Връзка с чужденец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връзка с чужденец
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1621 пъти
Здравейте :)

Жена на 22г. съм, студентка в чужбина. Имам сериозен приятел (чужденец-французин) от година и няколко месеца.
Като цяло се чувствам спокойна във връзката си, обичаме се и привидно всичко е наред.. но.. от известно време в мен се поражда някаква несигурност и постоянна обърканост. Разликата в различната култура и манталитет, езиковата бариера, характерите ни.. всичко това. Дори аз самата не зная. Просто исках да споделя своята история и предварително се извинявам, ако мислите ми са прекалено хаотични.

Аз съм от момичетата, които обичат с цялото си сърце, но не обсебват и дават лично пространство. Обичам топлотата, грижите и семейния уют. Не живеем заедно, но често ходя у тях. Подреждам, чистя, готвя, винаги го правя с много любов. Обичам да му разказвам за живота си в България, за семейството ми и приятелите ми, за целите ми и амбициите ми.. но от известно време не срещам същото отношение и това много ме наранява.
Той е от типа хора, които повече мълчат, отколкото да говорят, не се сеща за мили думи, комплименти, дори цветя.. Колкото и да не бих искала да си призная, често аз говоря повече, споделям му повече, разпитвам го за различни неща, но някак си винаги аз съм двигателят..

Но не мога да спра да мисля за една вечер преди няколко седмици, в която ми каза, че не ме залсужавал, защото аз съм заслужавала някой, който да може да си показва емоциите на 100%, да бъде по-отдаден, и това, че бил някак си по-скоро привързан, отлкото, че ме обичал. Не бил сигурен точно.. Отогава нещо в мен се прекъсна, вече не съм същата и някак си подсъзнателно си подтискам абсолютно всички емоции.
Сподели ми, че често не може да се шегува така както иска, опростява фразите и конструкциите, така че да го разбирам по-лесно, което допълнително го изморявало. На мен също не ми е лесно и често правим компромиси за много неща.

Лятото ще идва на гости в България за 2 седмици и най-сетне ще се запознае със семейството ми, но някак си аз пак бях по-инциативна, едва ли не го убедих да дойде, все си мисля, че би трябвало той да се радва да се запознае с тях.
Просот си задавам, често въпроси.. Не искам да се разделяме, обичам го, но много ми тежи, това, че е с много труден характер, често се сърди и обижда.. Но е много интелигентен, безкрайно забавен, чаровен, много постоянен в различни аспекти и винаги с ясно изявена позиция. Постоянно си повтарям на ум всички положителни качества, които притежава, а не спирам да подтискам негативните.

Бих искала да разбера дали има хора в сходна ситуация, някой, който е преминавал или преминава през подобно нещо, или просто да споделите мнение. Много ще се радвам да го чуя.
Благодаря ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5f1594a0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доколкото разбирам, не е сигурен в чувствата си. По-добре да не продължаваш с човек, който не ти дава това от което имаш нужда.
Не мисля че прпблемът е във факта че е чужденец. Просто когато човек замине за чужбина в по-зряла възраст, по-трудно се приспособява и повече неща му липсват. Нормално е. Има и приятели и семейство в Бг и все му е някак носталгично. Обикновено тези които са се установили извън Бг като деца, нямат такова усещане.
А това че е по-затворен... ами хора всякакви. Аз съм много резервирана с чувствата си, много ми е трудно да разкрия истинското си аз пред хора, които познавам от скоро (за мен от скоро са 2-3 години). Но този човек ясно ти е казал че е по-скоро привързан. Ами аз съм с няколко години по-голяма от теб и от опит ти казвам, че когато човек е само привързан, а не обича, един ден ще те остави. Я защото се влюби в друга, я защото поради липсата на истинска любов не е много склонен да прави компромиси и да влага усилия във връзката.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9909ebcb2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направо заживейте заедно. Можеш да заминеш за Франция и да се махнеш от България.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7b8748641a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не сте един за друг и е прав, заслужаваш повече!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 651a0e8062
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не те обича, удобна си, грижеш се за него, влюбена си, това го ласкае... Но ти се привързваш с много бързи темпове и това започва да го изморява. Успокой топката, не приемай отношенията ви толкова сериозно, дори да е моногамен, не означава, че връзката ви има бъдеще.
Всички мои приятелки, които са ходели с чужденци са били третирани като втора ръка, защото са били автоматично подценявани заради произхода или ако се е случвало нещо сериозно е било с мъже, които в техните държави са загубеняци.
Това, че чистиш и готвиш е базова човешка функция и няма мъже, които се влюбват в това. Не се превръщай в слугиня, за да му се харесаш, европейките не са такива. Човека сам ти казва, че иска жена, с която да разговаря свободно, а и за него балкански истории от детсвтото сигурно са повече депресиращи, отколкото забавни.
На 22 толкова си млада, защо бързаш да го запознаваш с родителите си... защото искаш да се похвалиш, че си свалила французин ли? Вие имате езикова бариера, какво остава за комуникацията му със семейството ти... ще бъде неловко за всички и напрежението ще го накара да те изостави категорично.
Защо изобщо се унижаваш да поддържаш отношения с човек, който признава, че не те обича? По безхарактерен начин това показва, че не те иска, продължи напред, живота е пред теб!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4e0c0579ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   По-добре отмени идването му в БГ, измисли там нещо. Той не държи на теб, не те обича. За какво ти е такава връзка? Накрая като те зареже /може и след години!/, ще каже - ами аз те предупредих, че не те обичам, не съм ти обещавал нищо и пр. - ще се ни лук ял, ни лук мирисал.
Да си сам не е края на света, по-добре отколкото в такава връзка, в която няма баланс на чувствата. Запомни - трябва една идея повече теб да те обичат, иначе прогнозата е лоша.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7ba448e2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не те обича и ако продължиш да стоиш в тази връзка скоро ще започнеш да се чувстваш непълноценна и да търсиш в себе си грешки, недостатъците и обяснения, защо нещата не вървят, което в някакъв момент ще ти се отрази на самочувствието. Когато човекът насреща те обича и иска бъде с теб, то всичко което правиш събужда у него интерес, а не отегчениеи отдръпване. Например акцентът ти и начинът, по който се изразяваш за него биха били очарователни и твой плюс, а не минус и ограничение. Toй вече е започнал да ти внушава, че прави компромиси като е с теб - казал ти е и в прав текст, че не те обича, а е по-скоро привързан. С две думи - приятно му е с теб, но не ставаш за брак и не си за него жената с главно Ж. Вътрешно вече е решил, че в някакъв момент ще се разделите и е започнал да те подготвя, за да свикнеш с идеята. Защо по дяволите ще го мъкнеш да го представяш на роднините си?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e584645a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Година и няколко месеца и още не познава вашите... Той определено има проблем и това е егоизъм - интересува го само тук и сега (ядене, пиене, секс, ти да чистиш и подреждаш и да се ч...кате, а после навреме да се омиташ), а ти го занимаваш с духовните си нужди... На колко години е този готованин? Имах връзка 1 година с подобен екземпляр, само че англичанин. Живяхме заедно в България, после си замина уж за малко и се разделихме в чата, обяснявайки ми, че ще спечели повече ако се разделим. Въобще няма нужда да го водиш в България. Насила хубост не става, пък ако иска - тогава да става.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2e76558a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Моят мъж е немец. Езиковата бариера наистина си казва думата в някои ситуации, но когато има любов, тя не е пречка. Има разбира се и културни различия, но те правят съвместния живот по-забавен. Вие на френски ли си говорите или на английски? Би било по-добре да говориш на неговия език, за да не се "изморява" да измисля прости изрази и конструкции. Все пак човек като не говори на своя майчин език няма как да се изразява на 100%. Кажи му, че и на теб ти е трудно. Много мъже са си по-мълчаливи, това не зависи толкова от националността. Не е нужно ти постоянно да бърбориш нещо, само и само да няма мълчание. Тишината между двама влюбени също може да е приятна. Освен това може да му е скучно да слуша само твоите истории. Питай го за неща, които го интересуват, за мнението му и т. н. Трябва да разбереш дали наистина той те обича или само ти се иска да е така. Подпитай го как вижда бъдещето ви и дали изобщо те включва в своите планове. Ако за него си само временно забавление, по-добре не си губи времето. В любовта са нужни двама, които да гледат в една посока.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 965029f8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Може и да не те обича. Няма нищо общо французин ли е, германец ли е.
И каква езикова бариера имате? Нали учиш в чужбина, което предполага отличен език.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 84a33be93c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Имах приятелка французойка. Запознахме се в Париж. После тя дойде да живее с мен в Люлин. Много й харесваше в България. Обиколихме цялата страна надлъж и на шир. След 8 месеца зживот заедно и 3 месеца пътуване из Европа се оказа, че не можем да се справим с културната бариера. Тя мислеше твърде консуматорски и капиталистично. Очакваше от мен да сме някак си "равни", докато тя се бъркаше в моите задължения и нещата за които съм отговорен, като така си налагаше и ме принизяваше.. Просто чувствах връзката си с нея като някакви договорни отношения създадени с твърде много говор, логика и правила, отколкото просто като човек с който можеш да се разбереш без думи. Човек, който чувстваш.
След нея повече удоволствие ми правеше просто да си говоря с някоя българка. Даже и да не съм във връзка с нея.

В момента съм в Англия и чувствам тукашните по същия начин. Твърде повърхностни хора.
Бях с китайка 2години и половина и с нея имаше културни различия, но определено нашия манталитет е в пъти по-близък до източния, отколкото до западно европейския.

Ние, българите принадлежим към консервативните общества със силни семейни ценности, обичаи, традиции и национална идентичност, където обществото е сплотено. Докато запада е по скоро един експеримент от индивидуалности, събрани от къде ли не.
Всичко по Щатски образец. Навремето разбира се е било друго, но от '80 насам, западна Европа силно се пречупи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 085ffafcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравейте, хора :) Пише ви авторката :

Искам първо да благодаря на всички, които са отделили от времето си, за да прочетат моята история и да споделят мнението си.

Бих искала да отбележа, че съм студент във Франция, живея тук и засега нямам планове да се връщам в България. С приятеля ми си говорим на френски, но това, че живея и уча в страната не означава, че езикът ми е на "отлично ниво". Езиците за мен са по-трудни и не ми се удават с такава лекота. Опитваме се и двамата постоянно да подобряваме комуникацията помежду ни, за да има развитие.

Той е с 4 години по-голям от мен, завърши магистър тази година, също така работи. Не е разглезен, справя се с всичко сам. Познавам семейството му и приятелите му и си личи, че е отгледан с много голяма любов.

Уча много трудна специалност, нямам достатъчно ваканции и не се прибирам толкова често, затова все още не е имал възможност да се запознае със семейството ми. Ето защо мисля, че вече е време, това лято. Той има билети.

Наскоро си говорихме и му споделих част от нещата, които ме измъчват и той ми отговори, че просто му е трудно и на него, защото държи на мен, обича ме, но това, че съм още студент (и в следващите години ще бъде така), а той не е, и че не се виждаме толкова често (само през уикендите) е голяма пречка. Според вас възможно ли е това?
Аз през учебната година отдавам цялото си същество, за да уча.. не знам, трябва ли да се чувствам гузна, че го пренебрегвам така. Моята идея от самото начало беше да се изуча и да получа добро образование, в последствие се запознахме с него и всячески се опитвам да ги съчетавам, но е много трудно.

Съгласна съм с коментара за западно-европейките и равенството. Жените тук са много еманципирани. Когато кажат не, значи мъжът го приема буквално. Затова ми е и много трудно. Аз не искам някой да ходи след мен и постоянно да ме обгрижва като 2-годишно, но той не е виновен, че цял живот е виждал такъв модел на поведение. Просто е трудно.

Благодаря ви още веднъж :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 651a0e8062
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   въпреки изчерпателните и конкретни коментари, продължаваш да говориш, че се обичате и имате бъдеще. нямате. защо изобщо пишеш тук, като не си променила позицията и грам.
не сме за европейските мъже и те не са за нас. ти също няма да си щастлива винаги с този мъж. хубавото на нашите мъже е, че се поддават на манипулации и контролиране, слушат си жените, дават пари за семейството, влюбването им е като по филмите, с вечерите, отварянето на врата и плащане на сметката.
Моя мъж е руснак и като изключим езиковата бариера манталитети ни се допълват напълно - имаме ясно изразени роли във връзката и всеки е щастлив с нея.
Имах едно гадже германец - ами какво да ти кажа, все едно имах приятел за секс. Докато разбера, че изобщо ме сваляше минаха месеци, страстта беше винаги инициарана от мен, сметки се деляха по равно, ако му кажа, че се прибирам, не ме изпращаше, публичното показване на емоция беше мираж и дори мои приятели, които са били с германки не са можели да надделеят в този начин на връзка, просто защото за тях е много важно да се чувстват равни. Което за мен отваря повече работа на жените и прави мъжете доста мързеливи. Сега си малка и все още глупава, заради липсата на опит с мъжете и си мислиш, че коментарите нямат смисъл, щом се обичате. Никой тук не ти говори за лошо, а с опита си:))) и с тази нагласа ще го научиш по трудния начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 89fe1e4b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм №7. Първоначално подцених нещата. Реших, че не си много искрена и ти дадох прибързан коментар, който все пак кореспондира с моя опит. Много бих искала да ти помогна да потръгнат нещата. Ще се опитам да си дам съвет като малко по-възрастна и с повече опит, но това не означава, че давам някаква панацея. Моят приятел е от Белгия и си говорим на английски, но сега овладява българския. Езикът не проблем, това е най-малкото което може да те притеснява. С моя бяхме се разделили и аз си имах друг, но така се получиха нещата, че аз забременях от него и детето ни събра отново. Вие нямате сериозна връзка, просто ви липсват каквито и да било ангажименти във ръзката и така може мудно да си карате още много време. Въпреки че ти си по-младата ти си по-зряла от приятеля ти и си готова за следващите стъпки, а той може да си кара така още "х" на брой години. Ако лятото ви мине чудесно и направите стъпка към съжителство и въобще нещо по-сериозно значи ти си постъпила правилно и всичко върви прекрасно; ще ни пишеш за сватба, деца и т. н. Ако видиш в него някакви съмнения, неудовлетворения и дърпане, означава, че колкото и да се опитваш да направиш нещата по-сериозни, той не е съгласен. Колко такива двойки са свършвали с изневери, раздели, разводи, нещастни деца и др. по реда. Успех, стискам ви палци!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker