Защо хората възприемат толкова грешно приятелството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо хората възприемат толкова грешно приятелството?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1455 пъти
Здравейте. От известно време не мога да разбера някои хора. Защо толква много са с остаряло мислене и защо мисленето някога изобщо е било такова. Едно от нещата е, че много от хората смятат за доста странно момиче и момче си ходят на гости с приспиване. Но, 2 приятелки момичета е напълно нормално да го правят. Ще дам пример със себе си. Да отбележа, че съм момиче в средата на гимназията, на 16, ако има значение. С едно момче от моя клас се познаваме от 1ви клас, защото бяхме в едно училище. Станахме приятели в 8ми клас и сега сме близки. С една позната стана въпрос, че няколко пъти ми е казвал да отида спа у тях, той си дрънка глупости, но все пак поканата си беше истинска, макар и казана на шега. И реакцията й беше толкова бурно негативна, че направо се шашардисах. И не е само тя. Страшно много хора реагират на такива неща така. Защо? Не може всички да съдят за приятелството и за тези неща според това какво имаш в гащите, нали. Ужасно е. Все едно не може да си поръчаме пица, и да гледаме някаква комедийка вечерта и така, докато не заспим на пода или дивана. Но не. Всички си мислят някакви налудничеви неща. И какво ако реша наистина да отида у тях ей така с преспиване, какво трябва за излъжа нашите ли? До там ли стигнахме, заради неща насявани в главите на хората или вече всички станаха "морални".
Или за това че с едни приятели ще ходим на хижа. 2 момичета и 3 момчета сме. Нашите нямат проблем, но като стана въпрос с баба и дядо да им се похваля.... и те почнаха да ме питат защо сме толкова малко момичета, кака така съм щяла да отида с толкова момчета ми ако станело нещо? И толкова се ядосах. Говорим за хора, които са ми приятели. Какво точно са имали предвид и защо забога изобщо имат такова негативно мнение само те си знаят.
Какво им става на хората не знам. Някой ако може да ми обясни какво точно на мен не ми е наред, че не ме интересуват неща като пол, ще съм му благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: e5395165b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти мислиш така но мъжете мислим само за секс знай го от мене.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0ed2bf95ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега, малка си още. Някои неща ще ти се изяснят по-нататък. Баба ти и дядо ти са стари хора и е нормално да реагират така за хижата. Споделянето в семейството е нещо хубаво, но на най-възрастните някои неща трябва да им се спестяват. Що се отнася до това с момчето . . . да отидете цяла компания на вила е едно, да отидеш да спиш у тях е друго. Да, може да се познавате от много време и т.н., но е малко по-така въпроса. Може да има приятелство между момче и момиче понякога. Но това не променя факта, че почти във всички случаи поне от едната страна има сексуално привличане или романтично. Едно е да излизате да пиете по кафе, да хапнете и да се разхождате, партита и такива неща. Съвсем друго е да заспите един до друг, да сте един пред друг такива, каквито сте, когато никой не ви гледа, да се гушкате и т.н. Не казвам не отивай да спиш у тях, но ти казвам, че отношенията ви може да се променят, ако това се случи. Не, за да ти пиля и да ти чета конско. Просто, защото съм по-голяма и говоря от опит и мой, и на моите приятели и познати. А за глупостите, които дрънка . . . момчетата са така, някои почват от далеко. Ако са някакви намеци и такива неща и ако една част от теб се замисля за поканата точно заради това, а си мисля, че е така няколко съвета от мен като по-голяма. Първо, изкъпана и обезкосмена. Второ, винаги ползвай предпазни средства! И трето, когато близкото приятелство и секса се съберат на едно място може да завърши или много добре, или катастрофално. Имай едно наум какъв риск поемаш. Щом обичаш комедии гледай Friends with benefits с Джъстин Тимбърлейк и Мила Куинс. И трябва да ти кажа, в живота често края на историята не е като във филма. Помисли добре. Порастваш и скоро ще започнеш сама да вземаш решенията. Успех и каквото и да решиш ти пожелавам да ти се случи, както го искаш!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 50bf6162bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като цяло и аз не разбирам. С компанията ми в гимназията, последните 2 години, се събирахме много, по няколко пъти в месеца и то с преспиване, даже и на хижа. Бяха няколко момичета и доста момчета и никога нищо не е ставало. Просто някои хора не разбират, че момчетата и момичетата могат да бъдат просто приятели. Нито аз съм си помислял нещо за моя приятелка, нито някой мой приятел или приятелка за друг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 80e979d900
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пълнолетните хора разглеждаме ситуациите от повече ъгли. Ето ти няколко гледни точки, за които на 16 може да не си се сетила:
1. Приятел кани теб вместо гадже с преспиване - със сигурност те харесва за повече от приятел.
2. В училище се знае, че "преспиваш по домовете". Всеки го разбира КАКТО СИ ИСКА. Отношението към теб се променя.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 253eba3dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ами защото само преди 20-30 години хората не бяха джендъри и гечовци, транс и не знам си още какви, а бяха нормални мъже и жени.
Виж, във въпроса ти се съдържа и отговора: "да си поръчаме пица, и да гледаме някаква комедийка вечерта" - ами едно време хората не си "поръчваха", ами си ПРИГОТВЯХА я пица, я някоя друга още по-вкусна традиционна българска гозба. Та го правеха само когато имаха сериозен повод, т. е. когато нещо доста силно ги сърбеше отвътре... Освен това не гледаха "комедийки", а излизаха вечер навън с китарите или с моторите и сами си правеха веселото.
Но ти бъди спокойна - безопасно е! Сега ако на човек му се прави нещо, ще си "поръча" проститутка. Къде ти ще си играе и ще се труди да сваля някоя, да ѝ подготви изненада, подарък, романтична вечеря да ѝ напише стих, да ѝ посвети песен, или някоя друга подобна "глупост"? ! Консумирай на момента, плащай с парите на мама и тате, чакай да те "обслужат" - това е "философията" на днешното време. След време ще чакате и някой друг да ви роди и отгледа децата, и това ще се "поръчва"... Така де - защо да си разваляте фигурата, рахатеца, кариерката? Съответно и "мъжете" ви ще са научени и програмирани така. Пък ако заживееш с някоя "партньорка" - ще си спестиш напълно и тези размисли и проблеми...

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a2b60494b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Аз съм от тези със старомодното мислене. Да ти кажа ли какъв е проблемът на този свят сега? Прекалено модерното мислене! Това, че едни принципи, милене и поведение са остарели, не значи че не са били правилни. Всички се повлияхте от американските сериали и от "новата вълна", "от по-модерно към по-модерно". Прав ви път, но тя ще ви отведе към едно място - пропастта.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: aca0075639
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма истинско приятелство между мъж и жена. Защо ли? Защото имаме различни интереси. Когато излизам със жена се нагаждам според нея, за да може да се води някаква комуникация, а ако имаме доста общи теми, които обикновенно имаш с приятелите ти, просто един от двамата се влюбва и иска нещо повече. Особено на тази възраст... На тези години се чудиш на къде да го завреш. Пример ти давам и аз си мислех че може да има, познавам една девойка сигурно от 10 години. Много общи теми в годините винаги сме излизали по двойки и сами, но сме били във връзки. Докато не стана съвпадението и двамата да бъдем свободни. Заминахме на почивка и се сещаш в 1 стая много емоция и алкохол е сещаш се че нещата приключиха под завивките. За щастие или не през годините сме си споделяли всичките сексуални влечения. Е няма такъв секс брутален, никакви скруполи с нея както и тя с мен. Е според теб дали сме приятели вече. Знаем че няма да се получи и във връзка да сме просто защота не се чувстваме като такива. Като я видя и ставам като примат, възбуждам се и веднага й посягам и то заради скапания секс. Та чуваме се по празници, макар и двамата да сме във връзка вече, не си позволяваме да се виждаме. Прекелено добре се познаваме.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fe3d32bf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 6

Ккава пропаст, кви 5 лева, успокой се малко и ти бе.

Едв ало не, жена д а прави селс с някого е найййй-лошито нещо, което може да се случи. А ако вземе и да ѝ хареса, въйййй.....

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f550efd361
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Жена съм и никога не съм имала приятел, който просто иска да бъдем приятели. Според мен си още малка и мислиш наивно, големите мъже не канят момичета в тях за да се напият и да гледат филм, това го правят с приятелите си мъже.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3169c365f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче съм. Била съм с няколко момичета и няколко момчета заедно вечер и нищо не е имало. Ама и аз бих си помислила така, ако някоя приятелка ми каже, че ще спи при приятел. Няма да и казвам да не ходи тяхна работа си е какво ще правят. Ама ако приятел ми каже да спя при него и аз ще си помисля за секс. Такива сме вече хората, само за това мислим. Прави каквото си искаш, просто не обръщай внимание на другите какво говорят. Ако ще ходя при приятел ще излъжа наще, точно заради това, което самата аз мисля. D)

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7f97ada1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото са видели много повече в този живот от 16 годишни кифленца и пишлигарчета, които чакат да ги хранят, обличат и да им дадат някой лев именно тези старите, задръстените с "немодерното" мислене.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 07a3c95caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Честно казано, ако не бях отворена към различната сексуална ориентация, не знам дали бих пускала децата си да спят и при приятели от техния пол. В днешно време не можеш да разбереш кой с каква сексуалност е, а в близко време - май ще трябва да питаш и за пола. Но така или иначе аз съм наясно, че децата ми надали ще чакат сватбата, за да правят секс, а също толкова малко вероятно е да чакат да навършат определена възраст. Надявам се само да улучат читав партньор, на други няма как да възлагам надежди. За разлика от баща им. :-D

Остарялото мислене е на база опит и преживявания.

Родителите ми преди години ми позволяваха да спя в гаджето или той да идва у нас и да спи в леглото ми. Но баба и дядо - никога! Баба ми позволи да спя с мъж в нейната къща след като се венчахме, преди това - твърдо не. Гощава го, радва му се, отношението й не е било лошо, но станеше ли вечер, всеки си знаеше стаята. Първият път се тръшках, но тогава гаджето ми каза, че това е нейното светоусещане и ние трябва да го приемем. Подчерта, че трябва да се радвам, че изобщо го пуска в дома й. Можело и по-зле.

Нишката между приятелство и любов е много тънка. Заради това така се реагира и затова хората подхождат с този "негативизъм".

Аз във времето съм запазила някакви приятелства с мъже, с които никога не съм била интимна. Но поне няколко от тях в даден момент съм харесвала повече, а не само като приятели. Много е лесно да се влюбиш в "приятел", защото това е човек, с който имате много общи спомени, с който ти е приятно да стоиш, да си говориш, да се забавляваш. Приятелят вече се е доказал пред теб, имаш му доверие. Разликата е просто едното привличане. Въпреки че в началото може да не те привлича някой, в даден момент като ти стане близък на душичката, може да започне да ти допада и визуално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d6db225e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Единствените ми приятелки в живота са децата на моите родители. Във всяка друга, с която сме били "приятели" или аз съм искал секс в един момент или нещо повече, или аз съм бил "friendzoned", за да ми се охладят мераците.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7f97ada1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката - А защо ТИ си мислиш, че си права, а другите грешат? Какво си видяла, научила и осмислила ти, за твоите 16 години? Какво повече знаеш и можеш от човек на 30-40-50 години, образован, с работа и семейство, че с незрялото си и недорасло мислено ще го определяш като старомоден, "моралист" и не знам още какъв? Защото не би пуснал децата си да обикалят по чуждите къщи за да спят със също такива недорасли хлапаци? Ако си мислиш, че на някого, освен на родителите ти и баба ти и дядо ти, му пука за теб, много се лъжеш. Ще го разбереш обаче като пораснеш малко и научиш, че не всичко, което хвърчи се яде, нито всичко, което блести е злато. Гледай само до тогава да не пуснеш тема " Отидох да спя в един приятел, бременна съм".

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 198c9e5d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката:
Не знам защо толкова много хора се засегнаха. Първо да кажа, че не съм казала, че дядо ми и баба ми са старомодни, абсолютно никъде не съм казала, че не ги уважавам или нещо подобно. Разбрал не разбрал давай да пишем тъпотии. И някой ме обвини, че съм използвала думите "да си поръчаме пица". Ако можех да си правя пица - щях да я направя, а не да поръчваме. Ако въпросния приятел можеше да прави пица - щеше да прави, а не да поръчваме. Това е. Прсото никой от двамата не знае как се ползва печакта

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fc544467f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 2- още някакъв ценен съвет от пазвата? След обезкосмяването... малко латекс за блясък... Не знам кой е малък на мислене....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker