Мразя светът, в който съм родена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мразя светът, в който съм родена
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1568 пъти
Този свят, това време не е за мен. Съжалявам, че съм се родила понякога. Защо живеем? Защо съществуваме? Въпроси без отговори. Не живея в България, ако това е от значение. Общо взето и тук не е по- различно, хората са еднакви навсякъде. Живеем в един огромен консуматорски и материален свят изпълнен с алчност, лицемерие, предателства и още много други. Някои от нас живеят за да пълнят джоба на богатите, не че богатите имат вина за това. Просто някои хора имат мисия в живота и си я постигат, но тези като мен нямащи избор живеят ден за ден за да запълват пространството. Писна ми когато вляза във фейсбук да виждам снимки на напудрени и префърцунени кифли снимащи се пред огледалото, на което се вижда най- новият и айфон или колко яко стегнато тяло има. Мъже, които си снимат колите, снимки на някакви екзотични места и прочие. Кой от кой по по най. Пускам си филм няма филм в който да не покажат някой клуб с яки мацки вътре, които танцуват в скута на богатите. Бахти това Лине не се ли нагледахте на цици и дупета, и навън има същите провокативни кучки, и мъже които да им текат лигите по тях. Животински устроен отвратителен свят. Искам да си излея омразата защото това чувствам. Не искам да съм част от това. Има толкова бедни и отчаяни болни хора, за които на никой не му дреме. Общо взето и в сайта е същото коментират се само просташки теми това ви вълнува защото. Втълпено ни е от малки, че трябва жената да е красива като кукла Барби, да е слаба и да се облича секси. Това ли е? Трябва нон стоп да си издокаран за да те гледат с хубави очи, иначе не ставаш. Ами нямам пари за скъпи дрехи. И преди да ме нападнете изглеждам си съвсем добре и в лице и в тяло, не съм завистлива, а съм отвратена от това което виждам. Благодаря за отделеното време, ако има хора които мислят като мен нека напишат два три реда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: b2c543eb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен пък ми е писнало от такива мрънкалници. Живеем в най-хубавото време от както има човечество. Къде пише, че трябва да имаш фейсбук, айфон или изобщо да отговаряш на някакви стандарти? Изтрий си социалните мрежи и си живей живота, прави каквото искаш, изглеждай както ти харесва, какъв е шибаният проблем? Ама ми се струва, че тайно искаш да си приета в тези среди, и ти искаш да си "вървежна", ама то и за това се изискват усилия и не ти изнася. Хайде със здраве

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b51abc4a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изядохте се от яд и комплекси по тея "кифли" и "лоши момчета". Ами да, хубави са, общителни са, пробивни са, живеят на макс и не можете да го промените, а вие все така си висите по сайтовете комплексирани и сами. Междудругото с плюене няма да станеш и ти с хубаво стегнато тяло, нито с хубаво лице. ;)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5e9b38a201
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Добре, и като разбереш какъв е смисълът на живота, какво ще се промени? Така или иначе трябва да си изживеем живота, без значение дали има и какъв е смисълът. Моята психоложка беше казала "на клоните не им е отредено да знаят за дървото". Ако трбяваше да знаем за смисъла, вярвам, че висшите сили щяха да се погрижат да разберем. Може би е по-добре да не знаем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 328416b333
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така, но какво да ти кажа... Напуснах переспективна работа, защото освен пари, друго не предлагаше. А проблемите в тоя живот са толкова много, че и с пари не можеш да ги решиш. В момента се опитвам да си движа собствен проект, поне да имам нещо по-смислено да правя, по начинът по който аз го разбирам. Поне докато се занимавам с него се чувствам добре. Все пак се уморявам и търся нещо различно да прекарам времето си, а то няма. Отвред простотия, което е силно депресиращо. Така че ако намериш с нещо да се занимаваш, и игнорираш света наоколо - най-добре... Чета и разни окултни неща, като как да не се преродя тук като умра. Като тоя сайт:

http://www.trickedbythelight.com/

На някои може да им звучи смешно, но аз знам толкова вече по темата, че много от нещата се навързват. Препоръчвам го, писал съм си с автора доста, рядко свестен като човек. За съжаление малко се усещат къде се намират и какъв "живот" водят, вървят по течението, но си е за тяхна сметка... Радвам се, че си останах в България, защото тук животът все още е по-прост, ако искам мога да си отида на село, и да не виждам хора със седмици... Проблемът остава само самотата, но така е тук. Човек е сам, по-добре поне да не се заблуждава...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c0ab5a4583
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Разбирам те и до някъде съм съгласна с теб. Аз също не харесвам тази свръх показност, прекален и доста изкривен сексапил ( ако изжбщо така може да се нарече), кактж и обсебващата вещомания. Но за съжаление живеем в такова време. А и досетливи умници правят адски много пари от тази заливаща пазара индустрия. До болка познатата фраза "Секса продава".... , както и манията за притежание на скъпи вещи. Всеки ден виждам млади момичета и момчета, които са готови да убият за една блуза на Emporio, ама с голяям надпис. За да могат всички да знаят, че е топ марка. Да, ама да носиш такава и в същото време да ти е скъсано бельото от носене и да ядеш рогче на промоция е меко казано жалко. Да, ама кой вижда скъсания ластик на бельото, иле какво имаш в корема? Важното е буквите на марката да личат от километри. Защо да влагаш пари за здравословна храна, като може да не ядеш? Хем си слаба, хем ако сложиш и силикон, може пък друг да осигури омари на масата и почивка в Бали, нали? .. и още много, много так3ва чудни гледки и истории.
Мен ако питаш, просто гледай себе си и се старай да не обръщаш особено внимание на тези красоти. Какъв е смисъла да се ядосваш и да се стресираш от това, при условие че нищо няма да промениш. Тази тенденция все повече се затвърждава и печеливши са не ползвателите, а продавачите.
Лично аз мога да си позволя скъпи дрехи и вещи, но се ограничавам до необходимото и практичността. Нося скъпи дрехи, но те нямат големи явни етикети и знаеш ли, те изобщо не ме правят по-щастлива и уверена. Напротив!
От половин година вече нямам и профил в социални мрежи. Просто реших, че не ми е интересно и полезно да гледам захаросани снимки на скъпи предмети, почивки и захаросано псевдо щастие. Познавам някои от най-активните и постващи години наред охолен живот и преливащи от любов очи хора и.... знам реално колко много от тях всъщност са истински нещастни. Но както писах, това е индустрия за милиони и ползвателите се множат. На мен вече не ми правят голямо впечатление. Просто съзнанието ми е погълнато от други, важни за мен неща. В свободното си време се съм сред природа, чета интересни книги, спортувам и уча език. Тези неща ме изпълват истински и се чувствам истински добре. Дано и ти успееш да намериш твоите истински зареждащи неща. Остави социалните мрежи и се радвай на твоя живот в реалността.
Ж. 35

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d0275d191a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момиче, игнорирай предните коментари. Сигурно са писани от "кифли" или от такива, които искат да бъдат такива. Нормално е да се дразниш, че навсякъде се "лансират" кифли и момичета, които не са постигнали нищо друго в живота си, освен да си сложат силикон, да се снимат голи и това едва ли не да се налага като модел за успех и възхищение. Ти много добре си разбрала, че това не са нещата, заради които един човек заслужава уважение и възхищение. Колкото да мъжете - ако искаш да привличаш и ти такива елементарни мъже - ами стани и ти кифла. Не е толкова трудно - малко фитнес, силикон и една-две пластични операции и си готова. Но като цяло не ти трябва да бъдеш част от масовката, да се блъскаш със силикон и да си правиш корекции, за да си уважаван и добър човек. Има и много добри хора на този свят, но те не търсят известност и нямат богати спонсори, които да ги тикат навсякъде и да си плащат, за да пишат за тях, защото известността им е цел номер 1 в живота. Вземай за пример хора, които са постигнали нещо благодарение на качества, на талант, на труд, на упоритост и бъди себе си, не ставай кифла! :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5b212117a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   като не искаш да си част от това, което мразиш, просто не бъди! Намери си мястото и живей както си искаш. Никой не те е вързал на това място и с тази среда.
Нищо не му е на времето, в което живеем, напротив, дава много възможности, които са били недостъпни преди години. Ако се беше родила преди 100 г., щеше да си прекараш живота на мястото, в което си се родила, да те омъжат за когото решат и толкова. Сега няма нищо такова, можеш сама да решаваш и пак мрънкаш. Какво искаш, някой да ти поднесе на тепсия всички земни блага?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d56713ecab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Почни да слушаш блек метъл от 90-те вместо да хейтиш по форуми :)
Всичко е поза по фейса :)Реалността е съвсем друга за тия дето си качват филтрираните снимки там :) Като цяло живей аналогово не дигитално

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e41b99500a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторката съм обръщам се към първите два номера. Изрично написах, че чакам коментари от хора, които мислят като мен. Най- вероятно само ще ме оплювате колко съм грозна и дебела и самотна. Само че не съм. Мога да кажа, че съм хубава и то с една естествена красота, аз нямам нужда да прекарвам един час в правене на грим и коса всеки ден или да ме е срам да изляза по анцунг. Просто ми е странно като се издокарам как им потичат лигите, а жените ме гледат странно. Когато съм без грим пак има кой да ме забележи, но не толкова очевадно. Работя здраво и имам пари, мога и ходя на почивки, но не го демонстрирам публично. Нямам нужда да ходя полугола за да ми обръщат внимание. Просто е жалко цялото това акцентиране на външния вид и на парите. Ще чакам още от прекрасните ви коментари, в които ужким хубавичко ще ме нахраните.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 18dec34a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Май само си мислиш, че не си завистлива. Ако не беше, нямаше да ги отразяваш тия хора въобще. Явно си недоволна от лошия си живот и обвиняваш за това други хора.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e351ec195a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз искам да се преместя да живея във въображението си. Обаче няма как да стане :(

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7e0f22e630
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Като не ти харесва защо гледаш? Или им завиждаш? Защо толкова си се вторачила в тях и защо непременно трябва да знаеш какво става, какви са им отношенията, да коментираш и проявяваш емоции? Гледай си себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4d0bbf8fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   На крива ракета космосът и пречи. На кривия човек целия свят му е крив. Обладана си от черногледство и мизантропия, но не знам дали се сещаш, че на света хич не му дреме за мнението ти за него. И тези с потеклите лиги и онези със странните погледи мислят за теб точно една минута и те забравят. Както и ние тук. Никой не обича да общува с вечно недоволни киселяци и мрънкалници. Които могат да понасят чуждото мнение само ако съвпада с тяхното.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a724ed908e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ами тези модерни тенденции и оформени стереотипи винаги са били част от масите. Много хора от масите които се стремят да бъдат част от масите но по някаква причина не могат да влязат в стереотипа се чувстват нещастни. Авторката е права че живеем в консуматорско общество - където капиталистически икономики като Америка и Мултинационални корпорации промиват мозъка на масите по цял - свят с мултимедията която е част от ежедневието ни с цел да буустнат пазара на дадени стоки и услуги карайки ни да искаме повече за да бъдем щастливи. И не бих казал че времето в което живеем е готино - има си своите хубави неща - но дори и хората които не са част от масите и искат да се идентифицират като личности с различни интереси и да търсят по смислени взаимоотношения и ценности - намират това за трудно понеже в страни като България масите са оставени да доминират - защото масите са по лесно маниполируеми от така наречените политически партии които крадат от нас. Ако интелектът и по висши ценности бяха поставени като мерило за успех към което хората да се стремят - хората с по висши ценности щяха да бъдат тези които щяха да определят стремленията на останалите и дори и това да не е единственото условие - това би дало по благоприятна почва за това хората да се чувстват добре и щастливи с по малко и да развиват повече умения от това да позират за снимка в социалните медии. Но често суетата идва дори при много интелигентни хора с разностранни интереси и по висша ценностна система- така че само това не е мерило за това което се случва. Въпреки че голотата в интернет я има - каквото и да си говорим. Напълно нормално е една жена да иска да бъде харесвана кото такава - но като мъж смятам че има и по смислени начини които дори могат да бъдат по провокативни за един мъж от супер разголено тяло. Аз лично мисля че страната ни която има толкова велика история и толкова смисъл и възвишени чувства са направлявали предците ни към героични подвизи и факта че сме запазили истинската българска култура - за съжаление тази страна се циганизира - пълно е с чалга - простотия на квадрат - голотия и пошлост. Можеш да видиш някой мазен чалгар с половин мозък да се вози в скъпа кола и да сее разврат и да пребива и гази хора безнаказано и в същото време - учител - художник - поет - лекар - математик - учен в каквато и да е сфера - театрален актъор - да тънат в мизерия и да бъдат подигравани от простаците. В същото време същите тези простаци са тези които определят тази действителност за абсолютно всички - дори и за тях самите - Защото когато нямаш мозък неможе да дирижираш света за останалите - понеже не знаеш. А го дирижират като позволяват да сме под една друга форма на робство. Политическо робство - Е продължавайте да позволявате една малка част от тези простаци да се облагодетелстват от вашите решения. Да те са като масата но за разлика от масата не тънат в мизерия и не бачкат като говеда. Та знам че обидих една голяма част от българският народ с този коментар - но както казва Одисей в Троя не е обида да кажеш че умрял човек е мъртъв както и че простичък човек не е особено умен - но това не значи че всички тези хора нямат своите достойнства - въпросът е че тези хора не могат да определят действителността за всички защото това не е един от талантите дадени им отгоре. Същото е като да имаш или нямаш певчески талант или пък да имаш или нямаш умението да танцуваш. Моята баба например не е свръх интелигентна жена но е живяла в друго време и оформила едни доста по смислени ценности и е прекрасен човек който обичам.

Разбира се - Авторке - само да се измъчваш от обстановката няма да реши проблемите ти - има и друхи хора които искат различни неща опитай се да ги потърсиш - просто тях няма да ги срещнеш във фейсбук - или пък профилите им няма да са толкова привлекателни за окото.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4cabc736f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   То пък като не искаш да си като другите те изкарват завистлив.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 39282f7d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ооо, да, винаги се изкарвате добре поддържани, слаби и красиви, а пък хейтвате като дебели, отчаяни и недоволни от живота си хора.
Живота е такъв какъвто си го направиш, не може и да промениш фактите бичуващи 21 век.
Авторке, пиши си темите в бг мамма, там ще намериш привърженици, защото също като теб са спрели във времето, за да коментират 24/7 държанието, обличането и поддържането на този или онзи.
Всеки да си гледа живота, без да пречи на другите с техните проповядващи разбирания.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: daa173cd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Винаги е било така, приеми, че това са болшинството от хората. Сега... бих помислила, че си много интелигентна и затова се чувстваш неуютно в дома майка Земя, но няма да е излишно, освен философията, да наблегнеш и върху правописа.
Трудно ти е, защото рядко намираш съмишленици, а хората имаме нужда да споделяме, но погледни го от друга страна - каква благодат е да срещнеш човек, с който са имаш сродни разбирания, има дълбочина, има реален обмен между два свята, опознаване, интерес... Не е повърхностното изтипосване пред обществото, за малко внимание и тотална невежест относно истински ценностните неща. Преживявания без вкус, без душа, без осъзнатост.
Да, може да са по почивки в Дубай, да са гримирани, коафирани, педикюрирани, силиконовани... но това е лесният вариант за една бедна душевност. И е едно кухо съществувание, защото нищо смислено, нищо градивно, нищо стойностно няма в прекарването в Дубай. Може някой да мисли как им е хубаво да се пекат по плажа и да се постват във фейса, но самото постване във фейса говори за това колко скучен им е животът. Животът е интересен, когато се учиш, когато се срещаш с хора, когато твориш (детето също е творение)... Имаш не един избор, радвай му се, на този живот - излез, погледай дърветата, представяш ли си как водата от почвата изпълва всяка жилка на дървото, ние не чуваме шум, но през цялото време дървото смуче. И там има живот. Не запълвай пространство, а бъди колкото другите, не се стеснявай, всички се колебаем и сме несигурни, не си по-малко от другите. Тези, с които нямаш общ език, не е ненормално, може да си ги представяш като пингвини, лишени от интелект, животни. Самообвиняваш се, че си над "нормата", а това трябва да бъде плюс. Еви ги, бедните духом/

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 151f2d4059
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторката написала тема тук, но най-нахално предупреждава, че ако нямаш същото мнение като нея не си добре дошъл да си споделиш мнението. Хиляди пъти предпочитам кифли, които са дружелюбни и усмихнати вместо черногледо мрънкало.
Аз също не съм от комерсиалния тип, но изобщо не ме интересуват другите, които пробиват с външния си вид. На мнение съм, че всеки трябва да си гледа собствената паничка. Също не съдя хората по това как са се облекли или какъв телефон имат. Има много свестни момичета, които изглеждат като плеймейтки. И да - мъжете са визуални същества и ние няма да ги променим, пишейки теми тук.
Авторке - като ти дреме за стари и болни хора направи нещо, за да им помогнеш. Както се казва - промяната започва от теб. Сипейки омраза по форумите се показваш като много по-нисше същество от тези, които описваш. Преразгледай поведението и приоритетите си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b6ca1a8fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   А, защо не спрещ да гледаш точно този свят? Можеш и имаш волята да изградиш един много цветен и прекрасен свят около себе си. Пробвай.
Разбирам за какво говориш, но смени го този свят с друг който да се чувстваш добре и страхотно. Лесно е. :)

boy of light

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker