Заблуждения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заблуждения
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1488 пъти
Здравейте! Пиша в този сайт по едни може би доста познати проблеми, с които доста са се срещали. Наистина няма много хора около мен, с които бих могла да споделя, но имам нужда просто вече да пусна тези неща.
Имам приятел, когото много обичам и той е най- прекрасният човек, когото съм срещала. Помагал ми е много и аз също на него, и е много позитивен човек. Гордея се за много неща с него и наистина искам за него най- доброто. И двамата още учим и сме доста мъдри за възрастта си. Проблемът е, че той е религиозен и то наистина много. Аз вярвам в Бог и знам, че съществува, но не като реална фигура или мъж на трон, не както религиите го описват, а като реална светлина и енергия на любов и закрила, която е във всеки от нас. Той обаче не мисли като мен. Той е мюсюлманин и както всички тях и може би се досещате, е затънал във вярванията си до шия. Обичам го и ме е грижа за него, но религията му напълно замъглява преценката му. Невероятно интелигентен е и не разбирам как е могъл да се остави на книги и религии да обземат ума му. Искаме да направим много неща заедно, но ми е много трудно да се преструвам, че съм на едно мнение с него. За него бих направила всичко, бих носила дори тези дрехи в религията му, но съм му казвала, че аз не вярвам и не искам религии. Истински го обичам и бих искала да усети това, но религията му ми пречи. Всички тези правила и догми, изисквания... Наистина не искам връзката ни да отиде към лоши неща заради нещо толкова фалшиво. Аз самата бях религиозно момиче преди и знам колко трудно може да е да се излезе от тези вярвания. Всичките прекрасни неща и чудеса са напълно реални, но не както някакви книги и правила описват. Ислямът хич не е религия на мира, пълен е с насилие и ме е страх как ще реагира, ако се опитам да му обясня това. Знам, че като мен, дълбоко в себе си се съмнява във вярата си и нещата, на които учи, но няма да се довери на чувствата си. Знам, че за момента нищо не може да се направи, но това е. Просто исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 47fcb2d9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Душици златни, научете се да не бъркате начетеността с интелекта! Едното няма нищо, ама нищо общо с другото...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fad852de4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правилно си усетила. С него винаги трябва да се преструваш, че вярваш в същите работи. Ако се опиташ да го разколебаеш ще те пожертва от живота си и ще се гордее как се е преборил с изкушението.
Иначе имаш предпоставки да приемеш неговите виждания. Вече вярваш в абстрактен бог (от някаква протестантска деноминация май), престави си го дядка с брада на трона в небето и готово. Ислямът е замислен като подобрение на християнството, не е толкова различно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ee4283bfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мисля си, че малко преувеличаваш проблема. Моята вяра е подобна на твоята. Вярвам, че има Господ и вярвам, че той е светлина-енергия-сила, нещо невидимо, чиято история не е точно в библията. Вярвам, че традициите ни помагат да си спомним духовното. И все пак, дали горящият храст и всички личности от библията са истина, не знам и не вярвам особено.
В живота ми съм срещала пълни атеисти, фанатици, по-силно или по-слабо вярващи. С всички съм си намирала приказката, никога не сме се съдили по вярванията си. Не знам доколко е нормално и доколко е от моята среда, но все някога с приятелите ми сме достигали и религиозните теми. Чувала съм всевъзможни мнения, но никога не съм натрапвала моето и никога не са ми налагали спор. Защо ли? Защото накрая осъзнаваме, че всички вярваме в доброто и в чудесата, но ги наричаме с различни думи и си ги обясняваме по различни начини. За мен Господ е един, името му е без значение, той е един. Важно е с твоят приятел да имате един и същ идеал за семейство. На теб ти трябва само да знаеш, че той ще уважава съпругата си и няма да ѝ посяга. При мюсюлманите темата за жената понякога се оказва опасна. Коранът насърчава жената да слуша мъжа си, да е вярна, да приема, ако той има и други жени. Кое ти гарантира, че твоят приятел иска да доминира над теб и да си направи харем в задния ви двор? Нищо подобно не си мисли човека. Вярва, че има Господ, вярва в Корана, надали живее с всичките традиции и разбирания на религията си. Той е с теб, въпреки че ти си християнка. Това трябва да ти говори, че родителите му не са тръгнали да му обясняват, че трябва задължително да бъде с жена от неговата религия. Криете ли връзката си от обществото? Някога посягал ли ти е? Казвал ли е нещо, което да те накара да мислиш, че няма да те уважава и обича цял живот? Изпускал ли се е с мнение, което да те наранява и обижда? Спри да мислиш за тази религия, без да знаеш неговата гледна точка за бъдещия му брак и семейство. Седни и поговори с него. Обясни му притесненията си, проучи морала му. Никога няма да разбереш неговото мнение, ако не го попиташ и не му дадеш шанс да ти обясни възгледите си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: eebda95e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако ти си християнка, знай че си в голяма грешка и заблуда.
Има голяма опасност да се съсипеш духовно.
Господ е един за всички, но мисюлманите отхвърлят Нашия спасител Христо, който както знаем е едно трите му лица.
От тук насетне ти решавай, но изгубиш ли божията любов и закрила знай, че губиш всичко.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 93de9a721a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ей такива като теб нахлузиха бурките и тръгнаха с ония от ислямска държава. Не си губи времето с този, няма да го промениш, а по техните нрави ти си на ниво робиня. Спомни си книгата на Бети Махмуди. Ще съжаляваш, ако си свържеш живота с такъв фанатик, колкото и интелигентен и прекрасен да ти изглежда сега, след време ще си покаже същността. За тях 21 век не е настъпил, те духовно са в средновековието. Извинявай, но ми се струва, че надценяваш ума и на двама ви - щом той е обсебен от ислямски догми, с пък ти от чувства към човек с религия, в която убиват жените с камъни. Верно любовта е сляпа, но проглеждането е доста болезнено. Мисли с главата си, не с други части.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6c0a339559
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Религиоэният човек не е интелигентен ако эапочне раэговор эа вярванията си. Ще опиташ да го доближиш до реалността и това което эа теб е реалност или това което ти искаш да съградиш и иэживееш, но той ще ти цитира други хора вместо себе си. Эверски драэнещо и досадно е да те поучава някой въэ основа на религия вместо въэ основа на житейски опит и интелигентност, эащото с религията няма диалог, няма срещане на личността, няма жива връэка с тоэи човек. Съжалявам да го кажа, но според мен фанатиците и дълбоко религиоэните хора са эагубена кауэа, единственото което може да стане е да те облъчат и теб и да те набутат в своят свят. Ако не искаш да станеш эомби, отлъчено от реалният живот, иэходът е да оставиш тоэи човек. Най-вероятно и като приятел няма да ти допада после, тъй като той постоянно ще говори с религиоэни мотиви и това дори повече ще ви отдалечава щом энаеш, че няма какво да очакваш напрактика от него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4f435d2e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бягай надалече!!! А бъдещите ви деца, дали няма да бъде наложена и върху тях тази вяра? Не предавай произхода си и традициите, само заради някакви чувства към някакъв вманиачен талибан...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6c347917fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако се е оставил на религии да обземат ума му, значи не е толкова интелигентен. Той си мисли че е, но не е реално. И понеже е фанатик, лесно манипулира себе си и другите да му вярват.

Но реалността идва и илюзиите се изпаряват само за миг. Остават обаче пропиляното време, нерви, планове, - той, мислейки и действайки сякаш е умен човек, а ти убедена, че той е това, което всъщност не е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker