Как да му вярвам?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му вярвам?!
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3854 пъти
Здравейте!
"Драмата" ми може и да се стори глуповата за някои, а за други, че е за раздел тинейджърски, въпреки, че отдавна минах тези години(на 28 съм), сега ми се налага да се занимавам с детинщини.

Значи, без много да разтягам за да не дотегна на някой. Имам приятел, с който сме заедно от около година. И двамата смятаме, че това е любовта на живота ни, че се обичаме безумно и т.н, и т.н. Но още от началото на връзката ни се караме ужасно много за какво ли не.
Той като цяло е много романтичен, винаги намира начин с повод или без да ме изненада с мила бележчица, скрита в джоба или картичка, подаръче и други такива сладурски неща. Аз по-рядко се сещам- просто не съм романтичка по природа. Всеки месец празнуваме датата на запознанството ни. И с две думи много романтика има около нас, извън моментите, в които се караме. Последният ни месец, който празнувахме, той пак ми беше взел подаръче, картичка скрита под възглавницата в 00ч. Аз му бях взела една картичка, красива, от по-големите. Бях измислила едно стихче да му напиша. Но не го бях запомнила наизуст и при надписването го обърках. Не исках да се появя в тях с празни ръце, поне една мила картичка исках да му дам, за да има спомен от този ден. Беше вече към 8ч. вечерта и нямаше от къде да купя нова и реших внимателно да изрежа задната част на тази. Както и да е, моя приятел я получи по романтичен начин. Но веднага разбра, че е изрязана и ме обвини, че съм му подарявала картичка от бившо гадже. Вдигна ми голям скандал. Стана ми много болна и криво. Скарахме се ужасно. На следващия ден се чувствах като най-голямата мизерничка, че подарявам изрязана картичка. Предположих колко обидно би могъл да се чувства, но ми беше и тъпо заради това, което си помисли той. Както и да е, уж се посдобрихме след това.
Но вчера вечерта какво става- прави ми пак романтично подаръче и вътре в плика има и картичка. Веднаха ми се видя леко овехтяла. В смисъл не че е скъсана, просто си личеше, че е стара. Благодарих му, зарадвах се много както винаги на жеста. По-късно докато го нямаше него извадих да си видя картичката и видях, че беше изрязана. Но доста на криво, което не е типично за него, защото професията му е такава, че обръща огромно внимание на равни черти, прави ъгли :) Веднага реших, че ми прави някакво номерче, за да ме провокира и едва ли не да ми натрие носа, че и аз бих реагирала като него в предната ситуация, която разказах. Заради това и си замълчах, казах си, че няма да му се поддавам на проокациите. Обаче днес като се прибрах извадих да си преразгледам старите картички от него. И чак сега обърнах внимание, че всичките големи, които ми е подарявал до сега, а те са 6-7, са изрязани. А аз глупачката сляпо съм се радвала на жеста и изобщо не съм обърнала внимание. Толкова ми е криво сега. Чувствам се, все едно съм най-голямата глупачка на света. И знаете ли защо- той сам ми изтъкна, че от както сме били заедно бил скъсал и изхвърлил всички такива неща от бивши негови приятелки. Разбира се аз му казах, че не е било нужно да го прави. А сега какво се оказа, че всички мили жестове,с картичките което ми е подарявал, са стари. А в същото време ми прави грандиозен скандал за нещо, което самия той прави. Мислил си е, че аз съм толкова глупава, че няма да забележа никога ли? Поне сега да се беше спрял. Не знам какво да му кажа? Знам, че на някой може да му се стори детинско, но от едни такива "жестове", вече си мисля, че по същия нагъл начин ме е лъгал за кой знае още колко неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 308aeb4d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, дано не ти е подарявал бельо! Може да се окаже забравено от някоя бивша...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6b9a654f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права си, може да те е лъгал, но няма как да знаеш. Аз ще ти дам пример от моята връзка пък ти си прави изводите. Приятеля ми бе обещал винаги като излиза с момиче да ми казва-направи ли го Не. Смс-и от колежки крие и т. н С това искам да ти кажа, че се губи доверието и на мъж малко трудно да се довериш. А относно темата според мен картичките са от бивши гаджета и сега ти ги преподарява. Успех миличка.

*8*

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6fb7bf2fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   ... странно нещо са мъжете:тъкмо ми прилоша от вашата романтика и щях да те посъветвам да не прекаляваш с нея, защото, както сама знаеш жените харесват не толкова добре държащи се мъже и... изненада.... ама, че апликатор... e твоя човек. Защо винаги мъжете насаждат чувство на вина у жените... явно е въпрос на комплекси.... не си губи времето в писане на тъпи картички, а намери истински мъж... времето лети....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 40d8f0cbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм авторката.
Благодаря за бързите отговори. Настина се чувствам много тъпо и излъгана. И честно казано започвам да си мисля кое от нещата, които ми е подарявал са били стари. Не искам да ставам параноичка. Може и да е тъпо всичко това, не знам, но наистина изобщо не му вярвам вече. А как да ви кажа.... аз винаги съм била с едно тъпо чувство за вина, че едва ли не той ме обича повече, той ми го показва повече.... А всичко е един фалш. Как може да ми вдигне скандал за нещо, а в същото време той да го прави най-безочливо... и да продължава.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6fb7bf2fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз пък бих те посаветвала да говориш с него.. Все пак той се е старал, а и романтиката е много хубаво нещо! Все пак една любов не се крепи само на секс.. Но има и други начини да разбереш дали той те мами с тези картички.. Разрови се малко..
Късмет :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5e0039468a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз пък мисля, че той има малко по-различен недостатък - злопаметен е. Възможно ли е да е отрязал тези картички в последствие. Тази, която си намерила назъбена е била показна', ето, видиш ли колко е неприятно. Може нарочно да го е направил, за да се разровиш в предишните и да ги видиш... Може те да са си били ок преди, едва ли съвсем нищо не би забелязала. Може и да греша, разбира се. И при двата варианта обаче, той се държи адски детински и ми се струва, че не е дозрял за сериозни отношения с някоя жена. Доста показна романтика е това, нещо което се прави повече за избиване на комплекси или скриване на нещо друго под повърхността. Знам ли. Просто не ми се струва реално всичко това, защото е прекалено инфантилно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 40d8f0cbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, къде да се рови, във вещите му ли? ! За да открие забравени гащи и ако ги получи евентуално да знае чии са.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 40d8f0cbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6, авторката съм. Старите подаръци са си при мен, в моя апартамент. Няма как да ги е нарязал в последствие. И не съм забелязвала нищо, защото не са чак назъбени. А и в момента, когато съм получавала или намирала нещо от него съм се радвала на самия жест, самия начин на поднасяне и на изненадата. Не съм се вглеждала толкова в предмета(в случая картичката) като такъв.
Чудя се как да подхвана този разговор? Толкова излъгана се чувствам.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6fb7bf2fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7 коментара ми е пределно ясен, все може да има мнение.. до авторката: Разбирам те, но ако не говориш с него ще стане още по-объркано за теб! Не мисли толкова негативно, но си имай и едно на ум.. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3ed239a188
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може и да греша, но аз бих те посъветвала да не разговаряш с него. Мисля, че не си готова психически - лесно ще те изманипулира и ще се чувстваш още по-зле. Наблюдавай го известно време, вглеждай се в детайлите, по-малко слушай и се влияй от "изненадки", повече анализирай действията му в наистина значими моменти.
Исках да те попитам - освен че редувате кавгите с пламенни любовни мигове, нещо по-сериозно случва ли се между вас? Допълват ли се характерите ви, подкрепяте ли се в трудни моменти, планове правите ли извън картичките и бележчиците? Не го приемай като заяждане - напротив, помисли на какво се крепи връзката ви реално. Струва ми се несериозно за пораснали хора да се карат толкова често и да се сдобряват с бележчици и празници всеки месец. Ние, жените (е, не всички и не в еднаква степен) сме склонни да се впечатляваме от разни, понякога кухи, но шаренки на вид и галещи окото и ухото глезотии. Дали зад тях се крие истинско чувство или любов към "спорта" е друга бира. Романтичният жест трябва да е плод на обичта, а не обратно :).
Ако съмненията ти се окажат истина, това е, меко казано, доста гнусно. Действията на твоя човек говорят за дребнавост, известна отмъстителност, а да подаряваш вещи от бивши връзки е перверзно, ако не е плод на пресметливост (бррр, отврат). Аз не подкрепям радикалните решения, но в подобен случай това е мярката.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 40d8f0cbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ел, благодаря за мнението. Честно казано ако ми беше задала тези въпроси преди седмица щях да имам категоричен отговор. Не случайно казах, че и за двамата това(било) любовта на живота ни. Не съм го открила в романтичните жестове. Наблегнах на тях защото и случката е свързана с всичко това. Има страшно много неща между нас, отделно много трудности, които преживяхме заедно и се запазихме като двойка. Правил е и други големи жестове за мен и нас, които не са свързани с картички и подаръчета, а сериозни и отговорни решения. Правим планове да живеем заедно и изобщо едни много сериозни отношения. Но наистина сега съм много афектирана. Отделно зачестилите караници напоследък. Не мога да му вярвам вече за нищо... Наистина е долно и гнусно това, което е правил и няма оправдание. Веднъж да се е случило- ок, нямаше да обърна чак такова внимание, но всеки път.... И аз не мисля, веднага да говоря. Искаше ми се да бях обърнала внимание преди последната картичка. Тогава щях на момента да реагирам, както направи и той към мен, да го питам- не свършиха ли подаръците за преподаряване. Но в момента няма да има същия ефект.
Хубав ден желая на всички. Благодаря още веднъж за коментарите по темата ми.
Авторката

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 10a2ae7aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прекалената романтика винаги ми е намирисвала на нещо фалшиво, опит да се прикрие прегрешение, израз на отвлеченост от действителността, мек или слаб характер - както и всичко прекалено. Нерядко тя се провокира и от женска страна - мрънкане, натякване, неподходящи примери, а насила хубост не става. В други държави се нагледах на романтични двойки /точно както по филмите/, изневеряващи също толкова романтично и лицемерно при първа възможност. Разбира се, всеки случай е индивидуален. Авторке, изглежда твоят човек или е скръндза или натягането му е омръзнало /за което писах по-горе/ и я е подкарал през пръсти. Задължително коментирайте случая и ако е второто свали летвата, карайте я с по-малко романтика, другото ще компенсира.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6fb7bf2fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   до номер 5 о т номер 3:със сигурност любовта се крепи много повече със секс, отколкото с "направи си сам".... особено на възрастта за която пише авторката... що за мъж е това да провява вниманието си изрязвайки картички... инфантилно е.... лично аз не си падам по-такива мъже, както предполагам и повечето жени...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b1a173d987
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   хора, на 28 сте!
вие с тези игрички и караници ли искате да си прекарате живота? какво ще кажете за семейство? ужас! ... и не го намирам за абсолютно никаква рамантика, а за задължение почти да си празнуваш ежемесечно... кога последно сте били двамата заедно да кажем в парка, кога сте били на кафе, сте имали време и обич заедно?

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 56d2cda563
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не мисля, че въобще трябва да обръщаш внимание на това дали подаръците са изрязани или не, важното е, че ги имаш за разлика от повечето жени. Все пак се е постарал отделил е време и точно на датата важна за теб, просто е трябвало да приемеш намека му за твоята картичка нашега. В една връзка караниците са напълно нормално нещо, но ги пиемай по-шеговито не им обръщай чак толкова внимание. Едно не забравяйте - не ставайте никога прекалено сериозни. Запазете шеговито отношение детските закачки. В момента, в кoйтo приемете връзката кaтo нещо сериозно, ще я отровите.
В момента, в кoйтo приемеш другия като дaдeнocт, ще започнат неприятностите и рано или късно те чака провал. Не приемай другия кaтo нещо, кoeтo се разбира от само себе си, това е много обидно! Ако го приемеш кaтo нещо напълно естествено, той ще се превърне от цел на любовта ти в cpeдcтво, няма дa го обичаш заради самия него. Aкo се съхрани свободата на другия, връзката ще е нещо прекрасно. Никога не ограничавай свободaтa на другия. Не се опитвай да го преобразяваш по твой образ и подобие. Той е единствен и неповторим.
Разумът е много политичен, казва ти владей! Taкa бракът се превръща в борба за власт. Непрекъснато, по 24 часа на дeнонощие, съпругът и съпругата търсят нови и нови пътища, за дa властват eдин нaд друг. Taкa се разрушават и кpacoтaтa, и любовта и това, кoeто е започнало тaкa прекрасно, се превръща в нещо грозно и ужасно.
Не приемай никога другия кaтo дaдeност и не се намесвай в свободата му и никога не го забравяй, че той е създаден със свободна воля и не е робот. Но не позволявай дa изпаднеш в зависимост от него, защото това е само eднo изтънчено cpeдcтвo за упражняване на власт.
Когато самият ти не си щастлив, започваш дa си отмъщаваш, защото другият те влaдee. Необходим ти е, за дa cи щастлив, кoeтo значи, че щастието ти вече не е плод на свободата, а се превръща в някакъв вид затвор.
Aкo можеш да бъдеш сам за себе си щастлив, то и другият ще бъде щастлив за себе cu.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5e0b3e9dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Историята ти е достоина за Халивуд. ::p :D:D:D:D

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 40d8f0cbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката:
Вчера говорихме за това. Той веднага ми обясни как седят нещата. Дори ми каза да тръгваме, за да ми докажел на мига, че не е така както мисля аз. От старата му работа имал някакъв голям каталог с мостри на картички. И тъй като повечето били залепени към този каталог, заради това ги изрязвал. Малко тъпо... изглежда е скръндза, повече от колкото съм предполагала. Бяхме далече от тях за да отиваме и да ми доказва нещо толкова инфантилно(както се изразиха някои от коментиращите). Заради това и оставих нещата така. Звучеше убедително. Имахме си други планове за деня и си прекарахме добре. След това вечерта в тях не засегнах пак темата, просто нямам сили вече за спорове и глупости. Мисля че не ме излъга, но си оставам с едно на ум.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker