Той си поиска "подаръците" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той си поиска "подаръците"
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2841 пъти
Здравейте, искам да попитам, на вас случвало ли ви се е, при раздяла приятелят ви да си поиска обратно неща, които е купил за вас.

В моя случай, разделих се с приятеля ми преди 9 месеца... Живяхме заедно малко повече от година, в моето жилище. Той купи телевизор и микровълнова, като ми обясняваше как той бил мъжът, как искал да ми помогне и как така или иначе не плащал наем и покупката на неща за дома го прави щастлив.

Когато се разделихме му предложих да си вземе нещата, защото той ги беше платил, а отговора беше, че с тях или без тях нямало да обеднее или забогатее, че те са купени за жилището и за мен, да бъдат ползвани.

След 9 медеца ми се обажда за да ме попита дали ползвам телевизора.... Казах му, че си е негов, че го ползвам, но ако си го иска обратно ще му го дам, както и печката. Да не се разкарва само за единия телевизор, но да си вземе и нея. Все пак той ги е платил.

Не ме обижда нищо от това, че си ги иска... Не ми е до ел. уреди. Ще си купя нови, това е най-лесно.... Въпроса е принципен....

Чудя се само защо чака 9 месеца, а не си ги взе още когато се изнасяше? !

На вас случвало ли се е подобно нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 354ff3bcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Защото сега му е кефнало, и ако си има друга, да не ги остави на теб. И за да не се мине. От чиста злоба.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7436f49c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето заради това не приемам скъпи подаръци от мъжете, с които се срещам! Да няма после дай си ми куклите, на ти працалите ... Всъщност е жалко, живели сте заедно и уж сте се обичали, а сега какво излиза ...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b8e93d825f
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

3.   Питаш дали е нормално? Да, нормално е. За мъжете на тази географска ширина. Бившият ми съпруг си тръгна с банковата ми сметка, например. Вторият такъв пък не си е купил един чорап сам, но когато намекнах за раздяла, моментално пожела нотариално да заверим, че получава половината ми къща. Казах му, че за да го изхвърля, въобще не ми трябва нотариус, а само един грамотен ключар, който да смени бравите, а оттам нататък самонастаняването е работа на полицията, не моя.
Та, така, авторке... Бъди доволна, че наглецът си иска само телевизора, а не претендира и за издръжка, за която си му "длъжна".
В този форум това ме вбесява - че наричат жените "меркантилни", докато на практика стотинките си броят мъжете, понеже не успяват да изкарат достатъчно. А ние блъскаме за трима, за да осигурим и себе си, и семейството си. Да, обаче това ни прави "гадни кариеристки". И накрая като теглим чертата, какво излиза: той, алтруистът, си тръгва със съдомиялната, микровълновата и пералнята, а ти, меркантилната, отиваш в магазина и си купуваш нови.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f547c4be38
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно се обзавежда някъде или на негови близки им трябват. Не се занимавай да мислиш за бивши, гледай напред.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1294874571
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Сега са му потрябвали, сега се е сетил за тях. Принципно, аз не бих си потърсил нещата след 9 месеца, без изрично да съм предупредил, че напред във времето ще дойда да си ги взема.
Може да се е изнасял някъде където не са му трябвали в момента, а сега му трябват друго обеснение няма

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d05ab5d3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Всъщност, да, случи ми се нещо подобно. Приятелят ми беше решил, че ще замине в друг град, за да постига целите си. Идеята беше да останем заедно и ако реша да се местя, да му се обадя за да може някой да дойде да вземе тези уреди, които беше купил той. Не му трябваха, не ги искаше, родителите му нямаше какво да ги правят. Той беше купил половината нужни неща, а аз другата половина. Дадохме еднаква сума. Две седмици преди заминаването реши, че си иска нещата. Нямах финансова стабилност да си ги набавя, защото дотогава мислих, че не е нужно. Причини ми малко временни премеждия. След няколко дни съобщи, че замине ли се разделяме. Кофти тръпка е. Не ми е до уредите и уважавам решението му да се разделим, но можеше да ме предупреди по-рано, за да се подготвя. Така де, неудобство е да переш дънки на ръка, но е напълно преодолимо.
Съветът ми към теб е много прост. Щом не ти пука за уредите и ти като мен го чувстваш като нещо принципно, по-добре забрави и си живей живота. Най-добре е да нямаш нищо общо с човек, който първо казва едно, а после друго и изневиделица те оставя без някакви уреди. Нито връзка, нито телевизор, нито договор. Радвам се, че в момента не си пера дрехите в неговата пералня... само това мога да кажа. Финансово се оправих, набавих си уредите и съм щастлива. Остави ги тия принципи на една страна, те не бива да те интересуват, щом нямаш нищо общо с този човек вече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f9935c63ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много просто. Или просто сега са му потрябвали и не му се дават кинти за нови, или през тези месеци си е въртял някакви филми в главата и се самонастроил срещу теб и така ти прави мръсно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2f0410ec50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изобщо не му ги връщай!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f1224fac83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В твоя случай, пеперудката е бившето ти, гадже. Има такива индивиди и мъже и жени- гледат каквото могат да ощавят за да не са капо. Аз съм сигурен, че още като сте били заедно е имало такива проявления от негова страна. Не можем да се сърдим на този тип хора- слабоумието и природната тъпота просто трябва да ни подсказва, че е по- добре да сме в дистанция от тях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b9ae7b2ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Случвало ми се е с един бивш. Не сме живели заедно, за да имаме обща покъщнина, но ми беше правил разни подаръци (не особено скъпи) за различни поводи. Все пак имахме връзка 2 години. Като се разделихме дойде да си иска нещата, дори настоя да му върна една блуза, която майка му ми беше подарила. Смятай що за мизерен манталитет. Както каза номер 3, за мъжете по тези географски ширини явно не е нещо ненормално, каквото е в нормалните държави. Затова и сега съм щастливо омъжена за немец.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5a9c95bb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Н. 3 ти жена карък ли си? Не ти е виновна географската ширина и мъжете на нея, а ти самата, но това трудно се проумява. Човек както се постави. И едва ли двамата ти бивши съпрузи са чак толкова черни, а ти идеална. Сега гледай третият да те носи на ръце..
Ж43

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 47f5734075
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Или е типичната ганьовска простотия както казаха "да не се мине" или.... щом чак след 9 месеца ги е поискал, а не веднага, може би пък търси повод да се видите и говорите. Помисли как се е държал.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d0f8957a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Млад мъж съм и за мен не е нормално. Когато си подарил на някого нещо, би трябвало да си го направил с добри и чисти намерения, а не после да си поискаш нещата обратно. Най-малкото не е възпитано.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 976837d150
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Истината ти казвам, миличка. Всичките ми гаджета, включително сегашният - са скръндзи. Миналите няма какво да ми вземат по простата причина, че нищо не са ми подарявали. Но ако имах от тях електрически уреди - щяха да си ги вземат. Сегашният ми приятел също не си пада по подаръците. Имам 1 златен пръстен от него, но е най-тъничкият, който е имало в магазина. Ако се разделим - надали ще ми го вземе, но ако го поиска, няма да го дам.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4ab517c18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Искал е да се докаже, че е големия мъж. Сега не му пука за твоето мнение и затова решава да си вземе вещите.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9876657db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ти си му предложила да си ги вземе. Tой вероятно не е мислел, че това е възможно и прието, но с поведението си ти си го направила такова.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 339974317b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   №3,

Ще те разочаровам, но не е нормално. Опитът ти говори за хората около теб, не за България или Балкана. Всичките подаръци (всичките 8 на брой през годините), които съм направил са били жестове. Не съм ги искал обратно, били са ми предлагани за връщане. Жестът е материален израз на уважението към индивида. Просенето им обратно e просто жалко. Имаш съболезнованията ми относно помиярът, който се е опитал да те лиши от собственост, както и възхвалата ми относно озаптяването му. Но твърдението ти е глупост.

Ако някой си иска "подаръците", нека си ги вземе. Аз не бих държал артефакти, напомнящи ми за толкова жалък и дребнав индивид.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f9742badbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Намерил си е друга и е решил да й се покаже с оборудване. Ама що да дава пари. А ти недей да твърдиш, че не се обиждаш след като се обиждаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2214bea550
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не е трябвало да му връщаш нищо.
Имах подобна история с бившия ми. Живяхме в моя апартамент, аз бях купила бялата техника и кухнята, той всичко останало. Правили сме и един освежаващ ремонт, който беше за негова сметка. Докато бяхме заедно никога не сме се карали за пари, дори винаги ми даваше повече отколкото съм поискала с думите "Искам жена ми да има пари". След години си намери друга, правеше се на тарикат, но го хванах и исках да го изгоня. Говорех с майка ми за подкрепа и тя ми каза "ако искаш да го гониш ще трябва да му върнеш всичко, той е давал пари". Ами никак не бях съгласна, дори в съда раздялата няма да бъде отсъдена по моя вина, но дали нарочно или подсъзнателно направо живота му ад, докато наистина сам не се изнесе. Честно казано, нямаше разговори изобщи за подялба на каквото и да е, но и да имаше отново нямаше да го позволя защото:
1. докато е живял в моя апартамент, не е плащал наем, но все пак го е армотизирал и ползвал, така че вещите му остават като компенсация за пропуснатите ползи и изгубеното време.
2. никъде не пазехме разписки коя мебел на чие име е
3. нито имахме брак, нито някога се е записал, че живее на моя адрес. няма доказателства дори, че сме живеели заедно.

Ако ти си го разкарала, сигурно просто е злобен или е бил последен отчаян акт да ти привлече вниманието и да обмислиш сдобряване. Ако си била в моята ситуация, е трябвало да бъдеш по-хитра. Добрината се възнаграждава само по филмите.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 31909eabfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Това не е мъж, а пълен идиот.

Alpha, ж. 30 г.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6c97a51d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Погледни от убавата страна на нещата ще си купиш нови 2 уреда, които ще са по- убави и ще пестят повече електричество или ще си вземеш телевизор с повече възможности.
На мен не ми се е случвало, но на сестра ми и се случи. След като около година един живя у тях и не даваше лев за това или за сметки се разделиха. Останаха му дрехите и 2хил. лв. Първо нищо не искаше и каза да изхвърли нещата, след някоя и друга седмица почна да звъни и да подпитва, защото нямал чисто бельо и само 5лв. в джоба и не можел да оцелее до края на месеца. Сестра ми явно го познаваше добре, защото още като се разделиха сложи всичко негово, парите му и подараците дето имаше от него в един чувал и ги свали в мазето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 64b4c57d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Моята теория е, че с дружка по смотанящина са си споделяли за Последната, казал е, че ти е оставил ТВ и МВ (да впечатли с щедрост) и е бил бурно осмян. Наложило се е да възстанови респекта на дружката.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5e6eb0d723
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   "Чудя се само защо чака 9 месеца, а не си ги взе още когато се изнасяше? ! " - надявал се е на някакъв обрат, все още чувствата са го крепяли. Но като се е убедил, че няма да има добро развитие, си взема вещите обратно. Защо пък се смята, че са подаръци? Купувал ги е със свои пари за общо ползване, щом авторката не иска да ползва мъжа, няма да ползва и вещите. Затова всяка жена иска да сключва брак, после да вземе половината имущество, даже и да е купено само от мъжа. Жестоки, комерсиални същества станаха жените, няма вече душевност, има само сметкаджийство и интриги! Това ако живот!?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f547c4be38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Случвало ми се е приятелка да си поиска (и аз съм жена, просто сме приятелки, не сме били двойка). Подари ми техния телевизор, защото те се отказали да гледат. Горе-долу след същото време като при теб си го поиска, но преди това ми беше вдигнала един скандал, който не разбрах съвсем откъде дойде. Така че верно може да му се въртят филми, както каза номер 7.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bc8838db8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Забавно е как хората се променят. Забавно е как човек, с когото си делил легло, храна, дал си част от живота си, става зъл и пресметлив като се разделите. Как бързо се изгубва любовта и остава тая омраза и алчност. Затова вече не вярвам в любовта и не искам скъпи подаръци от никое гадже. Ако иска да му върна нещо, връщам го на мига. Няма смисъл да го търси след месеци, всичко на мига. Ако е техника, питам ако иска да му я доплатя и да я остави. Иначе аз лично не правя скъпи подаръци. Просто любовта и отношенията толкова се изродиха, че човек трябва да има едно наум.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 26020c8d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ако бях на твое място щях да му върна всичко, веднага. Нито от ТВ има полза, нито от микровълновата. Нека да се облъчва.

Ме

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c78c7cfcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 23 А да живееш в чужда къща без пари и накрая да си искаш обратно нищожното, което си вложил в тази къща кво е? Ааа битер кифлите са станали тия мъже...
Просто поздравления, че Козунака е в графа бивши!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f0ddc3b671
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   А за какво ще напомнят тези вещи, независимо при кого остават? Не знаем причината за раздялата, а тя е съществена, за да коментираме правилно. Все пак вещите са следа в човешките отношения, а някои не искат да остават следи, искат всичко да изчистят. Вземат си ги не от алчност, а просто да си ги потроши от яд, защото е бил заблуден в една любовна лъжа!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 36a2501e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Номер 23, хубаво си извърташ нещата, но в случая тя му е предлагала да си ги вземе, той се е направил на мъж и е казал, че ги е купил за дома и за нея и смята, че е редно да останат там. После се измята като фурнаджийска лопата. Такова поведение просто не е мъжко.

"Купувал ги е със свои пари за общо ползване, щом авторката не иска да ползва мъжа, няма да ползва и вещите. Затова всяка жена иска да сключва брак, после да вземе половината имущество, даже и да е купено само от мъжа. Жестоки, комерсиални същества станаха жените, няма вече душевност, има само сметкаджийство и интриги! "

Много надъхано - но в този случай пича е живял дълго време без наем, в напълно обзаведеното от авторката жилище (телевизорът и микровълновата далеч не са вещи от първа необходимост за един дом) и доколкото разбирам без да e правиl други разходи за дома. За справка ако за повече от година си беше плащал наема и комуналните някъде със сигурност е щял да изхарчи доста повече от парите за един телевизор и микровълнова печка. Значи казваш не си ги поискал, защото си бил направил сметката, че може да се съберат - ама като не станало и се почувствал минат. Кой тогава е сметкаджията и използвача?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker