За изневерите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За изневерите
преди: 5 години, 15 часа, прочетена 2094 пъти
Смятате ли, че изневерите трябва да се наказват законово по някакъв начин - било то глоба, затвор или нещо друго. Или всичко трябва да е така както си е - без последствия и всеки да си гони щастието въпреки емоционалната травма за потърпевшия? Говоря за брак и сериозни връзки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 часа
hash: 9be6812c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, определено би било много хубаво да има затвори за изневеряващите или поне някакви сериозни наказания /глоби. Аман от курви и от двата пола.

Ж/хетеро

 
  ...
преди: 5 години, 9 часа
hash: 486f11528f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По време на Средновековието това се е наказвало, днес се наказват из някои ислямски държави. Но отговорността е и на този, който е позволил да си направи брак и деца от такъв човек. Никой не е виновен, че някой не е можело да прецени и да разбере за какво го използват.

 
  ...
преди: 5 години, 8 часа
hash: 7abe314971
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Според мен проблема не е в самите изневери, защото те са само следствие, а не истинския проблем. Истинския проблем е ценностната система, манталитета. Никой затвор няма да поправи ценностната ти система. Каква полза, че не изневеряваш, само за да не влезеш в затвора, след като съзнанието ти е замърсено и вечно за това мислиш и това те блазни? Върху ценностите трябва да се работи, а те започват от детството, медиите и възпитанието.

Забележете какво се рекламира като готино - секс, оргии, наркотици, татуировки, пари на всяка цена. Още от дете ти се набива в главата как трябва да си свободен, да си непременно богат, как семейството е демоде и ангажимент и т.н. и т.н. Ти се формираш като личност с подобни ценности, после чакай пандиза да те оправи. По-скоро ще породи чувство на несправедлово обвинен и не разбиране защо си наказан, отколкото да се поправиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 часа
hash: 9be6812c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 2

Ами, изключително трудно би могъл някой да познае кога го лъжат и използват, особено пък и ако е влюбен. Влюбеният стават сляп, глух, глупав и т. н. а измамниците точно това чакат. Уви, на челата им не пише, че са такива и много хора страдат заради тях.

Така че мнения от сорта на "к'во ревеш, ти си си го избирала" или "к'во ревеш, ти си си я избирал" са меко казано нелепи и неуместни.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: cd52fab161
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мисля,че е много трудно да се измисли някакво адекватно наказание за изневерите.Не вярвам да се случи,а е и прекалено жестоко,това което виждаме там из ислямския свят-убити жени с камъни и прочие.Но винаги съм се питала:защо,когато убиеш физически човек има съд,затвор,кръвнина,а когато убиеш душата на човек-което винаги става при изневярата нищо не последва.Много сложен въпрос,който мисля няма скоро да намери отговор.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f6a4b3c30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бе ти нормален ли си? Като са ти изневерили и държавата да се намери хахаха жалка работа. Ми съди си човека, има граждански искове, да станеш за резил.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: eb23ed6ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох, много ме разсмя. Аз, като юрист, мога да ти кажа, че не ми се струва логично да има наказание за изневяра. Никога не е имало такова нещо в нашето законодателство.
Все пак, съществувала е разпоредба, че когато двама души са сгодени и единият се отметне от брака преди той да се състои дължи парично обезщетение по справедливост на другото лице. Това е била разпоредба, още по времето на предишния строй, когато семейните ценности са имали по - високи стойности и за изоставения наистина е било много срамно изживяване. Социумът го е презирал, все едно на него му има нещо.
Иначе в Римската империя са се обсъждали нещата при изневяра. Правилото е било, че ако един мъж хване "на калъп" жена си с любовника, има право да го убие. Но само, ако го хване на местоизвършване на деянието или докато го преследва. Не може да го срещне в центъра на града след 2-3 дни и да го убие. Един вид - пресъздавал се е нещо като физиологичния афект в съвременното право.
Не смятам, обаче че в 21 век може в законодателството да има глоби за изневяра.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bcb4579b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ама разбира се, защо не!!! Даже преди някой да се обвърже с друг си трябва да се подписва договор за вечна безрезервна вярност, за абсолютна забрана да ти се причиняват емоционални травми, нещо като да си купиш имот...нотариален акт. Купуваш си човек, който вечно ще е твой. Даже може да се добавят клаузи, съответния човек да е задължен винаги на всяка цена да те прави щастлива.
Драга авторке, де да беше толкова лесно. Раждаш се и си живееш мирно и щастливо и никой, за нищо на света, няма правото да ти причини емоционална травма, като има неблагоразумието да ти изневерява. Нещо като живот в защитно поле, заобиколена от розови еднорози.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: cecdff2342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стига бе, хора стегнете се, нали сме еволюирали и надрастнали това явление. Тази извън брачна дейност е на емоционално психическа основа- евентуално може да се лекува, но не и да се наказва. Вече няма клади и бесилки, скопяване и жегосване. Съжалявам, напушва ме смях, като се сетя, че за някои изневярата е като споделено пътуване, до такава степен го карат "напряко", че дори думата изневяра е без сила и стойност. По тоя повод къде бяха половинките на изневеряващите в момента, че да им влезне тази муха в главата. Вие направихте ли всичко необходимо, вниманието на изневеряващите да бъде стимулирано и задържано само върху вас?
Ето поради тази причина в оня свят зад океана психолозите са "на мода", не може да разбираме от всичко, а и много трудно можете да сте "в главата" на партньора ви. Друг сериозен проблем се оказва нашата визия, набъбналите телеса, новопоявилите се окосмявания при органи с които чуваме или усещаме аромати, болките в глават полечили се внезапно в брачното ложе и така 20 дена в месеца. Е изхода е ясен, а вие наказани, затвор- защо!? Научете се, че не сте притежатели на партньорите си и всеки сам решава как да си счупи глават. За протокола- против изневярата съм, полагам неимоверни усилия и лишения- правя го защото съм убеден, че си струва. Шегувам се- прозвучах като мъченик, но е факт, че се старая вече над 20 годин. Успех и прощавайте грешките на неразумните люде! :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 49f61fba16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От любопитство - какво точно печели ощетената страна в този случай? Мъжът ти ти изневерява, държавата му удря една глоба и какво?
Това ще го накара ли да те заобича изведнъж? Ще намали ли "емоционалната травма"? Пича ще си плати глобата и до там.

Да не говорим, че "сериозна връзка" е доста разтегливо понятие, за едни за сериозна връзка се брои след като една двойка е живяла няколко години заедно, за други - срещи по кафенетата последните 3 месеца.
Всъщност, и изневярата е доста разтегливо понятие в последно време. Жена ти поглежда към някой мъж на улицата - опа, сигурно иска да спи с него, изневерява в мислите си!
Сега и "thought police" ли трябва да създаваме? Е, поне на Джордж Оруел би му било интересно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b2699a2f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти сериозно ли? Хората практикуват суинг и тройки и казват, че това укрепва брака и разпалва поугасналата страст към партьора. Куколдът обичал жена си дотам, че и води тъпкачи и се радва на оргазмите и с тях. Половината и повече деца са на родители, които нямат официален брак.
Какви глоби, какви затвори? Събуди се! Те за убит човек на пътя дават условна присъда! Делата се точат с години! Остана сега и процеси за изневери да тръгнат! И какво ли пък ще е това съжителство, което съществува под страх от затвор и глоба? Тъпо и жалко ми се струва. Едно време, в ранния соц е имало "другарски съдилища", на които сгафилият брачен партньор е изправен да отговаря пред колегите си, че е нарушил морала и да обещава, че няма да прави така. Ха познай, дали това е спряло изневерите!?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5c8c9d688d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Божее, сериозно ли говорите бе? Ако искате вас да ви уважават, уважавайте и вие! Какво ще остане от свободата на човек? Ако така размишлявате, ако си мислите че половинката ви е ваша собственост и че нещо ви е длъжна сте много заблудени. После не се чудете ако сте нещастни и само несполуки срещате в живота. Една връзка не бива да е затвор за човек. Който не е способен да поеме риск, да даде всичко от себе си знаейки че един ден може да му изневерят, не познава любовта и не е готов за връзка. Ако ще е тъй, купете си манекен. Той ще ви е верен, ще се съобразява със всичките ви капризи и няма да протестира. Какво толкова като има емоционална травма? Ще я преживеете. Всеки е имал някаква емоционална травма, не е болка за умиране, боли но се преодолява.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a6a5b20717
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз смятам, че трябва.
Все пак, бракът е договор. Да се вкарат нужните клаузи и ако този договор бъде нарушен, да им псоледствия! Ако искат, да спят с друи, да се развеждат и това е!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a6a5b20717
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   "Ми съди си човека, има граждански искове, да станеш за резил. "

За резил е човекът, нарушил дадената КЛЕТВА! Но не го разбирате в днешно време. Норамлно - всички сте използвачи и лицемери.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a6a5b20717
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 7

Ти си юрист. На такива като теб, особено смеещи се, вяреа не може да имаме, ние нормалните хора!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e84ff1ea13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мислиш ли, че една глоба или наказание ще спре неверник да изневерява? Защото според мен това са глупости. Ясно ми е като бял ден, че е крайно гадно да ти изневерят, но чак пък да ходим по съдилища, да налагаме глоби, да искаме затвор...
Ако се наложи закон, че всеки трябва да е верен на половинката си, следва да има наказание за тези, които не са. Такъв закон няма. Положил си брачна клетва, халката ти има духовна и морална ценност. Нарушаването на брачната клетва не е нарушаване на държавен закон, а просто признак на душевен упадък. Че то може да не изневериш, но пак да нарушиш брачната си клетва. Унижиш жената/мъжа пред приятели- глоба. Изневериш-глоба. Не помогнеш в домакинството- глоба. Спреш да обичаш и почиташ както е било в началото- глоба. Колко от вас могат да сложат ръка на сърцето си и да кажат, че нито веднъж не са нарушили брачната си клетва дори малко? Ако всички недоволни от нещо започнат да скачат с искания за глоби и затвор на партньора си, че то няма да останат хора по улиците. Дайте да направим всяка морална ценност закон. Защо да не глобяваме и лошите си приятели? Ха, даже непознатите, които без причина ни гледат със злоба. Нека направим и завистта от близки наказуема.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6abb93fd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Има общества в които изневярата се наказва, но в същите тези общества е регламентирано и как мъжът да бие жената. На която идеята й харесва може да иде и да заживее там.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 689f34f954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Eдна жена не изневерява просто така - в повечето случаи има сериозни причини за това - грубо отношение на съпруга или незаинтересованост към жената и семейството, алкохол и компании, поставяне на приятели и роднини пред съпругата и семейството, неспособност или нежелание да помага с отглеждането и възпитанието на децата, както и в издръжката на семейството и много други подобни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 54059c72cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да, изневерите и по-специално тези в брак са зло, което не трябва да се толерира. Трябва да има наказания. Фактът, че толкова хора се изказват "за" свободата да се изневерява говори само за упадъка, до който сме стигнали като общество. Неслучайно изневярата е заклеймена от всички читави религии и морални ценности. Защото:

1) емоционалната травма
2) нарушаваш клетва, която си дал пред Бог и хората т. нар. да си с човека в добро и зло
3) нарушаваш договор
4) нанасяш психическа травма на децата, ако са свикнали на нормално семейство

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e8f6f717da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Чак да се не начуди човек защо хвърлиха толкова енергия да търсят оня от Костенец. Ми като му е изневерявала, а на държавата не й се е занимавало с такива неща, сега що го гони...

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fc3656dac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   "19. Eдна жена не изневерява просто така - в повечето случаи има сериозни причини за това - грубо отношение на съпруга или незаинтересованост към жената и семейството, алкохол и компании, поставяне на приятели и роднини пред съпругата и семейството, неспособност или нежелание да помага с отглеждането и възпитанието на децата, както и в издръжката на семейството и много други подобни."


Естествено, че жените нямат никаква вина, те винаги са принудени! Мъжете поне казват: припадна ми, и т.н. Но жените все имат причина. Което показва кой е лицемерният пол!
А относно издръжка - май не правиш разлика между тъкач и плащаш. Оттук можем да си направим извода кой е по-наивният пол. Ааа? Имаш предвид, че го прави за пари и за тази дейност си има дума

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker