Да се насилиш да заобичаш? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да се насилиш да заобичаш?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2257 пъти
Здравейте. Ще карам накратко.
Ж20. Амбициозна, уча, работя, грижа се за себе си, не съм първа хубост, но се старая да изглеждам добре по всяко време, интелигентна, израстваща в неинтелектуална среда за жалост. Даже мисля, че започвам да се хваля а това не е добре, обикновено нямам никакво самочувствие.

Познавам един човек от години, който живее на ма*ната си. ( Запознали сме се в игра )

Миналата ми връзка беше с човек над 500км далеч от мен. Връзката продължи 2 години(сериозна връзка) с много чести срещи, но за лошо или добро - връзката приключи.

Този мъж, да, смея да го нарека мъж, завършва висшето си образование скоро и има намеренията да се мести да живее по-близо до мен само и само за да му дам шанс.

Той е: Целеустремен, добронамерен, отслужлив, загрижен, контактен(до известна степен). Не е мързелив, коректен е, грижи се за себе си, не работи, но сега тъкмо ще започва. Има огромно сърце, и изпитва неизмерима любов към мен. Красив е.

Неговите чувства към мен: Той е неземно влюбен в мен. В начина ми на мислене, на говорене. Никога не е пропуснал да ми каже, че съм красива, любува се на гласа ми докато пея, чете историите, които пиша с огромен интерес, любува се на всяка една моя нова рисунка. Колко много комприси е правил, колко старателно се опитва да се промени. Само и само за да го забележа.

А аз, просто се чувствам ужасно. Не съм разглезена, напротив. Боли ме, че не мога да заобичам един толкова великопелен човек. Казвам му, че не искам да му губя времето. Не искам да ме чака години, а накрая дори да не е с мен. Имам минимални чувства и се мъча да го заобичам, защото знам, разказвали сме си нашите провали и мечти, знам как са го наранявали. А той самия беше до мен, когато приятеля ми ме заряза след месеци мълчание.

И въпреки това, той не спира да чака. Месеци. Не му е проблем да изчака и години.

В момента нашите отношения са – най-добри приятели. Прекарваме часове заедно виртуално, виждали сме се, даже и до секс стигнахме. Ще излъжа, ако кажа че не ми хареса. Но не искам да влизам във връзка с него само заради един секс. Не искам да го наранявам. Много го ценя.

Кажете ми какво да правя? Посъветвайте ме. Не е човек за губене, но и не мога да се насиля да го обичам.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: d147839fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поредния емоционално нестабилен паразит се е залепил за теб и явно се чуди как да излезе все светата вода ненапита, все изоставеното добро момченце, а ти виновна. Спасявай се от енергийния вампир-комплексар. Щом директно го режеш, а той продължава да ти се тръшка като 5-годишно за близалка, значи очевидно те манипулира и досажда.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e92c32e63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В редки случаи пиша остри коментари, ама ти за каква си се взела не знам? Слез на земята, защото май се рееш някъде из небесата и си мислиш, че си незаменима. Лекувай си егоцентризма, че докато ти се чудиш ли чудиш как да го заобичаш, той сигурно ги плющи една след друга!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7ce4679dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Много е гадно за един мъж да го сложат във френдзоната. Аз, в момента в който разбера, че са ме сложили там (бързо се усеща), директно прекратявам контактите. Никой мъж не обича да е "просто приятел" с жена (освен ако не е обратен или мазохист).

Това главно се случва на по-чувствителните мъже, които правят редовно грешката да говорят твърде много и да споделят прекалено много с жени, към които имат чувства. Понеже жените не се привличат от такова поведение (не е типично мъжко), непременно се стига до френдзоната. От там не се излиза. За да се излезе, той трябва да се промени на 180 градуса, което се случва един на милион пъти.

Аз бих ти казал следното... не го мъчи, пускай го да си ходи. Урокът е негов, трябва да си извади поуките и да възмъжее. Колкото по-дълго продължава тази комуникация, толкова по-болезнено ще е за него после.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d346140f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва ти някой, който да те бие и да те плюе.
Остави момчето и търси някой, който няма да му дреме за теб и ще те прави на парцал. Тогава няма да искаш нищо друго на тоя свят освен него и любовта ти ще е непаралелна...
Това е чистата истина за повечето жени, като гледам и за теб.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bc96e6dd94
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ще се постарая да не съм груб. НО! Момиче, според мен трябва да се замислиш над това какво искаш. Какво искаш да ти се случи, какво искаш да преживееш, кого искаш да срещнеш? За мен ти си поредното доказателство, че жените, доста голяма част от вас, сте много странни същества, лишени от всякаква логика и смисъл.
Срещнала си прекрасно момче, по твоите думи, и сега се чудиш дали да го заобичаш?
Не можеш да го заобичаш от днес за утре. Но, може да го оставиш, да не му губиш времето, да си намериш някой друг, той ще се държи както сметне за добре с теб, ще те нагрубява, ще те омаловажава, ще те прави за смях, може дори и да се погаври с теб, няма да чете историите ти на глас, няма да те гледа в очите със захлас докато говориш все едно си единственото момиче във вселената. Но, ти ще го обичаш, ще търсиш него, ще търпиш.
Просто такава ви е природата, сякаш сте някви мазохисти. После ще си спомниш за това момче и ще си кажеш, имаше едно прекрасно момче, но реших да не се възползвам, да изчакам гадняра за да може после да се оплаквам как мъжете не ставали за нищо.

Та, връщам се към въпроса ти дали можеш да го заобичаш. Днес може и да не можеш да се насилиш, но това няма да е необходимо. Дай му шанс, започнете заедно взаимоотношенията си, нека мине време, после ти гарантирам че друг няма да искаш да срещнеш. Аз когато почнах взаимоотношенията си с моята приятелка изобщо не предполагах че ще се влюбя толкова в нея. В началото дори ми беше везинтересна. Но със всеки следващ ден се влюбвах все повече в нея, откривах все повече неща, които ме привличаха в нея. И сега не мога да дишам без нея, липсва ми всяка минута, в която не е до мен. Влюбих се страшно много в нея, а не очаквах. Мисля и че с теб ще стане така.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ad668176c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Недей, не се насилвай! Губиш времето си, неговото също. Имам колежка, която 10 години е с мъж, който буквално и ходи по гайдата. Резултата- разболя се, нямат и деца, а тя е вече на 40.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5b8ede8861
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре казваш, че не го обичаш, но го харесваш. Харесваш нещата между вас. Прекарвайте време заедно, правете секс и т.н. Или нещо не разбирам, трябва да е дива някаква романтика като по филмите ли? Не знаеш какво искаш според мен. И накрая ще съжаляваш. Няма да изпадам в дълги обяснения, но се замисли какво според теб значи да обичаш, защото ми се струва, че не осъзнаваш някои неща.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5e39e6612b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   "Боли ме, че не мога да заобичам един толкова великопелен човек. "

За съжаление такава е женската природа. Поне го виждаш (до някъде). Ама на сила хубост не става са казали хората... Особено на тая възраст, няма що да се лъжем, ще те засърби на места дето няма смисъл да споменавам, и ще му туриш рогата. А на тая възраст тежко се преживява, особено като е с някой боклук. Ще ми се да кажа, че по-добре да намери жена която наистина ще го обича, но да си говорим истината - в днешно време няма как да стане... Но по-добре да си хване някоя просто за секс, и да не влага нищо.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 898ec5962d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   А ти защо спиш с човек, с когото не искаш да имаш нищо общо? Особено като знаеш, че е влюбен в теб? Осъзнаваш ли колко подло е? Как си му дала някаква надежда?
Насила не се обича, само ще го лъжеш. Май и ти харесва да те обожава и да ти е фен. Най-голямата ти грешка е била да спиш с него. Е, успех с разбиването на сърцето му.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fc93a2df91
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Общо взето изборът е: Да живея с този, когото обичам или да обичам този, с който живея. И в двата случая едното винаги изпреварва другото и това често води до разочарования, ако не се намери балансът.
Млада си още, на 20 едва ли знаеш какво точно искаш. Имала си минимални чувства - какво точно имаш предвид? Шом имате сексуални контакти, значи не сте просто приятели. Смяташ го за превъзходен човек и въпреки това нещо ти липсва. Кое е това нещо? Хората сме емоционални същества, но тази емоция е винаги в силна борба със биологичната потребност да се възпроизвеждаме и да оцеляваме. При теб кое от двете надделява? Май второто, прав ли съм? Я си представи същия младеж, но вече преуспял, с кариера и финансови възможности, решителен, самоуверен, даващ сигурност! В такъв случай би ли имала колебания? Май не, нали?
Жените сте просто една невероятна загадка за психолозите. И на 20, и на 60, все не знаете какво искате...

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 71184d2620
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Мила, това не е прекрасен човек. Та той тотално се е обезличил, само и само да ти се хареса! Знам, че на хартия звучи прекрасен, толкова мил и добър, а и без да съм чела коментарите ти гарантирам, че много хора ще се опитат да ти набият вина защо не си го харесала. Но не може да бъдеш с някой, само защото той те харесва. Трябва и ти да го харесаш. А това става, когато видиш нещо в неговия характер, личност, а на него точно това ми липсва, той просто се опитва да се нагоди към това, което мисли че са твоите желания. Вярвай ми, нищо добро няма да излезе.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6c2765a307
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Двете грешки които правиш са:
1. Да слагаш на себе си и на хората етикети.
2. Да си мислиш, че любовта идва от вън. Ти вече го обичаш щом смяташ, че е великолепен. Ще го разбереш когато вече него го няма.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0df5b43985
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Абе я стига си се самообвинявала. Явно е смотан щом не се влюбваш. Точно смотаняците се подмазват като него и са обсебващи, търсещи любов. Той има мега ниско самочувствие и е адски неуверен щом се държи така. Не виждаш ли, че си проси любов...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 60c2ebb6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Прочети книгата "Буйната трева" на Магали и после реши сама. Става въпрос за чувства, за такова нещо акъл не се дава.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d7ecba5362
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Естествено, че и останалите емоционални инвалиди "добри момченца", сега по същия начин ще се изкарват горките невиждано свестни мъжлета, прелъгани и изоставени. Хахаха Колко пъти им се каза на тея добри момченца, че злобата, комплексите и жалките им опити за манипулация лъхат от километри. Злобни комплексарчета сте вие добричките, за това ще си седите тук да плюете по лошите момчета и "кифлите, курвите, трудно разбираемите жени". Вие, които с триста зора се мъчите да изглеждате добрички посягате на жените и ги правите на парцали, не лошите момчета. Хем виждат, че психопатските им номера не минават, хем продължават да се навират. Добре, че ги има лошите момчета, че ако бяхме останали само с добрите психопати...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4ac3862324
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От Авторката:
Прочетох вашите коментари.
Да, знам, че един ден ще съжалявам, навярно.
Но не мога да се влюбя в него. Искам той да е щастлив, искам той да е с жена, която ще го обича, толкова, колкото той обича мен за момента.

Секса: Случи се веднъж, беше грешка. Нарочно през всичките тези месеци се държах, нарочно не съм стигала до секс с него защото знам, че той има чувства и така само ще ги задълбоча. Но секса, до който стигнахме - беше грешка, макар и за момента приятна.

Искрено съжалявам, че съм се показала като "к*рва" във вашите очи. Истината е, че досега съм имала само една сериозна връзка, в която се отразява текущата ми ситуация, само че на обратно. Аз обичах, а той не. Предполагам, че е бил с мен само заради секса тогава, не знам. Не искам и да знам.

Приемам вашите отговори, като сериозен проблем, който трябва да реша, не съм се обидила, напротив, ще помисля над нещата. Може би наистина факта, че показва толкова много чувства ме отблъсква, ала за причината да се чувствам така, нямам идея.
Ще помисля над нещата. Благодаря ви.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d346140f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Ето... дори сама си го каза.
Бях в подобна ситуация, ама аз обичай, а той - не.
Жената не е създадена да ѝ е комфортно, спокойно, без драми и напрежение.
Точно затова винаги обичат "лоши момчета". А пичагите, 'дето не им се занимава ги смятат за скучни и имат нужда от вълнения.
Та, авторке, бягай с 200 от тоя човек, не защото не става, а защото не е това, което жените искат. Дано си по-хубавка, че да те вземе някой след трийсетака, че тогава си е*авате майките психически.





Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8ef5adaaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   А някога мислела ли си, че не можеш да обичаш втория, тъй като все още не си забравила първия?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dd5e806379
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Напротив - Обичаш го!
Само, че още не си го осъзнала! Няма такова нещо като " имам минимални чувства "!
Чувствата или ги има или ги няма!
Съветвам те, да прекъснеш изцяло контактите си с него... за да усетиш как ще ти липсва, как ще започнеш да се сещаш за, , приятната сексуална грешка, , между вас.. и как ще го искаш тогава ти самата... така ще се осъзнаеш..

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9e020307bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Няма никакъв смисъл да се измъчваш, авторке! Когато се разведох с първия ми съпруг, роднините бяха в шок. "Как можа такова добро момче да изпуснеш? Че вие бяхте един за друг? Какво се случи, вие никога не сте имали конфликти? Седни си на д-то, че свестните мъже са малко... " В този дух. Не исках да им обясня, че когато мъжът ми си лягаше до мен, изпитвах безразличие и се правех на заспала. Как да обясня, че се събуждах с усещането, че животът минава покрай мен, без да се докосна до него? Иначе, ние нямахме никакви финансови проблеми, не си изневерявахме, имахме силно интелектуално сходство. И така нататък, и така нататък... Но! Нямаше я тръпката, вълнението, омекването на коленете, когато ме притисне до себе си. Няколко години след развода се влюбих истински. Слаба Богу, споделено. Вече 6 години още тичам по стълбите, когато чуя да се хлопва входната врата, за да се хвърля в прегръдките на съпруга ми. Обожавам го просто! Никога няма да се уморя да го глезя, да сгъвам дрехите му, да му готвя вкусотийки, да го целувам, да го обичам. Отвръща ми със същото. И той по същия начин бърза към къщи, винаги заспиваме плътно прегърнати, винаги е готов за любов, още ходим хванати за ръка по улиците, не можем да се разделим за повече от ден... И колкото повече време минава, толкова повече се влюбваме един в друг. Предишният ми живот ми изглежда като някакъв сив сън. Повярвай ми: има такова щастие. Не се измъчвай, няма как да стане насила любовта. Не може да играеш роля вечно. Най-малкото, ще направиш нещастен и приятеля си, защото тези неща се усещат.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1764328be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Чувствата ни могат да ни командват, ние тях - не. Няма как да се накараш да го обичаш, направи му добро, разкарай го. Подлото е да го държиш на каишка за да се ползваш от услугите му или да си повишаваш самочувствието. Честната потъпка е да го разкараш и освободиш от себе си. Той ще страда известно време, но ще преболедува и ще си стъпи на краката. Не бъди подла, разкарай го! Всеки има право на щастие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7ada97325e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Различните типове момичета се привличат от различни момчета. Съветвам те да прочетеш за types of attachment. В зависимост от това какво си преживял човек в детството си, може да развие тип insecure attachment и следователно да бъде привличено само от токсични хора. Ако след като прочетеш по-подробно относно това в Интернет смяташ, че при теб може би това е причината, те съветвам горещо да отидеш при психотерапевт. (НЕ при психолог)


Ако ли не, просто приеми, че никой никому не е длъжен. Ти не си длъжна да отвръщаш на нечии чувства, само защото. Или нещо става, или не. В най-лошия случай можете да бъдете приятели с привилегии.

Успех и дерзай!

Л, Ж21

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker