Непрекъснати смесени чувства към приятеля ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Непрекъснати смесени чувства към приятеля ми?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1407 пъти
Здравейте!

Не знам как да опиша проблема си, но ще опитам. С него сме заедно от около 5 години, двамата сме на 27. От доста време започнах да имам изключително смесени чувства към връзката ни, породени от различни случки, от моето и неговото поведение, от характерите ни. Истината е, че не се разбираме много добре - пълни противоположности сме, но сме имали и много хубави моменти заедно.
Работата е следната: нямам праволинейни чувства към него. И под това имам предвид, че се променят за часове - от силна привързаност, умиление и неистово желание да сме заедно до липса на всякакъв интерес, игнориране, мисли за отмъщение и как да му причиня болка. От най-милата и грижовна ставам гадна харпия с изключително злобен език. Не мога да се контролирам, не мога и не искам да крия чувствата си. Не е нужно да се е случило нещо, достатъчно е да се сетя за минали събития и започвам да се самонавивам колко е зле положението, как ще му го върна тъпкано и т. н. На сутринта искам само да го прегърна и да е до мен, след няколко часа пак се започва и така се обръщам на 180 градуса по няколко пъти на ден.
Не искам да го обвинявам, а аз да се изкарвам чиста като момина сълза, но си мисля, че той започна да провокира това поведение в мен още от самото начало на връзката ни – изоставяше ме заради приятелите си, заглеждаше други жени в мое присъствие, употребяваше наркотици (рядко), дребни лъжи и т. н. Чувствителна съм на тези теми и се жегвам много лесно. Разговорите не помогнаха, това продължава и до днес, макар че има известен напредък. Моля ви, не си мислите, че е някой див селски батка и съм тръгнала с „лошо момче“, защото нормалните са смотани и прочее глупости. Не е такъв, точно обратното – притеснителен книжен плъх и нърд, работи си над докторантурата, аз съм му втората.
Та излишно е да казвам как се отразява това и на двама ни. Аз съм отвратена от себе си и своята нерешителност. От доста време си мисля, че не съм съвсем наред. Болна ли съм от нещо? Не е нормално да гравитирам така в крайно различни настроения. Искам да се спра на едно решение и да държа на него - да сме заедно или да се разделим. Много е мъчително.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 003ab9561a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на лекар, вероятно имаш хормонални проблеми. Не е нормално той да не прави нищо особено, а през това време ти да промениш отношението си към него 2-3 пъти.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6fc33c74e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Болна си, да.
Психичноболните, като теб, трябва да бъдат лекувани.
Обърни си внимание сега, преди да е станало прекалено късно, напълно сериозно ти го казвам.
Това си е чиста проба би-полярно разстройство.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: de7966092f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като нерешителен човек и човек на вътрешни противоречия и противоположности да ти кажа, че те разбирам и че не смятам, че си ненормална. Не съм спец във връзките, но се надявам да съм полезен. Той как се отнася към теб? От поведението му и от отношенията ви можеш ли да кажеш, че е сериозен, че иска да е с теб или за него е просто връзка - може с теб и може без теб. Той как реагира на промените в настроението и отношението ти? Ако сте пълни противоположности и през повечето време не се разбирате, не искаш ли да имаш друг вид връзка, в която липсва цялото това напрежение? Той твоят човек ли е? Ако искаш да имаш семейство, деца и т. н., можеш ли да си представиш този живот с него? Не знам дали тези въпроси могат да ти помогнат да си изясниш ситуацията. Въпросите са само за теб и не е нужно ние четящите и коментиращите да знаем твоите отговори.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a91015bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Гадна харпия, викаш...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ca73d09a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Правила ли си някакви хормонални изследвания наскоро? Това, което описваш направо крещи на хормонален дисбаланс. Moля те, консултирай се с ендокринолог - опиши му просто бегло симптомите, които си споделила с нас.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 43be6065e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно този човек много те е наранил и по никакъв начин не е успял да нито да реши проблемите, нито да спре да те тормози. Така любовта ти към него, която явно е факт, вече почва да е завземана от горчивина, обида и агресия. Не си успяла да го приемеш такъв, какъвто е (а и не трябва, щом това те наранява), а той не е успял да се погрижи за твоите чувства. Случвало ми се е да изпитвам такива чувства на вълни към един мъж, когото много обичах, но така и не осъзна какво ми причинява с действията си. Съответно моят съвет би бил да се разделите и да видите как ще ви се отрази това. Иначе според мен омразата ти ще расте, докато не завземе всичко. Пък ако наистина се обичате, времето далеч един от друг може да ви помогне да преосмислите някои неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 767b3b933f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Отлагането не е решение на проблема, а ти си отлагала прекалено дълго. Връзката се изчерпва като всичко друго. Щом една връзка не те прави щастлива, трябва да я прекратиш. А ти определено не ми звучиш като щастлив и удовлетворен човек. Дали си съвсем в ред или не, както пишеш, не знам, не поставям диагнози, особено като не познавам човека лично. Не съм и съдник на никого, да казвам кой от вас е лош и кой добър. Във всеки има и от двете, има противоречия, но мисля, че си много критична към себе си, а при оценката за него някак замазваш нещата. Не само сред селските батки, а и в научните среди има доволно много нищожества, работила съм в институт и съм се нагледала на учени простаци. Аз не виждам перспектива пред вас, колко години мислиш да се мяташ от една крайност в друга, докато времето си лети? На твое място поне бих отишла някъде сама- на почивка, екскурзия, на гости, да се откъсна за известно време от него щом ме дразни толкова и да обмисля на спокойствие решението си. Раздялата не е чак толкова трудно нещо, колкото си мислим, преживява се и отминава като всички останали неприятности. По-мъчително е да търпиш с години нещо, което не те удовлетворява.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 735600db9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен отиди на психолог, не е нормално твоето поведение, смисъл рязката смяна на настроения.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 73e2626294
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Иди на психиатър. Ние тук не сме доктори, а се вижда, че нещо в главата не е наред. Поведение на налудничава жена.
Тичай при психиатъра, че ще се закъса, щом искаш и да отмъщаваш.
А, и бай дъ уей ти сама си си виновна за всичко, щом си търпяла и до днес не си го напуснала. Нито дете имате, нито нищо. Насила едва ли те държи. За това казвам - прегледай се.
А, и друго - 360 градуса не са 180, това не е едната крайност в другата, както се опитваш са ни опишеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: aa2fea82fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На 28 съм, от 3 години с приятеля ми, не живеем заедно. С него ми е скучно. Как така ли? Еми ето така - виждаме се всеки ден, темите ни се изчерпват. Това не ме тревожи супер много, но и аз като теб имам към приятеля си различни чувства - даже има дни, в които съжалявам, че сме се видели вместо да си лежа и цъкам на телефона - да, по-интересно ми е.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7414fb3f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,

Доста груби ми се струват коментарите, с които те пращат на психиатър. По принцип да, не би навредило едно изследване на хормоните, но при вас очевидно има обективни причини за напрежение.

Сама споделяш, че има минали случки, които дълбоко са те жегнали и явно не сте превъзмогнали породените в теб емоции. Приятелят ти е наравно отговорен с теб, даже и повече. За да си с него толкова години и още да те боли, а пък да изпитваш и близост, явно го обичаш. Но ако за толкова години не си преодоляла обидата и разочарованията от минали неща, явно в общуването ви нещо не е наред, той не поема отговорност, не сте говорили достатъчно открито и с разбиране... Съжалявам, но според мен връзката ви се е превърнала в токсична. Помисли за раздяла, преди действително да сте се побъркали един друг. Желая ти успех!

Ж

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b96a158ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Или прощаваш и продължаваш, или се махаш. Такива наказания за минали събития са напълно безсмислени.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker