Счупена любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Счупена любов
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1531 пъти
Историяте е тривиална, но вече не мога да натоварвам близките си, защото и те са уморени от непостоянната ми позиция отностно връзката, а и с всеки изминал скандал се чувствам все по-объркана и сама. Отношенията ни са като влакче на ужасите. Когато е хубаво е прекрасно, но като се караме комуникацията ни е като между двама луди, и по-лошо - доста глупави хора. Той не иска да разбере какво в държанието му ме наранява и за да спре скандала след време се извинява, но никога не съжалява наистина. Дори да говоря къде е сбъркал и какво искам да се промени, той уж се съгласява, но като дойде нов повод за скарване държанието му е същото като всеки път. Сякаш не е същия човек като е ядосан - обижда, унижава, заяжда се, крещи (доста нелогични неща, не знам дали и сам си следи мисълта), агресивен е дори като иска да се сдобрим след това- насила ме прегръща, не ме пуска, ако искам да се отдръпна, а като види, че не се държа според неговите очаквания ( да се помирим все едно нищо не е станало), се ядосва и цикъла започва отначало. А в такива моменти имам нужда да говорим, да обсъдим и моите, и неговите грешки, нямам желание за глупави милувки, а за него това е "мира". Никога не съм му викала, никога не съм го обиждала, признавам, че и никога не правя аз първата крачка, но когато се държи като луд инстинкта ми за съхранение е да се затворя в себе си и да помисля. Той си прощава страшно бързо и щом му мине яда за него проблема е приключил. Мен това също ме наранява, защото ако обичаш някой няма да ти е толкова лесно да продължиш с живота си след като си го наранил. Независимо какво му кажа или как се държа, той забравя за действията си и ако "посмея" да се оплача от държанието му отново ме напада. Няколко пъти съм се изнасяла, но веднага започва да се моли и да ми обещава, че всичко ще се промени. Признавам си, че доскоро аз наистина вярвах в тази промяна. Не знам дали сега съм афектирана или сега е момента, в който започвам да прозрявам, че той просто е луд човек, който е добър с мен, само когато е в настроение. Въпроса ми е някой бил ли е в подобна ситуация и успявали ли сте по някакъв начин да стигнете до половинката си така че да започне конструктивен разговор? Как да постъпя, че да разбере един път завинаги, че стокхолмския синдром не е начин на живот и ако иска да има партньор трябва да се научи да се контролира? В момента е твърде убеден в чувствата ми и според мен това е и главната причина да не бъда взимана насериозно. Не искам да го манипулирам, че не го обичам за да му привлека вниманието, искам зряло да се разберем.... за зряла раздяла дори не смея да мечтая... цирка тогава ще е още по-голям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: c62dd54dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Офффф, твоят да не е зодия Телец ? Все едно описвал моя, но аз съм в по - дълбокото от теб. Тези хора не са луди, те са големи манипулатори и егоцентрици ! Ще имам големи ядове, ако сега не си тръгнеш от този човек, това е един гаден характер, който никога няма да се промени. Бягай сега, докато имаш сили да се отървеш и да се бориш с този човек ! Бягай !

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c62dd54dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да го превъзпиташ. Тръгни си от тази отровна връзка!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e9c6aee279
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По скоро ти трябва да помислиш колко още ще живееш така...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 544e1e994b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лично аз самата не бих изтърпяла това, честно ти казвам. Винаги съм мразела прекалените драми. Смятам, че връзката ми е, за да се чувствам ДОБРЕ с дадения човек и да се подкрепяме, а не да сме проблем един за друг. Това са някакви детски истории или от недорасли и нестабилни мозъци. Не бих се занимавала с такъв човек.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 19c1ed40cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Прочетох началото. Прииска ми се да ти кажа, че възрастен човек Не може да се промени. И да може ще е минимално.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 903f80d68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако искаш да промениш обстоятелствата около себе си за добро трябва първо да промениш себе си за добро, да станеш търпелива, невзискателна, разбираща, прощаваща и прочие. Ако искаш света да се промени за да пасне на душевността ти това няма да стане и ти ще си постоянно разочарована и огорчена. Трудно е и знам, че може би не ти е лесно, но трябва да запомниш следното: "Ти не си специална". Ако можеш да го осъзнаеш, разбереш и това те смири, тогава можеш да промениш нещата за добро.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fda5a22d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Агресия а сте още без проблеми и ангажименти, в утрешния ден с 2 деца, , кредити и реален живот.... гледай новините там има доста интересни примери. Проблемът не е в него, а в теб. Защото общото съжителство не е рози а низ от отговорности и проблеми. Когато тези ви проблеми се гарнират с реални такива, ще отрезвееш за реалността, каквото и да ти пишат ти няма да промениш нищо. Анализирай своето поведение, на неговото.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 848a530d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора:

до 7: Да, това е нещото, което ме тревожи най-много за бъдещето. След деца ще съм още "по-вързана" и тогава ще е още по-нахален. Но какво имаш предвид под моето поведение? Защото позволявам това, или защото избирам такава връзка или аз предизвиквам това?

до 1:зодия психопат е ако питаш мен... такива са отвъед луната и звездите...

до 4: такъв коментар бих написала ако бях отстрани... до преди тази връзка мислех по абсолютно същия начин и така съм говорила и на приятелките си.. но никога не знаеш как може да попаднеш в капана на хищник.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 848a530d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   от автора: И естествено,че не искам раздяла, иначе нямаше да пиша тук.. Обичам хубавите ни моменти заедно, а и виждам потенциал колкото и смешно да звучи... Искам да достигна до него така че да се види през моите очи, но не знам как, безсилна съм... и физически и психически надделява над мен, а не искам да съм срещу него, а с него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8c85df8eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 6
И ти не си специален/специална за да говориш на хората как трябва да свалят глава пред олигофрените,света няма да се промени щото ти така си казал/а

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9bb6906106
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да!!! Бях в подобна ситуация, само че аз бях подложена на домашно насилие от човека, а относно отношение едно към едно с това, което си описала. Имаше мир, само когато човекът искаше мир, имаше драми щ, когато той реши. В един момент тормозът стана ежедневен, че дори бяхме сгодени!! Как се спасих ли? След поредния бой над мен, изчаках сутринта със сълзи, оправих се все едно отивам на работа, човекът нищо не подозираше, разбира се, когато отиде на работа ТОЙ, аз вече се бях свързала с мой близък. Беше ми събран целия багаж, всичко, така че да няма за какво да се връщам обратно, за да не го виждам и недай си боже да ме пребие. Сега живея нов живот, разбрах колко е хубаво без драми, без човек, който обича да се заяжда със всяка моя дума и да търси повод да ми извади душата. Наистина правилно си посочила - това си е Стокхолмски синдром. Бягай докато можеш, защото гарантирам ти ще започне да те пребива, въпрос на време е. "...той просто е луд човек, който е добър с мен, само когато е в настроение". Ще те попитам от позицията на човек, който изтърпя и преживява много /преди месец избягах от насилника/, как може дори да се замисляш за конструктивен разговор??? Няма да има такъв! Разбери!!! Това са дълбоко комплексирани хора, които "обръщат", използват своите комплекси върху друг човек. Ще стане по-зле, ако останеш. После ще съжаляваш защо си търпяла. Аз за себе си не мога да повярвам колко добре се чувствам, че не съм с този човек, който ми е причинявал какво ли не зверства, но събрах смелост и напуснах. Пак ще се повторя - той няма да се промени, дори ти да се промениш по някакъв начин /но не смятам, че ти си човекът, който се нуждае от промяна/, а е нужно да се махнеш от там. Това са много токсични и разрушителни отношения. Този индивид ти пие от живеца, мила момиче. Събери си мислите, осъзнай се по-скоро... Все едно чета част от моя ужас. Моля те, спести си го. С времето ще става по-зле. Това не са нормални отношения между двата души, които уж се обичат. Ще бъде разочароващо, ако останеш с него. Пиши пак какво се случва.
~EL

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 16fe8456bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От 6 до 10 - Аз знам, че не съм специален ама ти и това не знаеш! Промяната започва от теб, ако просто се оплакваш от другите и недоволстваш нищо няма да се промени освен да ставаш все по-огорчена и нещастна! You can be BITTER or BETTER!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker