За или против по-късната женитба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За или против по-късната женитба
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1522 пъти
Искам да попитам - добре ли е човек да изчака повече преди да направи решителната стъпка?

По мои наблюдения поне 2/3 от двойките, които са сключили брак по-рано имат повече проблеми. Или се разделят или не се търпят, но не се разделят, защото после биха останали сами. Малка част се обичат (или поне така изглежда пред хората). Пак казвам, че това е мое мнение. Може и да бъркам.

Досега не съм бързал да се женя. С две от бившите бяхме близо, но заради мен пропаднаха нещата. Едната има много неуспешен брак (сега е на 35, не е разведенена, но нещата меко казано не вървят). Другата е все още сама (сега е на 34).

Но сега си намерих жената. Тя е с неуспешен предишен брак. Аз съм на 38, тя на 32. Досега за почти година всичко е цветя и рози. Не сме още официално женени, но ще имаме дете и подписа предстои. Та се чудя как ще е след 5-10 години. Ясно е, че в живота не баш като по филмите. Надявам се на здраво семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 82df0153e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Крачката към брак или съжителство трябва да настъпи когато и двамата се почувстват готови. Важното е да има любов, уважение и общи цели. Всичко останало са си церемонии ей така, за кеф и традиция. Винаги ще има търкания, конфликти... Така е като живееш с друг човек. Важното е и двамата партньори да имат воля и желание за разбирателство и да са готови да правят компромиси. В една двойка не бива да има егоизъм. Аз смятам че едно дете обвързва много повече от брак. Мисля че няма защо да чакате, все пак не сте тийнейджъри, зрели хора сте. Не си правете илюзии че винаги всичко ще бъде розово, но то си зависи от вас като възникне проблем да умеете да го разрешите. И най-важно е да не се наранявате и да не позволявате на други хора да ви се бъркат в отношенията. Успех ви желая и живо и здраво бебе да ви се роди.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: df381d0cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това никой не може да ти каже. От вас зависи колко здраво ще бъде семейството ви. Нещата се обръщат с главата надолу когато се появят децата. Обикновено проблемите се появяват, когато мъжът започне да клинчи от домакински задължения и задължения свързани с отглеждането на детето. Доста труден е периода в ранното детство на децата. Предизвикателство и за двамата и то като никое познато ви досега.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ac640d86ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ама ей, я се стегни. Ще жениш разбира се, нали сте направили дете. Той родител ще става пък проблема му е да се подпише или не. До сега щом не си съзрял да осъзнаеш кога е редно да се случат тези неща, сигурно никога няма да съзрееш, но бъди отговорен към детето. Жените се и не си мисли изобщо за раздяла, защото ще създавате семейство. Ти ще търпиш, тя ще те търпи, ще правите компромиси и ще си бутате заедно живота. И не се излагай на тази възраст да пишеш такива неща в такъв сайт.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 95e30ba4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бих казала, че този въпрос не ме вълнува особено. Всеки е свободен да сключва брак тогава, когато сметне, че е дошло времето. Има всякакви истории и не може да се гадае предварително. Някои намират сродната си душа на 22 години, а други на 42 години. Едно време хората са сключвали брак рано, в днешно време повечето гледат да имат 25-26 години преди да се задомят окончателно. Разбирам и двете гледни точки, но според мен е важен партньорът, а не възрастта. Не бих се омъжила за човек, с когото не мога да живея на едно място и заедно да преживяване смях и сълзи. Независимо на колко си, всеки брак има критични моменти на неразбирателства, трудни компромиси, дразнене и извехтяла страст. Така е и при дългите връзки. Неизбежно е. Младите са по-бурни и емоционални, някои сключват брак без много да му мислят и после се оказва грешка, но не всеки случай е такъв.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9704b6795d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   ЗА по-късния брак. Говоря от опит. В момента съм на 35 и се разведох наскоро.
Когато се омъжих бях на 22, едва ли не още дете, без никакъв житейски опит. Бях безумно влюбена и си мислех, че всичко ще е "и заживели дълго и щастливо". Е, да ама не. Просто и двамата не бяхме готови за това което ни предстои. До момента и двамата бяхме си живели при родителите и дори си нямахме представа колко време и енергия отнемат чисто битовите неща. Да не говорим, че аз току що бях завършила университета, та тепърва започвах да си търся първата истинска работа. А мъжът ми, свикнал да го гледа мама, си мислеше, че аз съм нейно копие и ще продължи да си живее така както преди, ще си ходи на работа, а вкъщи всичко ще се чисти с магия и вечер ще го чакам с топла вечеря. Та първите търкания и проблеми почнаха от там. Ще кажеш, че това са глупости. Да глупости са! Ама днес се скарате за една глупост, утре за друга, после за трета... и един ден установявате, че 80% от времето сте скарани и всъщност имате коренно различни виждания за живота. И тогава почва борбата за запазване на отношенията, която обаче почти сигурно е обречена. Докато накрая не се предавате. Известно време си я карате по инерция, докато на един от двамата не му мине през главата мисълта "абе, аз така ли искам да живея до края на живота си?". Като прибавим и към това роднините, които уж от добро чувство и загриженост, ви се месят непрекъснато, защото сте "толкова млади и нямате никакъв опит" и нещата вече излизат извън контрол. Просто е въпрос на време някой да се престраши и да каже на глас, това което и двамата знаят отдавна. А именно, че нещата не се получават и е по-добре да се разведем. В общи линии, това е. За това като почне са ми обяснява някой как на 20 години е готов да се жени и да има деца ми става хем смешно, хем тъжно. Защото в 99% от случаите той или тя идея си няма за какво става дума! Просто е безумно влюбен.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ee9c7ae0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Пич, по-тъпо нещо от брака в днешно време няма. Ама като си направил детето...

Принципно жената е перманентно недоволно животно. Ранните бракове ги проваля най-вече тя. След 30 може и да я очакваш да се кротне, но кой да ти каже... Има една приказка - мъжът както го научиш, жената - каквато се случи... Тя е същество неспособно на обучение и самоконтрол. На мен лично ми се струва, че по-добре по-рано да я бъде тази работа, за да го минеш, разведеш, и си търсиш спокойствието. И аз съм близо твоите години, и тепърва да си създавам ядове - не, мерси... Не виждам какво една днешна жена може да даде на зрял мъж. На младини - секс, емоции - да. Но на зрял мъж нищо не може да предложи освен отговорности и ядове... Като си стигнал до там, стискай палци и скачай, па каквото стане стане...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8e1e2c5c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зависи от човека. Ожиних се на 24 след като завърших. Той беше на 27. Имаме стабилен брак перфектен. Всеки да се жени когато реши за добре.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: aaf5137516
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато погледнеш жената срещу тебе и я искаш до края на живота си и не искаш никакви други жени. Това може и на 25, може и на 30 да се случи. Че даже и по-късно. Така, че си зависи от хората. Не мисля, че годините имат значение, но аз съм против бързо след запознанството да се женят хората. Даже бих бих казала на много хора първо да почакат детето и след това. Едно дете прави по-хубаво семейство и от най-голямата сватба на света. Че може бързо да се оженят някой и до няколко месеца да се изпокарат.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0763c972f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора:
Номер 5 и аз мисля точно като теб, че не трябва да се бърза. Защото например човек на 35 преценява много по-добре хората от такъв на 25.
Ако бях се оженил за една от бившите за които писах в темата, най-вероятно щях да съм разведен отдавна. Макар уж да се обичахме.

Тази която е още сама изглежда много добре, но е с ужасен и егоистичен характер. Не мога да си представя кой би я изтърпял или да гледа деца.
Другата, която е женена, на 35 изглежда като 50. Добър човек е и не е виновна, че така изглжда, но сексуалното привличане би било равно на 0.
Да не прозвучи така, че само жените са ми виновни. И аз не съм "китка за мирисане". Просто това са фактите. Нямаше да са добри бракове.

Номер 3, така или иначе вече сме взели решение и ще се оженим.
Подписа не ми е проблем. Смесен брак е и ми трябват документи от БГ. Лятото ще ги извадя и подписваме. А и вече с дете и на 38 няма връщане. Дано поне е за добро.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f299f9ce6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ние живяхме 4-5 години заедно и преди да ни се роди бебчето подписахме. Животът ни преди и след подписа не ни се промени по никакъм начин. Аз тогава бях на 31 той на 40. И до сега нищо не се е променило в отношенията ни. Един подпис нищо не означава.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: aaebf6912c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз се омъжих на 21 /съпругът ми беше на 26/ и вече 24 години си живеем заедно, че и секс си правим редовно. Отгледахме деца, дом си купихме, изплатихме и обзаведохме, но най-важното - и до днес се закачаме и всеки ден има какво да си кажем. Според мен проблемът не е във възрастта, а в мързела на хората - да, точно така, мързелът. Ако партньорите се държат като деца на мама и тати, не си помагат, не са научени да се грижат за себе си и за другия, нищо няма да се получи. Битовизмите ще ги смачкат и напрягат. Дори младите двойки имат повече енергия за деца, дом и са по-адаптивни един към друг. Не мога да си представя откъде ще взема енергия на 38-40 за всичко, което съм правила на 22 - 30 примерно. На мнение съм, че възрастните двойки, сформирани след 30, по-трудно се приспособяват един към друг и с годините са станали по-претенциозни и егоистични.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 84c17f902b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж сега, тези неща са деликатни. Както човек се грижи за Голфа, така трябва да се грижи и за другите си вещи. Жената не е изключение.

Първо, подхождаш уверено и с чар. Никой не е перфектен освен теб. Тоест, ти избираш. Каквото и да търсиш, колкото и да си претенциозен, винаги има пътници за всеки влак. Ти си влакът, те са пътниците. Ти си и кондукторът - ти решаваш кой се вози. Над 26? Има си пътниески влак, ти си експрес. Има целулит? За това има цианид.
Подбираш старателно и взискателно. Проучваш я - трябва да си уверен, че изборът ти е правилен. Пробваш я дали става, ако трябва даваш и на съседа, на махалата, на кучето Шаро. Скърца ли между краката - обратно на сергията да ти връщат парата.

Веднъж избрал, тогаз можеш да ѝ дадеш пръстен (както и синджир, да не бяга от колибката на двора). Готово, женен си. При втората, процедурата е същата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6011fdbc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен е до човека. От една страна наистина на 35 ще направиш много по-трезва преценка. От друга, на 35 може да имаш много повече емоционален багаж и бройки, да сравняваш партньора си с предишни, да имаш неизживени раздели и това да попречи. Аз лично бих заложил на късната женитба.
Но това от гледна точка на индивидуалния интерес. Ако погледнем от гледна точка интереса на нацията и цивилизацията ни, съм за ранен брак. Днес до 40 годишна възраст подбираме, мислим, умуваме, разделяме се и имаме пряко сили по едно дете, второ е изключение. А братята роми се плодят по 15-годишни и ни завладяват. На Запад е същото, само дето там това са арабите.
В САЩ например често хората се женят млади и си имат по 2-3 деца. Вече съм на години, но ако някога детето ми поиска да създаде семейство на 20, няма да го спра.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 883d13b411
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако имаше универсална формула за успешен брак, нямаше да има разводи. Всичко е според зависи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker