Карма на бивша любовница - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Карма на бивша любовница
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1606 пъти
Накратко преди години откраднах един мъж от тогавашната му приятелка - заживяхме, живота беше хубав. С времето битовизмите взимаха превез и невинаги сме се разбирали перфектно, но живота продължаваше и мислех, че сме обичаме.
Напоследък има странна обсебеност от бившата си. Като бях втората често се оплакваше от нея, нямаше търпение да я напусне, имала ужасен характер, властна и капризна и
че аз нямам нищо общо с нея. Скъсаха и след като се събрахме, години наред не чух за нея, не останаха приятели.
Първия път беше, когато разбрах и то от други хора, че той я търси след като чул, че е сгодена. Тогава рових в телефона му и в социалните мрежи, говорели са два пъти по телефона, но няма как да са се виждали, защото тя живя в друг град тогава. Стана ми странно, питах го, той каза, че просто й е поискал прошка, не бил задълбочен разговор, забравих го.
След няколко месеца дали от гузна съвест или друго ми призна, че я видял в нашия град и му станало любипитно, звъннал й, пили кафе, каза ми, че и този й изневерил и пак е сама.
Отново след месеци имаше странно излизане, за което не ми даде ясни обяснения и пак исках да му преровя телефона, намерих чат, в който тя го "закача", че го намерила в сайт за запознанства с фалшиво име и след пет приказки пак си направиха среща. Аз не издържах и му поисках отново обяснение и той отново излезе с глупав разказ как изобщо не са флиртували, станало им смешно от случайността. Не се карахме много, защото наистина не отсъства дълго и едва ли е било нещо повече от питие. Но тя все пак е свободна, той защо изобщо е в тези сайтове? !? !? !
Не исках да влизам в нейната роля от преди години затова се стараех да не натяквам и се надявах по-скоро да си намери нов приятел.
След известно време и това стана, но това не оправи проблемите ни, защото веднага след като разбрал, че има нов приятел пак й е звънял. Искал само да й честити рождения ден. Едно време като сваляше мен, я зарязваше на рождения й ден, за да е с мен, а след толкова години как си го спомни този рожден ден, ум не стига... Като го питах какво са си говорели, ми каза, че новия й бил чужденец и сякаш той се гордееше от това, много странно го каза. И знам, че това не е нормално за него, защото години наред не си писаха дори за празници и рожденни дни. Този път не са се виждали, сигурно, защото тя не е искала.
Дори като бях втората не съм се притеснявала от нея, не знам сега защо я усещам като такава заплаха. Те дори не са приятели или любовници, че да имам повод, но ми е много странно, защо тя е в главата му и също ме притеснява, че я следи в интернет, защото твърде бързо научава за промените в живота й.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5602fb5f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доста интересно - моите наблюдения също са, че има някакъв вид кармична разплата, през която трябва да се мине в някакъв момент.
Moят мъж го "откраднах" от дългогодишната му приятелка, с която бяха сгодени. Просто обстоятелствата се бяха стекли така, че те бяха далеч един от друг за няколко месеца и точно тогава се срещнахме и събрахме - никой не го е планувал или искал да стане по този начин, нещата просто така се случиха.
E, някъде година след като заживяхме заедно мацката започна да го търси и да иска да си го връща и той също отново имаше интерес към нея. Toчно както ти го описваш, интерес какво става в живота и уж чисто приятелски чатове и в един момент се оказа, че се виждат тайно и че даже се е стигнало до изневяра. За няколко месеца минах тогава през ада - тотално се съсипах, много е тежко да обичаш някой, да се будиш до него всеки ден и да знаеш, че те лъже и че има и друга. Нямах сила да скъсам. По някакъв начин оцеляхме през това и се запазихме като двойка. Toй се осъзна, прекъсна категорично отношенията с нея, продължихме напред. Други сътресения не сме имали, вече 10 години сме заедно - това ни беше най-тежкото изпитание, но докато се случваше по някакъв начин знаех, че си плащам затова, че го отнех от нея, че това е цената, един вид изравняване на сметката, за да можем действително да започнем начисто и без обремененост.
Замисляла съм се, ако мога да върна времето, дали бих постъпила по същия начин, когато знам, каква е цената. Да - бих, мъжът ми си заслужава и съм щастлива с него, не мога да си представя да съм с друг. Чудила съм се и дали по-някакъв начин не съм предизвикала и позволила сама да се случат така нещата, защото вътрешно съм изпитвала някаква вина спрямо нея и подсъзнателно съм смятала, че за да се реабилитирам трябва да бъда наказана - може би съм, но така или иначе това също отдавна е минало и нищо не мога да променя. За мен баланса е възстановен, платих цената, за да продължим начисто и определено си заслужаваше. Но карма определено има, или поне има за тези, които вярват в нея и имат неизчистен съответния мисловен модел (вина-изкупление).

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 579b264204
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ... Поздравления за придобивката?

Свободни сме да направим настоящите си избори, но не можем да избираме последствията. Ти си избрала да се натискаш с човек, който изневерява. Това е съзнателно, никой не те е карал. Получила си твоето, но твоето е нечитаво. Какво очакваш от някой, който е неверен? Да го опитомиш?

Сега се срещаш с последствията от собствените ти дела. Вината си е твоя. Реално, ти си ѝ направила услуга на жената - отървала си я от него, така че няма какво да се чувстваш застрашена от нея. Не знам какво искаш да произлезе от някой, който няма достойнство, но може би се допълвате.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 67896fa2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти може да вярваш в кармата, аз вярвам във възмездието .Накараш ли някого да страда, един ден ще страдаш и ти. Ти сега си получаваш заслуженото. Както е бил непочтен с нея, така сега е с теб, ако не беше бившата, щеше да е с друга. Затова е казано, внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 652c0d160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е карма, а логика. На такива хора като приятеля ти все нещо им пречи. Ти си мислиш, че половинката лоша, че нещо му липсва, че е онеправдан. А той просто е недорасъл или пък си търси оправдание да изневери. Ти може и да си различна, но той си е същия, а ти си очаквала различно отношение. Остави го да изтърчи обратно при бившата, сигурно след известно време пък ще почне да търси пак теб. Но ти по-добре си търси друг, с тоя можеш единствено да сменяш ролите на желаната любовница и нежеланата приятелка.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8d816e85c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако някой преди мен не го е казал, ще го кажа аз - "Изневерят ли с теб, ще изневерят и на теб". Този човек просто си получава каквото иска и от двете ви, върти ви и двете и само той "печели" в тази ситуация и вие двете сте пълни глупачки да му се връзвате на акъла. Толкова ли сте наивни наистина? И се чудиш защо има такива мъже? Защото жените го позволявате. Вместо двете да се съберете и да измислите нещо готино заедно се борите за някакъв мухльо, който не ви заслужава. Това ли ви е критерия за мъж? Вдигнете си стандартите, заслужавате повече! Ако искаш да останеш винаги на второ място в живота на някого(че може и да си по-назад) стой с него. Но ако искаш да бъдеш истински оценена, носена на ръце и обичана (защото това не е любов, което имате) го напусни и си оправи живота, защото времето минава и един ден когато не си млада и красива ще осъзнаеш, че си изгубила най-хубавите си години да бягаш след някой, който дори не му пука за теб!

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 075cd8b971
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз винаги си казвам следното - "Щом изневери С теб, значи ще изневери и НА теб". Разбира се, има и малки изключения, но в твоя случай не е така. Помисли доколко би простила изневяра, как би продължила с такъв човек и евентуално като цяло за развръзката. Не казвам да го зарежеш, а да помислиш как би понесла всичко това, дали си готова да платиш цената.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e442327252
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм и очаквала да получа съчувствие, защото фактите са такива, че и аз не съм невинна. Не знам дали винаги си е бил такъв, но те не бяха щастливи заедно, запознанството с мен беше просто катализатор.
Той е добър човек, вярвам, че ме обича колкото и странно да звучи. Дори от самата изневяра не ме е страх толкова колкото от факта, че дори и сега тя има власт над него, мисля си, че още й се възхищава, макар че пред мен говори само лошо за нея.
Имаше една случка, в която се засякохме в магазин с нея и майка й и той веднага дотича да ги поздрави(не ни видяха, можеше да преминем спокойно), дори ни запозна, което за всички беше неловко освен за него и след като си обърнахме гърбовете чух, че се смеят и ме хвана ужасен срам.
Като му казах, че се изложихме, той само каза: "Това не са били те".

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: af11b73ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   карма? съвсем логично последствие от избора ти. На човека му шарят очите и търси разнообразие. Само че сега като се смениха не е особено гот, нали?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f0b0fc3191
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съжалявам, но този мъж просто не е читав и колкото по-скоро събереш смелост и сили да го напуснеш, толкова по-добре за теб. На мен ми звучи като сбъркан, нагъл човек, който не знае какво иска или по-скоро иска всичко, което се предлага на момента. Съмнявам се, че е способен да обича.

Според мен да обичаш означава да се отдадеш изцяло. Този излиза с бившата си, звъни й, дава й от вниманието си и те наранява с това, но бил "добър човек"? Повече от очевидно е, че я харесва, а пред теб е говорил гадости, за да ти замазва очите и да те държи на безопасно разстояние. Уви, има хора, неспособни на обич и на преданост. Не мисля, че тук става дума за някаква "карма", но си направила грешен избор. Хората, които изневеряват, някъде вътре в себе си винаги са тежко сбъркани. Нищо, че всички до един си намират една камара оправдания.

Бягай бързо, стисни зъби и преглътни болката няколко седмици или месеца. После ще се оправиш. Късмет!

Ж, 34

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9e5243b75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не вие крадете мъжете. А някои от тях просто ви въртят. Всичко е около неговия егоизъм. Нарича се по-точно егоцентризъм.
А вие се мислите за важни покрай него , като се сравнявате една друга. Така че донякъде съм съгласен с 5. Няма такива които са спрели да изневеряват. Щом един път го е направил , ще го направи отново.

Аз от себе си мога да кажа , че за да скъсат двама ,трябва да са БЕЗРАЛИЧНИ един към друг. Омразата и любовта идват от едно също място. Ако говори с нея с омраза , значи още я обича. Същото е. Ако моята приятелка ми говори за бившия си с омраза , аз пак бих ревнувал. Помисли върху това как говори за нея, дали е с някакво чувство.
Ако обаче не влага емоции когато ти говори за нея , значи всичко е наред, колкото и да се виждат по кафета.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d6f7bb9ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Значи, преди време един мъж пусна в сайта една тема, че жените сме мазохистки, беше по повод негова любовница. Тогава скочи цялото женско войнство и го оплю. С времето и от много други случаи, разбирам, че е прав. Ние жените не можем да уважаваме себе си, а искаме мъжете да ни уважават. Още повече търсим стойностни мъже. Кой стойностен мъж ще уважава и обича жена, която просто се подлага и търпи, без да уважава себе си.
Как да ни уважават мъжете, след като ставаме любовници много лесно и правим такива неща, които със съпрузите си в леглото не правим. По този повод чух един мъж на едно събиране да казва: "За какво ми е любовница, ако не гълта, не свършвам в нея и не предлага анален секс". И този има такава..
Колко много жени търпят унижения върху себе си без значение физическо или психическо. Пък и страдалки се изкарват. Не, просто са глупачки и никакви оправдания не помагат. Все пак не живеем в Африка.
До авторката. Мазохистка си и глупачка, търпиш унижения. На твое място веднага бих била шута на измекяра, с който живееш и секунда не бих го търпяла. Решението си е твое и последиците са за тебе.
Ж35

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 67896fa2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   # 7 - Не били щастливи, това той ти го казва. И сега понеже с тебе е щастлив, търси пък нея? Яко те е замотал, щом на всичко отгоре си мислиш, че те обича, сигурно така е баламосвал и бившата. Лъже и маже, ама иначе бил добър...в лъжите най-вече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker