Подадоха жалба срещу мен и семейството ми, а аз съм потърпевшата. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Подадоха жалба срещу мен и семейството ми, а аз съм потърпевшата.
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2669 пъти
Здравейте на всички! Нито знам от къде да започна нито нищо. Накратко една ме удари и тате подаде жалба срещу нея, а тя със свекърва и и мъжа и са подали жалба срещу баща ми, като лъжат че ги е заплашвал, че ще ги избие и такива, а това, което са казали няма грам истина.
Какво да правя сега? Имам свидетели, но тя има повече ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ и учи за адвокат и може много лесно да ни осъдят. Сега какво следва? Моля Ви, дайте ми някакъв съвет, защото се побърквам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: aef2541529
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Еми така е като подавате жалби. Всичко се обръща като бумеранг срещу вас. Ако мислите, че полицията нео ще направи, че някоя те е ударила се лъжеш. И ако всеки за удряне подаваше жалба - всеки в България щеше да е подал жалба срещу ближния си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2fa618807c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Следващият път я снимай и подай тъжба в съда. Аз направих така по случайност (включена камера) и стана добре. Справедливостта възтържествува. Идиотите трябва да бъдат наказани, гони ги до дупка

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 84cdc2a20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какви жалби? Никакви жалби. Издебваш я в някой тъмна улица и я смелваш от бой. Чак да не може да мърда. Да им дойде акъла в главите с кого се заяждат. В тая държава само това е начина, нито полицията нито съда щети помогне както виждаш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e10122af56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   На въпросната жена й личи, че учи за адвокат. За жалост, казусът е в нейна полза. Баща ти не е страна в конфликта. Неговото поведение от чисто правна гледна точка е агресия и човекът си го отнася по сума ти пунктове от Наказателния кодекс, въпреки намеренията му да защити дъщеря си. Подчертавам, че аз не съм юрист, но имам много приятели такива и нееднократно сме обсъждали подобни дела.
Ти, авторке, не си действала адекватно. Трябвало е лично да подадеш жалба, ако си пълнолетна. Не ти трябват много свидетели. Двама са достатъчни. Ако е имало следи от удара, незабавно е трябвало да си извадиш свидетелство от Съдебна медицина, както и да уведомиш полицията. А ти си оставила тате да се оправя. Да, ама сега на този тате най-вероятно ще му се наложи да плаща обезщетение.
Намери си добър адвокат! Тук, в този форум, няма как да помогнем. Помня как моя приятелка адвокат по наказателно право спечели дело със следния казус: 15-годишно циганско девойче, според традициите на тази общност, било дадено като булка в някакъв си друг катун. Да, обаче малката излязла печена: сред "първата брачна нощ" си извадила медицинско, подала сигнал за отвличане в полицията, сигнал до социалните и се свързала с моята приятелка. Оттам завежда дело и го печели с лекота, като опуква и двете роди по следните параграфи: отвличане на малолетен, изнасилване, родителски тормоз, както и по закона срещу семейното насилие. Девойката си взе една солидна сума и от родителите, и от сватовете, и от "младоженеца", който отиде в затвора, и си замина да живее под попечителството на леля си в Испания.
Искам да кажа, че в случая трябва да се действа хитро, но как именно - това само юрист може да те посъветва.
Коментарът на номер 1 е пълен идиотизъм! Излиза, че трябва да се оставяме да ни пребиват по улиците, без да реагираме и да търсим правата си... Но зад неговия пост виждам човек, който най-вероятно самият си има проблеми със закона и искреноо се надявам да пише от затвора.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0953e378a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Към 4 - баща ми не я е заплашвал или такива. В нейното обяснение пише, че я е заплашил, а той дори не е говорил с нея, а говореше с мъжа и, при това доста сдържано, без да заплашва и да се зъби, даже нейният мъж се буташе в тате и му говореше като цитирам: "Ти знаеш ли кой съм аз и коя е тя? " Никого не сме заплашвали. Ние не сме такива и си казахме истината, но някой явно не може да го преодолее и лъже, за да излезе от помията, която сътвори. Ходих в съдебна медицина и ми казаха, че не можели да ми извадят медицинско, защото съм имала само 3 линии по лицето и зачервено и леко подуто око. То е лесно да накарам някого да ме удари, но не е там работата. Родителите ми ме научиха да бъда добър и честен човек. Тези линии от пръстените и и леката подутина стояха 2 дена.
И пак да повторя- никого не е заплашвал, заплахите бяха от страната на въпросната госпожа и мъжа и. Извиках полиция и не дойдоха, а мъжа и през това време дойде да ме заплашва, че ако не си тръгна ще ме пребие. Тръгнах си, след като дойдоха нашите, за да разберат какво е станало. Според мен на жена на 30 годишна възраст не и отива на годините да удря непълнолетна и да лъже, че ние см ги заплашвали, и че съм тръгнала агресивна към нея и едната и дъщеря, защото точно аз погалих детето и след случая, защото то се разплака и питаше защо баща и крещи на моя. Надали аз, която обичам толкова малките деца бих посегнала. Просто не съм такъв човек, няма и да бъда, защото детето не е отговорно за постъпките на родителите си.
Защото преди случката се извиних на мъжа и, защото тя нагруби мен, а след това аз нея, но въпреки че тя беше първа аз се извиних. Не смятам, че съм виновна, защото като всеки пълноправен гражданин имам права и мога да ги потърся, при това без лъжи, но явно за бъдещата адвокатка е по- лесно да излъже и да излезе невинна.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0953e378a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 3- не искам да има агресия, не и от моя страна. Искам по законен път да си получи заслуженото, а не да кажа да я пребият и после да стане по- лошо за мен и семейството ми, не това е начина, не всичко се оправя с побой. Дано си получи заслуженото от съда и дано се разбере, че цялото и обяснение е лъжа, защото това, което е казала няма нищо вярно. Надявам се истината да излезе наяве и за си получи заслуженото, защото такава агресия като нейната срещу непознато дете е недопустима. Ако не беше моя приятел щеше да ме бутне и да ме срита.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4e9f3e5b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Виж, миличка, едно е моралната страна на въпроса, а съвсем друго - законовата. Ние тук ти съчувстваме, на твоя страна сме, но съдът борави с факти, които се удостоверяват чрез свидетелства, медицински експертизи и прочее. Така че съдията няма право да се "трогне", той трябва да е безпристрастен. Ако се страхуваш от това семейство, извади си ограничителна заповед, прокуратурата ще ти я издаде само на база подаден сигнал за потенциална заплаха.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3a9abdc8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако тя не подаде частна тъжба в Районния съд срещу вас, всичко ще завърши с един предупредителен протокол от страна на полицията и за двете страни. В противен случай настина ще ви трябва адвокат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker