Каква е представата ни за връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Каква е представата ни за връзка
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1118 пъти
Здравейте,
Напоследък много мисля над това каква трябва да бъде една връзка, какво трябва и какво не трябва да се прави, за да бъде успешна. Наскоро загубих баща си и почти няма ден да не мисля над това колко е кратък живота и колко уязвими сме всъщност. И колко е важно да намерим точния човек. Не просто човек с който да създадете семейство, защото децата порастват и поемат по своя път, а с нас остава половинката ни. Човек с който да се чувствате комфортно един с друг, да бъдете приятели, да имате поне едно общо хоби, да обичате да прекарвате време заедно, общо взето такива неща. На вид простички, но важни.
Миналата година се разделихме с приятеля ми след 3 годишна връзка, заради лоша комуникация, различия. Въпреки това почти през цялото време се чувахме по телефона, виждахме се но без сексуален контакт. Винаги сме били близки. В началото на тази година беше изминала една година от раздялата ни. Месец преди това баща ми се отиде, и тогава той много ми помогна да изляза от състоянието в което бях. Непосредствено след това той пое инициативата да говорим за нас. Призна ми че за тази една година от както не сме заедно не е имал друга. Аз също. Говорихме много за причините заради, които се разделихме за това че имаме още чувства, и не след дълго се събрахме. Вече минаха два месеца всичко беше ок до преди две седмици. Ето и причините: Бяхме за един уикенд извън София, направихме си хубава разходка снимки, след което казах, че ще кача снимки, и той ужасен ме попита дали са с него, след като му казах, че на снимките го няма въздъхна с облекчение. Стана ми много неприятно, въпреки, че на този етап и аз не бих искала все още да качвам общи снимки, но въпреки това ми стана неприятно не знам защо. След това гледайки телевизия пуснаха една реклама в която можеш да спечелиш околосветско пътешествие, и той се изказа по следния начин: Веднага бих оставил всичко и заминавам нищо не ме задържа. Адски ме заболя от това, не се издадох и променихме темата, явно и той се усети. Ще ви кажа как прекарваме време заедно. Не живеем заедно, никога не сме. Виждаме се 2-3 в седмицата понякога 4. През останалто време предпочита да се вижда с приятелите си, съответно и аз правя същото. Не че нямаме общи приятели. Имаме но не винаги се събираме всички. Когато сме заедно сме или у тях или у нас, гушкаме се гледаме тв, или за някой уикенд ходим някъде на разходка. За мен проблема, описвайки тези случки, е че не съм сигурна в него. Чувствам се отново пренебрегната, и някак за между другото. Това беше една от причините да се разделим. Все беше зает, все имаше уговорка да се види с приятелите си, все нямаше време и сили да направим нещо заедно. Имах малката надежда, че това ще се промени, но виждам че всичко лека по лека се повтаря. Вижте не съм от хората, които искат да са нон стоп с половинката си, уважавам личното пространство и съм за това да си го запазим. Всеки има нужда. Ами в общи линии е това. Странно ми е че го правя във форум, но имах нужда да си излея душата, пред хора, които не познавам. Много преживях и може би преценката ми за нещата е преувеличена не знам и аз вече. Не знам как да постъпя. Та на вас каква е представата за стабилна връзка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 89f7ae9052
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искам да вкарвам мухи, защото може и да греша, и не е хубаво да се вкарват филми в главата, но също така и да си наивна, но случката със снимките.. ме кара да си мисля, че в крайна сметка през тази година е имало някой до него, който още не знае че сте се събрали. Това би обяснило, защо те "пренебрегва" и излиза повече с приятелите си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1d168a98ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам ясна представа за стабилна връзка. За мен е достатъчно да има любов и хармония.
Чуй как си представям нещата. Мъжът говори на испански, примерно, а жената на китайски. Двамата се научават да говорят английски- ето ти стабилна връзка.
С приятелят ми сме много различни. Ние нямаме общи хобита. Аз си падам по хаоса в чувствата, а той и там е много стегнат. Той е коректен до побъркване. Умен е, но не слуша никого. Аз изслушвам, но дотам приключвам. Странно е, но ние си живеем добре заедно. Различията ни карат да проявяваме разбиране един към друг. Имаше период в които говорехме на различни езици, отне ни време да намерим баланс помежду си и да проговорим общ език, само наш език. Понякога се караме за неща, които не са присърце на никого от нас. Нито мен ме интересуват, нито него. Караме се, защото имаме нужда да си изкараме емоцията. Правим го и не се сърдим. Разбираме, че просто е трябвало да се скараме, за да ни мине. Понякога сме сладки като захар. Целувки, прегръдки, лигавене. Никой от нас не си пада по сладникавите връзки, но имаме и периоди, в които се глезим. Разбираме се без думи. Знам кога да му подам водата. Той разбира настроението ми още от сутринта, преди дори да съм проговорила. Нямаме идеална връзка. Напротив, ние сме ужасни, хаотични, нелогични, инати. А'бе, далеч сме от съвършенството. Но ни е добре заедно, говорим общ език и никой друг не е способен да го разбере. Нашата връзка няма да спечели награда за качество, но определено е стабилна. Стабилността идва с разбиране в степен прераснало до хармония. Може да не сте съгласни един с друг, но трябва да се разбирате. Може да се ядосвате понякога, но трябва да уважавате мнението на другия и неговите приоритети. Понякога различията ни причиняват болка и раздели, но е чудесно, ако се превъзмогнат. Можеш да имаш стабилна връзка само с човек, когото обичаш, уважаваш и разбираш. Дори да не си съгласна с него, дори да те вбесява на моменти. Стига да намерите начин да се разберете, връзката ви ще бъде здрава. Трябва да можеш да живееш с лошите качества на приятеля ти, те са част от него и точно тях ще трябва да търпиш в дните, когато изобщо не ти е до търпение.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 009b26124e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо-как може да повярваш на мъж, че една година е бил сам и на сухо?? Ха ха, невъзможно, това е адски много време!!
Второ-какво очакваше, да се промени и да си живеете щастливо? Мъжете не се променят, още по малко тези с многото приятели. Вярвай ми, говоря от личен, горчив опит.
Трето-една година си страдала по очевидно обречена връзка, не виждам да имате някакви хобита, неща, които да правите заедно.. Само да се разхождате и да седите вкъщи ми се вижда адски подтискащо. А теб те мисля за асоциална..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f83aa5f936
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Връзката е от двама души. Колкото и романтично и клиширано да звучи, все едно да сте сродни души. Да познавате какво иска другия и без думи. Секс и целувки може с всеки. Но само с един ще са ти най-сладки и ще чувстваш все едно летиш като го прегърнеш. Разговорите да вървят гладко, без някой да се смущава или да увърта. Да усещаш, че все едно с него ти е най-приятно да общуваш. Много хора забравиха да общуват на днешно време. Заровени са в телефоните, във фейсбука, таблетите. Забележи колко хора в едно кафене примерно не си поглеждат телефоните, или чатят. Много малко, нали? Е, същото е при връзките. Няма ли комуникация, няма нищо.
С това момче сте различни. Той е предпочитал да е с компанията си повече, отколкото с теб. Няма прекалено уморени и заети хора! Има приоритети и ти не си била за него приоритет. Запомни го занапред, когато някой мъж ти излезе с оправданието, че няма време и е уморен. Лъже те! Мъжете намират време за приятели, колеги, футбол, друг спорт, хоби някакво, но не и за теб, защото не искат и не си им приоритет. Всеки има ангажименти, но никой не е толкова зает, че да не отдели час-два да се видите. Не приемай това оправдание повече, защото само ще научиш човека до теб, че ще му се размине и ще злоупотребява. В никакъв случай не казвам да изискваш постоянно да сте заедно, и ако наистина не може, да се видите. Просто да не оставяш някой да се научи, че ти приемаш всякакви оправдания, и че ти се поставяш на задна позиция след всички останали в неговия живот.
Стабилната връзка става с компромиси и взаимно желание. Вие сте били година разделени, отчуждили сте се. Ще е необходимо време да се сближите пак, стига и неговите чувства да са силни и да не е с теб, заради сигурността, която му даваш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bef08f9357
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Омъжена съм, имам деца, имах дълга връзка с мъжа ми преди това, без да сме живели задно и едно мога да ти кажа - сигурност няма. Стабилността е временно състояние, както всичко на този свят.
Не натоварвай другия с очакванията си и изискванията си към него, ако не можеш да го приемеш какъвто е, прекрати връзката. Ако искаш да промениш нещо в една ситуация трябва да промениш първо себе си.
Лично аз не виждам перспектива във връзката ви, според това, което пишеш. Щом не се чувстваш щастлива и удовлетворена, какъв е смисъла да я продължаваш?

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3ba6872515
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз вече незнам какво е да съм във връзка. Бил съм с години заедно с момичета. Споделяли сме залъка си. Неволите. Тъгата. Щастието, топлината в леглото през зимата :) И с тях сме се гушкали така и сме гледали филми и сме излизали. С едната сме пътували из света, и съм й спасявал живота и тя ме е гледала болен, и със счупен крак и се е карала с докторите заради мен... Другата ме изчака от казармата и през '90 минахме на картофи и компот от село в Студентски град. С третата пропътувахме Европа с колела на пътешествие за 6 месеца, през което ни се случиха какви ли не неща...

Наистина вече незнам какво е да си във връзка.

Мисля че достатъчно вече опитах и съм крайно разочарован от жените.

Всички са ме лъгали през цялото време. И трите са ми изневерявали. Не само тия трите... и другите 5 с които сме опитвали.

Много ме боли, съжалявам. Стига толкова. Имам такава буца в гърлото, която вече 15 години напомня за себе си... че вече ходя само безцелно на работа, не знам къде се намирам и се напивам след като виждам баща ми да плаче на масата, че не е очаквал от мен да остана стар ерген.

Авторке, бих те излъгал какво представлява връзката, но сега виждам че е една утопия и детска приказка, в която децата май само вярват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 84517aac9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 3:
Аз съм мъж на 34 години и от година и половина не съм правил секс, от както се разделихме с жена ми!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker