Необичайна история без изход... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Необичайна история без изход...
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1306 пъти
Здравейте...
Историята, която ще разкажа, е много необичайна, затова ще спестя много подробности, за да не се разпознае случайно някой от участниците в нея... Всъщност участниците сме двама - аз и момчето, което не искам да загубя. Бяхме съученици, и двамата бяхме аутсайдери. В гимназията се разделихме, но продължихме да излизаме отвреме-навреме. След като завършихме - също. Но... дотам. Само приятели, нито намек за нещо повече. Така е вече много години... Той никога не е имал гадже. Аз - също. Аз дълги години (от началото на пубертета до неотдавна) страдах от депресия, но "изтисквах сили" от себе си да правя "каквото трябва". Имах и сериозни финансови и други проблеми. Той не знае за тези неща, няма смисъл да му разказвам, защото той е имал много, много по-спокоен живот и няма как да ме разбере. Тук идва и другият голям проблем, освен това, че толкова години нищо не се е случило. Той е извънредно стеснителен и оттам не може да се сближава. Откакто се оказа, че много му се отдава една определена област, започна да придобива самочувствие и заедно с това страх да не се провали, как изглежда, направо започна да живее за това да изглежда "на ниво" или не знам как да се изразя. Така се държи винаги, с всички, включително и с мен. Каквото и да казва, мисли как точно да го изкаже, държи се все едно е в някаква официална среда. Абсурд е да му кажа нещо от рода на "отпусни се", "не се притеснявай", защото това ще го притесни още повече и ще го засегне. Той не би си признал, че има проблем, това би засегнало самочувствието му. И аз не искам да му го причинявам. Имам такава способност да познавам хората. Виждам, че не може да допусне никого до себе си, знам, че ще се отдръпне и че мога да го загубя, ако само се опитам... Има и още един проблем - аз не съм никак привлекателна. Не си мислете, че преувеличавам - не всеки има хубави черти, не може да се каже на черното - бяло, колкото и да е неприятно за признаване. Когато бяхме по-малки и нямаше задръжки и т. н., са ми го казвали много хора, няма как всички те да са си внушавали, ако смятате, че аз - да.
Какво да правя при всички тези пречки... Той се притеснява дори и сега, когато държим такава дистанция, все едно сме някакви колеги, даже не и приятели. Дори и да се осмеля да намекна нещо, макар че имам чувството, че може да му стане нещо, как бих отговорила на въпроса "а досега, а всичките тези години? ". Дори и да не го каже, със сигурност ще си го помисли, това е най-логичният въпрос. Както казах, имах много сериозни емоционални и други проблеми, преживях ужасни неща, през всичките тези години просто съществувах и оцелявах, тогава не изпитвах нищо към никого, само страх и омраза, това той няма как да го разбере, но това е истината, която само аз си знам и си разбирам.
Кажете ми, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1e5f5815db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От написаното мисля, че нищо няма да се получи. Понякога е по-добре просто да не се буташ в чуждия живот и да оставиш човека да си го живее както си знае, ако му трябваш, той ще ти предложи. След като имаш тежко минало, не си търси проблеми и в настоящето. Остави го сам да си преодолява комплексите. Занимавай се със себе си, напр. да се направиш да изглеждаш по-добре. Иди на козметичка, да ти даде и съвети как да поддържаш кожата си, на професионален гримьор и се научи как да се гримираш. Намери добър фризьор. Грижите за външността винаги дават някакъв резултат, дори само и да си личи, че си поддържана жена, че имаш вкус да се облечеш елегантно и модерно, да имаш интересни и оригинални дрехи и аксесоари. Намери си някакво хоби, ако си сръчна, прави бижута, например, чети, ходи на екскурзии, на някакви курсове, на танци, занимавай се с фотография, има толкова възможности. Ако имаш условия, вземи си животно, грижи се за него. Събирай се с позитивни хора, не с интроверти с проблеми в общуването. Колкото повече внимание отделяш на себе си, толкова по-малко време и желание ще имаш да мислиш за него.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8f97d26c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги има изход. Само трябва да спреш да се самозаблуждаваш, че нещо ще се получи между вас. Не се струва да хвърляш усилия на вятъра. Така, че няма нужда да правиш каквото и да било. Не си струва също да го оправдаваш колко бил стеснителен. И така да е, той просто няма интерес към теб, а и да има- такива отношения биха били мъчителни и за двамата. Така, че изходът е да гледаш напред. Погрижи се за себе си, уважавай се, за да те уважат и другите. Успех желая!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7363fe5bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката съм
2, аз не искам и нямам намерение да се опитвам да го променям! Описах характера му, за да стане ясно защо просто не му кажа какво съм започнала да изпитвам към него, да проведем разговор, в който да си изясним всичко.
3, не мога да спра да мисля и за най-нищожната вероятност, че може да НЕ си прав/а.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 87108c3bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "той е имал много, много по-спокоен живот и няма как да ме разбере"

А ти от де знаеш? От негова гледна точка, той може да си мисли точно същото... Ти си мълчиш и мислиш, че няма та те разбере, той си мълчи и мисли, че няма да го разбереш... И няма да те лъжа, повечето пъти е наистина така. Но ако си мислиш, че някой е по-специален в животът ти, поне трябва да опиташ да комуникираш и разбереш до колко можете и или не можете да се разберете. Знам че всеки се възприема за невероятно уникален и просто невъзможно друг да преминава през подобни неща. Но пробвай, виж. Това е изхода, и е доста прост - комуникация. Не си живяла още достатъчно да знаеш какво наистина са проблеми без изход...

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7363fe5bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката
5, знам много добре какво са проблеми без изход, знам и че заглавието ми не е най-литературно издържаното, гледах да е просто нещо кратко, за да не затруднява четенето.
Знам, че е имал по-спокоен живот, най-малкото си личи по начина, по който човек говори и разсъждава. Бих му споделила за преживяванията си въпреки това, но това би станало, ако се сближим. Иначе ще е странно да започна да му споделям лични неща ей така, както сме си говорили само общи приказки досега. Споделяла съм му за някои мои проблеми все пак. И знаете ли какво става - той започва да се чуди какво да каже и как да си оформи отговора. Тоест за него е най-важно как да "излезе от положението", как ще се "представи" и т. н. Разбирам го, защото навремето много му се подиграваха и е от бедно семейство също и иска сега да изглежда "добре". Но поне с един човек да можеше да се сближи... С останалите как се държи не ме интересува.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ab3d8bef69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както описваш характера му той няма да предприеме нищо. Ако му се разкриеш директно предполагам ще започне да те анализира?
Според мен засега е най-добре да не отваряш въпроса, а да се виждате все по-често и по-често и да прекарвате повече и повече време заедно. Първи успех ще е да започне да те търси той.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 71952d77bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ей с такива теми този сайт е полезен. Защото хора като вас са патология и наистина заслужават помощ. Че другите вече толкова се развратиха че обърнаха форума на клюкарска спорилня.

Авторе поста ти е много емоционален. И нищо не се разбира. Задавила си се в емоции и търсиш решението на мечтата която имаш - да си с някой, че май ти е писнало от самотата.
Е, решението в всъщност много просто. Елементарно е дори.

1. Просто бъди с него. Кани го на кафета, на кино, на бар.... ако наистина ти е приятно с него, възползвай се. През останалото време си гледай живота и престани да си представяш бъдещето с него, престани да мечтаеш за съвместен живот. Това отблъсква мъжете! Не трябва да имаш никакви очаквания към него, просто бъди колкото се може повече непринудена. Гарантирам ти че той скоро ще започне да те гледа с други очи.
2. Изобщо не си мисли за външния си вид. След като се познавате отдавна със сигурност това няма значение от доста известно време. " По дрехите се посреща по ума се изпраща ", вие сте отдавна на фаза "ум" предполагам.
Навремето моята бивша не беше особено красива, но имаше много изящни дълги крака. А на мен това ми е слабост. Така я пожелах сексуално и нищо друго не ме е интересувало. Може да се учудиш но всички мъже сме коренно различни един от друг. Имам приятел, който харесва големи гърди и нищо друго няма значение за него, а мен това ме отблъсква. Имам един който гледа колко изящни са пръстите на ръцете. Друг пък гледа само колко е свежа кожата. Има такива които харесват космати подмишници или такива, които се влюбват в очите... Това са дълбоко психологически фактори, които малко жени знаят и си мислят, че като се напъхат в калъпа на модата ще спечелят мъжа. Да ама не, защото всеки мъж си има фетиш.
Ти просто трябва да разбереш неговия. Ти едва ли ще го разбереш ако го питаш, тъй като е доста интимно нещо, но може да видиш къде гледа когато сте заедно.

3. Най важното, непринуденост.

Успех от сърце!!!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7363fe5bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката съм
Благодаря на 7 и 8 за отговорите.
7, няма да започне да ме анализира, поне не на глас. Просто ще се чуди къде да се дяне, както се казва... ама това на n-та степен...
Той ме търси, но това е защото почти няма приятели и няма с кого друг. Май само с едно момче излизат понякога на кафе и това е...
8, благодаря за съветите. Всяка наша среща протича по един и същ начин. Разхождаме се из града, понякога сядаме на кафе, понякога не. Срам го е да ме помоли и за най-дребната услуга, не споделя с мен проблемите или чувствата си или го прави с неохота, на осми март точно излизахме - не ми подари цвете, аз го почерпих за празника, той умря от срам... наруших обичайното протичане на срещите... наруших протокола... 8, какъв семеен живот, нали първо трябва поне гаджета да станем... Той не е като повечето мъже и не, не си мисля, че сте еднакви. Виждам, че не е готов и нямам намерение да го притискам за такова нещо. Искам просто някакво развитие... И аз съм си непринудена, доколкото мога да бъда такава, без да го отблъсквам, защото това го отблъсква. Познавам го, става въпрос за страшно много години наистина, сякаш цял живот...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1e5f5815db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Искам просто някакво развитие..." И откъде да дойде това развитие? Развитие има, когато хората направят нещо различно, от това, което са правили до сега, когато променят нещо в себе си, когато гледат на нещата по новому. Както я карате и двамата, развитие няма да има. Ще си остареете като самотници, пропилели най-добрите си години. Дори един хубав спомен от една споделена интимност няма да ви топли. Каква връзка, като вие един празник не можете да си направите като хората (случаят с 8март). Не искам да те обиждам, но не виждам перспектива. Според мен този човек има нужда от психолог, но няма да потърси такава помощ. Просто е кауза пердута, преодолей го, между вас няма и приятелство , щом сте така дистанцирани и се държите като колеги, както казваш. Въртиш се в омагьосан кръг, разчупи го и потърси общуване с други хора. Не се дръж за този като удавник за сламка!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker