Какво е за вас любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е за вас любовта
преди: 5 години, 2 дни, прочетена 1138 пъти
Здравейте читатели на този сайт за споделяне. Реших да добавя история тук провокиран от западащата ценностна система на хората най вече през последните 10 години на 21 век.

Искам да ви попитам - спомняте ли си какво е да обичаш и да бъдеш обичан? Мечтали ли сте си да бъдете с някой? Посвещавали ли сте действия на някой на когото държите? Имали ли сте неизживяна чиста любов за която понякога си спомняте? Вярвате ли все още в любовта?

За мъжете - не сте ли искали да бъдете рицарят в блестящи доспехи за своята дама или пък просто да я обичате - да я подкрепяте въпреки недостатъците и? Нейната усмивка да бъде вашият свят а във очите и да откривате дом за сърцето си и да сте готови на всичко за тази жена.

За жените- какво би било ако някой мъж ви обича истински такава каквато сте - просто да ви прегърне и да бъде вашата опора -човек с който да споделяте светът си - интересите си. Човек с който да гледате в една посока и всичко да ви се струва възможно когато сте заедно. И когато паднат завесите и вече не сте толкова бляскава той да остане с вас заради вас - да ви гушне когато сте тъжна - да ви разсмее.

Е мисля че вече зададох достатъчно въпроси- но защо ли ги зададох...? Изглежда че съвременната култура ни накара да забравим истинските ценности в живота- твърдейки че са наивни и неоправдани и блудкави. Да любовта е изпълнена с клишета но има и много истински всекидневни неща. А всички които са били истински влюбени знаят че клишетата са истинни - или поне всеки ги пречупва през своята призма и прави светът около себе си по красив. И да животът може да бъде по труден когато обичаш някого - защото не мислиш единствено за сече си - защото правиш компромиси и понякога пренебрегваш личният си комфорт за човека който обичаш. Може да е свързано с лишения и със сълзи - но това е най смисленото чувство което всеки може да изпита през животът си. Дори и хората които не са надарени със способността да оставят значителна следа след себе си с делото на животът си могат да обичат и да направят друго човешко същество щастливо. Това ми се струва по смислено от това да изваем перфектна фигура да живеем лъскав живот в който евентуално ще получим одобрението на останалите - защото това е модерно. Когато остареем и се обърнем назад какво бихме видяли ако е нямало любов в животът ни. Кой ще бъде до нас в края на деня когато завесите паднат - вече не сме бляскави - нямаме перфектна фигура - лицето ни се е сбръчкало и вече не разполагами със същите финансови възможности както когато сме били млади? Какво ще разкажем на децата си и какъв пример ще им дадем? ще се просълзим ли от щастие и носталгия по отминалите дни с човека до нас и да си кажем - ех заслужаваше си? И да си седим в креслата вече баба и дядо смеейки се на всички луди моменти заедно. Е самият аз не съм достигнал до там - но да винаги съм го мечтал с цялото си сърце. За мен това би било път за който си заслужава да си припомниш. Колкото и примамливи и супер необходими да ви се струват модерните тенденденции - факта че нещо е модерно - то не значи че е правилно. Не оставяйте някакви течения да формират мнението ви а се допитайте до себе си - някъде изпод всички слоеве маски за пред обществото - какво всъщност искате? Искате ли за някой човек да сте всичко - когато види лицето ви сърцете му да се сгрява. Да очаква със нетърпение да ви види пак - и дори да имате дрипави дрехи този човек да обича всичко във вас даже и остарялите ви дрехи - защото би ви разпознал в далечината по тях. Какво стана отказахте ли се от това чувство? Направихте ли най големият компромис в животът си? Не винаги е лесно да срещнеш правилният човек - в повечето случаи трябва да се разочароваш не един път - но това не значи че не съществува. Нима очаквате че такова богатство идва лесно?

Е това започна да звучи като пропаганда затова мисля да му сложа краят. Дори и да разпознаете написаното като пропагада за любов е няма да ви се разсърдя - написах го с користната ми мечта да живея в един по хубав свят. Надявам се това да е накарало някои от вас да се замислят а други от вас да не спират да вярват защото го има - аз имам хубавият пример на родителите ми и на баба ми и дядо ми - и знам че хората можем да бъдем повече от задоволяване на потребности и жажда за одобрение.

Т. 29

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 ден
hash: d966f1d5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен любовта е саможертва и даване без да се използва някакъв долен мотив с цел лична изгода. Чиста любов.
Моля се и се надявам да срещна истинска дама с която да създадем истинско семейство с чиста любов. Омръзнало ми е от всичко фалшиво, лицемерно, егоистично, материално и бездуховно. Изморен съм от тази тиня. А, съм на 28. Това е.
Поздрави!

М28.

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 2ff5ed835b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има различни видове любов. И аз напоследък си задавам въпроси за любовта. От скоро съм с човек, който силно обичам. Той е всичко което бих си пожелала да ми се случи. Той е моя ангел. Надявам се, той също да ме обича поне наполовина на любовта, която изпитвам аз. И мисля, че ме обича. Пожелавам си тази връзка да се запази за винаги. Може би след 50 години външния вид няма да има значение. Но сега, на 30 и няколко, външния вид е много важен, за това смятам, че ако една жена наистина обича един мъж , то тя ще се старае да изглежда добре за него. А не както казваш ти, да тв обича такава каквато си... или по точно да се запуснеш и той да те обича независимо как изглеждаш. Тогава той би могъл да те обича като роднина. Но за да те обича и да те боготвори като ЖЕНА, ти трябва да се стараеш да изглеждаш като такава. Защото както знаем, мъжа обича с очите, жената с ушите. Косите, устните, гърдите, той трябва да ти се възхищава. Не му го причинявай да се запуснеш.

 
  ...
преди: 5 години, 23 мин.
hash: e0e725c3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Очаквах малко повече интерес към темата ...Ще се радвам да чуя вашите разсъждения по темата

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0870dd1925
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, има различни видове любов. Любовта към жена, приятелка, която идва неочаквано и неразбираемо, за мен представлява точно определен био-химичен процес, който заслепява дори трезвия разум, отразява се на цялостните психика, мисли, съзнание, дори характер, има начало, но има и край, който не е точно определен. След този процес или етап, попринцип при хората остава привързаността, някаква друга форма на обич и доверие, както и отговорност. Любовта може да е следствие дори на биологичен инстинкт, именно с цел подтикване към обвързване, не е доказано. В крайна сметка това е проява на силни, понякога неконтролирани чувства. Такава любов много хора я наричат нищо повече от пристрастяване или увлечение, защото не е свързана с това само да я раздаваш към определения обект или човек, ами да желаеш да си с него, до него, а също така и той да те обича, което несъотвствие се проявава в несподелена болка, а може да доведе и до напълно отрицателни последици, изразени в точно противоположното на любов - омраза, завист, озлобление, отчание, безверие и отчуждение, както и цялостен комплекс от жестокост, насилие, при което ставаме свидетели при разни семейни изневери или скъскани връзки. Ето това за мен е човешката любов между мъж и жена, често пъти довеждаща само до скърби, болка, неразбиране и самота, много мъки. Това е любов, която в никакъв случай не е задължително условие да я има при двамата от връзката, тоест дори при някои връзки отсъства в пълнотата си. Да обичаш казват, че е изкуство, защото едно е да изпитваш, друго е да обичаш без замяна. Тоест безрезервната любов към хората е висша форма, тя според мен е трудна и много недостижима, а такива хора биха могли да са силно духовно напреднали, да прощават изключително долни и подли, дори безкрайно големи престъпления към тях или техни близки, които обчат, на тези, които са ги извършили. Това е да обичаш, без да искаш да чакаш някой да те обича, да си с него или тнт, и тази любов е два ли е някаква силна, чувствена или еуфорична, ами просто отдаденост към хората и заобикалящия ни свят. Без да мразиш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bb4ca7d33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За мен любовта беше нещо като цел в живота ми. Беше едно голямо чакане на моят принц, който ще дойде и ще ме отведе от този застоял, скучен и сив свят. Щяхме да създадем един наш свят, в който нямаше да имат допир други хора, нашата любов щеше да сформира невидима преграда за всичкото зло на света. Щяхме да бъдем като ключ и ключалка създадени един за друг. Рамо до рамо всеки ден, подкрепяйки се, обичайки се завинаги. Може би ще ме помислиш за Луда, но аз някъде там в съзнанието си говоря с него, знам че в този живот се разминахме, но вярвам че има такава любов. Аз мисля, че ако спра да вярвам в това ще умра. За съжаление всеки опит с цел, че съм го намерила ми донесе само лоши неща, дори сега обичам, но знам, че за него не съм Тя, както и за мен не е Той. Знам, че любовта с неправилните хора ме прави уязвима и крехка, плаха и несигурна. Истинската любов не е трудна, а напротив с нея минаваш по лесно всяка трудност, защото знаеш, че не си сам. Аз видях лошата страна на медала. На несподелената любов и на болката. Може би в следващ живот ще срещна правилния и истинския. Мнението ми е, че любовта ни прави слаби, когато обичаме грешните хора.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3497d547e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5 не мисля че си луда - радвам се че сподели. Защо смяташ че си се разминала с твоят човек в този живот?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 327c4d6738
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уффф, научи се кога се ползва пълен член!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 327c4d6738
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И че има запетаи!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 50d44adbab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Проблемът ти има едно лесно решение - просто си хвани някоя 'небляскава' жена, пълно е и с такива.
Ама неее, ти искаш 'бляскава', защото 'бляскавите' те възбуждат... пък иначе говориш против 'модерните' тенденции...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ae2d4009a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 съм. Усещам го някак си, преди да срещна сегашният ми партньор вярвах силно, че той е някъде там и ме чака или търси. Вярвах в истинската любов, бях наивна. Сега обаче нещата се промениха. В началото си мислех, че може би наистина е той човекът говоря за настоящият ми. Оказа се друго, както и да е. Искам да кажа, че не мисля и не вярвам, че в този свят и в този живот ми е писано да го срещна. Затова се отказах и приех нещата такива, каквито са. В най-трудните ми моменти затварям очи и си представям него, как му говоря, а той ме слуша. След това ме прегръща и ми казва, че винаги ще е до мен, че просто трябва да затворя очи и да го усетя. Знам, че много хора биха ме помислили за Луда, затова споделям тук. Та така това е което мога да кажа, по този начин ми олеква и приемам истината, че никой никога няма да ме обича така както съм си мечтала. А аз по мой си начин съм обичала всичките, особено сегашният, простих хиляди неща и затворих очи, знам че ако беше правилният нямаше да го допусне, но такъв е животът. Явно не го заслужавам на този етап и трябва да се примиря с това което имам или нямам.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 83f02b17cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Любовта е нещо което не съществува. Това, което съществува е химия, привличане и в по-дългосрочен план взаимна изгода. Знам, че жените сте големи романтички и се движите от емоциите, а не от логиката, но трябва да знаете че един адекватен и на място мъж никога няма да ви говори за любов. Любовта е като религията. Измислена с цел оправдание на побойща и убийства. Да си прощават, да преглъщат заради нея, защото видиш ли се обичали. Така или иначе тази привидна емоция отшумява най-много година след като една връзка е започнала, тъй че няма смисъл да ѝ придавате излишна важност.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 13544c254a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хаха номер 11, говориш абсолютни глупости. Разбирам, че са ти разбили сърцето, но няма нужда тука да изливаш помията си, която някой би нарекъл мнение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 13544c254a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 10, от написаното се вижда, че си малка още. "Обичала съм всичките"; "никой няма да ме обича както съм мечтала". Влюбчива си, като пораснеш малко и спреш да бъдеш така очевидно объркана и наивна, ще ти олекне, а и на хората около тебе вероятно. Един си представяш, друг си обичала най-много и си прощавала, говори с родителите да ти спрат телевизора, ако си над 16 години - не ми се мисли.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1d686f1b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 11 - какъв смисъл влагаш в животът си тогава?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker