Една мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Една мечта
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1359 пъти
Не знам как да опиша това чувство. Почти съм приел, че никой никога няма да ме обича, и че никога няма да имам прекрасната жена до себе си, за която винаги съм мечтаел. Въпросът ми е дали си струва такъв живот? Сякаш има една невидима бариера между мен и всичко онова, което някога съм искал от този живот. Някой ще каже, че искам прекалено много. Възможно е. Сега искам единствено да бъда на някой плаж с красиво момиче, лежащо до мен, мълчейки и гледайки замислено залеза. Да чувам плясъка на вълните и да усещам миризмата на морска вода. Искам да се разхождаме боси по мекия пясък хванати за ръце. Да усещам уханието на косите й. Искам да живеем като кралете и кралиците от миналото, да й дам всичко, което пожелае, но да усещам любовта й, и да знам, че тя ще бъде винаги там за мен.. Това е моя мечта от години и някак си дори не се доближавам до нея. С всеки изминал ден изпадам във все по-голяма дупка. В един момент човек си казва: Ами ако никога не я срещна? Ами ако не постигна мечтите си? При мен този момент дойде отдавна. Струва ли си да живея, ако единственото нещо, което искам, е непостижимо? ! Не искам скъпи коли, власт, прекалено много пари, часовници, айфони... Казах какво искам. Да знам, че там някъде има някого, за когото си струва да се боря... Боли ме толкова много, а дори не знам защо търпя. И за какво? За още един ден в кошмар, от който няма събуждане. Сигурно звуча като ненормален. Може би наистина съм полудял от всичките тези мечти, които не се сбъдват. Изпитвам гняв, разочарование, страх, срам... Но над всичко останало изпитвам самота, от която сякаш няма излизане. И болка. Която не пожелавам и на най-големият злодей.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9e8b64a426
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те, от разочарованията човек чувства, че губи смисъла някъде, но повярвай ми, струва си да продължаваш. Просто изисквай от себе си нужното за да останеш на крака. Не е лесно, но сме длъжни. Знам за какво говоря...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ddf9f8e89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз живея по същия начин и мечтая за същото, с изключение на това да получавам нещо. Не искам материално, искам ЛЮБОВ. И да получа, и да дам. За мен това е смисълът на живота - любовта! ...

Би ли споделил на колко години си? Жалко, че не можем да разменим координати.

ж/21

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f343e83e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! Пише ти едно младо момиче.
Това, което си написал, чувство, което ми е до болка познато. Преди време бях най-отчаяния човек... Задавах си същите въпроси както теб. Питах се кога и как ще намеря любовта, дали ще намеря прекрасния мъж, с когото да се разбирам и да обичам.
Първо искам да ти кажа да не се отчайваш и да не губиш надежда. Не ти ще намериш любовта, а тя теб! Съдбата рано или късно ще те събере с правилната жена. Може и да не вярваш но всичко ще се нареди, когато най-малко очакваш. Жената на мечтите ти може да е пред теб, а ти просто да не я забелязваш. От най-тъжният човек за секунди може да се превърнеш в най-щастливия.

Успех! ... не се отчайвай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 65673e82c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Истинският живот не е приказка. Да ти кажа ли нещо очевидно, което ти убягва? Ще ти го кажа дори да не искаш.
Вероятно с идеалната няма да стоите хванати за ръце на плажа и няма да гледате залеза в мълчание. Знаеш ли защо? Защото ще се появи някоя, която е далеч от идеалната и с нея ще се щипете, бутате, целувате и хапете на дивана, докато се карате за някое глупаво предаване. После ще ядете спагети, ще се смеете с пълна уста и около вас ще цари хаос и безпорядък. Тя невинаги ще съумява да ти даде любовта и подкрепата си по начина, по който ти ги искаш, но ще те обича и подкрепя както само тя си може. Няма да е идеална. Понякога ще ти се струва ужасна. И вие ще се карате лошо от време на време, ама няма да ти пука, защото добрите ви моменти ще са повече.
Истинският живот не е приказка, той е труден, хаотичен, объркан и понякога те кара да искаш да се гръмнеш... а понякога ти се иска да гръмнеш друг човек. Любовта не е идеална също. Тя те прави едновременно силен и слаб, парадокс е. Понякога плачеш и викаш, защото обичаш. Понякога ти се иска да се скриеш или да направиш сцена. И хората, ние, сме още по-далеч от съвършенството. Погледни себе си. Един млад човек, чиято мечта е любов. Привидно всичко е наред, но и ти си имаш треските за дялкане. Създал си си прекрасен образ за любовта, но той не е истински. Излез от клишето, истината е по-хубава от баналностите, които само си мислиш, че искаш. Когато спреш да търсиш идеалната във всяка, ще намериш някоя не-идеална, която е дори по-добра. Не ти е дошло времето, не се притеснявай. Тя любовта никога не идва с покана. Обикновено ни изненадва тогава, когато забравим за нея и точно сме си подредили живота... защото животът ни не може да бъде подреден, трябва да е малко труден, малко хаотичен, малко объркан и малко те кара да си изкараш разрешително за огнестрелно оръжие. В това му е чарът. Не се отчайвай! Вдигни си брадичката и някой ден просто ще се влюбиш успешно и красиво без дори да си го искал.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 412efb06b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Жените търсят сила и упора, а ти си потънал в самосъжаление. Така никоя няма да те хареса. Ако искаш нещо, прецени дали покриваш критериите и ако отговорът е не, работи върху себе си. Мечтите се сбъдват с действия. Ако пък не можеш, преосмисли си критериите. Всеки иска красива половинка и безгрижен живот, но това не е във възможностите на всеки.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d341aefb56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Трябва да имаш цел в живота си, област в която да бъдеш корифеи, да водиш другите. Тогава има с какво да привлечеш и да си приятен събеседник

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b07b64ea8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато някой каже -Искам любов, това не е любов.

Любовта е да даваш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4dc3f88ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен няма смисъл. Любовта в днешно време се среща много рядко, нещата обикновено са секс и лична полза от другия. Минала съм по твоят път, изпитала съм болката от самотата и съм стигнала до извода, че всичко това е безсмислено. Любовта е болезнена, прави те на глупак. Винаги има други по- важни неща като образование и кариера, към които да се насочиш, за да живееш добре някой ден. Остави ги тези лигащини, ако ще си търсиш партньор, гледай да не е заслепяващата любов, а да е с човек, с когото имате общи разбирания и интереси.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1a9273097a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Страхотна тема. Хубаво е да има хора като нас, защото материалните стават все повече и повече. Винаги се гледа материалното и външния вид на конкретния човек, което за мен е неправилно. :)

ж/21 - Може ли да се запозная с теб? :) Не съм автора, но жени като теб са голяма рядкост от тази тиня в която сме всички. :)
Едно поздравче за ж/21 :) Можеш да се сетиш. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Nt4fp43U2ys

boy of light

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9ef13c933a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   , , Да чувам плясъка на вълните и да усещам миризмата на морска вода'' - а това не са ли все егоистични мечти, материални? Така, ако се живееше в топлите страни, нямаше да има хора на север, където идва зимата.
Колкото до любовта. След два пъти, за мен няма да има трети. Общо взето е това. Чел съм истории, има хора цял живота сами. Живеят. В крайна сметка, не в това е смисъла. Не и в тази любов. Иначе какво? Щеше да се гръмнат самотните, да се самоубият всички, които го нямат? Сигурно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3953d6b67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ако не спреш с тея романтични глупости няма да намериш момиче човек...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 80d00a49b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинете, че задавам въпроса си тук, не е по темата изобщо... Но питах 10 човека и те ми дават различен отговор. Има ли разлика между Физик и учител по физика. Или е едно и също. Май най-накрая реших, че искам да се занимавам със физика и астрономия...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0e4dbf84ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не ставай смешен пич! Дръж се мъжки. Какви глупости ти се въртят в главата вълнички, ръчички и пясъци!? Не слушай Дичо от Д2 кви ги пее. Тва дето го приказваш не отговаря на психика за мъж, а по-скоро за младо момиченце, което се рее в небето и гушка пухкави облачета, докато не му продънят кофата някой слънчев ден.
Да знаеш едно от най-лошите неща е човек да се самонамрази и самосъжаление.
Първо се научи да обичаш себе си, както и да прогониш тези вредни мисли.
И какво ако това, което искаш не е се случи?
Нима ще се самосъжляваш постоянно за нещо толкова дребно и незначително. Принцове, принцеси!? Та те са ги женели без дори да се познават. Някой от тях дори са изпитвали отвращение към другия и са правили деца насила.
Знаеш ли колко хора в миналото са продукт на изнасилване.?
Колко мъже жени са правили купища деца без капка любов.
Снажен, благороден и справедлив ГЛАДИАТОР!? Или по-скоро безмилостна машина за убиване, която разчленява човешки тела пред публика, без дори да му мигне окото.
Малко ли ни блъчват с разни измислени, красви историйки и ни изпитват, колко лелкомислени и наивни сме стнали.
Пиша ти тези неща, за да те отърся от тези фикс идеи. Остави това фентъзи и започни да израстваш духовно и умствено.
Често не си даваме сметка, какъв шанс и късмет имаме да съществуваме, а вместо това често пропиляваме малкото си време в копиране на фалшиви стереотипи.
Вечна любов е само божествената! Вярвай, прави добрини, не се самоизмъчвай и може би няой ден ще получиш мнго-повече от това, което искаш. Дерзай приятлю:-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker