Доколко е важна за вас колата на мъжа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Доколко е важна за вас колата на мъжа?
преди: 5 години, 4 дни, прочетена 8441 пъти
Вчера възника дискусия в една компания и ще се радвам да прочета мненията на хората наоколо. Има разбира се, една категория жени, които се интересуват основно от парите на мъжа, но не говорим за тях. Въпросът ми е за средностатистическата българка.
Би ли ви отблъснало, ако мъжът няма кола? Мъж на около 30. Независимо от причината - може да няма финансова възможност, може и да живее до метро и да е преценил, че в момента не му трябва да затваря пари в покупка и поддръжка на автомобил.
Втори въпрос - мъжът има кола. Доколко е важно за вас каква е колата? Масово българите карат обикновени коли на 10-15 години за около 5000 лв. Ако мъжът вместо това кара кола за 12-15 000, кола на 2-3 години или стара, но висок клас, като БМВ, Ауди, Мерцедес, би ли ви привлякло повече това при равни други условия?
Имаше няколко мнения вчера в компанията. Моето няма да го споделям засега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 103

преди: 5 години, 4 дни
hash: 68a938327e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Авторе. Има мъже като мен - без книжка, без кола. Не ми пука.
За мен е важно човечността, трудолюбието, разбирането. Истинските ценности.. Та така. Много добре знам, че в Бг се гледа: каква кола имаш, външен вид и финансов статут.
Поздрави!

М28

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 5533ca0904
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Ако нямаш кола, къде ще ѝ го вкараш на първата среща? В хотел като някакъв плебей? Как ще я върнеш в курника, когато приключи вечерта като в автобуса няма да я пуснат без повод и наморник? Мисли малко над тия неща. Една вещ изисква друга.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: c3782f705c
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

3.   Разбира се, че им а значение. Хубавата кола показва статус и отношение към живота. Всеки, който каже обратното е лицемер. Какво по - хубаво от това да те вземат с едно черно БМВ или Мерцедес с кожен салон, добре изчистено и ухаещо, не е задължително да е нов автомобила. Е, излизала съм и със ждрольовци с опелчета, пежа, тема и подобни таратайки, но усещането за класа и сигурност изобщо не е, като при премиум марките. Даже бих казала, че ме е срам да се возя в такива автомобили. Джиповете също са имиджови возила, когато са от правилните марки - Мерц, бмв, Лексус или пък Порше. Ж 32

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: a626a005e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Защо трябва да ценим мъжа заради колата му?

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   "Независимо от причината" - да, но точно причината е от значение. Едно е да няма, защото е стипца, а пък всъщност има нужда и може да си го позволи, друго е примеерно да няма, защото все още е студент и не работи или работи за малко пари.

Но и номер 2 е прав. Тъпо е вечер да сте излезли и посред нощ да я изпратиш с такси или обществен транспорт или пеша. Или пък като се уредите среща да я караш да бие сума ти път. Друго си е като кавалер да си я вземеш от тях, да я изпратиш като хората, та да се почувства малко по-специална.

Не мисля, че е добре мъж да няма кола, но пък и мнението на номер 3 ми идва малко меркантилничко. Мисля, че истината е някъде по средата. Разбира се, зависи и от ситуацията - може човека да няма възможност точно сега или да пести за нещо примерно, но това не означава, че трябва да бъде отсвирен от всички жени само заради това.

От мъж

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 8ee883b72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм момиче с книжка, но не обичам да карам. Да, ще бъде хубаво ако има кола, но не е нещо, което е от някакво значение. Приятелят ми няма кола, от време на време взема на майка си и то само ако е наложително. И към въпросът ти - колата не е модерна. В крайна сметка ще те заведе на същите места.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 9b09131204
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   И какво лошо има да излезете с градския транспорт, или с такси? За мен е по-важно как се държи с мен, а не дали ще ме закара до нас. Ами ако е пил, пак ли да ме кара? Смея да твърдя,че мъж ,който ме взимаше и връщаше с кола се държеше по-зле с мен, отколкото друг, с който повече бяхме пеш или с градския. Едната кола не прави мъжа, а характера му. Това дали ще ме кара като принцеса е маловажно, ако не се държи добре с мен, разплаква ме и ме обижда. Такъв беше този с колата, който никъде не ходеше без нея. Но другият пак има кола, но ходим и пеш, и с такси и с градския. И ме кара да се чувствам добре. Така че, и златна да е, ако мъжът не става, няма спасение.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Шурея ми от известно време живее в Германия и едно от първите неща, които са му направили силно впечатление (а и други хора, живеещи там сами го казвали), беше, че там наистина няма значение каква ти е колата и дали си чистач на кенефи или голям бос. Наистина там могат да седнат беден и богат на една маса, за да обядват и няма да има никакво отношение тип голяма-малка работа. Там на колата се гледа просто като удобство, необходимост, разбира се, ако имаш пари, ще си купиш по-добра, която ще е по-комфортна и т.н. И да, ще си личи, че си по-богат, но няма да има никаква разлика в отношението на хората. Може да караш Опел Корса или BMW X6, все тая, никой няма да ти прави евала и да ти сваля шапка, че си имал кола за 150 хил. евро. Само по това веднага се отличават източноевропейци, кюрди и не знам си какви от кореняци немци.

Но разбира се, за немците е нормално да караш кола за 50 или дори 100 хил евро и това не те прави Господ. Но за бедна България ако караш нещо за повече от 10-20 бона в левове, веднага те качва 2 левела нагоре, а ако подкараш шестцифрена сума, вече започваш леко да гъделичкаш Господа по мъдята.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 8b5af3f818
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   До номер 3!
Добре да предположим, че съм човек избрал да развива интелекта, личността и духовната си същност пред материалното, това ще ти говори, че имам погрешно отношение към живота?

Много ми е интересно да анализирам повърхностно мислене като твоето. Тоест за теб ако карам мерцедес и премиум марки ама ти спуквам мутрата от тупаници това е приемливо ли. Защото голям процент от каращите скъпарски коли в България са именно такива персонажи.

Тоест теб ще те е срам от един истински добър човек "ждрольо" каращ някъв смешен опел ама няма да те е срам от смешния комплексар каращ премиум кола... големи примадони станахте всичките.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, не падай в капана да се обясняваш на меркантилни жени. Така се закопаваш сам себе си. И между другото това, че искаш да се развиваш духовно, не означава, че трябва да отричаш материалното и умишлено да се лишаваш от него, ако ти е необходимо. Въпросът е да не се изпада в крайности, а не че съвсем да се отречеш от материалното. Крайния материализъм е крайност, но и крайната духовност също.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 2524c741e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не, не би ме отблъснало, това няма никакво значение. Не съм малка, ако искам толкова да се возя на кола, това си е моя грижа, не на някой мъж. Би ме отблъснало, ако той си създава умишлено неудобства поради стиснатост, например, ако това е причината да няма кола. Но тогава не е колата на преден план, а това негово качество.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 2524c741e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гърнето си има похлупак. Има мъже, които се перчат с колите си. За тях има жени, които излизат с колата, не с мъжа. Разни хора, разни идеали.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 355ec41061
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пич ще получиш разногласия, тъй като няма заложена формула до колко е важна колата. Давам ти пример, карах талига на 25 години, изгнила от всякъде. Е седалките не спираха да ми викат тате. В момента пак карам кокушарник и пак е същото. Абсолютно няма никакво значение, важното какво й пееш в ушето. Всичко останало е бонус. Аз си купувам кола според мойте възможности и комфорт, какво ме интересува принцесата от градския какво мисли за нея и колко авторитет излъчвам. Правил съм експерименти със стари, но познати коли. Е факт заглеждат те, но само определен тип жени, и то ако те видят. Ако се разминеш с тях по улицата пеша, пак си кокушкар. И заключението е изобщо да не ти пука. Омръзнало ми е да гледам познати и приятели, как карат авторитетни коли, пред разпад и не могат да ги подържат. Предпочитам да се кача в 20 годишна народна кола, поддържана отколко в раздрънката а8 на 15 години и да ръкопляскам като стигнем.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4947fba9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   г/д подкрепям номер8. Тука балканските държавици прелива от комплексари - и от мъже, и от жени.

По принцип предпочитам да излизам пеша с мъж, за да можем и двамата да си пием на воля, колкото ни душа поиска. За след това си има таксита :)

Аз гледам на колата само като на вещ, която се употребява - например както на тоалетната хартия.

Ще ми стане леко смешно, ако разбера, че някой има кола за 50-100 бона, ама си я е взел на изплащане. В смисъл, ако може да е изплати за макс 1 година окей, но иначе си е мега смешно според мен, защото е просто тъпо. Изобщо да се взимат каквито и да било машинки на изплащане го виждам като смешно, защото стойността им пада много преди човек да ги изплати, през това време пък са излязли по-нови и по-готини... но какво се обяснявам, това би трябвало да си е ясно.
Може би просто не харесвам хора, които не харчат разумно.. и/или си мислят, че ще могат да ме омаят и омотаят с това, че са си накупили разни играчки.. Еми сори, ама аз съм особен характер.

ж31

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 08d2b9ea9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 2 си казва всичко с няколко реда. Доста се ограничаваш във ''игричките''без автомобил. Удобство е, а пешачката може да си я правиш винаги, или целувки на пейките. Аз нямам кола и книжка, не ме ''разпалват'', но смятам че голям процент от жените държат да имаш кола, без значение чак толкова за 2, или за 10 хиляди. С кола възможностите са много, ама много по големи да забиваш всякакви, и много по бързо се стига до секс. Запознавате се, сприятелявате се, почваш да я взимаш от работа и така, става трудно без кола. В чата съм намирал гаджета на майната си, и питат имам ли кола. И не щото е модерно, а щото ако имам отивам и я вземам, какви автобуси, какви таксита и хотели :|. От плюс е и за работа.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 9126c2c66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   И на мен ми прави впечатление ако мъжът няма кола. Няма значение каква е - може и да е трошка, но наистина не си представям да излезем на среща и да ме остави да се прибирам с такси. Това са тийнейджърски работи. За мен мъжът трябва да има кола и трябва да може да завинти една крушка или да ти скачи пералнята. Нищо общо с парите - просто ме привличат мъже, които могат да правят мъжки работи. За другото си имам достатъчно приятелки.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 498be6e2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не ме интересува особено. Има къде-къде по-важни неща. Например изворът на самочувствие. Ако усещането му за себестойност произлиза от това, че кара БМВ, не ми трябва. Ако пък няма кола и е комплексиран заради това, пак не ми трябва. Колата е просто средство за придвижване в крайна сметка.
Ако трябва да бъда меркантилна, много повече ме вълнува на какви места ме води, дали плаща сметката с охота, как се облича... Дали кара кола и каква е, е последната дупка на кавала - поне за мен.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 70df7fed3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Мъж на 41
Темата е много хубава и е много показателна за начина на мислене на мъжете, жените и дори на цели нации.
По принцип колкото една нация е по-богата, толкова показността на притежаваното от гражданите богатство има по-малко значение. Един от предните коментирали спомена това за Германия, аз мога да го потвърдя за Норвегия и Дания. Проведени са много психологически изследвания по темата защо за един беден човек е толкова важно да изпъкне с материална придобивка. Примерно в някои гета е по-важно да имаш златен ланец, хубава кола и телефон, отколкото да имаш какво да ядеш. Това е свързано е с нуждата на всеки човек (особено беден такъв) от признание в обществото (групата), т. е да не изглежда толкова беден, колкото е в действителност.
А относно мъжете и жените - да, в Бългаия има значение дали един мъж има кола, както е важно и дали има апартамент, колко са му доходите, колко е висок, може ли да забие пирон, да смени крушка, гума и други подобни "мъжки" неща. Колкото и жените да твърдят, че са най-важни "душата" и "чувството за хумор", обективната действителност показва съвсем други неща. Това също е съвсем нормално, защото е свързано с биологическата нужда на жената да избере за баща на децата си възможно най-добрия откъм осигуреност и положение в обществото мъж... т. е да избере най-добрите гени, които са и достъпни.
Така че, имането на хубава кола прави разлика, и всеки мъж с такава може да разкаже доста поучителни истории с отношението на жените към него преди и след придобиването и. Аз също мога да потвърдя това от личен опит. Преди години не разполагах с автомобил и трябваше в пъти повече да разчитам на прекрасните си душа, външност и свалячески умения, за да получа изобщо някакво внимание. Сега карам много скъпа кола от "премиум" марка и буквално не мога да се отърва от женско внимание, особено от подобни на номер 3 персонажи. Даже не е нужно да се напрягам да изглеждам особено добре. В момента, който някои жени ми видят колата просто грейват и отношението им се променя коренно в положителна за мен посока.
Мислил съм по темата доста и мисля, че този феномен е засилен много в нашата държава заради относителната бедност, в която живеем, и оттам от нуждата на много жени да си намерят "нещо добро и сигурно", за да си оправят живота. Колкото по-богати ставаме, толкова тази истерия с колите и апартаментите ще намалява. Дай боже и това да стане :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 38843ad2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Какво им е на такситата? На мен ще ми направи много по-силно впечатление да излезем на вечеря или да се забавляваме някъде вечер и да не е предвидил да си остави колата и да дойде с такси. Аз сама ли ще си давам наздраве? И по автобуси мога да се возя, не хапят да ви кажа, на феновете на автомобилите от премиум марките, немалко от които прекарват повече време в сервиза, отколкото на пътя. Ако не живее сам и отношенията ни не са такива, че да искам да го поканя, но много държи на секса може да се бръкне за хотел, като толкова много иска и припира при условие, че и аз съм съгласна да правя секс с него на този етап. Тук вече много зависи колко са им задълбочени отношенията на двама души, колко силно е желанието им един към друг и т.н. За мен не колата определя, а тези за които те определя колата, не ти трябват честно казано, освен ако не си и ти като тях.
Големи баровци станаха изведнъж всичките. Кършим пръсти, ама колата ни да е . . .

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4fe96ad079
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз съм мъж с кола за 4000-5000 лв на 15 г.,не съм семеен,работя за 2000 лв и имам малък бизнес от който си вадя годишно 10-12000 лв.
Мислиш ли,че не мога да си позволя по-скъпа кола?
Мислиш ли,че би било по-добре за теб д имаш кола за 20-30-40000 лв и да научиш,че тя е с теб заради колата ти?
Във фитнеса ,в който тренирам момчета на по 20-25 г идват с S-класи,БМВ-та за над 50000 лв ,а като се заговориш с тях няма реално какво да си кажеш,защото са ограничени и асоциални и автомобила е единствения начин да останат забелязани.
Разбира се най-добрия вариант е умен и богат,но там трябва да си целунат от папата:)

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: a2ccd7c5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Като нямаш кола, как ще я поканиш на среща? Ще й кажеш ела си сама до ресторанта и сама си се прибери после. Или да кажем момичето има кола, тя ли да те взима и да те изпраща до вас? То лошо няма, стига да компенсираш с други качества. А относно каква е колата, каквто и да е, ще привлече съответната жена. По скромна кола, по скромна жена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: b50b5f1a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Нямам кола, нямам и книжка, ама съм обиколил толкова страни, колкото и външният ни министър не е. Значи можело и без кола. Няма да забравя едни табели, които бяха окачили на автобусите в Солун : "Обичам града си, затова ползвам градския транспорт".

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 26805226fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Жена съм на 24.

Не ме интересува какъв клас е колата, напълно достатъчно е да не се разпада по пътя и возилото да е сравнително поддържано. Когато вляза в нечий автомобил, прави ми впечатение не марката и годината на производство, а нещо много по-съществено и издайническо по отношение на характера на този, който я кара: чисто ли е вътре, мирише ли на цигари или застояло, има ли петна по салона, остатъци от храна, празни опаковки презервативи, изобщо видяла ли е тази кола грижи или се ползва по-скоро като каруца и - колкото изкара - толкоз.

Определено не ми прави добро впечатление липсата на елементарна хигиена и бих отказала да се кача (та дори да става дума за 10-минутно возене), ако преценя, че вътре е мръсно и неподдържано. В крайна сметка сме големи хора и не коства повече от час да минеш с прахосмукачка и мокри кърпи, да си обереш старите фактури от жабката и да си измиеш стелките. Един сравнително добър ароматизатор се намира по големите вериги за 3-4 лв., така че извинения просто не играят роля тук.

Предпочитам да се возя в 30-годишна кола, но поддържана, излъскана и ароматизирана, отколкото в чисто нов Мерцедес, целият в опаковки от KFC и вонящ на съмнителни субстанции (това по действителен случай).

Понеже обаче малко се отклоних от темата, да, за мен е от значение един мъж да има автомобил, за да може да оперира по-свободно с времето си и личния си багаж, ако обстоятелствата го изискват, но категорично не ме интересува колко ще е скъпа колата.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   18, стана ми любопитно - доколкото разбирам, в Дания и Норвегия не е важно мъжа да може да прави мъжки неща, успехите, колите и т.н. В такъв случай какво ценят тамошните жени у мъжете - само душата ли?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4471da8ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Ако човек живее сам, все едно дали има кола или не.
Aко става въпрос за семейство или съжителство на семейни начала, кола е НЕОБХОДИМА, без значение на кой от двамата е. Колата дава свобода и си е удобство.

Без кола нито можеш да си напазаруваш и пренесеш покупките нормално и откъдето искаш, нито си мобилен при обзавеждане на жилище или при търченето по задачки, ако се наложи нещо да се свърши преди или след работа или в обедната почивка. Да не говорим пък, ако в картинката се появят и деца. Освен това при липса на кола, не можеш да мръднеш като ти се прииска да отидеш за малко извън града или сред природата - изобщо си вързан и зависим.

За сведение, жена на 36 съм, първата си кола купих на 25 (не луксозна, а за каквато тогава можах да събера пари и да си позволя да поддържам), съпругът ми също от 23 годишен e с кола - първата му кола като се запознахме си беше трошка, но безценна като се е налагало да се местим или да предприемаме излети и екскурзии заедно или да ме посрещне отнякъде. Вече от доста години сме семейство - не мога да си представя да живеем нормално без кола.

Та на въпроса на автора - не би ме отблъснало, ако мъж на 30 няма кола, но ако и при сериозна връзка, съжителство и планове за семеен живот, продължи да няма, вече ще ми се види странно и несериозно и определено би довело до неудобства.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 8a5f373c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Не. Не би ме отблъснал. Аз избрах съпруга си без да гледам какво има. Всъщност - той нямаше почти нищо, когато го избрах. И като казвам това, аз не съм някоя невзрачна мома, която няма избор, а съм съвсем обратното - много успешна и добре изглеждаща, имах много предложения да бъда модел и модел на булчински рокли и т.н., но такива неща не ме вълнуват и си станах учителка! Сега имаме кола, жилище, малко пари настрана. Не сме богати, водим се бедняци дори, но живеем нормално и спокойно. Имаме и дете. Честно ти казвам, колата няма никакво значение! Важно е човека да те кара да си спокоен с него и да можете да разговаряте на много теми! Всичко друго е измама!

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Добре, всички жени тук (без номер 3) разправяте, че колата не прави мъжа по-желан, обаче в реалния живот нещата не са баш така. Или тук пишете само свестни, или нещо послъгвате.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 515c6a3769
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Жена на 24 за мен няма никакво значение дали има кола или не. Аз имам кол и да 20годишна е и какво? Веднага щом някой мъж ми се "похвали" че има БМВ се обръщам и изчезвам. Егото им е до небето и нищо сериозно не излиза от тях.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 68a938327e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Впечатлен съм от коментара на Н26. Дано има повече жени с това мислене то наистина е страхотно! Поздрави!

М28

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: e502e73d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Преди не съм си представяла живот без кола, винаги сме имали. Сега живея до метро, и бързо установих, че хич не ми трябва, вижда ми се, като слугуване и стрес. Не съдя за мъжа по колата, но според мен, трябва да може да шофира, след като аз мога. Ако не съм до метро, ще се наложи. Колата трябва да е здрава, не е задължително да е скъпа.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: ab0b8c4460
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   По-добре ако няма що-годе нормална и поддържана кола, да се движи с градски транспорт или колело. Не би ми било приятно да се возя в някоя раздрънкана таратайка. Нямам против да няма кола.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: f4aa639e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Мдаа, за съжаление у нас изключително много се набляга на показността. Кой, каквото прави, го прави все заради хората - сватби, абитуриентски балове, избор на жилище, избор на кола, избор дори на интереси. Колата и парите, като цяло могат да ти купят някакво внимание, но любов не могат. Можете да получите единствено няколко кифли повече и в най-добрия ( или по-скоро в най-лошият ) случай да разберете, че след 15-20 години "щастлив" брак, докато вие сте се бъхтили да осигурявате всичко на семейството, половинката ви е спяла с когото намери. Има толкова перфектни актриси, че и най-големите звезди могат да им завидят. Преди време бях попаднал точно на такава - на пръв поглед много тиха, много добричка, много морална. Добре възпитана, добре облечена ( нищо общо с кифла ), с образование и работа. Както и бях супер наивен тогава, щеше да ме върти с години на малкият си пръст. Имаше обаче един сериозен проблем обаче, който в случая се оказа много голям мой плюс - нямах пари, нямах кола, дори книжка нямах. Съответно "връзката" ни просъществува има-няма 3 месеца. Докато покривах всички излизания и сметки нямаше никакъв проблем. Още първият път, когато я помолих да си разделим сметката, цяла нощ след това не ме погледна и спряхме да излизаме. Всичко приключи в рамките на около месец. Аз обаче още няколко месеца след това се питах къде сбърках и търсех вината единствено в себе си. Чак, когато се поотърсих от раздялата, си дадох сметка за доста неща. Например как говореше и мислеше само за пари, как странно и пренебрежително ме гледаха приятелите й, как се интересуваше единствено и само от собственото си удоволствие и т.н. Казано е обаче, че Господ не изпраща нищо случайно и винаги е за хубаво, дори и в момента да не можеш да го осъзнаеш и да ти изглежда лошо. И при мен си беше точно така! Скоро след това Господ ми изпрати стремглаво развитие в работата и започнах да изкарвам доста пари, което пък автоматично привлече към мен всякакви използвачки. Ако си бях останал със старата наивност, не ми се мисли какво щеше да стане. Та така, ако някой е с теб заради колата или апартамента, тежко ти и горко. В момента карам 18 годишна кола, въпреки че мога да имам чисто нова висок клас от магазина. Просто нямам нужда от друга, а и така отблъсквам директно една голяма част натоварващи кифли.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: f4c9f60922
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Момче на 20 съм (казвам момче, защото според мен човек до 25 години не е мъж или жена), нито съм висок, нито съм красив. "Баща ми" остави майка ми, когато ми предстоеше да започна 5-ти клас. Майка ми не ме обича, не знам защо, разбирам, че й е тежко, но си го изкарва на мен. Приятелка никога не съм имал. В момента пиша книга, повече от ясно ми е, че нито ще види свят, нито някой някога ще я прочете. Кола нямам, книжка имам. Ако нямаш какво да си кажеш със задкормилното устройство, няма значение дали е Лада, Фау Ве, БМВ, Мерцедес или Бентли. Трябва да можеш да си говориш с този човек за всичко, от електромагнитна индукция, през дрехи и обувки, до картофи, домати и ябълки. Иначе няма смисъл. Това е. Не можеш да обясниш нещо на някого, с когото ви делят два вагона книги. Не съм го казал аз.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 0e0c98bf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Ако не знаеш, да ти обясня. Купуваш си 20-25 годишно BMW, желателно по-голямо (5-та серия, а не 3-та). Да няма ръжда отвън и вътре да не е с разпрани седалки. Ако има що-годе запазен вид, повече не ти трябва. Пълно е с идиотки, които като чуят БМВ и губят връзка. Нямат никаква представа дали струва 4000 или 100000. Инвестираш и чукаш. Другият вариант караш колело и лъскаш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 04adf0e3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Относно първия въпрос - Не, не би ме отблъснало това, ако няма кола, отблъсква ме отношението. Но разбира се, ще очаквам след време да спести достатъчно пари, за да си купи кола, защото е необходимост.
Относно втория въпрос - Няма значение каква е марката, но мисля, че при равни други условия всеки би предпочел по-новата и хубава кола.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 3dc2e968c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Жена на 25 години

За мен е приятно, когато мъжът има кола, по следните причини:
1. Някой по-горе спомена взимането на нежната половинка от работа, друг - пазаруването. Аз нямам кола, нямам книжка и изпитвам ужас от възможността да седна зад волана. Добре съм запозната с градския транспорт и нямам никакъв проблем да вървя 10-15км до някоя градска точка, но когато искаш да видиш любимия след работа е много хубаво като ти свърши работното време и той вече да те чака долу. Разбира се, това може и да стане без кола, но повечето работни часови диапазони са сходни, зависи къде работи човека и т.н. Хубаво е като дойде да те вземе, побъбрите на път за вкъщи или се отбиете някъде да пиете кафе. Хубаво е, разбира се, и когато заживеете заедно да може да ходите на пазар заедно и да превозите продуктите в багажника, а не в градския.
2. Обичам да пътувам. Пътувам много с БДЖ, но има места, които не са достъпни с него или коства много часове път и 1-2 прекачвания, за да стигнеш до дадена дестинация. До любим мой град пътувам 7 часа, а с кола са 3:30ч. Разбира се, че предпочитам да стигна по-бързо до там, а не да стоя на гари по един час!

Каква точно е колата не е от значение, защото аз от коли грам не разбирам и си нямам и на идея кое е нов модел и кое стар. Бих предпочела да е чистичка, в изправност и да не ни изоставя често на пътя. Но толкова. Ако е на 20 години, но държи фронта и не се чупи на 500км пътуване - няма какво повече да искам!
Важно е обаче да не робува на колата, това да не му е най-важното и да не е готов на нечовешки лишения само и само да я модернизира всеки месец. Достатъчно скъпо е и без това да поддържаш кола изобщо.

Няма проблем, ако мъжът няма кола, защото:
1. Страх го е да кара, като мен. По това ще си приличаме. Мога да проявя разбиране и навярно ще инициирам да се преборим все пак със страха си, заедно, за да може в даден момент да проимаме обща - за извънградски пътувания.
2. Удобен му е транспортът с обществения транспорт и не вижда смисъл в купуването и поддържане на автомобил. Има много такива хора, които са в близост до метро и им е удобно да пътуват с него. Може и примерно да живеят близо до гарата/автогарата и да не им е трудно да стигнат и до тях в случай, че излизат от града. Ако пътува дадения мъж веднъж годишно някъде на почивка и само тогава му се приисква да има кола - напълно бих разбрала защо не си е купил. В крайна сметка не може да харчиш хиляди на година за нещо, което ще ползваш 3 пъти през това време.
3. Няма пари да си купи. Знаем в каква обстановка живеем. По принцип това е показател, че на този етап не е постигнал много в живота си, но има други черти на характера и личността, които могат да се проследят, за да се види има ли шанс за просперитет в даден момент. Срещала съм достатъчно "бедни" мъже. В общи линии на правилните хора едно човешко рамо до тях им помага много да се стимулират и да правят чудеса със себе си и със своя живот. Понякога човек има нужда просто някой да вярва в него.

Накратко: хубаво и приятно е мъжът да има кола, независимо от модела и годината й на производство, стига да не е нейн роб. Но не е задължително.

Нека добавя, че познавам много земни хора, които все пак карат скъпи коли, защото могат да си го позволят и така им харесва. Както и все толкова земни, за които колите не са страст и карат такива возила, каквито имат масово хората в България. Не смятам, че колата определя човека. Не смятам, че като видя някой с привидно скъпа и нова кола, значи че той е свестен, нито пък означава, че за нищо не става. Не е хубаво да се съди по косвени белези, така смятам аз. Хора всякакви. Собственикът на фирмата, за която работя, кара видимо стар мерцедес, но това не означава, че не може да си позволи по-хубаво возило. Голяма грешка би допуснал някой, ако прецени спрямо това, че той не е успешен човек или че е без пари. Просто не му е приоритет смяната на колата, тази си работи, защо да търси друга.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 561a340e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Виж докато бях момиче грам не ми пукаше дали мъжа има кола и ква марка е, но сега когато съм семейна и имам деца, колата е просто необходимост, защото без нея сме вързани за всичко

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 68a938327e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Номер 28, Страхотна си. :) Как е възможно да те открия? :) :Д

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 4c306384a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Хората могат да имат много неща, бижута, пари, техника, картини, мебели... Но всичко това обикновено е скрито зад някакви стени някъде. Колата е мобилна, стои навън и всички я виждат. И обикновено я свързват с финансовото състояние. За съжаление повечето хора в България сме бедни, средна класа почти няма и скъпата кола прави впечатление на фона на евтините и старите. За манталитета... не знам. Не бих бил с жена която толкова силно се влияе от цената на автомобила. Нищо хубаво не излиза от това (освен ако не си някой, на който не му пука или може да задоволи непрекъснато растящите финансови претенции на жената) . За доста жени, това да бъдат с богат мъж е единствения начин да покажат на другите жени, че са нещо повече от тях. За съжаление обаче, това състезание край няма...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 3afb02932b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

40.   Тия без колите, духовно извисените, еко-био мухльовци, дето не искат да дават пари по коли и вадят от сто кладенеца вода защо не им трябва - ми живейте си бе... ама и вие виждате, че това не се котира добре в 21ви век и когато ви се прииска малко интимност трябва да си я давате сами.
Вижте ги жените - върти, суче, ама накрая си иска удобството... ама по-новото, по-хубавото е по-удобно, нали?

Аз съм от тия с колите от малки.
Още като ученик работех летата и събирах, на 18 си купих първата трошка. След първото лято като студент на бригада вече бях с ''премиум'' марките и ти да видиш колко хубав бил живота в студентски град. През годините желанието за ''по-ново, по-голямо, по-мощно'' развива една борбеност, смелост и амбиция, мъжко поведение ако щеш, което лепи жените повече от която и да е кола, а самата кола е мостът към опознаването на тия качества.
Сега, 10 години по-късно съм адвокат в 3 годишен премиум и се чудя къде да пръсна чорайбето, че мераклийки бол.
Повърхностно е, да, ама... винаги е било така. Сега коли, преди ниви, а още по-преди и кой е имал най-голямата пещера.
Пешаците, в крайна сметка моя или вашия живот предпочитате? Аз съм доволен от избора си, вие пишете теми с въпроси на които и сами знаете отговорите...

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 2078c4cdf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   От автора. Явно наистина хората са различни. Аз например имам БМВ, но приятелката ми първите два месеца не знаеше, че имам кола. Просто така се случи. Вечер като излизаме, не ми се занимава с кола, искам спокойно да мога да изпия една ракия или уиски. На работа ходя с метро основно и колата ми е повече за извън града. Та, срещите ни винаги са били от типа на "довечера в 8 на Попа" и отиваме някъде. И после я изпращах с такси или се прибирахме заедно. И просто не е ставало дума. Решихме на втория месец да идем до Пловдив и тогава тя беше доста учудена с какво я взех. Вярно, каза, че ѝ харесва.
Това да се чувствам длъжен да взема и върна една жена ми бие на слугинаж, не на кавалерство. Има една тема "Мъжко отношение". След като аз, успешен в професията си, мога да се кача понякога на трамвай или такси, не виждам защо тя да не може. А ако не може, просто не си пасваме. Мъжленцата, чиято половинка ги ползва за шофьор (при положение, че има други опции), винаги са ми били жалка картинка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: a626a005e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Колко жалък трябва да е един мъж, ако не може да разчита собствените си качества и умения за да си намери жена (приятелка или дори само за един секс), та разчита на колата си. Жени като №3 няма нужда да ги назовавам, те са ясни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   40 е директен, но прав. Бих добавил, че истината е в баланса. Материалното дава стимул за развиване на качествата, а духовното за друг тип качества. Грозно е, когато си Ганьо и света ти се изчерпва с коли, ебане и кръчми, но е и грозно, когато робуваш на духовното и загърбваш всичко материално в иначе физически свят. Превръщаш се в мек безличен човек - нещо като модерните сега вегани, антиваксъри, еко активисти и всякакви такива извратеняци, мислещи се за много духовни и разбиращи. Мисля, че номер 40 горе-долу е намерил баланса - хем си дава сметка, че е повръхностно, хем и знае, че все пак живеем в повърхностен свят и не може да си възвишен до крайност.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 8b4434ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Видях коментар за еко и био мухльовци... иначе, нямаше и да пиша. Така, първо - колите (без електрическите) замърсяват въздуха и това е вече факт в София, в бедна държава с около 8 млн. жители, 3 млн. и повече, от които са пенсионери. Не е ли идиотско. Второ - колите не са за фукня, а за работа. Мащабите на София и всеки друг град в България са толкова малки, че е напълно възможно да ходите на работа с автобус, само ако работите в друг град е оправдано ползването на кола. Колкото повече хора се возят в семейната кола, толкова по-добре, а не всеки да има, но да вози себе си и още четири празни места. При пазаруване на много стоки - също е оправдано ползването й. Толкова за полезността на колата. Жена, на 29г. без кола, защото нямам нужда.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 4fd91ba7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   44, така говориш, но даваш ли си сметка, че ако всеки тръгне с автобус/метро ще настане пълен ад. Проблема на София не са самите коли, а пренаселеността и лошото градоустройство/ифраструктура. Дали с обществен транспорт или с коли, пак ще си е пренаселена и мръсна. Решението е да се преустрои града и да се изгради инфрастриктура. Само че да не е пак на гърба на "селяните" от провинцията, ако може, че и на тях им писна на носят на гърба си София вече няколко десетилетия и с право. Последното между другото.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 8b4434ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Аз не деля хората на селяни и граждани, всички сме хора, не съме повече, защото съм родена в София. Всеки има право да живее където иска ако бъде пълноправен гражданин, плаща каквото ползва, не руши, и не пречи на никого.
Иначе - да, цялата ни държава е за оправяне, то и тези с колите са ощетени, гледай по какви пътища карат, много ясно, че не бива да имат скъпи коли, то е нерентабилно, особено ако е над възможностите им.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: d20fb1dc58
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   На около 17-20 годишна възраст си признавам, че хубавите коли доста си ме блазнеха. Никога не съм избирала гаджетата си по това какви коли имат, но така се е случвало, че съм излизала с момчета с много скъпи коли, имала съм и гадже с Лада 1500, а момчето, в което бях най-влюбена нямаше въобще кола. На първата ни среща пък, съпругът ми дойде да ме вземе пеша, защото тогава и той нямаше кола. Беше в началото на март месец, много студено и ветровито, но притичахме до едно близко кафе в квартала и въобще не ми пукаше, че сме без кола.
И ако трябва да бъда максимално честна ще кажа, че онези с лъскавите коли, всички без изключение, преминаха така незабележимо през живота ми, нямам хубави спомени с тях, с някои дори не помня къде сме се запознали. Тоест всичко, което имаха и с което впечатляваха бяха колите им.
А тези без коли са двете ми най-големи любови в живота...
За сведение ще кажа, че в момента съм на 30 г., а съпругът си срещнах преди 8 години.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 163ead55fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Не ме интересува, ама никак.
Никой мъж не ми е длъжен да ми бъде личен шофьор или друго. Ако няма книжка и кола, това си е негова работа. Никъде не пише, че задължително мъжете на 30 години трябва да имат личен автомобил. Аз какво печеля от неговата кола? Мен какво ме бърка как той е решил да живее и да се предвижва? Да имаш кола е лично решение. Негова си работа. Ако една жена иска да се предвижва с кола, винаги може да си вземе такава и да си я кара на воля.
По същия начин не ме интересува и каква кола кара, ако има такава. Всеки си преценя финансовите възможности сам. Ако иска да кара голф, нека кара голф. Ако е решил да се движи с баровска кола, нека си я кара. Това е неговата кола, а не моята. При положение, че сме излезли заедно и той е решил да сме с колата му, за да не ходим пеша, аз нямам дори правото да обмислям вида и модела на автомобила му. Интересува ме само колата да е безопасна, защото не ми се умира още. При положение, че аз не карам последен модел Ауди, не, че искам, но принципно е така, изобщо не мога да съдя някой мъж, че не е излял една кофа пари за нова кола.
Признавам, че ми се е случвало да изляза с някого и да се шокирам, че колата му е скъпа. Не да завидя или да се впечатля, а просто да се изненадам, че този човек има подобна кола. До известна степен не очаквам млад мъж да кара нова кола, защото е млад и тепърва навлиза в живота. Откъде да ги извади тия пари да купи колата, че и да я поддържа и зарежда? Има хора, които на 23 години работят високоплатена работа и имат висок стандарт на живот, но е по-вероятно един 20-30 годишен мъж да няма такива възможности и го приемам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 4f50d9c6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Аз си купих нова кола /пежо/ на лизинг преди десет години, изплатих я преди пет /жена съм,на 48 г., работя от 23 годишна без прекъсване/. И си я купих не за да се показвам пред комшиите с нея, нито за да въртя кърска любов в нея, а за свое собствено удобство. Новата кола се разваля доста по - рядко отколкото някой 20-годишен таралясник, а и замърсява въздуха доста по-малко. Тъй като имам късмет да живея съвсем близо до работното си място, а на работа ползвам служебни коли, през седмицата карам колата сутрин - за да ходя в градската морска градина да бягам и да се топвам в морето. Това за мен е много важно, защото работата ми е в офис, през по-голямата част от времето на компютър и сутрешната тренировка ме зарежда с енергия и настроение за целия ден. А нямам достатъчно свободно време преди работа да ходя пеш до морето и да тренирам,особено през зимата, когато се съмва късно. През почивните дни колата ми е много полезна, защото ходя да пазарувам с нея по молове и пазари , и не ми се налага да мъкна тежки торби. Извън града не карам често, но когато ми се наложи, все пак имам собствена кола, а не се налага да моля този или онзи за услуги. За всички тези екстри и удобства си плащам сама - поддръжка на колата, застраховки, винетка. Което не винаги е много лесно. Но всеки сам си преценя какво може да си позволи и какво не.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 589e8bec05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Съгласен съм с н.40, но до някъде. Колата е удобство и необходимост, за мен не е нормално мъж на 30 да е без кола. Не е задължително да я ползваш всеки ден, но да не можеш да мръднеш извън града в почивния ден или да висиш по спирки, а вечер да гониш таксита едва ли ще има жена, на която да и е приятно. Все пак на 30 се очаква да имаш професионална реализация и достатъчно доходи да поддържаш кола, че и жена и семейство.
Иначе в момента мога да си позволя чисто нова кола висок клас, обаче предпочитам да продължавам да си карам 15 годишната таратайка, макар че съм и първи собственик. Просто предпочитам да работя още 2-3 години и да си купим с жена ми още един голям апартамент на хубаво място и с хубав изглед, от колкото да нахакам една камара пари за лъскава кола, която след 4-5 години вече няма да е нова и ще струва не повече от 30% от първоначалната сума. Някак си не ме кефи да наливам толкова пари за нещо, което се амортизира изключително бързо, макар че имам доста сериозни доходи. Но това си е въпрос на виждане и приоритети, за други е много по-важно лъскавата кола и да чупят стойки.....

 
  ...

1-50 от 103
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker