Кой плаща сметките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой плаща сметките
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2648 пъти
Преди няколко месеца се преместих да живея при гаджето ми, има си наследствено жилище в центъра на София. И двамата сме на по 31 г.
Хубаво всичко розово в самото начало, но започнаха да си проличават някои негови недъзи и недостатъци. И двамата работим, той взима 2500 лв., аз 2000. Свикнал а съм да си купувам нови дрешки и обувки постоянно, да си се глезя с масажи, маникюр и прически, така се чувствам женствена, а и той печели от това всъщност.
Та след 2 месеца съжителство, започна да ми намекват, как искал да си делим сметките, да съм пазарувала и аз за хладилника и такива подобни битовизми.
Казах му добре, ще давам, но остана един такъв горчив вкус в мен, коренно различен човек го виждам вече.
И това за едни 500 лв разходи н месец з а храна за вкъщи, ток и вода.
Вече даже не мога да му героя и присъствието, но уви, засега живея у тях, нямам квартира, нямам и нищо предвид с някой друг в момента.
Момичета, кажете как разбирате дали един мъж е стиснат и скрънзлив преди да заживеете с него. Пак казвам, 2 м. сме ходили, заведения, барове, почивка, не ме е оставил веднъж да си бръкна в портмонето. А изведнъж коренна промяна и то за някакви къси пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 78bb956173
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен той с тая малка заплата не е честно да те издържа, при положение, че печелите почти по равно. Ти ако живееш сама пак ще имаш разходи по домакинството. Той може би също иска да харчи пари за себе си.
Питаш и как е при другите ами при нас е коренно различно, но моя мъж е с много голяма заплата, така, че аз не плащам нищо. А от друга страна той не ми дава пари за женски неща, така че с моите пари си ги покривам тези разходи.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e14196968c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката написа:
"остана един такъв горчив вкус в мен, коренно различен човек го виждам вече.
И това за едни 500 лв разходи н месец з а храна за вкъщи, ток и вода."

Значи, авторке, представи си ти щом за "едни 500 лева" виждаш приятеля си по коренно различен начин и чак ти нагарча, що за човек си!?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c1efca7b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Здравей, всъщност коренната промяна започва от момента, в който те е приел в дома си. Помисли, ти сметки за ток и храна не правиш ли? Правиш, независимо дали в твое или чуждо жилище. Тогава защо очакваш приятеля ти да те издържа, при положение, че също имаш доход. Не е справедливо да живееш на чужд гръб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f47b607da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе ти нещо много си си повярвала. Внимавай в един момент да не останеш само със тия "къси пари"! Неска си горе, утре си долу!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bcdd2b68fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ами не е много нормално само той да плаща. Да имахте уговорка, че сте във връзка с финансови условия към теб- да, ни в една обикновена връзка и двамата плащат.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e7a2150fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Проблема е в теб, че ти сама не си предложила да даваш част от заплата си за Общото ви домакинство. Той не е стиснат, ти си с неправилни очаквания. Никой не е длъжен да те дундурка при положение, че не си безработна. Не е негов недостатък, а твой - теб не са те възпитали да си справедлив човек. Ти си пораснала и не си се научила да даваш, освен да получаваш. Жалко за него.
И още нещо - два месеца сме ходили по барове, заведения и т.н. един път не ме е оставил да се бръкна в портмонето...а на теб не ти ли хрумна ти да се бръкнеш и да го почерпиш, да го изненадваш по някакъв начин. Както и да е, сам избираш какъв човек да си, но чак пък толкова наглост - той да плаща всичко сам....
Ако това е твоето определение за "скръндзлив човек" никой не може да ти отговори на въпроса, защото ти не разбираш проблема, а проблема не е в приятеля ти.
С31

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b86a7ea778
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм жена и според мен е съвсем нормално да се делят сметките, с какво твоите пари са по-важни от неговите?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 02e564ba88
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Поредната кифла с двойни стандарти - аз да се глезя, защото съм неповторима, а балъкът да издържа. За чувства дума не става, но обясненията как няма къде да идеш, защото друг клон в момента наличен няма, са налице. Ти ядеш ли, пиеш ли, ползваш ли банята и осветлението? Щом съжителствате, дължиш разходи. Но, като те гледам какъв си паразит, дано момчето се усети колко струваш и те прати където ти е мястото - извън дома му.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 64bb2db23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   не половината, целите сметки трябва да плащаш, след като живееш, без да плащаш наем и пак ще си на далавера, защото сметките са примерно около 200, а наемите са от 500 нагоре. Докато не сте стигнали до точката да имате общ бюджет, смятам, че така е най-справедливо. Ако не ти оттърва, намери си квартира, плащай си наема и си плащай сметките да видим колко ще ти излезе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 014d5353cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вие вече живеете заедно, следователно трябва да делите. Токът е общ, водата, храната, телевизията, интернета, всичко. Ако наистина уважаваш човека ще даваш пари, и без да те подканя. Ей това ме дразни у някои жени, и те ни създават лош имидж. Ти да се глезиш, контиш, а той да издържа и двама ви. Нито си първата красавица, нито нещо уникално, жена като всички други. Ще те потърпи и зареже. Малко са баламите, които търпят такива кифли дълго, и да искат нещо сериозно като деца и брак с тях. Просто те пробва, и ти до момента не издържаш теста. Дали ще е скоро, но вашата връзка я пиши за приключила, защото бая му падаш в очите. Как ще създаваш семейство някой ден, като още от сега си стисната и егоист?

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: cbd40a4bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Тази тема или е бъзик (на някой мъж с кифлочите), или си то-о-олкова зле, че не можеш да си представиш дори...
Значи "моето си е мое, а чуждото е общо!"? Яко, яко... Продължавай в същия дух!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 02e564ba88
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 1 - нищо не е различно при вас, същото е... Ти си паразит, просто не се усеща толкова, защото има по-голям ресурс и не се налага да се правят строги сметки. Но дали паразитът смуче от слона или от заека, това не го прави различен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e72108a0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Според мен тази тема е чиста провокация.. А ако греша то значи ти си една абсолютна мърша

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 014d5353cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Може да е с теб ,защото си ефектна, защото се глезиш, контиш се, но ще спре да те уважава бързо-бързо. С красиво личице и маникюри не се живее, нито с някоя наконтена принцеса, а с голяма жена,която може да се грижи за себе си и за семейство. Хубавата ти визия е до време, както и дрешките и масажите. За какво му е да отглежда и теб? За какво му е красиво лице и маникюри,ако си глезена и само го овътряш ? Че той ще си намери някоя не толкова ефектна, но стойностна жена,която ще му е опора , а не Мис свят.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 523276fafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Всички тези строги коментари, човек ще си помисли, че всички двойки си делят сметките, когато е точно обратното. Авторката не е права да очаква, че никога няма да плаща нищо, но и да се дели всичко на две, все едно са съквартиранти праща романтиката на кино. Нормално е мъжа да плаща сметките, още повече, че апартамента си е негов. Ти ако искаш може да се включваш с някакви придобивки за дома или просто да купуваш храна, когато се прибираш преди него. Не е длъжен и да ти поема фризьорите, маникюрите и т. н. Когато сте заедно навън, след като сте на общ бюджет може понякога ти да поемаш сметката. Но най-честно е парите ви да са на едно място и да не се гледа кой за какво харчи. Според мен авторката не се ядосва на факта, че трябва да дава пари, а че той се държи като стиснат мъж. Ако вие сте излизали два месеца с мъж, който дори не ви дава да си платите пицата, очаквате, че като стане още по-сериозна връзката ще е още по-отговорен и щедър нали? Тя също. Не прочетох някъде да казва, че не иска да плаща. Свалял те е, искал е да те впечатли и сега като си "вързана" си показва истинския облик. Ако не желаеш да допринасяш с бюджета, другия ти вариант е да чистиш и готвиш без да го намесваш. Ако ти помага вкъщи, не е честно ти да не помагаш с парите. Човека просто не е искал да живее сам вече и си се появила ти...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd199df55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   До номер 12: Недей да обиждаш хора, които не познаваш. Не съм номер 1, но и в нашето семейство положението е подобно. Мъжът ми има поне 10 пъти по-високи доходи от моите и той плаща почти всичко. За него е срамно да остави жена да плати сметката в заведение. Пробвала съм и знам, че не му харесва. И за дома съм му предлагала пари, но е отказвал да ги приеме. Не твърдя, че това е най-правилният модел, но функционира добре, когато мъжът има по-високи доходи. А жената на свой ред се грижи за дома и децата. Няма как, или поне е трудно постижимо, да си успешна в кариерата и наред с това да си добра домакиня и майка. Ако хората едвам свързват двата края, разбира се трябва и двамата да работят много. Но тогава страда семейството и най-вече децата. Когато мъжът може и иска да е кавалер, просто трябва да го оставим да бъде.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 73723333ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Провокативна тема,но ,ако все пак е истинска-както са ти написали няколко човека,ти трябва да се сетиш да плащаш част от разходите, не да те подсеща той,явно си едно на маминка и тати или цял живот си била на гърба им или на гърба на аверчетата ти.
Ако тоя те изостави на тези години ще ти е трудно за нова връзка с тези изисквания,приоритети и т.н

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3795cabed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Когато двама души са заедно имат много общи неща. Интереси, възгледи, желания и сметки- общи сметки защото живея, дишат, хранят се, ползват ток, кабел и интернет заедно. Още сте на малко " служба". Например всеки месец имате обща каса от по 500 лв. Плащате, разплащате и ако останат, най- вероятно ще останат следва кръчма, клубче, кино, театър или каквото ви кефи. И следващия месец на нов глас. Имам усещането, че ти му нямаш доверие и не си сигурна, че искаш с него да остарееш. Ако е така проблема не е финансов- друго му се вика!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6f62024df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Така написано звучи: "Аз съм с този мъж, за да ме издържа, не ми пука за него и , ако се появи някой друг ще го зарежа и ще му се кача на главата". А, ако имате деца или се налага да живееш на квартира? На мнение съм , че в този живот никой на никого не е длъжен. Просто изказвам моята гледна точка. А и 2000 лв. са предостатъчни , за да живее човек добре. Аз се справям сама със заплата около 1200 лв. и гледам и дете. Вярно, че не ходя всяка вечер по заведения, не харча пари за скъпа козметика, салони, парцалки и т.н., но всеки приема по различен начин нещата. Проблема е, че ти не харесваш този човек.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: da4d70f855
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Аз пък си мисля, че авторката е егоистка и стисната, освен когато става дума за собствения ѝ кеф. В цялото писание няма ни дума за нещо друго, освен за пари. Тя най-вероятно затова се е събрала с този човек- за не плаща наем, консумативи и храна. Едно време на такива им казвали държанки или метреси, в замяна на издръжка предлагали секс. Сега са кифли и златотърсачки. В големите градове отракани провинциалистки, търсещи да се лепнат за някой местен балък и да го цоцат, колкото искаш. Че и по-свежи от авторката. Ако съм на спонсора един месец няма да платя нито стотинка за консумативи, нито за храна и ще и обясня, че всичките си пари съм дал за себе си, за дрехи и пр. за да се направя по-привлекателен за нея, от което и тя ще спечели. И така мисля да продължа. Гарантирано- да края на седмицата, тази ще се изнесе. Иначе ще го дои, докато намери друг донор.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 014d5353cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Към 15
Коментарите са строги, защото авторката по изказванията си напомня типичните кифли, които само за себе си се грижат. Няма лошо да се поддържа, но е на 31 години, възраст,в която човек трябва да е осъзнат и да гледа сериозно на връзките си, а не само да има някой там,дали за секс, или от скука. Мен лично ме подразни изказването, че и приятелят и печелил от нейната визия, от разкрасителните и процедури , от масажите и обувките и. Вярно е,но само донякъде. На него може да му харесва да има наконтено гадже, като от корица на списание, да се фука с нея , да му завиждат другите. Много мъже са повърхностни и се впечатляват от тия неща, но идва момент ,когато не им дреме дали е с маникюр , или със сто чифта обувки,или дали прекарва часове в някой салон за красота. Тя пак може да се облича добре, никой не е казал да се запусне. Но го има тънкият момент, в който даден мъж ще започне да се чуди дали с такава жена може да създаде семейство, дали е подходяща за майка,дали не е бил прекалено заплеснат от визията и. Ще започне да и търси кусури, които никой грим или масаж не покриват. И най-вече дали родителите му ще я одобрят. Никоя майка няма да ахне пред бъдещата си снаха, ако вижда,че е като от корица, но иначе вкарва сина и в харчове и той се мъчи с нея. Никоя майка няма да иска детето и да е използвано и да се примири, само защото момичето си подновява редовно гардероба и ходи на козметик редовно.
Друго,което ме подразни е,че тя си мисли,че не бива да я занимава с битовизми и делене на сметките. Щом е започнала да живее с някого и не е малка, значи трябва да е отговорна. Независимо кой колко взема разходите са общи. Примерно може да си поделят сметките, и да се редуват да пазаруват. Но в никакъв случай той да плаща всичко, независимо,че е негово жилището. Значи, има ли любов, уважение, го има и другото. И моят приятел не иска аз да плащам, когато излизаме, но аз настоявам да делим , или и аз черпя понякога . Да,мъжете се чувстват отговорни и неудобно, но не може да се срещаш с някой, и само той да вади парите. Тогава какви приятели сте? Още повече, ако живеете заедно. Битовизмите са част от живота! Авторката е на 31 години, не на 15, че да не знае какво значи да живееш с мъж. Не значи само безкраен купон и секс,а да може да си разчитате взаимно.Мъжете бързо се уморяват от такива жени, и ги оставят заради някоя,която може да не е толкова барната, но ще им е другарче.
Авторке,това което наричаш къси пари, са си ежедневни разходи. Ти като си заживяла с него, е трябвало да седнете като големи хора и да си поделите ролите. А не да си пренесеш багажа и дотам. Щом се е стигнало да те подканя,значи ти е гледал сеира известно време, белким се сетиш. Но ти не си, и това го е дразнило. Подложил те е на тест, който ти не си издържала. От това връзка няма да стане повече. Човекът не е стиснат, възложил ти е надежди,които ти не си оправдала. Може да е искал нещо повече с теб, но тук нещо куца, и това си ти. Усетил се е,че го използваш. Дано по-малко жени има като теб,че заради такива и по-нормалните го отнасяме. Мине ли един мъж през две-три като теб, и вече е подозрителен и намразва жените.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 40e878ce52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Авторката е на принципа "моето си е мое, чуждото е общо"! Така семейство не се прави. Честно казано не разбирам защо си мислиш, че като си жена, той ти е длъжен!?!?!?! Ако съм на гаджето ти, излиташ като парцал на момента. И не защото искаш да се глезиш, това е нормално за жена, а защото не искаш да имате общ бюджет.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 02e564ba88
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   До номер 16 - номер 12 съм. Почти се вързах на розовата идилия :) Въобще не става дума за това кой колко плаща, а за реалното участие в семейните разходи всеки според възможностите. Ти ми обясняваш как мъжа ти отказвал да му дадеш пари за разходи и даже се обиждал. Това , което аз чета е следното - “винаги се правя на принципна и предлагам, защото го знам, че ще иска да се направи на отговорен съпруг и ще откаже , а и защо не - той взема много “. Там , където се пропукват нещата в тезата ти е именно в реализацията - ако наистина те беше грижа , просто би поела някоя сметка, макар и дребна, като например ток, телефон или интернет и би се грижила само ти за нея. Но ти не го правиш, или поне не става ясно от поста ти. Това ще покаже на мъжа ти, че не си с паразитска психика и уважаваш труда му. Дори не би било нужно да му казваш. Така разбирам аз равноправието, другото са просто декларации...Това беше и виждането ми при коментара за номер 1. Взимам пари повече от добри и то по западноевропейските стандарти, но жена ми държи на своето участие в семейните разходи в рамките на възможностите си, именно защото по нейни думи така правят партньорите. Казва, че това и дава самочувствие на човек , а не на държанка. Така учи и дъщеря ми. За тези нейни думи изпитвам огромно уважение към нея, макар и да виждам , че тя е изключението , а не правилото. Естесвено, че останалото покривам аз, и не ми тежи, но би ме подразнило да слушам някоя, която не знае колко струва хлябът.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 523276fafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   аз съм 15 към 21

Много се изненадах, че коментара е писан от жена.
това,че ти държиш всичко да е по равно, не задължава вскяа жена и всеки мъж да съжителстват по този начин. Всяко семейство само решава какви са правата и задълженията е него. Хора всякакви, идеали също! Вие сте щастлива с начина на живот с вашата половинка и това е чудесно, но това не значи, че е норма, към която всички трябва да се стремим. Авторката както всеки от нас има своя представа за хубав живот и всички даваме мненията си за да може сама да определи кое е адекватно за нея, но да не изпадаме в крайни обвинения и нападения. Проблема е,че те двамата не са на едно мнение и това ще ескалира ако не се изговори навреме. Друг е въпроса е,че конкретно тази връзка на авторката просто е повърхностна и несериозна, и от там тя лесно се дразни на едни или други неща. Не е готова да си дава парите, не защото е стисната или егоист, а защото не иска да инвестира в нещо, което е на загуба.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 07acaedb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Значи,
в момента си покриваш разходите "с дупе". Тоест за гаджето си компаньонка. Той иска да те издигне до позицията партньор и да вложиш повече. Спокойно, секс пак ще има, но вече за удоволствие.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 78fd1b9d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

26.   Номер едно е паразит и плазмодий.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 714a8537b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   И според мен също темата е провокация. Аз мисля, че човек трябва сам да си покрива всички разходи. Или поне да е способен! сам да си покрива всички разходи. Независимо дали е на 20 и нещо, на 30 и нещо, на 50 и нещо, и.т.н. независимо дали е жена или мъж. Не става дума за отговорност във връзката ли там какви бози, философии някакви, за не знам си какви планове, майки и тестове ли какво там някой спомена, а просто за това, че никой на никой не е длъжен да издържа и не трябва да се чувства длъжен да издъжа финансово.
Щом някой се е събрал от любов! с някого, не трябва да очаква финансови или слугински някакви облаги от него, както и обратното! Това е моето виждане.

Ако следваме разсъжденията на авторката все пак - ами по нейната логика значи тя си прави прически и купува неща не защото по принцип си ги прави, а щото да може да привлече мъж, емии така се оказва. А уж казва, че свикнала била... Мила, човек ако действително! е свикнал! на (с) някакви такива неща, си ги прави по принцип - не се и сеща да си смята парите, независимо дали е сам или с половинка.
Без да ми се обиждаш, но от историята, която си ни разказала излиза, че ти искаш да съжителстваш с този човек срещу сумата... а, чакай... късите пари 500 лева месечно. Значи ти този мъж не го харесваш действително, а просто ей така си го хванала, колкот' дъ са кажи, чи си имъш приятилл.... (е спокс, те маса хора са така, даже и деца създават)
Виж коментар1 какво е писала жената там - е нейното вече е някак малко по-удачно.
Поне, като си с това си мислене, ами намери си някой заможен като номер1, за да можеш твоите къси 4по500лв да си ги ползваш само за теб си. Сега в момента се излагаш - тука си тръгнала да ни се тръшкаш за едни 500 лева на месец, които искаш от мъж, за който тези пари изобщо не са малка сума. (ма те и за теб не са малка, даже са маалко по-голяма, хахаха)
Да, смешно е да кажеш за 500 лева 'къси пари', при условие, че правиш само 4 пъти по толкова месечно, а половинката ти само 5 пъти по толкова. Просто слез на земята. За теб и сегашния ти приятел къси пари биха били например сумата от 50 лева.

ж31

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3ca87223ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Съжалявам, но си чиста проба меркантилна кифла. Аз също съм жена, но не виждам защо очакваш човекът да те издържа. Къси или дълги пари, няма значение, всеки има разходи и е редно да дава някакви пари вкъщи, особено при положение, че и двамата работите и имате сходни доходи.
Трябваше когато се съберете да живеете и имате общо домакинство да се уговорите всеки да дава някакви пари, а останалите - както прецени. Времето по заведения и почивки не го брой, тогава е аху-иху, но съвместният живот изисква усилия и от двамата, нещо, което явно ти е напълно чуждо. Според теб мъжът трябва да плаща за всичко само защото е мъж, а ти понеже си принцеса, трябва да се глезиш. Сори, светът не е устроен така.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd199df55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   От 16 до 12: Не съм споменала, но допринасям и аз финансово, макар и с малко. Сметки няма как да поема, защото още от преди да се нанеса при него, той е нагласил всички месечни сметки да се плащат автоматично по банков път. Купувала съм неща за дома, плащала съм екскурзии, понякога купувам храна. Мъжът ми знае какви спестявания имам и за какво ги използвам. А и двамата сме много спестовни, въпреки че той може да си позволи още по-висок стандарт. Той е спокоен, че не харча парите му за глупости, затова ми е дал достъп до тях. Аз дори на фризьор не ходя и се подстригвам сама с един уред, подстригвам и него вкъщи. Той все ми е повтарял, че вече всичко е общо и няма какво да делим на мое и твое. Признавам, че имам късмет да попадна на такъв мъж. И не защото ламтя за пари, за да харча за себе си, а защото децата ни ще се осигурени и няма да израснат в лишения. В крайна сметка всяка жена търси стабилност - да знае, че може спокойно да роди 2-3 деца и да гледа всяко по 2-3 години вкъщи, докато мъжът й печели достатъчно за издръжката на семейството. И това не е меркантилност, а просто здрав разум. Независимо дали ни харесва, факт е, че жената е в по-неравностойна позиция, ако иска да бъде майка, и не може да се състезава с мъжете в кариерата и съответно - да печели колкото тях. Затова подсъзнателно или съвсем съзнателно жената търси някой, който да е готов да инвестира в семейството, и обратното - бяга от скръндзави мъже, които днес ще се стискат за нея, а утре - за децата.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 59199095e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Авторката съм.
Благодаря ви за коментарите. Изравнихте ме със земята определено.
Разбира се, готова съм да си деля разходите и да плащам сметки, ако това е поставено като условие още в началото.
Тук ситуацията е такава, че човекът до мен 3 месеца ми се прави на ларж, както казах, не ме е оставил една сметка да платя и ме носи на ръце.
После изведнъж, започва да прави намеци за битови сметки и храна. Затова не съм съгласна и з.мен е лицемерно поведение. Той ме е подвел съвсем умишлено в самото начало, и аз съм се привързала неусетно към него...а може би съм си изгубила и времето.
Ако в самото начало знаех, че е толкова дребнав, вероятно нямаше да се хвана изобщо с него. Аз съм харесвана и ухажвана жена, никога не съм страдала от липса на внимание, и винаги около мен са се въртели успешни мъже.
Тази дребнавост ме озадачи просто.
Благодаря, няма нужда от повече коментари, разбрах, че нападате яростно мен. Просто потърсих приятелски съвет.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6209a6615a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   В рамките на беседата, кажете ми аз пък как да накарам партньора си да участва в сметките.... Живеем заедно вече пет години. Преди това също винаги аз плащах по заведения и курорти. После той първо изплащаше кредити, после нови кредити, после някаква неустойка към бивш работодател, после смени работата, после се оказа, че зимата им е слаб сезон... И вече пет години аз покривам всичко. След драматични скандали (иначе никога няма да го направи) понякога оставя най-много 100 лв. на месец. Т.е. неговото участие в общия ни живот е в рамките на 1 000 лв. на ГОДИНА!!! Жилището е мое. Двамата сме с почти еднакви заплати. Започнах втора и трета работа, за да мога да се справям. Доплака ми се като четох поста на авторката. Тези хора май наистина не разбират, че разходите им започват още щом отворят очи сутрин, защото някой е купил спалното бельо, платил е тока, платил е водата, взел е кафе, пуснал е пералнята с прах за пране, който също струва пари, заредил е с тоалетна хартия, четки и пасти за зъби, дезодоранти и прочее козметика, купил е мляко, платил е кабелната телевизия и интернет и т.н. и докато излязат от къщи - измити, облечени, информирани, парфюмирани и изпишкани, за да изгреят в цялата си хубост пред света, вече са навъртяли достатъчно разходи. За сметка на друг.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d223f5a268
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Добре де за козметик и дрешки ти идва вдъхновението да се нръкнеш в джоба, а да идеш до магазина да напълниш хладилника и да сготвиш, нямаш мерак! За какво си се решила тогава да живеете заедно? То и с приятелки и с роднини да живееш пак трябва да поемаш част от разходите в къщи. Значи твойте пари са си твой, а неговите са общи, така излиза. Да ти имам съвестта!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 07e70e8598
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Поредният измислен бълвоч, съчинен пак от същия импотентен помияр, който се представя за жена. Темата винаги е една и съща: меркантилна мърла мрънка, че трябвало да ѝ се угажда на всичко, ествествено зад гърба на някой мъж. Сега дори се е постарал да накара въображаемата да звучи неграмотна.

Измислено или не, жалко животче живее авторчето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ec6abf78b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Авторката е абсолютен ПАРАЗИТ. Типичен представител на паразитизма е кърлежа. Забие жилото си в тялото на някое животно и смуче кръвта му докато умре. Авторката проявява същото поведение на кърлежа. Без никаква етика и морал в поведението си към момчето с което живее. Авторке с многобройните ти предишни гаджета пак ли те плащаха за всичко или като те разбраха каква златотърсачка си те изпратиха по мило по драго. Ти си олицворение на най-пошлото в днешните млади жени.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd6873f977
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Авторката е куртизантка, която очаква мъжете да и плащат за компанията и сексуалните услуги. "Истинския мъж" за нея е добрия клиент, който и оставя добър оборот. В случая авторката живее в неговото жилище и е на негова издръжка, но предпочита да харчи нейните си пари за глезотии все едно е в някой харем. Водил я на почивки и тя не била плащала а сега и иска някакви "къси пари" ? Каква скръндза?!? Ма как може да иска от нея пари, та тя направо си го казва, тя си плаща със секс! Нейната компания е платена! И после жените ненавиждали мъже, които ходят на проститутки ами авторката каква е? Ами много жени какви са? Да искаш от мъжа да ти дава пари, да ти плаща сметки, да те води някъде безплатно това какво е? Това е проституция! Предлагаш секс срещу пари! И при това дори авторката не е някоя бедна девойка, тя взима почти същата заплата като него, но ... Но, но, но ... ето го манталитета на проститутката! - Тя използва секса като разменна монета, като търговска стока, като услуга! Авторката и много жени като нея лансират лъжливата идея, че секса е удоволствие само за мъжете, но не и за жените и за това мъжете трябва да им плащат и да ги компенсират по-някакъв начин - с пари, с материални придобивки, почивки и подобни, но ... това е лъжа! Секса доставя на жените същото, че и по-голямо удоволствие и на практика такива жени са едни лъжливи използвачки, които употребяват мъжете за своя изгода. Авторке и другите жени с подобно мислене - Това трябва да спре! Един мъж не трябва да ви дава НИЩО! Ако сте с един мъж това означава споделяне! Вие не трябва да се изживявате като платени проститутки в една връзка! Бъдете истински жени, не търсете облага от мъжете. СЕКСА НЕ Е РАЗМЕННА МОНЕТА, ВИЕ ИЗОПАЧАВАТЕ ВСИЧКО И СЪЗДАВАТЕ ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ В ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ПОЛОВЕТЕ, ЗАЩОТО СТЕ АЛЧНИ И ЕГОИСТИЧНИ!

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 014d5353cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Какво значи, че те е подвел? Та ти какво си очаквала?Че дори и да заживеете, само той ще дава , а твоите пари само твои ли? Ох, сигурна ли си, че не си на 18? Дребнав бил. Ха!Просто му е писнало да търпи същество вкъщи, което не се сеща да допринесе за дома.
Един съвет-промени си мисленето. Никой мъж не ти е длъжен цял живот да плаща и за двама ви. Колкото и паралии да има покрай теб, и на тях ще им писне. Никой не иска да е използван.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ec6abf78b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Всички ти го казаха, че ти си проститутка, проститутка си била и в миналото си и такава ще си останеш и за в бъдеще. Проститутката не е проститутка само в тялото си, но е проститутка най-вече в мозъка си и такава си остава цял живот. Когато тялото ти увехне и вече никой мъж не те харесва ти ще продължаваш да играеш други проститутски игри, които ти държиш в запас за когато времето му дойде. Няма морална проститутка ако ще и на 100 години да стане. Ти си точно такава.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3ca87223ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   31, без да те обезкуражавам, няма как да го накараш. Щом за 1 година човекът не само че не действа като равноправен партньор, но и чак след скандал подхвърля 100 лв колкото да не е без хич, няма да се промени. Ти можеш да работиш на 2-3 места, той милият не може! Имаш чист използвач за мъж, разкарай го докато е време.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 34c7cbb829
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Авторке - човекът може пак да си е ларж. Това не означава, че трябва да те издържа цял живот. Преди да се омъжа живяхме заедно в апартамента на мъжа ми, който е лично негов. Никога не съм си позволила дори един месец да не му дам пари за наем до момента, в който не се оженихме. Всички сметки също заедно сме ги плащали.
В крайна сметка, само защото апартаментът е негов, не означава, че ти имаш правото да се нанесеш безплатно там. Това прави много лошо впечатление. Съгласна съм с горните мнения, че човекът те е чакал сам да предложиш да допринесеш с нещо за домакинството и накрая се е принудил да ти го каже. Самият факт, че не разбираш колко неприятно е поведението ти е разочароващ. Разсъждаващ като тийнейджърка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b5c0e16ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Н. 31: Ти си плащаш, за да кажеш - ето аз имам мъж. А това е една въшка, която ти пие кръвта. За единия секс - скъпо ми се вижда. Бъди честна със себе си и вземи решение. Той обаче няма да се промени - това си е устойчива жизнена позиция. Ако не си ти, ще се намери друг приемник. Така са паразитите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 816199dc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Затова още в началото трябва да се проучи добре човека, преди да правите по- сериозна крачка. Мъжете имат склонност да избиват комплекси и да го играят плащащи в началото....за сметка на кредитната карта, а след месец да почнат да се ослушват и да цепят стотинката. И 2500 лв за мъж в София е смешна заплата, дори да е наследил на баба си коптора.
Бягай бързо, имаш все още време да си намериш успял мъж. С този ще стават и още по- зле нещата, вместо да мисли как той да изкара достатъчно пари ще се опитва да смуче повече от теб

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8c65413c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Номер 31 - защо търпиш такъв плазмодий и то толкова време? И клонинг на Брад Пит да е пак ще излети на първия месец с такива тъпи оправдания. Имате ли деца? Дори да имате, не ти трябва да гледаш още едно пораснало такова, явно се справяш достатъчно добре и сама. Просто няма причина да си съсипваш здравето и нервите с такъв "мъж". За какво ти е изобщо, с какво допринася той за семейството? А сега на въпроса как да го накараш да плаща поне половината от разходите. Просто му поставяш ултиматум - или се стяга и започва да се държи като нормален мъж или заминава по предназначение. Направи си труда да записваш всички сметки и разходи няколко месеца. Сигурно горе-долу знаеш какви са, щом само ти ги покриваш. После му покажи сумата и настоявай да ти дава минимум половината. И престани да се връзваш на тъпите му оправдания, че имал да плаща това и онова. Голям човек е, да намери начин да се оправя.
Просто много се ядосвам като слушам такива истории, защото баща ми е същият изполозвач. Навремето се е събрал с майка ми, за да му изплати тя дълговете, кредитите, издръжката на дете от предишен брак и не знам какво още. Уж работеше на по-престижен пост от нея, а се пенсионира рано-рано на 50 и няколко и остави на нея финансовите задължения под претекст да ме гледа вкъщи. Жената от работа си съсипа здравето и почина сравнително млада, а той още е жив. Ако искаш да преживееш подобен сценарий, остани с този мизерник. Ако ли не - спасявай се докато е време.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1e5153b63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   И аз така издържах жена си. Сметките, маникюри, солариуми, пиенета с приятелки, всякакви ежедневни разходи, карта за градски транспорт, колата, ресторанти, вечери. И накрая като казах, да изтегли от спестените от нея пари от нейната заплата, докато е харчила моята, тя просто ме напусна.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 13392224d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Авторке, бил е ларж, защото е искал да те впечатли и спечели. Едва ли си е правил още от началото сметката като заживееш при него да си делите разходите - по-скоро е имал желанието и занапред да се прави на мъж, но не си е преценил реално, как ще му се отрази на джоба. Просто не е очаквал, че когато двама души заживеят заедно, разходите рязко се повишават - обикновено в пъти повече, защото когато човек води домакинството сам, просто харчи много по-малко. Заплатата му не е толкова голяма и повишените разходи рязко са го ударили по джоба. Не знам, колко харчите на месец примерно само за храна и консумативи, без да се броят сметките за ток, вода итн - при нас за двойка примерно сумата за пазаруване за храна на месец е между 650-800 лв. Ами, със заплата 2500 лв и при положение, че той плаща и всички излизания навън, заведения, транспорт, почивки, няма как това да не му се отрази зле на финансите - и оттам е започнал да се притеснява и да ти се дразни и в крайна сметка се е показал дребнав. Искал е да живее заедно с красива и поддържаща се жена-трофей, но реално не е бил в състояние да си прецени, как това ще му се отрази на бюджета и не е бил готов да носи финансовата отговорност за подобно съжителство. Виновни в случая няма - имал е добри намерения, ама само добрите намерения не стигат. Погледни философски на нещата - и за двамата това е било хубав житейски урок и възможност всеки от вас да си направи изводите, преди да продължи нататък.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a41d193448
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   44 - И ти си с манталитет на проститутка, която смята, че мъжете трябва да и плащат за компанията. Стига вече, осъзнайте се! Мъжете не са длъжни да ви плащат и не трябва да го правят, това е долно и изопачено. Мъжа и жената правят дом за да го градят заедно, да допринасят заедно! Не жената да легне на мъжа и да му каже - издържай ме като куртизантка! What THE FUCK? Нямате ли малко самоуважение? Стегнете се ей! Чалгата развали тая държава! Вече всякакви момиченца намазани с грим се изживяват като държанки и очакват мъжете да ги направят харем само за тях. Това е абсурд!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9133be5d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Първата ти голяма и може би решаваща за отношенията ви грешка е, че си чакала да му се наложи да ти намеква, че и ти трябва да поемаш част от общите разходи. Ако беше човек на място с глава на плещите, не трябва да го поставяш в такова неудобно положение сам да ти намеква, а ТИ САМА първа трябваше да ИЗИСКВАШ и да НАСТОЯВАШ да си поделяте общите разходи по равно. Начинът ти на поведение е отвратителен и аз не знам, какво би могло да го задържи до теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker