Какво ви е мнението за работата по морето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво ви е мнението за работата по морето?
преди: 5 години, 4 дни, прочетена 1360 пъти
Досега съм изкарала само един сезон, и не съм останала доволна. Бях на две места, като на първото шефа се оказа некоректен и не ми плати. На второто беше по-добре, но дали за целият сезон съм имала 4-5 почивни дни. Бях на рецепция в хотел, нямаше нощни смени, но почти всеки ден бях на работа, като изключим тия малко дни, няма и 4-5 дни, които съм почивала. А по думи нямаше да е така. Храна имаше, но след туристите каквото остане, и беше все една и съща всеки ден. Готвачите можеха и повече, говорила съм с тях, но такива продукти им даваха и такова меню налагаха шефовете. Така че, не се сърдете на храната, хората могат и повече, просто шефовете искат по-икономично да е. Местиха персонала по няколко пъти в хотела и поне 2 квартири, където си по трима в стая. Примерно в началото на сезона си в хотелска стая, после като се понапълни, те местят в квартира. Като сезона е на свършване те връщат в хотела. Сигурно се местих поне 4-5 пъти. Като студентка съм живяла по общежития, така че бях свикнала, но все пак там едни хора ги гледаш цяла година, а тук няколко месеца, и е по-трудно да се довериш. Все пак си има разлика, ако сте студенти, а не да живееш с хора, които не знаеш нищо за тях. Отделно, че повечето от персонала са ученици, чехкини, полякини, рускини, има и цигани. С много малко бяхме на една възраст. Повечето бяха ученици, които искаха да си поживеят и нямаха трудови навици. Отделно, че заемаха повече от една длъжност, защото персонал все нямаше.
Натоварването е по-голямо, отколкото ако работиш в хотел в града. Всякакви хора с техните претенции и проблеми. Работила съм преди на тази длъжност, но такова капризно нещо като българин в почивка няма никъде. Не искам да обидя никого, но доста хора си предаваха важности и юркаха персонала, нищо че добре виждат, че няма много работници. Стаите не се чистеха навреме, а хората идваха в 10-11 сутринта и препираха. Някои бяха доста агресивни, една дама даже се оплака в офиса на фирмата в София, че отказваме да я настаним. А просто стаята и още не бе почистена. Заради нея ме глобиха. Има и много мили хора, но и доста, които просто си го изкарваха на персонала. За щастие нямаше пияни туристи и някакви побоища, хотелът бе предимно за семейства с деца, и отдалечен от врявата.
Парите- същата заплата взима и една продавачка в хранителен магазин в моя град. Но исках да пробвам какво е това работа по морето. Морето като море си е хубаво, но да си на почивка там. Оставало ми е след работа време да ходя, но доста се уморявах, и ми се отщяваше. Ходила съм, но не е както хората си го мислят, че постоянно си там, залепен. Понякога не съм обядвала, защото от работа не остава време, да не говорим до тоалетна да отидеш. Като идваха петък, събота и неделя, беше доста натоварено. Не усещах кога ми свършва смяната, защото от 7 сутринта до към 12-13 на обяд времето лети.
Имаше и добри моменти, но като цяло не е чак толкова специално, както го изкарват.
Какъв е вашият опит с такава работа? Мислите ли, че си струва?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 дни
hash: 9658788d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Експлоатация, унижение, ниско заплащане и съответно не плащане на заплати. За това и сега фирмаджиите по морето реват, че нямало хора. Украинци и молдовци няма да дойдат тази година, защото върху тях бяха приложени номерата, които бяха правени на българите. Те така... не се занимавай. Не ти трябва.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 0586f00ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   4-5 почивни дни за сезонна на морето са много дори, при една по-добре платена и сигурна работа.Това за заплатата и продавачката е така, но на нея не й осигуряват храна и подслон.
Има позиции които предполагат повече емоции и пари, но си трябва и късмет освен всичко друго. Работата има потенциал да е вълшебно, но е само 5 месеца и после е тегаво след сезона.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 5fac731b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Работа по морето не си заслужава много отдавна. Заплатите са отчайващо ниски, много често те осигуряват на 4 часа или изобщо не те осигуряват и живееш в някакви долнопробни квартири. Изобщо не се занимавайте с това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 дни
hash: 556a8c4e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Пълна мизерия. Освен за пенсионерки от близките села, ученици и за цигани не става. Всичко по-читаво отдавна се изнесе в чужбина. Ако си решила да работиш в туризма, търси работа там, пак ще бачкаш, но поне за повече пари. Нашенските робовладелци скоро ще започнат да внасят маймуни от Африка да им работят за два банана. Съответно такова ще е обслужването. И не се сърди на клиентите - хората са платили и имат право да изискват. Изобщо не е техен проблем има ли персонал, няма ли, сбирщина ли е и пр. Като знам какво е нивото в турските курорти, няма да говоря за другаде, тук е направо една клоака. Отдавна сме се отказали да ходим на българското мутроморие и да пълним пеликанските гуши на разни боклуци.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 414cce62bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Така е. И в кухнята (да не е по морето) пак е откачена работа. Клиентите бързат и не можеш да си вършиш работата с желание. Бързаш да им сготвиш. А аз лесно ше хвърля на пицата продуктите и където паднат-там, но нали се старая да гарнирам като хората, да бъде хубаво, наситено на продукти и подредено, но като бързат и ти развалят само желанието за работа. И от там съм си намразил професията. То в туризма е така.

Не знам какво лъжат хората с тия Мастър шефове, като например, да си по професия готвач, е най-мизерната и прецакана професия, и една от най-ниско платените. Като погледнем натоварването и излишния стрес и неразбиращите клиенти от храна и топлинна обработка на храната... и кво прайш. Манджа с грозге и фърляй там в чинията да ядат капризните и нетърпеливите.

Пари - нема да говоря. При наличието на бързи храни и павильони с пици на парче, дюнери, скара, баничарници и т. н. , според мен, да готвиш в заведение, трябва да взимаш минимум 1000 лв.
Защото ония фургончета със скарички и хамбургерчета, може да зимат 700 лева (не знам точно колко взимат) но почиват събота и неделя и по празници също почиват.
А в кухнята -стрес, един почивен ден, двойно и тройно повече работа по време на почивни дни (именни дни, ден на България и блаа блаа празници) и затова и празниците съм ги намразил и не искам и да ги чувам. И така.
Но взимаш най-често по 800 лева.

Но и пак- и 1600 лева да взимам, клиента мърмори ли и бърза ли (без никаква причина, и най-вече понеже не му разбира главата от приготовление на храна) просто не е никак приятно да работиш без желание. 8 часа да преглъщаш ядове - за тва ли работим??
Навсякъде в туризма е така.
Не ми са оправдавайте.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 50fcd47887
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На наши приятели синът им работеше на морето, сервитьор в заведение, предполагам не трябва да казвам къде. Беше първа година студент. експлоатирал го шефа и го изгонил без да му плати стотинка. Повече не помисли за работа на морето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 0d006a5ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мога да кажа с две ръце, че съм много доволна инси изкарах едно от най-хубавоте ми лета

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: de8e444194
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз няма и сезон да съм изкарала, 1 месец бях на слънчака... Ами предпочитам да се влача гладна по улиците, отколкото пак на морето да бачкам. 14-16 часа бачкане за 600 лв, които изкарвам в моя град за 8 часа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 часа
hash: 4edba8619b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хора, слушайте. Като цяло е леш, но зависи къде попаднеш! Аз съм на рецепция в престижен хотел, условията са много добри, заплащане, отношение, колеги, всичко е наистина много хубаво.. и аз бях настроена, че ще е отврат и имах нагласа за ужасна обстановка, но се оказа точно ообратното! Макар, че това моето си е чист късмет..
По думите на приятелки, работили на морето, е отвратително и не си заслужава въобще.. Всичк ое много много относително.. Ако искате нещо свястно на рецепция и то по възможност в хотел без евреи и руснаци.. Щото там е леш. Също така да кажа, че рецепция работим 2 на 2, което ще рече че само 2 дена в седмицата ти са напълн озаети, останалите или почиваш, или си нощна, което значи, че до 7 вечерта да речем си напълно свободен!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker