Жените на 50-55+ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жените на 50-55+
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 4775 пъти
Здравейте! Интересно ми е вашето мнение за жените на 50-55+, които са останали сами по разни причини - разведени, вдовици, неомъжени.... Как мислите имат ли шанс да намерят спътник в живота си на тази възраст? Моля, да отговарят мъже и жени около тази възраст. Не че по-младите нямат мнение по въпроса, но при тях текат други процеси.
Ще споделя собственото ми мнение по темата- свободните мъже, които се интересуват от жените на 50-55+ за сериозна връзка имат определени приоритети, които се различават например от 25-30годишните. Те са :

1. Жената да е здрава, не се отдава толкова голямо значение на външността на жената, как изглежда, разбира се има изключения. Дали е така?

2. Търсят жените на 50-55+ за контакт, за компания, за споделяне, особено ако мъжете/свободните/ се чувстват самотни.

3. Предпочитат жените на 50-55+ да са отлични домакини. Да се занимават с домакинството- да готвят, чистят, пазаруват, гладят, перат, т. н. Да се грижат за тях и техните нужди.

4. На тази възраст някои мъже имат вече заболявания, здравословни неразположения. Очаква се от жените на 50-55+ да са внимателни, да ги обгрижват.

5. Сексът, да той също е важен, но изброените по-горе приоритети са по-важни.

6. Взаимоотношенията с деца / а също и внуци/ са важни за пълноценен контакт. Какви контакти се изграждат - има ли внимание, уважение.

Аз съм жена на 52години. Интересно ми е какво мислите
- при създаването на нова връзка на тази възраст. Трудно е за жена на 50-55+ да остане сама в живота без партньор, без подкрепа. Благодаря предварително на включилите се с мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 10537a3c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съществен минус на жените в такава възраст е, че не вече нямат репродуктивна способност, че не могат да раждат. Иначе спътница, бавачка, любовница, събеседника, готвачка, прислужница и проч. всичко могат да бъдат. Любовница - по-малко, защото мъжете на всяка възраст инстинктивно търсят свежа плът. Все пак мъж, който не иска вече (или въобще не е искал), деца, напълно може да приеме такава жена, ако е запазена, поддържана и привлекателна, умна и ако не досадна. Мъж, който иска деца, няма да си губи времето.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5156524dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 48, разведена. Мисля, че нямам шанс за истинска връзка и затова се отказах изобщо от идеят. Не харесвам мъже на моята възраст и по-стари, чисто физически не ме привличат. Пък и те търсят като правило млади жени - независимо за какво. Второ, не познавам изобщо мъж, който иска сериозна връзка, само секс. А това е страшно досадно и безсмислено. И така. Въобще не ме е страх от самотата. Чувствам се свободна, независима, гледам си децата и съм спокойна. За какво ми е някой да ме ядосва, да харча пари по него, че и да го обгрижвам, докато той си "почива" на дивана.
Това е от мен - всеки да с и живее живота, както го намира за добре. Хората сме различни и възрастта не е критерий за нищо, освен за НОИ, разбира се.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 09c8b1b13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Неомъжена на 55? Шегуваш ли се?
За синдрома "стара мома" да си чувала?
За мен това е прахосан човешки и генетичен мат'рял...
Смятай колко за нищо трябва да не ставаш, и колко проклет да си като характер, саможив и егоистичен, или пък плах и нерешителен (вероятно с психически отклонения) че да се докараш до там!
Виж за разведениете, и особено за вдовиците, по- има надежда, макар че и там как да ти кажа... партньорството повече ще клони към приятелство.
Иначе по старческите домове и на 90 се женят!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8ad7f27916
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че има шанс! Просто на тази възраст всеки идва с "багаж" - било то развод, дечица (и внуци), но това не трябва да ви е проблем, предполага се че и вие сте така.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 63ae9c21d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ми ти казваш, че мъжът можел да има заболявания, пък в същото време, че за жена на тази възраст било трудно да остане без подкрепа. Е той като има заболявания каква подкрепа ще е? В такъв случай тя ще е подкрепа за него, а не той за нея. Смисъл логиката е малко страннна за мен (или и ти си от типичните жени, които под подкрепа разбират пари.. )
Всеки може да има някакви заболявания, независимо дали е мъж или жена. Независимо на каква възраст е. Но от твоята логика сякаш излиза, че жена с някакви заболявания не би могла да си намери приятел, за разлика от мъж в такова положение.. Според мен пък хората или искат да са заедно или не. Другите са някакви сметкаджии, потънали в битовизми и в негативизъм като цяло.
Иначе, като се замисля малко повече това, което си написала съвпада със същността и вижданията, но конкретно на поколението, което понастоящем е в/ над тази възрастова група.
Но не всички са(сте) такива. Аз имам едни съседи (но това на селото ми) по на 60 и нещо са и двамата, от скоро са двойка. Мъжът е вдовец от няколко години, то въщност той си е съсед там от доста време, а жената не знам каква е, и не бих я разпитала, не само защото е доста по-възрастен човек спрямо мен, а защото по мои лични виждания е много нагло да се разпитват хората за личния им живот. Та, тези хора някак си изобщо не приличат на хората от тяхното поколение. Супер позитивни са, водят социален живот. Не се изживояват като някакви стари, на които им е минало времето. Като минавам покрай тях няколко пъти съм виждала, че мъжът е този, който готви някакви неща на двора, а жената си седи и си чете книжки или сади цветя.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7b6c567894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Майка ми намери спътник на 65 в лицето на бивше нейно гадже. Но не са гаджета, а просто излизат заедно, правят си компания, ходят на море и планина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 993b64b060
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако жената е като Глория (мисля на 45-50) или Ивана, т. е поддържана, с добра професия и визия няма да е сама дълго време.
Малко иронично звучи, но реално е така

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ae7dbbbd05
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   В България българският (балкански субект) мачо търси жените на тази възраст по-скоро като домакиня ака прислужница. Свят широк, свят голям търси някой, който има майчин език западен и не говори български език.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 13f3b42d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Зависи - за българина, по принцип, всяка жена над 35 е вече бабичка и ако не си е намерила мъж до тази възраст, значи няма шанс и животът и е свършил. В чужбина това е възрастта, когато жените започват да се забавляват - децата са пораснали, нямаш толкова отговорности, стабилен си финансово. Идеално време за връзки, нови приятелства, купони, пътувания и т. н.

Ако искаш да бъдеш болногледачка на някой балканец можеш да го превърнеш в професия и поне да вземеш някой лев за това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd3e189234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Трудно се получават нещата на тази възраст. Много зависи от възпитанието, манталитета и начина на живот. Защото и двамата-мъжа и жената са зрели хора с деца от предишни бракове.
Аз съм жена на 55 години. Съпругът ми почина при злополука преди 10години. Имам 2 деца на 30 и 32 години, семейни. Преди 2 години започнах връзка с разведен мъж на моята възраст със син на 20 години. Синът му не учеше и не работеше. Заживяхме заедно двамата. Всичко беше добре, докато и синът му не дойде да живее с нас. Живеехме в моето жилище. Започнаха неприятности, разправии със сина му. Той започна да събира компании вкъщи, да изнася вещи. Нещата излезнаха извън контрол. Баща му се намесва няколко пъти, но резултат нямаше. Не се получиха нещата между нас и се разделихме.
Може би по-удачен вариант е всеки да си живее в жилището. Да се грижи и среща с децата и внуците си. А за връзка срещи, излизане, разходки, почивки заедно, но за съвместен живот или нов брак е трудно, но пак зависи от ситуацията.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd3e189234
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Естествено, че е възможно да се създаде връзка на тази възраст. Но това зависи и от двамата, , ако се харесват достатъчно и имат желание да бъдат заедно не виждам проблеми. Ако възникнат трудности, а то винаги има, със съвместни усилия биха се преодолели. Според мен е по-добър вариант да живееш и споделяш живота си с някого, отколкото да си сам.
Ж 51

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd3e189234
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След 50години, ако мъжа или жената са сами и искат да започнат нова връзка е възможно, но не е като при млади хора. Може да има проблеми с деца, имоти, наследства,
болести... и т. н.
А някои и за това се женят на стари години-търсят самотни хора с имоти, пари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 054bda35f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз съм на 51, вдовец от скоро. И аз си задавам подобни въпроси. Още активен, контактен и понасящ отлично годините на които съм. Да, ще търся втори шанс. До момента плана е изпълнен- децата пораснаха и отлетяха, а аз не искам да остарея сам. Не съм и от тези които с повод и без повод се оплакват от съдбата. Бях изпаднал в онази не комфортна зона след смъртта на жена ми, но вече се изправих. Всичко ми липсва от онова време което ти описваш като модел по- горе. Но, но аз съм го видял, живял и усещал. Не знам как ще се получи при хора които 50 години са си били самодостатъчни. Инстинктите им са като на соло- изпълнител. Готови ли са на компромиси, съобразяване, че даже и на жертви за да бъдат заедно. На 50 години всеки е изграден характер и капацитет в много области- това по някога пречи или утежнява взаимоотношенията.
С новата дружка ще се появи и още един кръг приятели, роднини и познати към които ще трябва да имаш някакво отношени. Ще бъдеш подложена на преценки и коментари и ако си обидчива- проблем. Просто не всички ще бъдат благоразположени към теб и връзката ви.
Сигурно съм те разколебал- не, не е така, трудно е но който търси- намира а и светът.... е за двама! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7a0693ad99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не мога да съм компетентна, защото съм на 30г., но според мен винаги има възможност да намериш човек. Някой около твоята възраст, който има като твоето мислене. Стига да си разбран човек, ще си намериш половинка. Все още сте в активна възраст. Не сте престаряли.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8e648f2f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Здравей авторке,
благодаря ти за темата, хубава, добре формулирана и детайлизирана и най-вече интересна, та чак пареща за нас, харата на 50-55 . Мъж съм, точно в категорията, сам. Мисля, че ако в България има "среден човек"-аз съм. Не съм хубавец, не съм и грозен (няма да се обърнеш след мен на улицата като след юален Делон), не съм висок, не съм и нисък, не съм богат, не съм и бедняк, не живея в столицата, но и градът не е малък, не пия, но не съм и пълен въздържател, не си угаждам, но не се и глезя, дрехите ми са хубави, но не са бутикови, хигиената ми е почти перфектна, но не съм манияк на тема чистота, възпитанието ми е брилянтно, но не съм света вода. Така, че мисля, че и мнението ми ще бъде такова-средно, типично.
На въпроса-мисля, че нямат шанс връстниците ни да намерят партньор. Защо? Не знам. Мога да изредя поне 100 хипотетични причини, но една, вярната-не мога. И никой не може. Просто не става. Напъпкани сме със спомени, претенции и желания.
На подвъпросчетата за приоритетите. Ще кажа моите. Не съм се сещал досега да си ги подредя и формулирам и затова ти пиша, за да имам полза и за мен от това писане.
1. И здравето и външността са важни. Много важни. Но ако някой си мисли, че до 55 не се е поизносил, просто се заблуждава. Грешките на младостта се плащат сега.Особено при мъжете. Вероятно и при жените е така. И ако някой иска жена с желязно здраве и лик на Мишел Пфайфър значи си е откровен идиот.
2. Мъжете търсят жените не за контакт, не за компания, не за споделяне. Търсят ги за партньорство. В пълния спектър на проявления на тази дума. Търсят ги за да не се хранят вечер сами, да не се скитат по улиците сами, да не посягат по рафтовете на магазини без да има с кой да се консултират, да не заспиват без да усещат дъха на другия и да не се събуждат без топлината на тялото на другия. За времето, в което съм живял сам (от 2012) никога не съм се чуствал самотен, нетът е голям и винаги има някой, който иска да сподели нещо. Чуствал съм се полупразен, чуствал съм се половин човек.
3. Добра домакиня? Всеки , който е живял сам бързо се научава да домакинства или пропада. За моите нужда мога да се грижа и сам. Но искам да кажа на някого, че миризмата на гозбата е вълшебна, че ризата ми е прекрасна, че ми е купила красиво бельо.Искам да ми благодарят , че съм подредил и изчистил. Искам да има някой, с който да правим нещата заедно. Много обичах навремето, когато вляза в кухнята и ухае хубаво, да плесна леко съпругата по дупето, а тя науж да се разсърди.
4. Да, очаквам, когато ме среже дисковата херния да има кой да извика сестра да ми бие инжекция. Защото съм вил като куче на 2 метра от телефона си без да мога да стигна до него. Да, искам и тя да знае, че когато и прилошее, ще зарежа всичко и ще я заведа в болницата.
5. Странно е, че най-много секс и като количество и като качество, съм правил след 50. Не мога да си го обясня. За секса не мога да кажа. Редно е човек да се кротне по това време, но пък още е приятно. Дори по-приятно. Няма я онази пареща нужда да свършиш като на 20-25. Докосването определено е приоритет, но.....
6. Нямам още внуци. За това живея, за надеждата да имам. На децата се обаждам през ден-два, за минута-две. Уважение-да, внимание-какво внимание. Кака да изглежда това внимание? Добре ли си-добре съм, какво правиш-ходя на работа. А може ли да има уважение към евентуалния друг-заместителя на майката или бащата. Не мисля. винаги ще има резервираност, съмнение, често и злост, недоброжелателност. Според мен децата от предната ти връзка не бива да имат отношение към новата ти връзка. Не познавам случай от това да е излязло нещо добро. Като започнем от най-грубото: "Тая ще му изяде паричките, ще ни вземе имотеца", та стигнен до фини, но болезнени ударчета по коколчетата.
Това е.
Трудно е и за жената и за мъжа на 50-55 да остане сам в живота, без партньор. Ако намериш рецептата-сподели я като коментар на този хубав клип и песен, които ти изпращам като поздрав за темата.
https://www.youtube.com/watch?v=NGorjBVag0I

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8e648f2f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторке, здравей отново,
преди мако ти писах дълго, допускам, че не си го дочела докрай. И все си мислех, че нещо пропускам, че нещо не казвам, че нещо не стига в думите ми, въпреки, че точно следвам схемата ти. Но сега, след като натиснах изпрати, мисля, че я манерих думата, която ми липсваше и която търсех и която описва всички претенции и желания на мъжа на 50-55 .
УЮТ.
Мъжът може да си реши сам всички проблеми с битието-и храната и медицинското обслужване и секса, и прането, и гладенето, и компанията, и самотата, и уважението, и забавлението.
Уюта не може. Без жена е празно, пусто е. Без жена няма уют и в най-подреденото място и най-подредената душа.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b7907187a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Мъж на 40 съм.
Ако съм ви разбрал правилно сте останала сама в живота/без мъж до вас/. Изброили сте няколко причини и възможности. Аз също имам гледна точка. Лично ако питате мен / малък на години/, бих ви отговорил: Бил съм с по- малки, с наборки и с по-зрели. Бях на 31, а "какичката" на 46г. Нямаше капеизи от нейна страна. Нямаше мрънкане и недоволство. Когато говорехме, разговоеите бяха смислени и точни. За леглото няма да обеснявам с подробности, как за 7-8 месеца веднъж не каза -" боли ме глава" или "тази седмица не може". От както влязох в пубертета аз въздишам по зрели жени. Имала стрии. Гърдите и били увиснали. Коремът също. Страшно много харесвам тези "недостатъци"! За тях може да са недостатъци, но аз ги обожавам. Една жена на 45-50 знае какво иска от остатъка на живота си. Знае кое лети и кое се яде. Въпросната ми връзка с " каката " приключи по нейна молба. Седнахме и с огромна тежест ми каза защо. Тя не можеше да има деца, а виждаше в очите и душата ми как се радвам и желая деца. Бяхме щастливи заедно. Всичките и колежки бяха забелязали сияещите и очи. Седнахме и се разбрахме с няколко думи. Това жена на 30г. рядко би си го признала и да го каже в нормален разговор. Имал съм доста връзки, и винаги са се гаврили с мен. Докато съм жив ще помня тази моя "кака".
Дядо Тошо

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: add9c172e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 17

Защо говориш, все едо говориш на няколко души?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd3e189234
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От Авторката
Много благодаря на всички, които са коментирали и дали мнение по темата.
Към номер 2- да, всеки има своя истина и гледна точка и живее живота си, както намери за добре, но сама.... Не, че не може да продължи живота си нататък - да си гледа децата, да се справя сама, но сякаш нещо липсва. Не ме разбирайте погрешно, всеки свободно би могъл да изрази мнението си и да живее според разбиранията си стига да се чувства щастлив, това е важното.

Към номер 5- да, съгласна съм с вас, че всеки може да има някакво заболяване, без значение дали е при жената или мъжа.. Никой не знае какво го очаква утре и тук е важното, според мен партньорите да си оказват взаимна подкрепа и кураж.

Към номер 13- споделям мнението ви, че всеки заслужава втори шанс и светът е за двама! Аз също не искам да остарея сама, въпреки че и това би могло да се случи.

Специални благодарности към номер 15/ 16/, предполагам е един и същи коментиралият. Да, с голям интерес прочетох и по-дългия и по-краткия ви коментар.
Блестящ анализ, последователност, задълбоченост върху написаните от мен приоритети. Но според вас връстниците ни нямат шанс да намерят партньор, тъй като сме претъпкани със спомени, а как да живея само със стари спомени до последен дъх? Претенциите с напредване на възрастта, не че ги няма, но според мен те вече са намалели или видоизменили, защото сме преживели много неща и сме получили доста уроци. А за желанията, какво да пиша, докато е жив човек се надява и мечтае за нещо хубаво. Защо да нямаме нови преживявания с друг нов човек до себе си, да трупаме нови спомени и да постигаме заедно нови неща?
Еволюцията винаги е протичала по един и същи начин - новото винаги измества старото...
А относно това, че децата не биха приели и уважавали "заместителя" на майката или бащата, аз мисля, че ако децата са умни и възпитани, биха дали шанс на родителя си да бъде щастлив и да споделя дните си с друг нов партньор. Може би и всяка ситуация да е различна. Но имам мои познати, при които на свекъра почина съпругата му и той си намери приятелка от няколко години са заедно. На новата връзка, моите познати погледнаха много положително, защото искат последните дни на този възрастен мъж / на 80г/ да бъдат щастливи.. Да, ние обичаме децата си, родителите си, роднините си/ братя, сестри/, но любимия до нас човек според мен заема важно, специално място в сърцето ни, ако разбира се имаме втори шанс в живота. Децата ни вече са пораснали, някои от тях вече са станали също родители.
А за допълнението /под номер 16/ - напълно съм съгласна с думичката "Уют", както битов, така и душевен.
Домът е мястото, където те посрещат с обич, където някой те чака и на някого си нужен. За да е пълен уюта, според мен в дома трябва да живеят заедно - и жена и мъж.
Номер 15/16 благодаря за поздрава! Хареса ми, но моят отговор е чрез специалния поздрав за тебе! Ако желаеш пиши коментар!
https://www. youtube. com/watch? v=gdFPiTT0a1M&feature=share

Още веднъж благодаря на всички вас! Искрено се надявам да имам втори шанс в живота си, а ако не се получи -здраве да е!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a0c5eac4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз съм жена на 38 години разведена с дете и ми се струва много трудно намирането на подходящ мъж на тази възраст. Имам един обожател на 55, но не мога да го приема, много ми е голяма разликата. Имам си и една несподелена любов на 48, но той ми е казал, че може да се виждаме само за секс. На мен това ми е ужасно обидно и буквално ме дистанцира от мъжете. На принципа съм вече по добре сама отколкото с мъж с нереални претенции, защото поне тези над 40 са с такива.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd3e189234
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Отново от авторката

Отново към номер 2- шанс за сериозна връзка с по-млад мъж, жените на 50-55 и според мен -нямат. Освен ако връзката е сексуална и за забавление, защото наистина младите мъже ще предпочетат по-млади жени, особено ако искат деца, нормално е. Освен, ако по-младият мъж не си търси жена, тип мама и такива съм виждала, но тук връзката понякога наподобява майка- син.

Разликата в годините също не е за пренебрегване. Според мен за жените на 50-55 години по-добрият вариант за връзка е с партньор на същите години - -- 1, 2, 3години разлика. Защото сериозна връзка с доста по-млад мъж е
обречена. Имам позната, разведена, която е на 55 години и от 2 години има връзка с млад мъж /с 14 години/. Споделяла е с мен, че се чувства така по-млада, по-желана, но пък почти не излизат заедно, обикновено са в жилището на младия мъж. Интересното в случая е, че тя има по-голяма нужда от секс и ласки от него.
За другият вариант връзка с по-възрастен мъж, например жената е на 55г, а мъжът на 67 години. В този случай не виждам какво физическо привличане и партньорство ще има за жената, по-скоро тя би се превърнала в обгрижваща, освен ако не е по други съображения / имот, пари/.

Свободните жени на 50-55 , сме някак си на границата, нито вече сме млади жени / 25-30г/, нито пък сме съвсем остарели /над 65г/, а също и с "багаж", както се е изразил
номер 4.

Трудно е наистина да се приеме варианта на обреченост и безизходност по отношение на това да се гради сериозна връзка. Най-малкото, защото жените на 50-55 биха се чуствали различно, ако имат до себе си мъж който да ги погледне с обич и да ги прегърне, за да продължат по пътя си заедно, а не поотделно. Но ако, жената опитва и не се получава нищо друго не остава освен да продължи като номер 2 - да е сред децата си, да живее сама, да работи, да ходи на екскурзии и т. н. и така да изживее това, което остава. Тъжно е, но може би е за предпочитане пред перспективата да бъде на всяка цена с неподходящ мъж.
Мили момичета на 50-55 , моля ви не се предавайте преди да сте опитали отново, както ще постъпя аз.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: dd3e189234
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Трудно е на тази възраст да се гради нова сериозна връзка. По ред причини :
1. Изграден характер, навици, предпочитания
2. Всеки от партньорите си има минало и последствия / травми от развод, при смърт, деца, внуци/
3. Много зависи как и при какви условия е преминал живота на партньорите, битието определя съзнанието.
4. Децата понякога слагат спирачки и родителите се чувстват неловко.
5. Ако има проблеми при партньорите със здравето
6. Жените според мен са в по-неизгодна ситуация, в сравнение с мъжете на тази възраст, , търсещи връзка. Защото жените вече не са млади, така привлекателни, нямат репродуктивни способности вече и са търсени само за секс или домашна работа. Да и мъжете също са остарели, но и на 60г може да направят дете, друг е въпроса как ще го гледат и живеят с много по-млада жена.
7. Различия в социалния статус, образование, култура

И разбира се още много неща могат да бъдат пречка, затова шанса е минимален, според мен. Е, може да има някаква вероятност за изграждане на нова връзка на 50-55 , но малка.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 645ff55771
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Според мен никой свободен мъж не се интересува от жени на 50-55 г., освен като слугини и болногледачки /ако може безплатно/. По-възрастните искат по-млади жени за връзка, за секс, за всичко, младите - също. Най-много някой младок за краткотрайна секс афера и това е. Връзка - абсурд. Съжалявам, и аз съм жена в тая възраст, просто това е реалността. Човек не бива да слага розови очила, защото после много боли. Гледай си живота и здравето, авторке. Самотата не е краят на света, повярвай ми! Ако човек сам със себе си не се чувства добре, няма друг - който и да е той, който да може да му запълва емоционалните липси. Не е и нужно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 42b247ae58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Всъщност зависи изглежда от това как се чувства самата жена и какво е излъчването й. Аз съм на 50 и съм омъжена от цяла вечност, но през целия ми живот мъже, вкл. много по-млади от мен, са се опитвали да ме свалят. Дъщеря ми като малка се тревожеше много от това, защото се случваше често и докато съм с нея. Не говоря за мъже, които са ми приятели или колеги, изобщо такива, които ме познават и са ми близки, а за непознати. И най-смешното е, че същото нещо продължава и до ден днешен, даже в много по-голям мащаб, явно заради социалните мрежи. През май напр. получавах по над 30 покани за приятелство на ден, което си го обяснявах с изборите и с политически пристрастия покрай тях, но и след това положението не се промени особено. Само днес съм получила 16 покани във фейсбук и това е всеки ден, в което няма лошо, защото по принцип приемах само такива, с които имам поне 4-5 общи приятели и от профила и публикациите им съм се уверила, че сме политически съмишленици. Въпреки това, ако приема напр. две от тези покани, поне единият започва веднага да ми пише на лични. Първо ми благодари за приемането на поканата му и ако аз отговаря с моля или нещо такова съвсем неангажиращо, се започват коментира за външността ми и предложения да се видим. Последното ме накара да спра всякакви приемания на покани, защото лавинообразно започна да нараства броят на такива хора, които започват да ми пишат в момента, в който видят, че влизам във фейсбук. На всичко отгоре като не им отговарям, ме питат дали съм сърдита. Ами не съм, ама просто не влизам във ФБ, за да си комуникирам с непознати, освен по теми, които ме вълнуват. Та, искам да кажа, че жените на 50 не отпадат автоматично от вниманието на мъжете. Поне от моя опит не виждам това да се случва, а положението с мъжете е същото, каквото беше и преди 20 или 30 години, с тази разлика, че сега го има фб и това явно прави видими профилните снимки за далеч по-широк кръг мъже от този, който срещам на ден като си вървя по улицата. Та на въпроса на авторката, макар и вероятно да няма общовалиден отговор, мисля, че от нея зависи като каква ще я възприемат мъжете - като готвачка, чистачка и прочие обслужващ ги персонал, като компания, с която да споделят или и като жена, която е обект на желания.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8e648f2f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Здравей "авторке", дано правилно съм дешифрирал песента, т. к. дълго не ми излизаше нищо, поради нещо допълнително, закачено отзад на линка. Вероятно някакво допълнително споделяне.
Радвам се на отговора ти.
Не знам защо, но Роби Уилямс не ми харесва. Харесват ми песните, текстовете, ето този например е изключително хубав. Но ти благодаря за поздрава.
Би ми било приятно ако може да споделим и други мнения и песни.
Хубав ден.
Още нещо. Тои път към номер 23. Абсолютно съм несъгласен с първите две изречения. Имам горчив, много горчив опит с третото ти изречение и съм напълно съгласен с последните две изречения. Буквално вчера навърших 58 г. и все още не съм заключил надеждата, че ще намеря жена, която да не се възприема за обект за секс, чистачка, болногледачка. Да ме възприема и в кухнята и до пералнята, и на покупки, и в ресторанта, и в гората, и на плажа и на пътешествие, и до компщтъра, ако трябва до болничното легло (ако не дай боже се наложи). Лошото е, че в годините на живот без жена, се научих по-добре да гладя, отколкото да сменям водопроводни тръби, да готвя, отколкото да почистя дюзите на двигателя, но го направих съзнателно, преценявайки, че всеки ден трябва да съм изгладен и нахранен качествено, а тръби се сменят на 2-3 години веднъж. Забавлявам се като чета сподели. нет и слушам рок или класика, ходя много. Розовите очила? Да, вероятно внасят някаква заблуда, страх ме е да ги сваля. Винаги ми е било приятно и любимо да хвана жена на моята възраст за ръкато и да зяпаме морето или полето. И на поне 90 % от мъжете това е приятно. Но за съжаление двойката често допуска единия да лежи, другия да работи, единия по кафета, другия по язовирите, единия да носи материалните блага, другия да ги изразходва. Според мен неравността в двойката води до разцепването и. Ако двамата са, и СЕ ВЪЗПРИЕМАТ като равни, не би трябвало да изчезват удоволствието от общуването.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker