Бившата му - повод за комплекси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата му - повод за комплекси
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2341 пъти
Здравейте, уважаеми читатели!
Не ми е за пръв път да споделя история тук - досега сте ми помагали, надявам се и сега да получа ценни съвети и насоки.

Ревнувам от бившата му. Вероятно типична история, но колкото и материали по въпроса да изчетох, не мога да победя тази ревност. Дори не съм я виждала, въпреки че сме живяли в един град.
Връзката им е била кратка, но динамична - първата сериозна на приятеля ми, май и на нея. Тя се е разделила с него.
Вече сме от почти две години заедно - обичаме се, ценим се, подкрепяме се, но... пустите му комплекси.
Съмнявам се в себе си, не в него. Не се чувствам достатъчно добра и това ме кара да бъда тъжна, отпаднала...
Споделял ми е за нея - била е "мечтаното момиче" - с точно такава коса, каквато харесва; идеалните килограми според неговите представи; хубав глас; завършили са едно училище (в различни години, не са се запознали там); имали са дори общи мечти за бизнес. Аз нямам нищо общо с този образ - косата ми е чуплива към права, а той харесва къдравокоси; под нормата съм и постоянно ми казва, че трябва да кача (а от стрес аз само свалям), нямам добра дикция, в училище не бях факир по математика (а те са завършили математическа гимназия), поне общи идеи за бизнес (но в различна насока) имаме...
Постоянно се сравнявам с нея. Проверявам ѝ социалните мрежи по 3 пъти на ден. В интернет търсех информация за нея. Дори проверявам автошколи, за да видя дали е взела шофьорсла книжка... понеже той и нея я е учил да кара...
Намерих техни снимки на лаптопа му и дори си запазих няколко, за да се сравнявам колко съм нефотогенична, а той колко е усмихнат на снимките...
Преди също съм ревнувала от бивши, но сега... съвсем изби...
няколко негови безобидни коментара, в които споделя как тя е била повече от мен... и съвсем се съсипах. "Тя учеше повече. ", "С нея сме обсъждали повече теми, защото тя дискутираше по-добре. ", тя, тя, тя... Тя всичко е правила по-добре.
Дори не знам защо се сравнявам с нещо, което явно не мога да надмина, каквито и усилия да полагам. Вече си къдря косата... хапвам повече... опитвам се да говоря по-добре... четох техники за водене на пълноценен диалог... и въпреки всичко сянката на бившата убива всяка светлина в мен.
Искам да изчезне тази разяждаща ме ревност... Да изгоня болезнената завист... и да победя съсипващите ме комплекси...
Наистина моля за помощ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: c595c4511e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В началото на темата имах едно мнение за теб, но в края съм оставена със съвсем други впечатления.
Момиче, колко често твоят приятел те сравнява с бившата си? Ти напълно ли си сигурна, че проблемът се корени в твоите комплекси, а не в неговото поведение?
Би било глупаво да ревнуваш от бивша, която наистина е сянка, но е напълно разбираемо да ревнуваш щом си сравнявана с нея и сякаш светлината на прожекторите още я грее. Искам да ти кажа, че бившите на моят приятел нямат нищо общо с мен, но те си приличат една с друга. Всичките руси, с прави коси, светли очи и хобита свързани със спорт. Е, аз съм бурен фен на изкуството, косата ми е кестенява и начупена, очите ми са тъмни. И никога не съм се чувствала по-малко желана от бившите му. Никога не съм получавала повод да се чувствам по този отвратителен начин. В един различен свят, ако той говореше за някоя бивша и я описваше като идеал, сигурно аз щях да пусна твоята тема. Важно е да отбележа, че отдавна не се тормозя с неща, които са извън контрола ми, но всяка влюбена жена би се почувствала зле, ако е поставена в сянката на бившата. Колкото по-дълго се криеш в нейната сянка, толкова повече самата ти ще заприличваш на сянка. Няма вариант една жена да се чувства недостатъчна и потисната, а същевременно да грее. Замисляла ли си се изобщо, че е възможно проблемът да не е в теб, а в това, че той още има чувства към нея и се опитва да я намери в твоето лице? Ти никога няма да бъдеш като нея. Можеш да си боядисаш косата до нейния цвят, да започнеш да се къдриш, да се храниш добре и да тренираш, че дори и да научиш цялата пуста математика... но няма да си нея. И това изобщо не е лошо. Твоят чар е в нещо друго и трябва да бъдеш оценявана заради това, което си. Изобщо не е препоръчително да се примиряваш със сравнения и да бъдеш упреквана, че не приличаш на някого. Не си лоша. Не си и глупава. Ама си се влюбила и се опасявам, че си заслепила здравия си разум.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5a985db461
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля си, че проблема е в него не в теб. По-скоро, че явно още не я е забравил малко или много и я търси в теб, или се опитва да те "превърне" в нея. Мисля, че всички мъже знаят колко мразят жените да ги сравняват особено с бивши.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: af22e6aa93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Нищо хубаво няма да излезе от вашата връзка, тя е много вредна за теб и винаги ще бъде такава. Това със сигурност не е твоят човек. И не, ти не трябва да се променяш за никого, не трябва да се сравняваш с никого, защото за този, който наистина те обича, ти си идеалната жена! Твоят приятел или е много глупав или е гадняр и избива някакви свои си комплекси! Прогледни, моля те и се освободи от тази отровна връзка. Аз бях в такава и правех почти всичко за да бъда перфектна и късно след години тормоз, прозях, че за правилния човек съм съвършена в цялото ми несъвършенство!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 78b9aae388
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Раздели се с този човек. Обезличаваш себе си в стремежа си да си това, което той иска. Като си помислиш, ти не го обичаш, за теб тази връзка се е превърнала в състезание. Колко повърхностно-килограми, коси, очи... бизнес? ! Тъпотия. Избива си комплексите върху теб, ще те съсипе психически ако не сложиш край

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7bc73355e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Боже, момиче защо си вредиш така? То това даже не е ревност, това са само комплекси, тук ревността почти я няма. Той пък много хубаво прави постоянно като те сравнява с нея. Никоя жена не трябва да се сравнява с друга жена, не го заслужаваш просто, ти, аз и всяка друга. Той просто не я е забравил, още повече защото му е и първата сериозна, и тя като се е разделила с него. Бъди себе си, ако трябва ок променяй си нещо, няма лошо да променяш нещата които не харесваш себе си, ноо заради нея да променяш, моля те....
Явно много го обичаш, много наивни ставаме, когато заобичаме някого, но обичай повече себе си и в крайна сметка ако той не спре да те сравнява с нея, просто му кажи че не ти е приятно. Все едно ти да почнеш да го сравняваш с другите мъже за външността му и т. н
Извинявай, че ще го кажа, но в една връзка контролира този, който обича по-малко от другия. Не знам това е лично мое мнение, но пак ти казвам обичай повече себе си!!!

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a9942b153f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Абе ти луда ли си. Като е Толкова перфектна, защо му е бивша, а не съпруга. Къдрава коса е зле.. Малко мъже харесват. А да си слаба е супер, те се мъчат гладуват, ти се оплакваш, че си слаба. Н една виждаш ли. Че в днешно време всички по клиповете са слаби, това е стандарт за сексапил. Как може да я следиш... Това е психопатско. И вярно имаш комплекси. Той ако разбере. Ще те помисли за луда. Стига с глупостите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0b0fdd1f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на психолог, не заради това което правиш сега, а за това как сбърканите ти представи и поведение какви последствия ще имат върху децата си. Имаш проблем, не е нормално, дори и да има нещо хубаво във вашата връзка го убиваш. На това "съвършенно" момиче което няма нищо общо с теб, което не търси приятеля ти, и няма никакви намерения и не те интересуват а ти правиш сериал от това. Проблемът ти е много по-дълбок.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 800c47d078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не подкрепям идеята да се споделя на приятелката, колко друга жена я превъзхожда. Проява на супер неуважение към твоята личност. Ами аз бих му казала, да ходи да се пробва с нея, а ти ще си намериш човек, който те цени.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fd83df61e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се състезавай на полето където не си силна, прецени собствените си предимства, понякогага дори слабостта може да е предимство. Превърни дефектите в ефекти. Може би нейните предимства са го откъснали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fcf8f9e0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остави го или спри защото ще се съсипеш

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 898f135708
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Пък аз само съм слушала за бившите, неща които би написал Стивън Кинг, или някой друг от хорър жанра. Ама май и хвалебствията не са за предпочитане. Ужас!
Бившата приятелка нехае за твоето гадже, може даже да се радва, че се е отървала. Тя го е оставила, което значи, че егото му трябва да е наранено, и дори да я плюе, а не да въздиша по нея. Може наистина да е много красива, добра, но тя е в миналото. Може да се сеща с носталгия, защото тогава е бил по-млад, и е първата му по-сериозна връзка. Но не бива да говори за нея пред теб, или да ви сравнява по никакъв начин. Така ти насажда комплекси, и сам те е направил толкова обсебена по тази жена. Вината е негова, а не твоя. Ако преди време е започнал връзка с теб, за да я преболедува, може това да е причината. За него си остава една неизживяна любов, защото е била кратка, и винаги има едно какво би било ако. Затова може би толкова се сеща, защото не я доизживял, стигнали са до даден етап и край, дали от младост, глупост, гордост, несходство на характери и т. н. Понякога кратките връзки са най-болезнени, защото тъкмо когато всичко е на добре, и има още какво да надграждате, и се разделяте. И у твоето гадже е останала някаква празнина. Но изцяло той е виновен за твоето положение, а не някакво момиче, което отдавна е приключило с него. Той нехае за твоите чувства, а продължава да ви сравнява. Не мрази нея, а него. Той несъзнателно сигурно го прави, но трябва да се спре. Може да е била наистина готин човек бившата, а пък може и да преувеличава, защото я е обичал. Иначе и ти да не станеш бивша, и на кого тогава ще разправя тези неща? Гаджето ти просто е адски несъобразителен и егоист, и явно не те уважава. Проблемът не е в предишното момиче, а в него. Всеки човек, който ти създава комплекси, дали съзнателно или не, е един вид насилник.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: adc6a640bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моята бивша беше същата!
Даже няма да се очудя ако тя го пише това за сегашния си приятел!
Та бившата ми беше сложила снимка на по-бившата ми за тапет за да я гледала с какво я превъзхожда и постоянно ми казваше :
"Тя е по-хубава от мен, защо си с мен, а не остана с нея"
Беше луда за връзване и както казах няма да се учудя, ако авторката е самата тя!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f6b45a1ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Малко по- спокойно вече дето се вика си за психиатър... седни и говори с него да спре да дрънка за бившата си. В нашето семейство бившите са тема забранена. Аз бившия ми, сегашния ми приятел и бившата му бяхме в една компания, познаваме се много добре. В началото и аз се сравнявах сама си набивай филма, но едно много важно нещо разбрах в тоя живот каквото и да направиш няма да впечатлил човека ако той няма чувства. И ти личност каквото и да правиш никога няма да си бившата му. За това просто бъди това което си ако той наистина има чувства ще е с теб, ако ли не по- добре да хваща пътя. В началото и аз сравнявах бившия ми и сегашния ми приятел, но не съм му го споделяла никога. Голяма грешка, хората не са еднакви...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fe209b0eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мъж, който те сравнява с бившата си е абсолютебн глупак! Да си заминава при нея или да спре да дрънка за нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker