Жените били виновни,че искат пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жените били виновни,че искат пари
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 8586 пъти
Здравейте! Ще попитам кратко следния въпрос, наблюдавам тенденция, мъжете които нямат достатъчно пари, да обвиняват жените, че искали пари... Запознах се с едно момче, страхотен пич, обаче явно самия той знае, че не разполага с достатъчно и хоп темата за разговор за пари. Излиза така, че ако една жена иска сигурност, авноматично е златотърсачка. Аз съм на мнение, че жената трябва да работи и да се развива, обаче ми е интересна логиката на мъжете, искате идеалната жена, но не давате нищо в замяна. Лично за мен и мъжа и жената, трябва да работят. Но мъжа все пак си е мъж, и трябва да носи сигурност на жената. Не казвам, тя да лежи по цял ден на дивана, но защо ли усещам едно такова чувство в българския мъж, нямам пари ХА.. жената виновна, че искала пари... Важна била само любовта.. ВАЖНА Е, ДА! Обаче в магазина няма да ми дадат хляб за вечеря, само защото мъжа ми много ме обича... Надявам се ме разбрахте, ще се радвам да споделите мнение и лични наблюдения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 103

преди: 4 години, 10 месеца
hash: f86d861087
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Това е допълнение към темата: "Защо мъжете се страхуват от обвързване" Има я в сайта ;)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e1c464d5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е разбира се, но когато един мъж има пари и издържа жена си тя трябва да го уважава и да го слуша. Това е положението.
Междодругото все по-често виждам прекрасни момичета които си хващат безработни, смотани и грозни мъже и си ги издържат.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ff1b6741c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

3.   Авторке, какво е това елементарно мислене? От малкото написани думи разбирам колко много си мечтаеш да си намериш някой богаташ и нищо да не правиш по цял ден. Сама си противоречиш. Казваш, че според теб жената трябва да работи, но в магазина мъжа трябва да купува всичко ли? Ти не можеш ли да дадеш 1 левхот заплатата си да купиш хляб? В една истинска връзка, няма мои и твои пари. Бюджетът е общ! Не трябва само мъжът да купува, всичко е наравно! Е такива глупости като твоите като прочета и вече ме е срам да се нарека ЖЕНА. Работи скъпа и сама ще си създадеш сигурност. Прекалено много претенции, а ти какво ще предложиш? Една п*тка, която кой знае на колко още е била предлагана.
Ж20

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 43580a6560
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има голяма разлика между сигурност и капризите на една жена. Имаше една такава в живота ми, първоначално беше скромна, после видя, че имам някакви пари, не съм някакъв смотан и се справям в живота и се започна - първо по-скъпи ресторанти, после някоя чанта или обувки, телефон, после пътувания в чужбина, после автомобил, после не бяха малдиви, не беше чудо и все не и стигаше и мрънкаше и ми се качваше на главата. Накрая просто не я изтърпях и я разкарах. Жените са така - никога не им стига, колкото и пари да имаш, винаги ще иска още..
Сега имам куче, и не съм бил обичан така никога, колкото ме обича кучето. Разбирам хората, които оставят цялото си наследство на кучето, а не на жена си или децата си. Та така ;)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bca1bdd291
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Разбрахме те. Твоите пари са си твои, неговите са на двамата. Твоите са за дрехи, обувки и фризьор, неговите са да ти плащат сметките.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 13ee765cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Така е, авторке! Но ако твоето гадже, а може би и бъдещ съпруг е домошар, т.е. да не ходи в онези лисичарници, да не се събира всяка вечер със Сульо и Пульо, а да обича домашния уют, да е отговорен глава на семейството-един ден като дойде детето, да бъде отговорен баща, не ти да гледаш детето, да го пратиш да купи памперси, а той да се забие в някоя кръчма с не знам си кой, а ти да се чудиш как да ошеташ, че и бебето да гледаш! Естествено, че и бащата трябва да се включи в отглеждането на детето! Естествено, че парите са важни-детето трябва да расте без лишения! Но и жената трябва да допринася за семейството, защото тя става и майка!
М 36 г.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2097e1c219
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А така. Права си. Но нека те допълня. Мъжете също имаме нужда от сигурност. Искаме като харчим пари по дадена жена, тя да ни пуска редовно. Например всеки ден. Аз харча пари само за жени с които правя секс. Мъжа трябва да има пари за да е мъж, но и жената трябва да е дашна за да е жена.
Искали сме идеалната жена, а не сме давали нищо в замяна...нека видим. Идеална жена няма. А кой какво дава, грам не ме интересува. Какво ми пука някой си бай Ганьо какво казал? Не слагай мъжете под общ знаменател. Всеки гледа себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4da8aad10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Бягай от такива мъже. Това са пълни комплексари. Любовта е на първо място, но една връзка или брак не може да оцелее само с любов. Трябват и пари. Който казва другояче е лъжец.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 018c1dc782
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   " Обаче в магазина няма да ми дадат хляб за вечеря, само защото мъжа ми много ме обича..."
Това ми стигна, като написано от човек който обвинява мъжете...та ти си същата и си пуснала подобна тема.??!!....жалка картина...........

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 771ff19efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Живеем в абсурдни времена. На 19 съм и искам да живея нормално, с някоя нормална жена, но наистина виждам че това става все по-трудно. Боже в какви времена се родих. Авторке намери си някой заможен докато си хубава, че после богатото остави, но и бедното няма да те погледне

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 241dd0a954
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   А защо жената не осигурява сигурността в семейството? Само ви насажат, че мъжът това мъжът онова, никой никому не е длъжен в този живот, проумейте го!!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cf1a4a14eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сигурност? Ако си с някой милионер мислиш ли, че ще имаш голяма сигурност? След като около него ще се въртят много жени, буквално като мухи на мед и е много вероятно да те изрита заради по-млада, по-хубава и най-важното нова? Примери в това отношение, колкото искаш, отвори лъскавите списания и чети. Не казвам, че човек трябва да е просяк, всяка крайност не е добра. Аз мисля, че сигурност няма и никой не може да ти я даде , сигурен може да бъдеш само в себе си. И стига с тези обобщения- български мъж, френски мъж, китайски мъж ,хората са толкова различни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5d45428744
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Напълно съгласна и те разбрах за какво говориш. Мразя жените, които търсят богати мъже, за да ги водят на почивки и да им се плаща всичко, но когато мъжете нямат пари (не всички такива мъже) и си вкарват тази фикс идея, че си материалистка защото те самите имат комплекс от това. И честно казано обществото и социалните мрежи са ни виновни, че имаме такива жени материалистки и мъже комплексари.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ab1121b32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Напълно съм съгласна с теб. Една жена за да изглежда добре освен, че и трябва време за спорт и фитнес за да си подържа фигурата и трябват и пари за да се облича. Смятам, че един мъж трябва да печели повече от една жена и никога да не го изтъква и натяква. За съжаление повечето мъже освен, че не могат да изкарват повече от жената, мрънкат и са разглезени. Чакат жената да прави абсолютно всичко, слагат и нарицания от сорта на меркантилна и т. н. Искаме сигурност и мисля, че това е правилно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a45a813283
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Да, половината жени са виновни, че искат пари, а другата половина, че сами си вадят парите.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 344f965831
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

16.   Хубаво е като мома да оглеждаш момчетата, но много неправилно си се насочила да ги оценяш по наличните пари. Гледай потенциала момиче потенциала, парите на момчетата не са важни. Когато момчето стане мъж ще изкарва пари. Пари се изкарват, но потенциала си той цял живот няма да промени. Или ще е работлив или няма, или ще те уважава или цял живот няма да се научи да те уважава.
Жена на 44 съм преди 22 години гледах потенциала и съм много доволна от избора си. Гледах да е работлив и да ме уважава. Тогава той нямаше и 5лв в джоба, но и 2лв да имаше винаги ги харчеше по мен, а после се прибираше пеш 8 км по нощите и беше доволен че с неговите 2лв ме е зарадвал. Омъжих се за него вече 22 години всичко каквото изкара носи на мен и аз решавам къде ще ги похарчим, купихме жилище, изплатихме го, отгледахме деца. Сега съм инвалид 3 група и не работя, той сутрин като излиза за работа ми казва "обичам те" и вечер от вратата казва "обичам те" а картата за заплатата му стои у мен.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0df6d0d361
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

17.   Аз съм мъж с пари и смятам такъв да си остана. Не издържам жени, не инвестирам в тях, не ми пука дали ще ме зарежат и не ми е проблем да ползвам нощни пеперудки. Не търся жени, на чиито гръб да лежа, но и не давам да се лежи на моя. Нагледал съм се на достатъчно свестни мъже, ошушкани и зарязани от половинките си. Нагледал съм се и на жени, които са ме зарязвали заради разни, дето приличат на кучи гъз, само и само защото грозниците им свалят звезди и се ръсят по тях. Аз, ако бях жена, щеше да ме е гнус подобни грозници да ме пипат, ама женската логика ми е непонятна.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c354aae2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Те всички все нямали пари, дори тези, които имат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7a0ad6cd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Виж... в една връзка никога не трябва да се намесват парите. Вие сте заедно заради качествата си, а не за облаги. Стане ли дума за пари работата не е на добре... това не е обич. А и да стане въпрос за пари, когато обичаш не мислиш колко даваш! В нашата връзка всичко е общо. Като взема парите ги тупвам на скрина в спалнята и всеки да си взима колкото иска! Не взимаме милиони, и двамата взимаме по 600лв мижави заплати, отделно взимаме и наем, но всичко ни е общо и нищо не делим! Парите са просто подробност. Важно е да се чувстваш добре с човека дори без пари, защото и така сме били, не че сега с особено много разполагаме!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: acf6c6f9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Проблемът не е толкова че жените искали пари, а в две други неща:
1) никога не им стигат
2) винаги са готови да тръгнат със следващи, стига да им обещае повече.

Т.е. има разлика между жена която иска да създаде семейство и търси сигурност, и най-обикновена курва. Повечето са второто. И не, може да не го правят само за пари, а и за кеф, разнообразие. Така че, проблемите с днешните жени са далеч повече и не са свързани толкова с парите, колкото с психиката и мотивите им да са с даден мъж.

И в твоя случай. Запознала се била с "момче", и то не правело пари. Ми да, най-вероятно няма да прави. Един мъж започва да изкарва по-сериозни пари към 30. До тогава, може би жената трябва да е малко по-скромна, не мислиш ли? Никой в днешно време не я кара да прави и деца толкова млада. И ти не говориш за деца, ама търсела "сигурност". Каква по-точно? Да може да те разкарва по баровете с БМВ-то си? Да те води на почивки? Все ми е на ума, колкото и да не е, хляб може да сложи на масата, но естествено ти в други неща се целиш...

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 283af2d6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Може и да имаш право за идеалната жена, душичка. Ти, обаче далеч не си идеална. Нито путката ти е златна, както вероятно си мислиш, нито си грамотна - както функционално, така и технически. В този ред на мисли, разбирам всеки един мъж, който те обвинява, че искаш пари. Просто цената ти е значително по-ниска от това, което търсиш.

Дерзай и успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 614ef23558
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   "Но мъжа все пак си е мъж, и трябва да носи сигурност на жената. " - Не, не трябва! Или искаш любов, секс и романтика и равноправни отношения или искаш пари, лукс, почивки и "сигурност" и да си нечия наложница. Определи си приоритетите! Ако искаш пари не ги очаквай от някой "страхотен пич" а се приготви да си затваряш очите за "клиента". Ако искаш "страхотен пич", не очаквай да ти осигурява "сигурност", "сигурността" ще си я осигурите двамата по-трудния начин!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d75880e9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

23.   „искате идеалната жена, но не давате нищо в замяна“

Първо, не познавам мъж, който да търси идеалната жена. Това е преувеличение, което много жени използват, за да обяснят/рационализират положението, в което се намират, без да поемат отговорност за него. По-удобно им е да прехвърлят вината на другите.

Интересно... значи според теб това, което мъжът трябва да даде „в замяна“ на компанията на „идеалната жена“, е финансова сигурност. Защо? Нали мъжът дава себе си. Нима той е по-долу като качество и това не е достатъчно? Нима когато от едната страна на везната стои една жена, то от другата страна не е достатъчно да има един мъж, а трябва да се прибавят и пари, за да се уравновеси везната? Така ли вижда модерната жена равенството между половете?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 563a16603f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Докато я пише тая тема, нищо чудно авторката да е с някои високичък хубавец, и безработен хи хи хи

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 07cff08d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   Защото, мила авторке, има социален натиск върху мъжа.
Трябва да изкарва ПОВЕЧЕ, трябва да дава ПОВЕЧЕ.
Пък и сигурност да ти предлага?
Реално малко излиза, че мъжът ТРЯБВА да ти предлага много повече - от колкото ти на него.
Айде да те попитам теб - ако един мъж ти предлага всичко това - ти какво аджеба можеш да му предложиш освен използваната си пу ка?
Аз ще ти отговоря - нищо.

Хората, които са заедно, трябва да са упора ЕДИН НА ДРУГ. Всичко трябва да е балансирано в отношенията им. Всичко останало са транзакции на курви като теб.

Ай, сполай.


Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 394d8c7d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   Има огромна разлика между това да си алчна златотърсачка, която мисли само за пари и би направила всичко за пари и нормална жена с нормални желания. Иначе си права и аз съм забелязала, че стиснатите мъже и тези които разполагат с по-малко пари обвиняват най-много жените, че са златотърсачки. Също така мъжете, които мислят и те само за пари. Аз лично не мога да разбера защо този материализъм се прехвърля само на жените, като има доста мъже, които са страшни материалисти, но това е друга тема. Сега за този човек, по-добре не се занимавай с такива, защото рано или късно ще ти отрови живота. Аз самата имах известно време с мъж, страшно стиснат, от който нищо хубаво не видях. Едно че такива ти броят всяка стотинка, да не говорим пък ако те дадат нещо какво е, ами те самите мислят само за пари. Например купувам си някаква чанта(сама с мои пари да подчертая, на нормална цена)и се започва защо я взе тази чанта, нали имаш друга дето още става за носене, защо харчиш излишни пари и т. н. Звъни му някой по телефона и той се стряска да не му поискат пари, а примерно е просто приятел който иска да излязат навън. Да не говорим да се правят някакви планове за нормален живот. За този човек нормален живот е да имаш какво да ядеш, ако може само хляб и това е. На мен един ден ми писна и му обясних, че за мен нормален живот е съвсем друго нещо и че да дори имам нужда от време на време да си купя нещо по-скъпо, искам да отида на някое хубаво място. Не мисля, че човек трябва да живее като скот и да няма никакви желания за да не го помислят за златотърсач. Мисля, че ако има възможност може да си позволява дори някакви глезотии от време на време. И всяка жена би се зарадвала на някакъв подарък, не заради самия подарък, който и сама може да си купи, а заради самата грижа от мъжа. Такъв дето не е готов да отдели един лев, не съм му умряла за парите, а просто ми показва, че не ме цени. И пак подчертава- неща в нормални рамки, не кола за 500 000 примерно. Лично аз след тази връзка знам вече какво искам и не бих се примирявала с такива комплексари, които искат да ме накарат да им падна до мизерното ниво, само защото те са мизерни и не могат да предложат нищо на една жена. Значи дай и аз да се откажа от всичките си мечти за да се доказвам на господина, не мерси.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b99cf68e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Парите са важни, за да съществуваме физически на този свят, в системата каквато е.

Относно двойките, хубаво е всеки да има средства за себе си, все пак е отделен индивид, но е задължително и двамата да имат достатъчно пари, за да създадат семейство, защото - семейство без големи доходи, без постоянен покрив над главата... ами, може, но не всеки иска да живее така, а и деца не се гледат в лоши условия, грехота си е, шансът да им провалите бъдещето с лош старт в живота - е голям.

Парите са важни, съжалявам, че има хора, които вместо да си стоят сами - правят деца и ги заробват в бедност и кредити.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: da832e94c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

28.   Днешните "мъже" са свикнали мама да ги дундурка до 30 годишна възраст, че и по-нагоре. И искат съответно безплатен секс с жени от клас манекенка. А едва свързват двата края с мижавите си заплатки, ако изобщо работят. Такъв мъж не става за глава на семейство. Или поне жената трябва да е от неговия калибър. Както никога няма да кара премиум марка нова кола, така и красивите жени не са за него. Все едно със заплатката от 1000 лева да влезеш в автосалона на Порше и да ги обвиниш, че са златотърсачи, понеже искат 200 бона и нагоре за кола.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3690eaa507
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Има мъже, които работят като боклуджий, но спят с богаташки. Не е до парите. Парите са маловажни. Ако се разхождат в парка, колко по-секси е да прескочи оградата на отсрещната къща и да открадне едно цвете, вместо да купи от магазина.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 642f8118f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Принципно е норамално жена да търси мъж с пари.НО не заради самите пари, а защото са символ, че е успешен в кариерата си.Т.е е нещо повече от масовката. Уви , сега се търси само "мекото на баницата" .Тотална профанизация, дребнавост, лицемерие. А как едно време можеше двама просто да се съберат и обичат заради качествата си, а с времето да градят дом, събират пари, имоти и тн....Ама това приключи.
Barrett Strong - Money (That's What I Want):
"The best things in life are free, but you can give them to the birds and bees.
I need money.
That's what I want."

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c3c6a9d5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

31.   Много си права за всичко, което казваш, но гледам вече са се навъдили 30 коментара и мога да си представя всички упреци, с които са пълни. Мъжете масово мрънкат от феминизма, но и масово мрънкат от основната патриархална функция на мъжа, да носи пари и сигурност в семейството. Нищо не ги устройва. Общо взето поведението им е като на малко дете, искам искам. Ама искам да получа каквото искам, пък да дам, каквото мога. Водят се рационалният пол, а всъщност разсъжденията им са пълни с логически несъответствия. Общо взето мисленето им е на ниво събиране и изваждане, но стигнат ли до по-сложни операции като уравнения и издишат.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5c833e9266
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Няма ли пари - няма радост в живота...
Другото са подробности.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a18ab35e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Авторката .Благодаря на всички за отделеното време и коментари.Някои ме разбраха,други не.Уважавам всяко мнение.Идеята ми беше точно тази,мъжете без пари,мрънкат че жените искали пари,не са виновни те,че са нереализирани,виновни жените,че искали.Обикновено това го чувам от мъже,които нямат пари.Момчето,явно в бързината съм се изразила неправилно,е МЪЖ на 35 години.Говорещ за всичките си плавове в бъдеще време.Разбира се ако беше студент или на 20 години,нямаше да пусна подобна тема. Благодаря ви отново.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1ca85bca9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   На 53 г. съм омъжена от 30 години. Омъжих се по любов. Със съпруга ми имаме два големи сина и внук на 2 години. Единственото нещо, което съпругът ми е искал от мен през годините е само секс и продължава да иска. Нито е настоявал да му готвя, гладя и чистя, нито да му нося пари. Заплатата ми е винаги била на мое разположение. Децата докато бяха малки бабите ги гледаха, даже големият половин година го гледаха прабаба му и прадядо му.
Няма от какво да се оплаквам, като иска давам, какво да го правя той си е такъв хиперсексуален и е моногамен. Друга жена няма пред очите си. Бяхме на море в Гърция за една седмица. Изкърти ме по три пъти на ден. Понякога се разкрещявам, че не съм животно. Той се кротва, на мен пък ми минава и пак отивам при него. Какво да ви кажа при всеки е различно, какъвто и да е мъжът ми и ден не мога без него.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b1c74ee442
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Както номер 32 правилно написа горе:
"Няма ли пари - няма радост в живота... "

Затова, жени, бачкайте здраво, за да сте щастливи с мъжа до себе си! :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cf1a4a14eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   № 28 - Това сравнение с "Поршето" малко нещо не е точно. Автосалонът ти предлага маркова кола от висок клас, която ще си е твоя и е нова и неупотребявана. Каката тук предполагам не е от класата на принцеса на Монако, нито ще ти гарантира, че е само с теб, на всичкото отгоре е и
"сползвана" , може и повечко... Не виждам разумна причина за подобна рискова инвестиция.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9b2eb08cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Поредната тема доказателство за това че жените нямат морал , а интерес.
Там където има интерес няма и морал , затова много хора казват че на жените никога не им стига и даже биха те зарязали за този който предложи повече. Затова целия свят е заалчнял и планетата ни отива на майната си.

За хората, които не разбират морала важи " дай ми куклите , на ти парцалките" . Добре , дори и така да е. Жените като Но. 16 са много малко. Повечето от вас са супер повърхностни и не само се надценяват , но не знаят и къде и какво да търсят. Вие си ги трудите готови , ей така вече богати.
Аз бих казал че всеки мъж може да бъде богат, просто въпросните не са били богати ,докато са били с вас , защото вие не ставате за негова муза. Е , то само с изисквания няма как стане.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ef3c19e517
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

38.   Не става дума тук за златотърсачество, макар да има и такива жени. В първия ми брак бях омъжена за софтуерен инженер, който изкарваше майка си и баща си. Моята заплата беше около 1200 лв., които преди 15 години бяха добри пари. Бюджетът ни се организираше по следния начин. Моята заплата постъпваше в сметката на мъжа ми, която той наричаше "обща". От там нататък парадът го командваше той. Разчетът беше следния: полагат ми се по 5 лв. на ден за обяд, до 20 лв. мога да изтегля от банкомат за някакви лични нужди, но за нещо над 20 лв. трябва да го питам. Т.е. ако ми трябва сутиен - питам може ли! Ако имам нужда от зъболекар - също. Иначе с дебитната карта мога да пазарувам колкото си искам от супермаркета. Затова винаги ядяхме некачествени зеленчуци от големите вериги, защото ако си избера хубави от пазара, ще трябва да платя кеш и после да обяснявам защо съм изтеглила 20 лв. Всички други разходи ги планираше той. От него зависеше ще ходим ли на почивка или не, ще си купим ли кафе машина или не, ще подменим ли пералнята и т.н. Не можех един тиган и една тенджера да си купя, без да попитам. Аз нямах думата за нищо, практически не знаех по какви пера текат парите. Когато се разведохме, у него остана и "общата" ни сметка, на която беше титуляр. Аз на това му казвам "робство". Да, 16 години бях робиня, защото, когато някой друг е собственик на труда ти, това е робство.
След време срещнах втория си съпруг - беден като църковна мишка. Но си казах: ето, богат мъж не ми донесе щастие, сега ще заложа на чувствата. И скочих в дълбокото. То любов, то чудо, то емоции... и стари негови задължения към банки за 25 000. Първите години изплатихме една голяма част от тях и започнах да се надявам, че вече ще се успокоим. Обаче, стигам до извода, че става въпрос за манталитет, а не за бедност. Защото в момента съпругът ми печели два пъти повече от мен, но най-голямата сума, която е оставил у дома за месеца е 100 лв. Всички сметки плащам аз, храната също, дрехите му купувам аз, абе - всичко. Започнах да не отказвам работни ангажименти и вечно съм преуморена. Домакинството също е моя грижа. Миналата зима през декември джентълменът обяви: "Има проблеми във фирмата, така че до април не ме брой". Т.е. през целия отоплителен сезон и 100 лв. няма да оставям. Да, обаче аз се разболях и то тежко. Наложи се майка ми да отвори спестяванията си, за да ми купува лекарствата, без които щях да умра. Пак тя ни покри сметките, защото не бях в състояние да работя. Април мина, аз се възстанових, но положението е същото. Най-лошото е, че психиката на човек в такава ситуация се изкривява. Получава се нещо като Стокхолмски синдром: аз съм буквално щастлива, ако мъжът ми купи хляб или бутилка олио - приемам го като огромна грижа за семейството и го обсипвам с похвали.
А сега се обръщам към мъжете тук, които вечно хленчат, че жените били меркантилни. Момчета, аз съм идеалната жена във вашите очи, нали? Такава искате - с две висши образования, 170 см. висока, 54 кг, естествено руса и отлична готвачка. И като бонус - работлива, печелеща пари и добре поставена социално (в приятелския ми кръг ще видите хора, които иначе само по телевизията може да гледате). И какво ще правите с мен? Секс? Няма проблем. А оттам нататък? Ами, ако не възразяваш, ще живеем на твой гръб. Ми не възразявам, както излиза.
Ето така си представят партньорството повечето български мъже. Да бях само аз, че да си кажа: все на такива попадам. Но не съм. Нямам приятелка, която да не се скъсва от работа, за да покрива нуждите на семейството, дори и мъжът й да печели повече от нея. И дори не смее да попита къде отива неговата заплата, понеже, нали, той е "главата на семейството".
Така че тук не става въпрос да ни "давате" пари, а да осмислите понятието партньорство. Всеки трябва да разполага с някакви лични средства, естествено, но в първия ми брак аз не знаех колко ни е сметката за водата за месеца, защото мъжът ми я плащаше (от общата сметка) и не смяташе за нужно да ме уведоми, а във втория пък съпругът ми не знае, защото аз покривам всичко. Иначе много се обичаме...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 642f8118f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

39.   До 31 "Мъжете масово мрънкат от феминизма, но и масово мрънкат от основната патриархална функция на мъжа, да носи пари и сигурност в семейството. Нищо не ги устройва. " Не ни устройва да чакаш $$, и всъщото време да търсиш равенство. "Всяка жаба да си знае гьола". Избирай: feminazi или патриархат. Пълно щастие няма. Като те влече да си мъжа в къщата, хвани си някой смачкан чехльо за АТМ, и дано се кротнеш. Вирнахте рогата и си повярвахте. След време като станат мнозинство тези със сините венци, дойдат анадолските орки, тогава разпасаните ви щерки и джендъри синчета, със скубани вежди ще видят що е то равенство на половете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 165eaf35d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Честно казано, не виждам защо подобни теми се преекспонират толкова. Истината е много проста - един човек или обича, или не не обича. Това със "сигурностите", "уредеността" и "спокойствието" са приказки за наивници. Нещо като проститутка и компаньонка. Супер смешен е и факта, че доста жени след един маникюр и малко грим започват да се мислят за супер специални, уникални и т. н. Навън мъже и жени колкото искаш и не забелязвам някой да изглежда особено уникално. Тръгнеш ли с нагласата "аз ще работя някаква работа, колкото да се каже, че не си стоя вкъщи, а мъжът ми ще изкарва парите", не стигаш до никъде. Доста момичета познавам, които мислеха точно по този начин, виждайки се поне в чисто ново Х5, а стигнаха макс до 20 годишна кола за 2 000 лева. Онези пък, които искаха да се развиват и не чакаха принца да ги заведе в замъка, хем си направиха много добри кариери, хем си намериха половинки от техните среди и нито парите са им проблем, нито се насилват да живеят с човек, който не обичат.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 72246a3c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   До номер 30: Това, че някой мъж или жена получава прилични или високи доходи в България не значи, че е успешен. Както беше казал режисьора Теди Москов "зад всеки успял човек в България... стои Държавна сигурност". Има доста истина в това. Голяма част от т. нар. бизнесмени у нас са синове или дъщери или внуци на дейци на комунистическата номенклатура. Дори и да не си бизнесмен, ако искаш да си намериш що годе добре заплатена работа трябва да си връзкар, иначе е много трудно. Почти всичките ми познати, които не са бизнесмени, но работят хубава работа са с някой дядо, баба или баща бил част от структурите на БКП в миналото, лично съм поразпитвал, те си казват хората. Интересно ми е номер 30, ако един мъж е примерно професор по история и е преподавател някъде, тоест доходите му не са кой знае колко високи, дали ще е интересен за теб? Ето, мъжът е успешен в кариерата си, но не взема кой знае колко много. И не е нормално жена да търси мъж с пари, нормално е тя да му бъде опора, да може да разчитат заедно един на друг, а не жената само да изисква и да взема, без да дава и да създава, както искат огромното мнозинство от българките. Напълно съм наясно, че връзкарщината и меркантилността у жените ги има навсякъде, не само у нас, но у нас това придоби особено уродливи размери, някои жени си мислят, че са специални и всеки е длъжен да им осигурява каквото поискат и да ги обгрижва, а те нямат ангажимент за нищо. Може и да се живее нормално и ако мъжа не взема 2000 лв. (говоря за извън столицата). Много българи са с широки пръсти и не си правят сметката, харчат без мяра и все някой им е крив после като останат без пари.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 72246a3c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   До номер 30: Викаш, че принципно е нормално жените да търсят мъж с пари, но не заради самите пари, а защото са символ, че е успешен в кариерата. Много ми е интересно, теб и себеподобните ти ако ви ухажват двама пича - единия доцент, да речем взема 1500 лв., ето успешен е в кариерата си, развива се, а другия е намазан синковец на някой червен функционер, "помага" на баща си в бизнеса, не че тати има особена голяма нужда от него, но му дава едни 3-4 хилядарки джобни, пък ако поиска за някоя глезотийка може и още...кой от двамата ще изберете. Това, че някой има високи или прилични доходи е много кадърен и успешен, пълно е с псевдобизнесмени, чиито бащи или те самите получиха наготово бизнеса си от компартията, също с разни връзкарчета в различни институции и фирми, които вземат високи заплати, но са нечии хора, мързи ги да работят и добре, че има други около тях да вършат работа....Нагледал съм се на доста такива случаи. И каква стабилност може да ти даде някакво леке, което е свикнало само да получава всичко даром без да се потруди, каква отговорност и ангажираност към теб и бъдещето ви семейство може да поеме? Стабилността не се измерва с апартаменти, коли и пари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d4b94949f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Според мен любовта трябва да е безусловна. Отвращавам се от жени гледащи само колко пари имаш и от мъже, гледащи само външната красота и ако жена им си промени стила те почват да я обиждат.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fb1cf60623
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Стига с тази тема,то направо да ти се гади от нея.Богатите много добре знаят какво имат и си ги сменят разни кифли постоянно и това е.Бъдете независими и се омъжете,за този,който ви прави щастлива.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c1259a95b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Какъв е въпросът?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 798732a1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

46.   До 28
Казахте ли си го накрая - продавате секс. Душевно ви е заложено да търгувате с тялото си! Предлагате нещо, което имат всички други жени, но искате неща, дето не се намират у всеки мъж, как да стане? В авторката ми направи впечатление пълният двоен стандарт - от една страна, тя да била независима, от друга - той да я издържал, защото бил длъжен. На никого никой не му е длъжен в днешно време - искахте феминизъм - получихте го. Къде пише, че аз трябва да се грижа ти да си щастлива, да не говорим, че това прословуто женско щастие е като Йети - цял свят говори за него, ама никой не го е виждал. В същото време цял живот съм свидетел на идиотски женски решения за живота им, за които после по магически начин се оказват виновни други. Жените предлагат нематериални неща, които не им струват нищо, докато очакват от мъжете материални такива, които за да се добият изискват време, усилия и труд. Малко дървена сделка ми се струва... Скоро чух една да обяснява, че мъжа и станал много успешен, защото разбираш ли, тя го подкрепяла. Все едно да кажеш - искам от премиите за победа на този отбор и за себе си, защото ги подкрепях от трибуните, докато те търчаха по терена. Всеки мъж подкрея жена си, ама не видях една да е станала много успешна именно поради ТАЗИ причина. Истината е, че жените не желаят да поемат отговорност за себе си напълно, естествено, има и изключения, но само за 30 години, нагласите им се промениха от презрение към държанките до мечта да са такива...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dcb00473d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   За да бъде една връзка стабилна, трябва и двамата партньори да са долу-горе с еднакъв социален статут. Мъжът може и да изкарва малко повече, но жената трябва да може да се самоиздържа при нужда и да бъде независима. Няма нищо лошо тази жена да търси сигурност и финансово стабилен мъж. Но това функционира само тогава, когато тя самата би била независима и без него.

Ако пък мъжът е богат, то и жената трябва да идва от богато семейство. Женейки се за бедно момиче, богаташът си вкарва тотален автогол, тъй като жена му ще го дърпа само надолу и дори може да доведе до тотален финансов крах. Комбинацията: Той финансов директор с 10 бона заплата, тя - селска красавица златотърсачка е обречена на неуспех, тъй като този мъж на практика трябва да крие жена си от цялото си обкръжение, за да не го излага. Да не говорим, че такива жени могат да доведат до финансова разруха и най-богатият мъж.
Обратното е също невъзможно - богато момиче да се хване с някой напомпан селски тарикат без капка мозък и без лев в джоба. В най-добрия случай бащата на момичето ще се справи в него набързо, тъй като никой успял мъж няма да приеме за зет някой, който да му пропилее парите и имиджа.

Всички тези комбинации са пълен провал в дългосрочен план. Може в началото да има чувства и сексуално привличане, но накрая винаги се стига до раздяла и тежки последици за този с повечето пари.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 95cbb043e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

48.   Жените, особено тук във форума не престават да ми падат в очите все повече и повече. Вече са ми напълно ясни и "знам какво искат жените" - те търсят изгодата и "сигурността" а после да си хойкат и да правят каквото си искат. Първо търсят "истинския мъж", който ще ги дондурка и ще е верен и лоялен стълб и провайдър на семейството а като уредят нещата е "време за любов" и истинския мъж става скучен загубеняк, който не им обръща достатъчно внимание и е време да се поогледат за някой, който ще накара пеперудите в стомаха им да запърхат. Това е някаква пълна пародия, аз не мога да разбера защо мъжете все още се връзват на тези глупости и сценарии и искат да правят каквото и да е за тия нагли използвачки? И тия женици ще изискват от някой мъж да им дава пари щото така трябвало, той трябвало да им дава, трябвало да направи това и онова и т. н. Че ти коя си, че ще му казваш какво трябвало да ти дава алоуууу? !? Ти си една егоистична лицемерка без никакво чувство за лоялност, която иска от него да и дава пари само заради факта, че ти искаш да ти дава пари за да се глезиш. Надявам се скоро да не останат никакви "истински мъже" готови да дават пари на тия използвачки и да им стават донори и тая система на изгода да рухне.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 642f8118f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Д о 38. "Да, 16 години бях робиня, защото, когато някой друг е собственик на труда ти, това е робство." А от къде го изрови този отпадък? Защо си търпяла това толкова време?
"А сега се обръщам към мъжете тук, които вечно хленчат, че жените били меркантилни." Sorry, но мъжете тук не са виновни за 2-те лекета с които си пилееш живота.Ти си ги избрала, и за това си виновна само ти.
"Обаче, стигам до извода, че става въпрос за манталитет, а не за бедност." Т.е "Акълът идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не дойде. Тогава остава само болката..."

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b1c74ee442
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Номер 38 написа:

"Ето така си представят партньорството повечето български мъже. Да бях само аз, че да си кажа: все на такива попадам. Но не съм. Нямам приятелка, която да не се скъсва от работа, за да покрива нуждите на семейството, дори и мъжът й да печели повече от нея. И дори не смее да попита къде отива неговата заплата, понеже, нали, той е "главата на семейството". "

Ти описваш мъжете на приятелките ти, които по думите ти явно "само по телевизията гледаме", та затова и сте на този хал и ти, и твоите дружки. Избирате си не обикновени мъже, които да се раздават за вас, пък макар и с невисоки доходи, а от друг тип - тези с повече пари, но даващи по-малко дори и от имащите малко мъже; а за капак - и явно деспотични като поведение спрямо вас. Не пиша с цел да отричам съществуването и на двата типа мъже, но ключово е да се отбележи кой от двата типа мъже сте избрали за съпрузи - и ти, и приятелките ти. Там е разковничето... Идвай в Пловдив и ще намериш мъже, които да те уважават, обаче тогава може би ще ти се приискат отново от онези мъже, от които се оплакваш сега... Защото имат пари и ви докарват до Стокхолмския синдром, който и сами осъзнавате, но нямате разума и смелостта да се спасите от него. :)

 
  ...

1-50 от 103
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker