Една връзка и много главоболия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Една връзка и много главоболия
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1495 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 и вече от 8 месеца имам връзка с момче на 19. В началото се държеше много добре, сега напоследък нещо не го разбирам, но това не е важно сега.
Майка ми, брат ми и баба ми супер много го харесват.. Но баща ми и дядо ми-не.. И защо? Защото баща му е турчин. Християни са, баща му е толкова мил и грижовен човек, може да се говори за всичко с него, но просто защото произходът му е такъв. Дори е по-разбран от цялото ми семейство. Аз вярвам, че тези глупости с националностите да безсмислени. Всички сме направени от едно и също нещо, различията между нас са породени от човешката мисъл за територия и произход. Както и да е. Преди няколко дни баща ми дойде при мен пиян и в течение на разговора, съвсем спонтанно ми каза" Слушай, ти си хубаво момиче, ама аз твоя приятел не го харесвам", попитах го защо, бил имал турска вяра.. Що за глупост? Баща му бил турчин, трябвало да помисля какво правя, щяла съм да объркан целия род.. А приятелят ми, когато е идвал вкъщи или когато е срещал нашите навън, винаги се е отнасял възпитано и с уважение, никога не е правил лошо впечатление. Бившата на брат ми имаше далечна циганска жилка, и далеч по-лошо впечатление създаваше, ама за нея не се е оплаквал толкова. Как да постъпя? Знам, че някои ще кажат "тая малка п*кла пък какво си е помислила, че ще се оженят". Реалист съм, бих се омъжила за това момче, защото е мило, добро, грижовно и никога не би ми посегнал, мисля че ще бъде добър баща и съпруг, но не си мисля, че ще се оженим на 100%. Млади сме, доста време има дотогава и за това време много неща могат да се променят. Просто ми кажете какво да правя, да се замисля ли над разговора с баща ми, как да постъпя, че да не се повтаря този разговор? Наистина съм много объркана, знам, че родителите ни мислят доброто, но дали в случая е така? Нуждая се от едно наистина искрено мнение

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 14a3897196
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тези "глупости" с националностите не са глупости. Тези разбирания са ни съхранили през вековете като етнос и като нация. Затова дядовците са по-мъдри от по-младите. Ние сме ДЛЪЖНИ да сме патриоти.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1bb968e312
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Родителите ти винаги ще ти мислят доброто. Но конкретно в този случай само твоето мнение има значение. Ти общуваш най-често с този човек. Познаваш го. Той се държи добре с теб. Ако това са фактите няма нужда да вземаш под внимание мнението на баща си. Единственото, което мога да те посъветвам е да не "набиваш" приятеля си в "очите" на баща си - т.е. не говори много за него в присъствието на баща си.
С31

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 675e900e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сега е ок - и вниманието и отношението на неговите родители към теб. В момента в който се съберете, другата култура ще се разкрие в пълния си блясък - майка му ще ти е началник, а любимия ще застане на нейна страна, баща му ще определя начина ви на живот и заетостта ви - освен ако не живеете отделно в друг град - и синът ще слуша, защото са възпитани , че старите ръководят бита. Ще бъдеш третирана като инструмент за неговото благополучие и добруване. Много жени се оплакват от българският патриархат, просто защото не са видели истинския. На финала - ще имащ деца с турски имена, трябва да си наясно отсега. Наистина ли искаш да го причиниш на родителите си ? Знам, че много млади жени нямат проблем с това в днешно време и са готови да връзки с всякакава сган, но някъде във вековете назад някой е умирал, за да можеш ти днес да си това, което си ...И вероятно пак назад във времето някой от неговите деди е бил насилникът над българина. Някои неще не бива да се забравят лесно. Питай арменка дали би взела турчин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1bfdd47b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Минах по този път(с момиче наполовина ромка). Много е трудно, колкото и да се обичахме, Еми да му се невиди роднините и толкова и си им личеше циганското, просто не исках един ден детето ми да има връзка с такива хора. На нея не и личеше, но на тях-цвят на кожата, при празненства едни кючеци, разхищение на пари за нови коли, а нямаха какво да сложат на масата, просто манталитет и сложих край.
А и съм си върл националист и патриот и искам да пазя българското. Не всичко е любов приятелко. Млада си, ще срещнеш и добър българин. Да подчертая -не съм расист и никога не съм бил, всички сме еднакви пред Бог, просто съм си националист

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e7319edaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Искам да остана с него, но после цял живот ще търпя ругатните на баща ми относно мъжа и децата и така нататък

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e59f263d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 16 си. Убедена съм, че няма да сте заедно доживот. Ако е християнин името му какво е и откъде баба ти и дядо ти са разбрали, че бащата е турчин?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1bfdd47b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке ,не само на баща ти,цялата ви рода няма да го приемат,колкото и да се преструват пред вас ,зад гърба ви друго ще се говори.
Ако сте големи на възраст ,да се съберете за съвместно съжителство без да правите деца донякъде става,но да си месиш кръвта,би ли искала децата ти да носят турска кръв?
Остави го момчето,туркини в Бг много,ще направиш за него добро,за едни ваши бъдещи деца и най-вече за себе си.
Казвам ти го от опит!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9555d22ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Баща ти провежда с теб разговори пиян? Значи не може да се взима насериозно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fd990b1903
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, а ти цял живот ли ще си на тати и мама момиченцето?
Градете собствени животи.. т'ва нашите, леля, стринка... са малоумщини...




Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8d384d39de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 16 да се мисли за мъж и деца е малко пресилено
Кога ще живееш, замисли се малко

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5879c19b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Реално, съгласно ДНК-анализи, българските турци са си българи, да не говорим, че повечето турци в северна Турция също по генетичен материал са българи, както го доказа едно мащабно изследване, ненапразно спряно от Ердоган :) Има достатъчно инфо в мрежата по въпроса. Твоят приятел ако е бял, културен и както отбеляза, с християнска вяра, остава единствено името и фамилията, което явно тревожи баща ти. Майка му, доколкото разбирам, е с български произход, така че вероятността децата ти да се самоопределят като турци е минимална. Имената на децата ти ги решаваш, така че няма да са турски, със сигурност. Остава фамилията, но там нищо не може да се направи, освен да се преобразува за децата със славянско звучене. Можеш да потърсиш тези изследвания и да ги покажеш на баща си, също така отрано трябва да стане ясно, че твоите условия са децата да се наименоват с модерни имена и да се възпитават като българчета. Добре е също така да не живеете с родителите му, ако се стигне до там. С времето ако обясниш тези неща на баща ти, мисля, че той ще се поуспокои, след като види, че дъщеря му е щастлива и децата са с български имена.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 360e070e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отново от авторката, бих искала да подчертая, че роднините му са с български имена и са християни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 18f0d409d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Разбирам те, ти обичаш приятеля си. Защо като е християнин баща ти говори за "турска вяра"? Не съм чувала за турци християни.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 87f56b4ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много ти е рано да мислиш за семейство. Струваш ми се разумна, затова ще ти дам своето искрено мнение и предполагам, че ще успееш да го разбереш правилно.
Ти си едва на 16 години, мисленето ти много ще се промени с годините. Засега всичко е наред. Във връзка си, получаваш хубаво отношение и приятелят ти има много добродетели, което те кара да се чувстваш щастлива и влюбена. Това е единственото важно нещо сега и не бива да мислиш за повече. След 4 години, да кажем, до съзнанието ти ще достигат много по-сериозни мисли. Тогава ще усещаш, че наистина е възможно да се омъжиш и размишленията ти няма да са само теоретични. На този етап знаеш, че искаш грижовен мъж, мил и добър, да не ти посяга. Намерила си един такъв. Щастлива си и приемаш, че е възможно да сключиш брак с него. Ама, така е, права си, възможно е. Не го отричам. Обаче има едни фактори, които са далеч от ума ти. Например какви са неговите представи за семейство, какви са твоите. Преди брак човек обмисля тези неща много по-сериозно, отколкото може да ги обмисли на 16 години, защото вече осъзнава, че наистина е възможно да се омъжи утре. Важно е с партньора да гледате в една посока и да имате еднаква престава за света. Баща ти е прав за религията, но не напълно. Религията оказва влияние върху човек, не е за подценяване, но не е редно да съдим за някого по вярата му. Ислямът не е като християнството. Приятелят ти не е лош, не е и глупав, но е твърде възможно той да е израснал с по-различни ценности от теб и да си представя семейството по различен начин. В този случай приятелят ти не става автоматично лош избор, просто трябва да помислиш и да го опознаеш още. Не е задължително неговите желания и възгледи да са коренно различни от твоите, но е много вероятно. Сега сте деца, не живеете заедно и говорите само мечтателски за брак и семейство. Така и трябва. След няколко години това може да се промени. Какво правим, ако ти си представяш равноправие, а той си представя патриархат? Възможно е един от вас да харчи много, а другият да е стиснат. След време някой може да стане работохолик, а на другия да му се излиза, живее и купонясва. Не се знае как ще ви завърти животът. Ще се промените много. Сега сте едни хора и мислите по един начин, но след 4 години всичко може да е различно. Ще пораснеш и ако още сте заедно, може да поживеете на квартира известно време. Тогава много бързо ще разбереш, дали баща ти е бил прав. При мен се случи следното. Излизах с едно момче, християнин и българин. Говорихме си как ще живеем заедно. Той искаше да си готвим късно вечерта, да танцуваме в кухнята, да пътуваме без предварителен план. Всичко чудесно, звучеше ми идеално и аз това исках. Заживяхме заедно, но нищо от уговореното не се случи. След година той излезе с теорията, че само аз трябва да чистя и готвя, защото уча и работата ми е на по-малко часове. Тоест, не се уморявам колкото него, уж. След 4 месеца от съвместния ни живот той прекарваше повече от времето си пред някой екран- на телефон, телевизор или компютър. Така си почивал, не му се говорило с мен. Няма лошо, не сме се карали, но аз не исках да живея по този начин. Имах различна представа за съжителството ни и определено не искам да създавам семейство и да прекарвам вечерите си сама с децата, докато той почива пред телевизора/компютъра. Оказахме се много различни. Преди да заживеем заедно, аз си мислих, че той е моят човек. Той говореше едни прекрасни неща, а се оказа, че ги е говорил влюбено, а не сериозно. Бяхме заедно 4 години и 2 от тях живяхме под един покрив. Трябваха ми 2 години да осъзная, че всъщност не искам да създам семейство с него, защото ние говорим за съвсем различни семейства и искаме съвсем различни неща от живота. Затова сега не бързай. Имаш много време пред себе си. Рано ти е да мислиш за нещата, за които мислиш в момента. С времето ще се промениш, мисленето ти ще се промени, желанията ти няма да са същите като сега. Има много други важни фактори освен доброто отношение от доброто момче. Едно момче може да е перфектно, но ако то не вижда света като теб и не е твоето момче, вие няма да създадете щастливо семейство. Сега бъди щастлива. После ще пораснеш и ако още сте заедно, ще почувстваш дали е твоят човек, или не е.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 360e070e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Благодаря на всички за съветите, но за енти път казвам, ХРИСТИЯНИ СА, ДЪРЖАТ СЕ НОРМАЛНО, ИМЕНАТА ИМ СА БЪЛГАРСКИ, ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО Е, ЧЕ БАЩА МУ Е ТУРЧИН, НИШО ДРУГО, за мен не е никакъв проблем, просто не мога да обясня на баща ми, че щом един човек е турчин или има турска жилка той задължително е мюсюлманин или нещо подобно. Знам, че съм малка да мисля за това, реалист съм, не си фантазирам, просто обичам да мисля за бъдещето и не искам някой ден баща ми да не поглежда внуците си, това е. Проблема е с баща ми, не с момчеъо

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d21259f986
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Интересно как си разбрала, че баща му е турчин, щом е с българско име. Има гагаузи в Балчик и Варна, но те не са турци. Значи първи си изясни тази работа кой какъв е и след това се занимавай с баща ти, за да не излезе, че скандалите са били без причина.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c2653b6653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Явно тука хората наистина не разбират, че проблема ти е с баща ти, не с момчето :)
Направи ми впечатление изречението му докато е бил пиян " ти си хубаво момиче... " Е, тази част какво общо има с другото?
Може би подсъзнателно е искал да каже " той е хубаво момче... ама... "
Както и да е, обикновено двойки като вашата бягат в чужбина. Онзи ден в парка (живея в Лондон) се запознах с една такава двойка. Една хубава българка, а момчето с турско име. Той ми остави силно добро впечатление, обаче.
Но да, хората са прави, млади сте още и не го преценяваш още добре. Нито пък той тебе. Отделете се на квартира след някоя годинка , далеч от бащи, майки и роднини и тогава дето се вика "като почнете да акате в една тоалетна и романтиката се изпари" ще прецените по лесно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d00a19da93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №18, даваш лош съвет, навяващ мисли за бягство. Мисли малко, преди да говориш глупости. Кой знае какво ще им дойде в главата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker