Приятелство с бивша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелство с бивша
преди: 5 години, 9 дни, прочетена 1596 пъти
Как бихте реагирали, ако разберете че приятеля ви се вижда с бившата си, пият кафе заедно, пишат си? Бихте ли приели да го прави, дори и да ви казва, че не я обича и са само приятели, защото просто това, че са се разделили не значи, че трябва да се мразят? Дори и да е с вас в момента, пък да и пише от време на време, и да се срещат?
Вярвате ли в такова приятелство, и възможно ли е изобщо? Възможно ли е да е щастлив с вас, но тя да му е приятелка и да се интересува от живота и? Вярвате ли, че където е имало тръпка пак ще има, колкото и да ви се кълне, че няма нищо към нея вече? Защо един щастлив във връзката си мъж, ще иска да е приятел с предишно гадже?
Един бивш упорито се опитва да ме вкара в графа приятели, има си гадже, но иска да се виждаме като приятели. В момента просто не знам какво да правя, пък и не мисля, че ще е редно спрямо новата. Аз на нейно място не бих приела гаджето да си пише или вижда с някоя предна тръпка, колкото и да сме щастливи. Щеше да е неуважително спрямо мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 дни
hash: 513b0df3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно не! Нищо не деля с бившите, могат да се радват на спомените ни. В моя случай, никой мъж не е искал просто да ми е приятел, а повече.. Опитва се да те направи "резерва", т.е. Ако нещо стане, или пък не стане с неговата да спи с теб, но след това да се оправдае "но ние сме просто приятели"..

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 6247646dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приемам за нормално поздравяване по улицата, пожелания за празници, добро поведение в обща компания и евентуална помощ в тежък момент. Разбирам, че бившите имат много общи познати и е напълно нормално да попадат в една стая при повод като рожден ден. Бих приела единична уговорена среща, например за обсъждане на сериозен проблем или обща тайна. Няма да имам против, ако някои път се разпишат в чата.
Такива неща се случват, но не и всеки ден. Аз имам добри отношения с бившия ми, но ние определено не сме близки приятели. Не сме се виждали от години, не сме си писали повече от 3 реда за празник и двамата сме съгласни, че така трябва да си останат нещата. Ако той се обвърже, вероятно и малкото ни контакти/два пъти годишно/ ще прекъснат напълно. Не бих искала да съм пречка в новата му връзка. Уважавам го, той заслужава да бъде щастлив и съм последния човек, който ще рискува да му попречи. Той направи това за мен, когато аз си намерих нов приятел. Към него изпитвам благодарност, уважение и държа на него като човек, но ние приключихме. Не би ми било приятно, ако приятеля ми си пише постоянно с бившата и излиза насаме с нея редовно. Дори да вярваш на твоята половинка, как ще повярваш на чужд бивш? Стой настрана, тук ти се дава избор дали да станеш участник в интрига.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 61b34614fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Много зависи какви са били отнушенията ви. Ако сте ходили 5-6 месеца и просто не се е получило, може. Все пак това че не си пасвате ката двойка, не означава че като приятели не си пасвате. Но ако сте били години заедно, делили сте си леглото и хляба, лично за мен няма как да стане.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: eb3dec39c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъжете могат да са с други жени и да се виждат с настоящите на техните бивши. Познавам всичките гаджета на моята бивша, даже с някои сме правили бизнес и сме били големи приятели с баджанаците си отколкото аз с нея.
Жените обаче, не могат да се виждат с настоящите жени на техните бивши. Те ревнуват и от въздуха дето го дишаме ние мъжете. За тях любовта е просто едно състезание, измерено в цифрички ако може. Коя по-хубаво, коя по умна, коя къде завършила, коя за колко успешен мъж се омъжила... и тн. Авторке като се срещнеш с неговата ще си избодете очите сигурно, не го прави.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 42dbaa8d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В такива филми не се вкарвам , не съветвам и теб. Миналото трябва да си остане минало. Не пазя и снимки, сувенири и пр. Излезе ли някой от живота ми, не го пускам отново. Нито като приятел, нито като някакъв друг не ми е нужен. Дори не ги поздравявам като ги срещна, не ги мразя, но са ми безразлични. Съответно не ми е приятно и мъжът до мен да поддържа контакти с бившите си.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 178f71b3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма приятелство с бивши, лигльото те лъже. Дай му ултиматум с ясната представа, че ще го зарежеш.

Да, да, остра позиция, но с ооснование.

Приятелството изисква хората да могат да общуват без препядствия, без мелодрама. Сегашният партньор обаче не е длъжен да се съобразява с това - ревност, принципи, причините са много. На човека може просто да му е противна мисълта, че сегашният партньор общува с бивш/а. И е в пълното си право относно това възмущение - няма никаква гаранция, че срещата за кафе не свършва в леглото. По всяко време е в пълното си морлано право да каже "Стига толко - или мен, или нея".
Не са просто приятели тези бивши, повече има.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 дни
hash: 3892411347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако нямат дете или обща фирма, която да ръководят, непвиждам причина да се виждат двама, които не са заедно. Аз поне никога не бих погледнала назад. Не искам да се видя с някой от бившите ми и да ми разправя глупости, помниш ли едно време или да плюе по сегашната си. НЕ!

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: cdca0b507f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката
Благодаря за мненията. И аз не мисля, че може да стане, защото много ме нарани, пък и какво имаме да си кажем? Да предъвкваме миналото? Всеки да говори за новия си партньор? Може би след години-да, но на този етап-не. Хората е по-добре да се разделят окончателно, и да затворят вратата завинаги. Беше ми интересно да прочета различни гледни точки.

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 368c019855
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма нищо лошо в това да си имате уважението, да си кажете по едно "здравей" на улицата, но всичко си има граници. Вярно е до някъде, че там където е горяло, пак може да пламне, но също така е и много относително, касаейки отношенията ви по време на връзката, причината и начина, по който сте се разделили. Моят съвет е да не влизаш в прекалено близки отношения с въпросният бивш, освен ако не искаш втори шанс с него. В 90% от случаите води до подновяване на отношенията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker