държи по същия начин, дори може ти да си единствената, която по някаква причина отключва тази му страна, но във всички случаи не го намирам за нормално.
Бившия, с който бяхме заедно 5 години и който ме срина емоционално покрай неговата психоза или каквото е там, много преди мен си намери нова половинка, а уж заради мен щеше да се самоубива, нямало да погледне друга жена и т. н. Въпреки, че вече 10 години сме разделени знам, че разпитва за мен общи познати, макар самия той да е вече семеен и с дете.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 07b1f6b8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обичал те е, другата е била заместител, да видиш колко е търсен и как бързо е забил нещо. Един вид виж ме как бързо се уредих, и колко много я обичам, пък ти коя беше? Чист заместител. Вие сте били 11 месеца заедно, и кога успя да те забрави, кога залюби другата. Просто се е опитвал да заличи спомена за теб с другата. Дискотеките-същата работа. Отдал се е на живот, забавления, за да не остане сам, и да се сеща за теб. Защо си си го причинила това да му гледаш снимките, профила? Аз избягвам да гледам на бивши гаджета, само ще се нараня да видя новата, колко са щастливи, къде ходи. Най-добре да не знам нищо, защото само ще се почувствам тъпо. Един съвет- не го прави и ти, дали от любопитство или иначе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d19f48527b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   на въпроса може да отговори само той. Тук всеки ще даде различно предположение в зависимост от личния си опит, нагласи и преживявания, но какво се е въртяло в главата му само той може да каже.
По-важният въпрос е защо толкова те вълнува какво е мислел? Какво ще те грее ако те е обичал, но го е преживял или обратно, ако не е било любов? Каквото и да е било, е минало. Гледай напред и не го рови, да не стане и със сегашния нещо подобно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: db1b2c79f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Каквото и да е било е свършило. За какво ти е? Ако сте държали толкова един на друг щяхте днес да сте заедно. Гледай напред, а не назад. Няма смисъл, не се интересувай от него, не чопли стари рани. До нищо добро няма да те доведе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker