Обсебва ме... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обсебва ме...
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2885 пъти
Здравейте! Всъщност досега не ми се е случвало приятеля ми да ме задушава по този начин и може би проблема е точно затова, че не знам как да реагирам. От почти месец сме заедно, а тепърва се появяват нови и нови проблеми, спорове и кавги и то всеки ден. Преди известно време ми каза, че ревнува от мой приятел, с който сме много близки + че този приятел даже не живее в града, а си идва тук за уикенда. Познаваме се от 2 години и съм обяснявала адски много пъти, че ако съм искала някога да имам нещо с този човек, то аз съм имала предостатъчно възможности и че в очите ми не е нищо повече от приятел. Но изобщо не ме слуша. Звъни ми по телефона вечер и ми реве, в напълно неадекватно състояние да ми обяснява как се чувства и едва ли не колко съм егоистична и не мисля за него.
Правеше ми скандал за това че не съм му обръщала достатъчно внимание, че няколко пъти не съм го целунала или прегърнала и той имал нужда от повече любов. А, разбирате ли нещата са такива, че не по наше желание още преди да се обвържем ни се налага на ден по 10 часа да сме заедно, допълнително той иска да излизаме след това и да сме само двамата. Пише ми супер дългите съобщения и се обяснява в любов, което признавам си, е сладко, но не и това че се сърди, че не му отговарям и аз с такива съобщения. Днес се карахме отново, защото видиш ли най-накрая реших да му кажа, че на моменти ми идва прекалено много и искам свободно време за себе си - и естествено пак се стигна до крясъци, рев и хвърляния на неща от негова страна. Оправданието му е, че го е страх да не ме загуби и че правил всичко за мен и аз пак съм недоволна.
И идея си нямам какво да правя, защото колкото и да говоря е все едно си говоря сама. Чувствам се като най-отвратителния човек честно казано, защото сякаш не мога да поема цялата "любов", с която ме обсипва.
Ще бъда благодарна на всякакви отговори и съвети, дори да не са много положителни. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: ca8fde773d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Това не е любов. Той има проблем със самочувствието и себе си. Когато човек обича не обвинява, а комуникира; не се трушка като малко дете с рев в очите, а обяснява...Ти не си егоист, той е! Надявам се да се оправят нещата, но не знам какво да те посъветвам, защото за мен това неговото държани е токсично и може да се влоши изключително много, защото този човек е лабилен. Най-вероятно ще го търпиш докато не ти писне или в лошия случай, че той наложи себе си над теб. Все пак мога да кажа за себе си, че съм имала приятел с подобно поведение и не го толерирах, защото приемам това държание за несправедливо, отвратително и най-вече за несправедливо.
С31

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0757ccbf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Токсичен филмар е, била съм там скъпа ще става ПО-ЗЛЕ.Бяхме и двамата точно на вашата вързраст тогава. Отначало беше с ей такива неща, след два месеца започнаха някакви смешни разправии, забрани да се виждам с други момчета за по кафе, след някой друг месец ми се караше че излизам с приятелките си а не с него, не ме пускаше да си тръгна, а ме ограничаваше повече от родителите ми. Когато се опитах да скъсам с него винаги имаше самоубийствена мисия и ме манипулираше, че аз съм виновна. Накрая просто го оставих и нищо не направи. Прави си изводите, занимава ли ти се с такива неща? Няма да се промени, само ще ти излязат бели коси и паник атаки - това поне се случи с мен.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2b54c0a8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Търпение и внимание. Всеки мъж - ВСЕКИ! - е едно пораснало дете. И с децата трябва търпение, внимание и грижи, и с мъжа до теб. С децата та също няма да ти е лесно, свиквай. Не търси лекото, защото това не е правилният път. На неговото недоволство и сръдни опитай да отговаряш с усмивка и нещо приятно. Не е лесно, обаче опитай. Не да се чувстваш виновна, а просто да снемеш постепенно напрежението, с ласка и с някаква безобидна шега, например. Много-много не вярвай на тия, които със сигурност ще те съветват - веднага го зарязвай! - сигурен съм, такива ще има в изобилие. На чужд гръб лесно се дават съвети. Да го зарежеш е лекият път, а,както казах, той не е верният.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ee8c422390
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бягай ! Сериозно ти казвам ! Тръгни си от този човек, защото ще живееш във вечен страх и нерви.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cbdf7cd0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Бягай! Това са хора, които се държат като жертви, но всъщност са пълни теророзатори. Вменяват ти непрекъснато чувство за вина и съжаление и те карат да се чувстваш като най-големия злодей! Имах точно такива отношения, продължиха 1 година. Тия хора са пълни манипулатори и психопати. И при мен нещата започнаха по същия начин, прерастнаха в брутални обиди и циркове, последвани от извинения, рев, висене пред вратата ми, нон стоп звънене, писане. И ескалираха, когато развали голямо семейно събиране, правейки ужасен цирк пред семейството ми. Казах край и кошмарът започна... Следеше ме, звънеше от разни номера, заплашваше ме, че ще дойде в работата ми и ще направи сцена, ще разкаже разни интимни неща за мен, ако не изляза да поговорим. Това продължаваше няколко месеца, а аз все се срамувах да се обърна към полицията за такова нещо. Една вечер излязох с мой близък приятел, а той нахлу като луд в заведението и започна да ме дърпа, сбиха се и от заведението извикаха полиция, тогава разказах какво ми се случва, макар че бившият ми вече беше избягал. Полицаите ми казаха, че ще го поканят на разговор, за да му обяснят, че не е редно да ме доближава против волята ми. Е, повече не го видях. Да бях отишла веднага в полицията. Честно ти казвам този епизод ме промени завинаги, още ми се случва, както си седя да ме обземе параноя, че съм наблюдавана, че някой върви след мен... абе ужас, видиш ли подобни признаци бягай с 300

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ae6c9ff832
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Кажи му,че искаш време в което да не се виждате,ще подържате контак,но няма да се виждате и просто му кажи,че ако продължава така ще се разделите и през това време което ще си дадете за почивка един от друг го накарай да се замисли и ако наистина те обича ще се промени за теб

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b9b4e6f377
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ахаа, този е от онези много свестните, дето всичко правят за нас, а все са необичани и недооценени. Виждам, че и успешно е успял да ти вмени вина.

Момиче, бягай надалеч! Поведението му е психически нестабилно и ти гарантирам, че не можеш да го накараш да се осъзнае и промени. Това което прави е насилие над теб, емоционалните манипулации вече са налице, въпрос на време е да почне да те изолира от близките ти и да те заплашва, и до физическо насилие ще се стигне. Няма причина да се чувстваш виновна, човекът е психично болен и опасен. Спасявай се навреме.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e78888c965
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И аз имах един подобен. Още от началото едни романтики, едни планове, едни жестове. По едно време започва да ти писва, защото няма как да се познавате от 2-3 месеца, и този човек да е толкова запленен. Просто си попаднала на мъж с ниско самочувствие, който може би е зарязвания, и не иска да се повтори.
И на мен ми се вменяваше вина как много правил, как друг нямало да ме търпи, как едва ли не трябва да съм благодарна, че такъв добряк е с мен.Е, зарязах го с чиста съвест. Такива не се променят. Ще се навъртат , докато ги търпиш, и ще паразитират. Не си добри такива хора, манипулатори са. Дори и да се разделите, пак ще искат контрол над теб, под каквато и да е форма. Този същия ми пише, за да ме обижда и как новата чу била го оценявяла, как аз съм загубила, какъв добряк е . Такива хора са зли по душа и ще ти вменяват вина до припадък, защото са слабаци.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0757ccbf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Номер 3, почти всички тук дадохме съвети, защото сме минали през това с такива хора. Очевидно ти не знаеш колко лошо това влияе на човек. Да, не само мъжете и децата, търпение се иска и с нас жените, но тези неща не го правят хората които имат здравословна връзка със себе си и човекът до тях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2b54c0a8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, то затова толкова "стабилни" семейства има сега и толкова разведени и толкова деца без един или без двамата родители. Ако смяташ настоящото положение на връзките и браковете в обществото за нормално, бих си позволил да определя разбиранията ти като неадекватни. Защото психиката на жените и на мъжете стана изцяло консуматорска - то ест, изискват само от партньора, да е най-добрият и идеалният, без да есе замислят, те самите колко идеални са, от себе си не изискват нищо. Казвам го, защото и жените във връзките далеч не са идеала, но те при първата пречка преминават към поредния, особено ако имат избор, а идеални хора по принцип няма. Те не приемат очевидната истина, че за успеха на връзката и двамата носят отговорност, и двамата трябва да се потрудят, и че нищо мв живота не се дава в готов вид, а се създава всеки ден със съзнателни усилия, и, както е казал Бранислав Нушич, в крайна сметка, любовта е търпение! Мъжът също търпи какво ли не от половинката си, но тази половинка намира това за естествено, докато обратното за нея сякаш не важи. Ето това е възелът на противоречието и в това е причината за огромните диспропорции във връзките и в брака. В определен момент, обаче, и този момент идва неминуемо, самата кусурлийка и избирачка ще се окаже в обратната роля- на пренебрегваната и шкартираната като негодна, от някой кусурлия и избирач. Защото, както казах, никой не е идеален, дори този някой да носи рокля. Затова, макар и без особени шансове на успех заради съвременното повърхностно манталитет, пак повтарям - човек винаги трябва да държи сметка най-вече за собствената си отговорност във връзката.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2b54c0a8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №9, то затова толкова "стабилни" семейства има сега и толкова разведени и толкова деца без един или без двамата родители. Ако смяташ настоящото положение на връзките и браковете в обществото за нормално, бих си позволил да определя разбиранията ти като неадекватни. Защото психиката на жените и на мъжете стана изцяло консуматорска - то ест, изискват само от партньора, да е най-добрият и идеалният, без да се замислят, те самите колко идеални са, от себе си не изискват нищо. Казвам го, защото и жените във връзките далеч не са идеала, но те при първата пречка преминават към поредния, особено ако имат избор, а идеални хора по принцип няма. Те не приемат очевидната истина, че за успеха на връзката и двамата носят отговорност, и двамата трябва да се потрудят, и че нищо в живота не се дава в готов вид, а се създава всеки ден със съзнателни усилия, и, както е казал Бранислав Нушич, в крайна сметка, любовта е търпение! Мъжът също търпи какво ли не от половинката си, но тази половинка намира това за естествено, докато обратното за нея сякаш не важи. Ето това е възелът на противоречието и в това е причината за огромните диспропорции във връзките и в брака. В определен момент, обаче, и този момент идва неминуемо, самата кусурлийка и избирачка ще се окаже в обратната роля- на пренебрегваната и шкартираната като негодна, от някой кусурлия и избирач. Защото, както казах, никой не е идеален, дори този някой да носи рокля. Затова, макар и без особени шансове на успех заради съвременния повърхностен манталитет, пак повтарям - човек винаги трябва да държи сметка най-вече за собствената си отговорност във връзката.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ae43af9520
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Неговите чувства просто са по-дълбоки от твоите. Ти не го обичаш, а той се опитва да компенсира разликата и от това се стига до прекаляване. Струваш ми се плитка в капацитета си за истински връзки. А той е твърде отчаян.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0757ccbf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер 10, просто замълчи. Точно заради такива като теб, жените остават с такива мъже и след това или са бити или изневеряват и така, мили мой се развеждат. Да ограничаваш човек за каквото и да е, нямаш НИКАКВО право, един човек сам има право да се "ограничи". Когато покажеш добро отношение и разговор, тогава може да има разбиране отсреща, но такива комплексарски истории никой не харесва, защото ако беше жена на мястото на мъжа щяхте мъжете да говорите колко са луди жените, колко са егоистични и т. н. Изобщо не знаеш, какво е да си психически тормозен в една връзка и ако си мислиш, че това трябва да се търпи - ами заради това има толкова нестабилни хора!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4bdcc4003f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   13 - Я да замълчиш. Номер 10 има пълно право, а ти говориш само глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d0ecb2a84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Бягай надалеч и не очаквай нещата да се оправят с времето, защото това няма да се случи. Такъв мъж е комплексар, липсва му увереност в себе си и най-вероятно има защо да му липсва, както и собствени цели, хобита и приятели. Цял живот ще ти е камък на шията и ще те обвинява, че искаш да имаш собствено пространство и живот, което е съвсем нормално за всеки човек, както е съвсем нормално да имаш твои приятели и да прекарваш време и с тях. Това не е основание за скандали и емоционално изнудване от негова страна, но да знаеш, че същото те очаква и занапред каквото и да му обясняаш. Сестра ми в момента се развежда след 21 години брак и две деца с точно такъв неудачник и малоумник, и не искам да обяснявам на какъв психически тормоз и емоционално изнудване е подложена. Един ден й казва, че щял да се обеси, друг - че щял да я унищожи. Бягай докато е време, защото нищо добро не те чака в такава връзка. Това е моят съвет.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2b54c0a8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   №13, аз съм 10, 11. Та ти ясно показа, защо си тормозената. Такава нагла, тъпа и безпардонна патка, като теб, естествено че никой нормален мъж не може да търпи. Като ми ЗАПОВЯДВАШ да мълча, мислиш ли, че не ме ограничаваш? Не ме обиждаш? Кой нормален човек би ти търпял обноските? Естествено, че такова поведение не е приемливо и ако ми беше насреща, съвсем основателно щях да ти забия един шамар, ама много як, за да разбереш, че не е допустимо така да се държиш с когото и да било. И тук е разковничето на проблема, който се очертава съвсем ясно - а именно, че такива нагли и прости кифли, като теб, смятат, че с постоянни провокации към мъжете до себе си могат да си извоюват особени, ЕДНОСТРАННИ права на надмощие, всепозволеност и безотговорност, да бъдат безотговорни в поведението си, във връзката и в брака, да се качват на главата на мъжа и там да играят разюздан кючек, а когато последва съвсем оправданата и естествена мъжка реакция, това вече пък бива използвано против него, с лицемерните приказки, че осъществява тормоз, че я притиска, че я малтретира, че я души, и проч. А че тя е провокирала всичко това, тази въпросна кифла разбира се пропуска, премълчава и ужким дори не осъзнава сама, макар че и тя самата разбира, че отчаяната реакция на мъжа е именно предизвикана от желанието да спаси връзката, защото всяка връзка е и отговорност пред партньора. Не може умишлено да причиняваш болка на другия, и да искаш той никак да не реагира - това е пълна нелепост, ама някои жени именно за това се борят. И момичето не би приема хойкане от партньора си. така че, подобно поведение на определен тип жени е типично лицемерие и егоизъм, желание на всяка цена да изкарат, че те са жертвите, докато истината е друга. Те най-често са провокаторките, те си въртят подлите игрички, като смятат, че всеки ще им го позволи, но балъците вече са на привършване. Ако жените искат добро отношение, трябва първо на първо те да покажат такова. Защо в страните със строги правила браковете са стабилни и жените раждат деца? Защото правилата там се спазват. Тук всяка си развява байрака и иска дар си угоди на капризите, сменя мъжете, като носни кърпички и мисли че всичко що хвърчи се яде.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ae64951ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До номер 17, 10, 11, а и
Прочети си внимателно последния коментар на спокойствие, за да видиш как се изложи.
Пълно копие си на приятеля на авторката. И ще илюстрирам колко ти е неиздържана проповедта, като ти посоча следното - казваш, че любовта е търпение, а в следващитя пост - - никой мъж няма да те търпи!? !

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dc989ad220
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторката - много се радвам, че почти 2 години по-късно чак прочитам част от тези коментари, понеже най-вероятно щях още повече да се срина и да оставя онова момче да ми се качва на главата да играе кючек, както каза колегата по-горе. Въпросното момче не го търпях много дълго и мисля, че се разделихме малко след това. Хубавата новина е, че доверявайки се на преценката си срещнах човек, с който се чувствам изключително щастлива вече година и половина. Реално още сега се почувствах обидена, четейки как някой, който не ме познава ме нарича кифла, но за жалост написаното си беше реалното и не премълчах нищо. Изводът ми от случилото се тогава беше, че не кой да е и само аз мога да разбера с кой се чувствам добре и с кой не. И да, след като нечие поведение не ми харесва аз не съм длъжна да го поправям, след като майка не го е възпитала как да се държи с една жена. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f8498ea052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Звучи като чиста проба нарцис, уязвимият тип. Поинтересувай се. Това е психично състояние, което прави човека много токсичен.

Никой не е съвършен и почти всички имаме и по някоя черта, характерна за някое психочно разстройство (като нарцисизъм). Това не означава, че всички „не ставаме“, защото можем да се борим да се променяме, но както го описваш звучи като твърде тежък случай, който надали някога ще поеме отговорност за каквото и да било. Особено щом крещи и хърля неща по теб, за бога!!!! Това са абсолютно недопустими неща!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker