Досадна свекърва!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Досадна свекърва!!!
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2163 пъти
Здравейте! Въпрос към омъжените жени.. как се справяте с досадната свекърва? Понеже чакаме бебе и тя все иска да е при нас и това ме изнервя! Супер досадна е и постоянна иска да идва неканена.. как да се справя?
Ж25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: a493d94a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Обясни и че различните поколения трябва да живеят отделно. Предполагам вие сте младо семейство и имате нужда да бъдете само двамата и бебето. Кажи и че ако имаш нужда от нещо ще я помолиш за помощ, но сега е излишна.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5d6c17d2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много зависи колко си зависима от нея. Имам предвид дали ви помага или ви е помогнала финансово и материално и можете ли без нейната помощ, дали мъжът ти е близък с нея /ако се скарате на коя страна ще застане/.
Ако сте напълно независими и си стигнала "яката на мъжа си" можеш спокойно да й рекнеш в очите какво мислиш и как се чувстваш. Ако обаче живеете в жилище купено от свекърите или пък изнемогвате финансово и чакате тя да ви купува неща или тя е по близка с мъжа ти и ще имаш проблеми с него ако й говориш право в очите по добре наведи главица и си трай.
Такъв е животът човек си плаща за всичко в този живот, по един или по друг начин. Или си плащаш с труд и ум и се издържаш, или си плащаш с търпене на този който ти дава.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 69c8e2c3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато се появи бебето ще стане много, ама много по-зле. И не ти - мъжът ти трябва да реши проблема. Дерзай и успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e26a6722a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е твоя работа.
Правилата са прости: всеки се справя с неговите родители сам. Не ти е работа да привикваш майка му, да ѝ вдигаш скандали, да се държиш грубо или нещо подобно. Такива сцени създават много напрежение и са излишни.
Имай предвид, че ситуацията е деликатна и всяка грубост от твоя страна само ще те отдалечи от мъжа ти. Нормално е свекърва ти да иска да идва да вижда бебето, приеми го отсега, тя ще ви гостува. Още по-нормално е да ви се обажда предварително, за да не ви проваля плановете и ти да си в готовност да посрещаш гости (тоест да нямаш работа из вкъщи или навън, да си поразчистила и психически да си готова да си говориш с някого). С мъжа ти сте семейство, такива дребни проблеми трябва да се обсъждат между вас и да се постигат компромиси. Ако той е мъж на място и държи на твоето спокойствие, ще поговори с майка си и ще намери решение на проблема. Ако ти си жена на място, няма да плюеш отрова срещу жената, която го е родила и съвсем деликатно ще коментираш казуса без да се вдига много врява.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 31ed60de1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ти си зло човече.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0797699eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, здравей! Първото, което искам да ти кажа е да не споделяш това със съпруга ти, защото тя му е майка и е възможно да не те разбере. Бъди хитра - винаги, когато я почувстваш натрапена, измисли си причина да отидеш и да си легнеш, остави я сама или евентуално с мъжа ти. Или се облечи и излез, измисли си някаква работа или просто иди навън пред вас на чист въздух. Не я удостоявай с присъствието си и постепенно ще разреди посещенията си. Умната!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5bbf1673b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз имах подобна история с моята свекърва и въпреки че нямахме пряк скандал, имаше леко напрежение известно време. Не мисля, че си права да се разправяш с нея лично, по-добре говори с мъжа си и той да говори с нея. Тогава аз постъпих истерично, след дълго мълчание ми кипна и си го изкарах на мъжа ми, дори се прибрах в моминското ми жилище и го заплаших, че няма да дойда докато не оправи нещата, не знам как ми се върза на капризите, говори с нея, спря да идва, но ми беше сърдита първите няколко пъти като се засичахме, слава богу, като дойде време за празниците нещата утихнаха.
Зависи също и кой доминира над мъжа ти - ти или тя. В моя случай може би като видя, че застава на моя страна, е разбрала, че ако водим война, няма да я спечели. Обясни на мъжа ти, че това е твоя дом и още повече след като си в деликатно състояние, ти трябва спокойствие и почивка. Не тръгвай като мен с цирковете, подходи интелигентно и покажи, че не е лично и че разбираш, че и тя не го прави нарочно, просто не ти е комфортно. Като дойде бебчето може да ти помага колкото иска, тъкмо и с таткото ще имате повече време насаме.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 76fcfe26c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не съм съгласна, че не е твоя работа. На ТЕБ ти пречи нещо или някой, значи е ТВОЯ работа да го промениш. Кажи ѝ, че нямаш нищо против да идва у вас, когато сте я поканили. Но в останалото време имаш свои планове и не искаш някой да ти ги прекъсва. Това е абсолютно легитимно. Ти си голяма жена, тя е голяма жена. Ти си у вас и ти правиш правилата. Тя може би мисли, че идва в дома на сина си, но той е и твой дом и трябва да се съобрази и с теб. Мъжът ти ако иска да си я вижда по-често от теб, може да ходи у тях или да си прави срещи навън. Няма нужда да е в твоя дом в неподходящо за теб време.

Ако се направи на неразбрала, като цъфне непоканена, не я пускай вътре. Кажи "Нали се разбрахме, че ще те дойдеш като те поканим, сега не мога да те пусна, имам други планове, лек ден" и затвори вратата. Не се впускай в дискусии, не допускай да те въвлече. Повече от тези думи няма какво да ѝ кажеш, за да разбере.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7d4c932eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Защо да съм зла? Тя е нахална! И да вметна не е тя тази, която е зависима.. даже ние и помагаме. За щастие не живеем заедно, в различни градове сме, но тя се обажда и казва, идвам за две седмици.. не пита имате ли планове, удобно ли е.. такива неща не се сеща да пита.. нон стоп звъни и казва какво трябва да правя и как.. само не ми е давала наклон как да правя секс.. Това, че ТЯ не си знае мястото не означава, че аз съм зла!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f91dfe4692
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Кажи на мъжа си, че не си ОК и се разберете как ще процедирате, за да й наложите граници. Например, следващия път като се обади, че ще идва на гости, може да й каже, че сте заети и да пита предварително следващия път. Ако все пак се появи без покана, просто не й отваряйте. Ако е от дъртите свекърви, ще започне с манипулациите, за да си свалите границите и да прави каквото си пожелае. Тогава трябва да сте много сплотени и твърди в решенията си. Може да се наложи да прекъснете контакт. Ето такава женица ти писа, че си зла понеже не търпиш да идват неканени вкъщи :).

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c563e8ac34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторке, а за твоята майка какво ще кажеш? И тя ли е нахална, досадна и не си знае мястото? Ами като плюете, поне мерете с един аршин.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 45c7b3d0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Моята майка не е досадна, не е като останалите свекърви. Нямам жена и деца все още но ако някога имам жена и тя каже че майка ми е досаден човек - бих подал молба за развод и децата ще останат при мен

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker