Ежедневието ни е като на 40 годишни, а сме на 26. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ежедневието ни е като на 40 годишни, а сме на 26.
преди: 5 години, 5 часа, прочетена 2706 пъти
Здравейте,
имам следния проблем. С мъжа ми сме от около две години заедно, все още без деца. Аз на 26, той на 28. Разбираме се отлично заедно и нямаме никакви противоречия, но ме мъчи много факта. че ние просто живеем като пенсионери. По принцип и преди през седмицата не ходихме никъде, дейностите са работа, домакинстване, секс и телевизия. Доскоро поне излизахме в съботите на разходка в града, понеже нямаме кола. От няколко месеца обаче излизаме само двамата максимум един път в месеца, а през другите съботи сме у техните. Наскоро дори разбрах, че се кани и рождения си ден да караме там и просто откачих. За почивки и дума не може да става ако е на повече от 50км. Няколко пъти казвах, че ми се ходи някъде, показвах му оферти и след като не стана нищо накрая отидох с една колежка от работа. Добре, но откакто се върнах още повече усещам, че направо прегарям от скука. Всички мъже ли стават такива с времето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 часа
hash: 75093fd93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно НЕ всички мъже "стават такива с времето". Твоят случай ми е до болка познат, защото бившият ми съпруг беше същият. Аз съм отворена към света жена и просто накрая не издържах. Вторият ми съпруг е пък от хората, за които народният израз казва, че са родени "с циганска пепел в дупето", т.е. другата крайност. За нас вечер в къщи пред телевизора е почти лукс, защото рядко се случва. Обикновено сме по някакви събития - театри, изложби, опера, вечери с приятели, концерти. Лятото се местим на вилата, която е близо до града, и там аз лично не помня дори един-единствен уикенд, в който да не сме посрещали приятели. Вечерните питиета със съседите даже не се броят. Пикници, екскурзии из страната, пътувания в чужбина за развлечение, импулсивно тръгване посред нощ към морето... всичко това се случва винаги, когато може да си го позволим между работните ангажименти. Но как да ти кажа.... аз съм на 47 години. Ами.... лееееекичко ме уморява всичко това. Понякога след работа искам просто да се отпусна пред телевизора с чаша вино, но не би! - в къщи заварвам веселяшка компания от приятели на мъжа ми. Или пък така, както си мечтая да прекарам един ден в градината, се оказва, че сме от моя приятелка на рожден ден в Италия и самолетните билети вече са купени. Мисля си, че истината е някъде по средата. Имам нужда от спокойствието на дома си, от уюта на пижамата и халата. Но наистина, като бях на твоите години, авторке, си мечтаех точно за нон стоп пътешествия и купони. Е, получих ги, но сега пък искам спокойствие и "пенсионерски" режим.

 
  ...
преди: 5 години, 1 час
hash: 7bab749d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А с финансите как сте? Това е доста важно. И аз като бях с доста ниски доходи и 1-ви-2-ри курс студент никъде не исках да ходя с приятелката ми, защото по една почивка ми отиваше половината бюджет за месеца.
Не че съм нямал желание, просто не ми оставаха пари.

 
  ...
преди: 5 години, 1 час
hash: 9097abde51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За жалост при всички ни на тази възраст е подобно положението, не мисли, че е нещо различно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 час
hash: 22bea552f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, родителите му според мен го манипулират нещо, не искат да се пусне от полата на мама...

 
  ...
преди: 5 години, 1 час
hash: 244ac0e296
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Да не би да не му се правят разходи, да е финансов проблема...Само на 28 и да си седи само при техните...Никъде ли не му се ходи

 
  ...


...
преди: 5 години, 45 мин.
hash: ac4a13759d
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

6.   Ти какво очаваш... да живееш като рок звезда ли? Няма как. Отсега нататък живота все по в тази насока ще върви. Вече не си тийнейджърка и е време да пораснеш. Живота не е безкраен купон. Той е домакинстване, готвене и работа. Все пак може да опитате да излизате по - често поне до мол, магазин, планина... море лятото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 мин.
hash: f2ff332a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Звучи ми като финансово скучен и депресиран поради това.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2acf61fa9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първото, което ми мина през ума е финансите. Има вероятност там да е проблема. Ако той работи за ниска заплата, дори и ти да имаш прилична, той ще се комплексира от това, че той самия няма. Втория вариант наистина е родителите нещо да го манипулират. Познавам хора на по 35-40 и си ходят почти всеки уикенд на почивка било то в България или Чужбина. Те имат възможности, въпреки че имат и деца, но те са тийнейджъри, така че не представляват спънка. Просто искам да кажа, че и мъже на по 40 и нещо имат енергия да пътуват и са любопитни, така че не всички мъже са като твоя приятел. Баща ми на младини също много обичал да пътува, сега е на 57-8 и седи само вкъщи, защото има проблеми с кръста. Приятелят ти не вярвам да е болен, защото е доста млад. Аз лично не бих живяла такъв живот. Съветът ми е да вникнеш в дълбочина от къде идва проблема - дали е от липса на пари, майка му, или пък просто е такъв темперамент, както и да проведете разговор и в зависимост от резултата да решаваш вече какво да правиш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ae8e88f778
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И ние не ходим по заведения, но сме с две малки деца. Номер 1 да питам, деца имате ли? Просто мъжа ти си пада от типа хора да си седи у тях. И моят може само вкъщи. На мен само на екскурзия ми се ходи, но децата са малки...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6a3062b643
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е нормално. Говори с него и му обясни, че това не ти е приятно. Ние с приятеля ми ходим някъде поне всеки втори уикенд, а в чужбина сме поне 4 пъти в годината. Ако е домошар и не иска да се промени ще трябва да избираш дали искаш да прекараш живота си по този начин.
А това, че иска да прекарва рожденния си ден при родителите си е много странно. Все пак не е на 15 години.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b05acab1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не всички семейства са такива, но определено не сте единствените с "пенсионерски живот".
В интерес на истината според мен всеки си има собствен начин за забавления и никой не бива да се меси на другите. Жалкото във вашата история е, че с твоя мъж в това отношение не мислите еднакво. На него му е достатъчно събота да отиде при техните, а ти искаш разходки, атракции и приятели. Поговорете и намерете приемлив компромис.
Допускам, че може би се притеснява от разходите по забавленията и затова избягва да излизате и пътувате.
Иначе има и евтини варианти да разнообразявате ежедневието си, достатъчно е да сте малко по-креативни. Може да играете различни игри, да викате приятели вкъщи, да ходите на гости, да се разхождате, да сядате на кафе, да тренирате заедно. Всяко хоби и любимо занимание може да се пригоди и за двама. Не виждам проблем да пътувате на къси разстояния, защото ще отнеме време да опознаете цял нов град за вас, бил той и на 50км. Може да пътувате с влак или автобус, за да не се уморявате от шофиране, пък и е възможно разходът да излезе същия или по-нисък. Има забавления като кино, театър, изложби. Все интересни неща, които няма да ви причинят финансов разгром.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d936531f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1, блазе ти.
Авторке, напълно те разбирам. И аз бях така с бившия, но при нас имаше и сериозни проблеми с роднините му та това също беше причина да се разделим. Аз обичам да пътувам, да ходя на изложби, концерти... Активен човек съм. А той беше точно обратното. Познавам пенсионери които се забавляват повече от него. Той не обичаше никакви излизания. От работа вкъщи и пред телевизора. Единствените неща които му харесваха бяха телевизия, хапване и рядко, да пийне бира с приятели. Събота и неделя стоеше затворен вкъщи. Нямаше никаква инициатива, а нещата които аз му предлагах не ги одобряваше. Никога не е било поради липса на пари, а поради липса на желание. Аз и без туй не обичам да харча излишно. За него една разходка в парка беше мъчение, не излезаше на повече от 500 метра от къщи. Много много рядко сме ходили някъде по-далече и обикновено тия излизания завършваха с мърморене от негова страна. Какво да се прави, характер. Това което може да направиш са две неща. Или да се разделиш с него или твоите излизания да ги провеждаш без него. Такива хора не се променят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 64d62c11fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ти защо се съгласяваш всеки уикенд да сте при родителите му? Казваш, че искаш лично време за вас двамата навън и точка. Той на 28 ми се подмотва при мама да цица. Ако не иска, чао. Млада си, не прекарвай най-хубавите си години в битовизми със свекъри.
Моят е на 33 и пътуваме когато ни се отдаде възможност. Всеки уикенд излизаме някъде на разходка. През седмицата сме от работа на фитнес и понякога ядем навън. Така че не се примирявай с по-малко. Бившият искаше да ходим всеки уикенд на неговото село...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b6017260e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Намери си друг мъж, които обича да излиза. Има хора, които се чувстват комфортно в тях и почти не излизат освен по работа или нещо важно.
И аз не бих издържал, ако една жена иска да излизаме един път в месеца.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0c74d5691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Проблемът може да е и парите, макар че смятам, че всеки може да си позволи да отиде някъде, ако спестява да речем година, или поне няколко месеца. В крайна сметка за какво живее човек? Да си седи вкъщи, яде и пие ли? Ако не ходиш докато си млада, кога? В момента сте без деца, нямате отговорности, какво ви пречи? Акълът на приятелят ти!
Не знаеш какво пропускаш, момиче, че не ходите заедно някъде, просто не знаеш. Не знаеш колко млади двойки отиват за 2-3 дена някъде, и си изкарват приятно. Пропиляваш си младостта така! Като се появят децата, пак ли ще ти държите вкъщи?
Аз се разделих с един по подобна причина, не искаше да мръдне никъде от града, освен до родителите си. Редовно почивните дни там, за другаде не искаше. Моите приятелки с техните по екскурзии, почивки, той -не. До мама и тати. Така не се живее, особено ако си млад и във връзка. Не се живее с толкова ограничен човек. Животът не е само работа, ядене, секс и лежане вкъщи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b28e4d26b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Кажи му да пусне полата на мама и да води собствен живот като възрастен със семейство. Всеки уикенд при мама и тате не е нормално. Сигурно нямате и приятели щом иска да празнува пак с роднини. А защо не отидете някъде заедно, само двамата, да празнувате? Ние така правим и сме много щастливи.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 890c68800e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   На 40 няма да имате секс и няма да излизате и един път месечно, щом сега е така. Вие не се искате просто, никой не иска да е именно с другия, може би просто не искате да сте сами.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f3333f4ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Няма обшо с възраст и с пари.
Просто твоят си е така. Не иска да се пусне от родителите. Помисли дали ще можеш да живееш с това и занапред, защото сега е излизането, утре ще бъде възпитанието на децата или купуването на кола. И ако действително е така, работата може да стане много тегава. При мен с тъща ми така много се обостриха отношенията, жена ми и тя го отнесе. В едно семейство има място само за двама, ама понякога дъртите не го разбират. Ако техните са наясно, досега да са го "отбили", а не да им се влачи 28 годишен мъж у тях. И да си знаеш - твоят може да не се престраши и деца да имате, явно и женени не сте. Докато чакате да ви дойде времето, то ще вземе да ви мине времето.
Това с излизането не е до финанси - има къде да се ходи постоянно и да излиза почти без пари - планини, колела, молове, гости с приятели, паркове, бири, секс на открито... това последното така и не съм го правил.
Това с излизането не е и до възраст - аз съм на 39, с две деца сме, постоянно ги влачим някъде, даже когато не искат. Ама не е лошо и чат - пат да не мърдаш никъде. Трябва и да се почива.
Ама на 26 няма какво да му почивате толкова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 241b199f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Преди време и аз като твоя приятел не излизах никъде почти с моята приятелка, при мен проблема беше, че доходите ми не стигаха за нищо.
Бях депресиран от факта, че не успявам да спестя, за да я заведа някъде. Не след дълго поговорихме нормално по тоя повод и нещата се оправиха. Намери подход и поговори с него, успех!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6c7d81092c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Смени го, то в днешно време това е практика за жените. Добре бе човек, преди да започнете да живеете заедно не разбра ли, че е домошар. То се е видяло накъде отиват нещата. Намери си някой тип, който излиза всяка вечер и ходи редовно на екскурзии.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0588bc2fcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Да, въпросът с финансите е решаващ, но не е основен. И ние с приятеля ми не разполагаме в много финанси, обаче сме много импулсивни и като ни хрумне нещо винаги намираме начин. Ако ще да е на полянка на 5 км от града пак намираме къде да идем уикенда. А когато има и малко пари за гориво и винетка... е тогава вариантите са безкрайни! Палим старата количка и... кеф ти Пловдив, кеф ти в планината... даже понякога тръгваме към едно място, а стигаме съвсем на друго, защото по пътя решаваме че там сме ходили, ама ако се отклоним малко ще стигнем... и така не е необичайно да тръгнем за Пловдив, а да стигнем във Велинград. Важното е, че сме заедно и ни е забавно, пък къде точно ще стигнем, няма значение. И за сведения сме да доста повече години от авторката. Просто не е въпрос на възраст, а на дух и желание. Добре, че и кучето обича да пътува, че милото го мъкнем из цяла България. Скача си в колата и където го заведем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 75093fd93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Номер 6, недей така, бре, жена! Направо ме депресираш! Как така животът е "домакинстване, готвене и работа"? Животът е безкрайно приключение - от първия до последния ден, а че човек трябва да си изпере дрехите, да си изкара парите и да си направи един омлет, то е ясно. Но! Точно като бях тийнейджърка имах повече ограничения, защото с 5 лв., дадени от мама и тате, не можеш да си позволиш кой знае какво. Но когато прехвърлиш 35, установиш се в професията, срещнеш правилния за теб партньор - светът е отворен! Бракът е свобода за онези, които подхождат към него като към споделени щури преживявания, освен като към споделени ангажименти. Ако и двамата са на един акъл, ще предпочетат да си отворят една консерва пастет на връх Мусала, отколкото да се заключат в панелката пред паница леща.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0c74d5691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Към 6
Млади хора са и не е нормално да водят такъв живот. Животът не е само работа, готвене, чистене. Мъжът е виновен, защото е скучен и зависим от родителите си. Парите не са оправдание, нито работата, нито, че е улегнал. Просто е скучен.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 863e077858
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   20, как точно се разбира, че някой е домошар, преди да заживееш с него?
Плюс това проблема не е, че не излиза навън в свободното си време, а че когато това се случи, иска единствено да висят при техните.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 863e077858
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Разбира се, че ситуацията не е е нормална, авторке - айде през седмицата ходите на работа и сте уморени вечер, но събота и неделя поне на една разходка да не излезете, не е в реда на нещата.
Даже да е финансов проблема - една разходка в парка или пикник на полянка не са свързани с разходи.

Почивните дни реално са ви личното време, в което да можете да прекарате заедно и да предприемете нещо - не е нормално всяка седмица да ви преминава свободния ден на гости при техните. Как не му е неудобно да настоява да те мъкне всяка седмица там? За празнуването на рожденния ден там, при положение, че живеете сами, пък нямам думи - има логика единствено, ако проблемът наистина е финансов и се притеснява за разходите по празника или пък у вас нямате условия да посрещнете гости.

Поговори с него, обясни му как се чувстваш - ако отсега толкова се разминавате и гледате в различна посока, може би не е добра идея да се връзваш и с деца - тогава ще си направо ежедневно абонирана за посещения от и при свекърите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0c74d5691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Просто мъжът ти е скучен и не иска да пусне мама. Ако знаеш колко двойки ходят някъде из България, или извън нея, а вие-какво? Та вие сте млади, прави и здрави! Пари се спестяват при желание. Наближава лято, сезона на отпуските. И пак вкъщи ли ще го изкарате? В гости на техните? Вместо да отидете дори и за 4-5 дни на море? Осъзнай се, живота ти и занапред ще е такъв, ако мъжът ти не се промени. Като имате деца, те ще искат забавления, ще искат море, кино, разходки из парка. Ще искат рождени дни да празнуват, да поканят деца у вас или на сладкарница. Ще искат да видят нещо, я някой аквапарк, или нещо друго. Няма да се задоволят със сегашния ви живот.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e847ae4144
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   25, млади, млади, колко да са млади? Да не са тийнейджъри? След 25 според мен човек вече трябва да е малко по-сериозен и отговорен, а не да бръмчи като муха по заведения.

Днес, особено в България, повечето хора до 30 години като че ли смятат себе си за тийнейджъри, а след това се чудят защо не им е уреден живота.
Виж, пътуванията са хубаво нещо, което си струват времето и средствата на каквато и възраст да си. Разбира се, ако имаш съответната финансова възможност да си го позволиш.

Авторке, момчето ти е скучно, но ако беше някой безотговорен бохем, дали щеше да се чувстваш добре и сигурно с него? Да не говорим, че такива не са особено верни. Обичат забавленията и разнообразието под всякакви форми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a1de2e7400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Очевидно не сте един за друг. Не си огорчавайте живота взаимно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ca03a82220
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Хващайте се за лостовете и почвайте да се набирате здраво всеки ден. Ще се почувствате млади за нула време.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ba4ec42371
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Издържате този, а иначе кваляш гащите и се чукаш с друг. Аз така правя и ми е добре. Мила съм с всички. На всички угаждам, но и аз имам глътка въздух.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0c74d5691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Към 30 от 25
Е, като са на над 25, да лягат да мрат ли? Аз съм на 27, и не мисля, че бих могла да бъда с домошар. Нямам предвид някой разюзден, а просто човек с планове и интереси. Да си направи планове за лятото, или за Коледа, да каже искам да отида тук, или да прояви инициатива за нещо. Да усетиш, че иска нещо повече от живота от това да ходи на работа и да седи вкъщи. Не става въпрос за скъпи почивки, а дори и за 2-3 дена някъде в природата. Нима много хора над 25 не го правят? Я, стига! Те като хора без деца не ходят, пък камо ли като имат деца. Няма кой да ме убеди, че всички млади семейства си седят вкъщи. Работила съм по морето и колко млади двойки имаше, с деца и без, с бабата и дядото. Няколко семейства наведнъж. Авторката просто иска някакъв социален живот да имат, и това е съвсем нормално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker