Любов срещу амбиции - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов срещу амбиции
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 2956 пъти
Здравейте!

Ще се постарая да бъда максимално кратка. От около година имам връзка с мъж, с когото се развиваме в една и съща област. Щях да бъда на 100 % убедена, че това е човекът за мен, ако не беше проблемът, който предстои да опиша. Много го обичам, както и той мен. Всички ни казват каква хубава двойка сме, като създадени един за друг. Проблемът е, че той, за разлика от мен изобщо не е амбициозен. В никакъв случай не е мързелив. Напротив, дори е много прилежен и усърден в работата си. С каквото и да се захване, прави го перфектно, но просто няма желание да върви нагоре. Сегашното положение напълно го задоволява. Дори да го изгонели от работа (а той е на престижна работа, към която мнозина се стремят с всякакви средства и се боя, че в следствие на интриги може да бъде отстранен в полза на някой натегач), нямало да му пука, щял да работи друго. На него не му била нужна кариера, а само да си изкарва хляба. Всичко това ме вбесява, но всякакви опити да говоря с него по темата само влошават положението. Опитах всичко - молби, съвети... Не и не. Разбирам, че това е в природата му, а срещу природата не може да се върви. Или го приемам какъвто е, или се отказвам от него. Аз обаче го обичам прекалено много, не мога да го напусна заради това. Прекалено дребно е, за да е причина за раздяла, но и прекалено голямо, за да може просто така да се изтърпи. Не знам вече какво да мисля. Вие, какво ще кажете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: dd9b9832c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти сама си го написала -" Или го приемам какъвто е, или се отказвам от него. ". Съгласна съм с теб. Изборът си е твой.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fd6778a263
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кинтите и работата НЕ са най-важното нещо.
Важното е той да бъде щастлив, независимо от това, дали ще продава вестници, или ще бъде програмист в майкрософт. Защо му се бъркаш? Това не е липса на амбиция, това е липса на желание да трупаш повече и повече от парите, които не са нищо повече от средство за живеене...

Щастието не е непременно в парите или работата и ти не бива да му се бъркаш, да го молиш и тъй нататък... Живота и мирогледа (природата му) си е негов, а не твой.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: da2dd89133
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора:

Благодаря Ви, че взехте отношение!

Номер 2, не си ме разбрал правилно, може би вината е в мен, че не съм го описала правилно: въобще не става дума за пари, а за авторитет. Работата му изобщо не е високо платена и колкото и да расте в кариерата, доходите му няма да нараснат. Мъчно ми е, че на него просто му е все едно. Той е този, за когото парите са по - важни. Казва дори, че ако му падне по - добре заплатена, но по - малко престижна работа, ще напусне без колебание, защото за него смисълът на ходенето на работа е печеленето на пари (не на всяка цена и не милиони, а колкото да живееш като човек, не е меркантилен). Аз също не съм меркантилна, просто съм честолюбива. Неволно го сравнявам с колегите и приятелите му, които са започнали от същата стартова позиция, а днес са много по - напред - не по доходи, а по позиции и авторитет... и ми става болно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fa49cb304c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На моя мъж амбициите му взеха здравето и спокойствието. Внимавай какво си пожелаваш. Той си знае златната среда, не му се меси, че да не стане каквото искаш и после да съжаляваш.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a90a19ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Явно двамата имате различна представа за щастие. Защо обаче ти се опитваш да му наложиш своя модел? !
От това, което чета, имаш до себе си спокоен хармоничен човек. Не е мързелив, работата му е мечта за мнозина други. Какъв ти е проблемът?
Ел :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: da2dd89133
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4, ще запомня думите ти и ще се помъча да се вслушам в тях. Благодаря!

Ел, той е точно какъвто го описваш:) Затова го обичам толкова много! Проблемът ми е, че може да изгуби работата си от непукизъм, а наистина е добър...

Ще се радвам на още мнения!

Авт.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0a90a19ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сега прочетох и следващия ти пост и те разбирам по-добре. Съжалявам, ако съм прозвучала рязко. Авторитетът е субективен компонент на щастието. Явно повишение/ престиж за него не са трудова мотивация. Вероятно ниско платена, макар и авторитетна служба, не му носи удовлетворение, респективно не влага амбиция там. Това е много лична територия за един човек. Предлагам ти да не му налагаш твоето виждане, защото рискуваш да го изгубиш (не само като гадже, а като съвкупност от качества, които обичаш) или да се сдобиеш с мъж под чехъл.
Живей спокойно и се наслаждавай на любовта си.
Ел :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4d61d9ad27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И аз мисля, че трябва да го приемеш такъв какъвто е, важно е това, че не е мързелив. Той винаги ще търси начин да изкарва пари, няма да бъде безотговорен към едно бъдещо семейство например. Аз мисля, че трябва да му се довериш. Той може да бъде стабилен стълб. А ти следвай своя път и своята амбиция, това си е твое право, още повече, че го искаш и ти харесва. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9a25384957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До всеки успял мъж седи една умна жена. ПП дано да ме разбереш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: da2dd89133
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 и 9, благодаря и на вас!

8, точно с подобни размисли се опитвам да се успокоявам и аз. Хубаво е да ги чуеш и от друг човек:)

9, разбирам те много добре:( Това беше и моята изходна позиция. Само, че... моят човек е отчайващо неподатлив. Не приема влияния абсолютно от никъде. И двамата му родители са супер властни и авторитарни. Разведени са, той е израснал с майка си. И тя и баща му полагат всички усилия да го "насочват", т. е. манипулират и удрят на камък:) Приятелите и шефовете му също са се опитвали да му "влеят" амбиция. Не става. Той не слуша абсолютно никого. Това, разбира се е чудесно качество, но в умерени дози. А той наистина прекалява. Защото, понякога хората го съветват и за добро. Всъщност, аз съм единственият човек, който е успял да му повлияе за някои неща, но те са по - скоро дребни. Базовите черти на характера си, където е и НЕамбициозността, той не би променил за нищо на света. Който е създал тази поговорка е изхождал от презумпцията, че всички мъже са маниполируеми. Аз също наивно го вярвах, преди да срещна този. С такъв костелив орех няма справяне, по - инатлив е и от малко дете. Всъщност, уважавам го затова. Мисля, че е в по - добрата крайност. Но все пак е крайност... Да не говорим, че дълбоко го отвращават всякакъв тип "женски номера", надушва ги отдалеч (става въпрос за другите жени, защото ако аз му приложа, ще му падна страшно в очите и не смея) и това е най - сигурният начин жена да загуби всякакви позиции пред него. Има много жени, които са манипулирали мекотели, но ако попадната на мъж като моя... не са познали:)

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ec0ae68138
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей, съгласна съм с почти всички коментирали преди мен. Аз самата съм дете на амбициозен родител, който се опитваше да ми наложи модела на по-голямата ми сестра, но аз просто не съм като нея и никога няма да бъда... Надявам се той скоро да го разбере. Много сходно виждане имам като твоя приятел, макар че дори добре платената работа не ме пали толкова. В общи линии, реализацията на работното място, било под формата на много пари или голям престиж, изобщо не е определяща за щастието ми. За мен последното се крие в много по-различни неща. Но да не се отплесвам. Просто исках да ти кажа, че щом амбицията е важна за теб - действай и се развивай, но не се опитвай да го караш и той да прави същото, ще започне все повече да се съпротивлява. Имаш шанс нещо да се промени, само ако ти самата дръпнеш напред и той не иска да изостава... Но това е нещо, което зависи от него самия, дори ако не го приеме по този начин, не бива да му се сърдиш и месиш. Просто него го правят щастлив други неща. Разбирам, че би било галещо за твоето его да си с преуспял човек, но трябва да разбереш, че това е доста егоцентрично и ако наистина обичаш този човек, трябва да го приемеш такъв какъвто е и да го оставиш да се чувства спокоен и да бъде себе си (номер 4 вече те е предупредила да внимаваш какво си пожелаваш, защото резултатите могат да бъдат много по-различни от тези, които ти се иска, особено за човек като него, за който подобно нещо би било разбалансиращо и стресиращо, просто защото не го иска по принцип). Номер 8 също е много права и подкрепям мнението й с две ръце. В крайна сметка идеални хора няма и трябва да приемеш недостатъците на човека до теб, с които можеш да живееш, щом всичко останало те прави повече от щастлива. Това е важното, а не някакви криворазбрани етикети, които се слагат в днешното общество. Не престижа е важен, не външното признание, към което така добре смазаната машина ни кара да се стремим, а какво става вътре в самите нас независимо от всичко и всички. Пожелавам ти всичко най-добро и късмет ти самата да намериш вътрешния си баланс, защото за мен лично амбицията кара хората да са в състояние на някакво непрекъснато напрежение, заради нещо, което си мислят, че уж им липсва, което усещане от своя страна води до чувство за неудовлетвореност, което пък е предпоставка за липса на щастие в настоящия момент. А човек живее тук и сега, и трябва да се чувства щастлив именно в този миг (както се отбелязва в един филм, на английски думата за настояще и подарък е една и съща, защото именно това е сегашния момент - дар:)), а не да си мисли, че ще бъде добре в някакво заветно бъдеще, което така и може да не се случи. Защото иначе животът минава покрай нас без да разберем и вместо да се наслаждаваме на всяка минута от него, след n-наброй години осъзнаваме, че сме пропилели толкова време по преследване на нещо, което всъщност изобщо не е определящо за щастливите мигове в живота ни. Радвай се на прекрасните моменти с твоя човек тук и сега и се наслаждавай на малките неща, затото всъщност съвкупността от тях е това, което наистина ни прави щастливи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker