Какво мислите за честата смяна на гаджета? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво мислите за честата смяна на гаджета?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1690 пъти
Примерно, някой за една година да има 2-3 връзки, и да твърди, че е еднакво влюбен във всяка една от тях? Възможно ли е за такъв кратък период да забравиш предният човек, да се впуснеш в нова връзка, и да си изцяло отдаден на новият? Въпросът ми е породен от това, че в социалната мрежа имам познати, които известно време качват снимки с едно момиче, после след няколко месеца с новата голяма любов. Изтриват всички снимки, статуси с предната, и дават наново с новата. Искрени ли са тези чувства?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 80278a6446
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не. Тези твои познати са деца ( не само на възраст, но и на акъл). Типичните бройкаджии.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 846a634ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Напълно е възможно да забравиш някого бързо. Не случайно хората са казали старата любов се забравя с нова.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 572f413da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще кажа само, че истинската любов се среща само веднъж в живота. Другото е само разнообразие, докато я намериш. Аз затова не качвам снимки с гадже във фейсбук. Няма всички да знаят с кои мъже съм спала.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fc02d92ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Възможно, просто не ти обичат. Заедно са, добре им е за малко и се разделят. Елементарен въпрос

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 802ab199fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чувствата може да са искрени, но са несериозни, тоест, не може да се говори за истинска любов. По скоро става въпрос за емоция, силно привличане, илюзия, влюбване, идеализиране.. с две думи, умопомрачаване. За истинска любов може да се говори след като си опознал човека и си го приел с неговите хубави и лоши качества. А това няма как да стане за 5-6 месеца.
Ако става въпрос за младежи или тийнейджъри, от 15 до 22 години, може да се смята за нещо естествено, не са узрели още. Но ако говорим за хора над 22-23, хайде 25 най - много, лично аз ги възприемам като емоционално нестабилни хора. Такива хора явно не са вкусили истинската любов.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b5f987683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не можеш ли сама да си отговориш? Не е толкова трудно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3e895640e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има хора, които палят цигара след цигара...
Други пък въобще не пушат. Или са пробвали 1-2-ж през живота си...
Същото мислим :)
Наркомания и неориентираност.
Едва ли е експериментиране и усилено търсене на най-добрата/добрия, понеже в повечето случаи е неосъзнато.
А и една свалка за 2-3 месеца изобщо не може да се нарече връзка.
"Връзка" се получава там, където влюбването преминава (т. е. между 3-4 месеца и 2 годни) и остава "нещо" след него...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f278445364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато съм истински влюбена ще ми трябват месеци за да превъзмогна раздяла, а не просто да се втурна в нова връзка. Според мен не са истински чувства, това което описваш. Никога не съм правила парад за фейсбука колко обичам човека до себе си, едва ли не все едно искам да им докажа нещо. Това го знаят само близките ми.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5fda152483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не смятам, че са лъжа, но смятам, че са пресилени. Има хора, които по-бързо се впускат в "любов", по-бързо се чувстват привързани към другия, по-бързо преодоляват разделите. Аз считам, че те са по-адаптивни към условията и обстоятелствата около тях. Аз, например, като нямам гадже мога всяка вечер да излизам с различни, но за да станем гаджета с някой значи сме си поизлизали доста време, много ми е харесал, смятам че има много голям шанс да го обичам. Съответно връзките ми винаги са били дълги, най-кратката е 3 години. При раздяла не след 2-3 месец ами след толкова години е нормално да страдаш по-дълго, да не можеш толкова бързо да се хвърлиш в следваща връзка.
Имам приятелки, които във времето са сменяли много гаджета ей така през няколко месеца. Те наистина са се чувствали влюбени! Наистина са вярвали, че това е любовта на живота им. Наистина са си харесвали момчетата много. Но бързичко се е разбирало, че нещо не е наред. При връзка от 2-3-5 месеца няма толкова натрупани общи спомени, шансът да сте живели заедно е малък, общите ви снимки дори навярно не са толкова много, обкръжението ви не е станало "общо". Раздяла след кратък период от време просто не носи толкова много болка заради тези причини. И го преодоляваш бързо, тръгваш със следващия.
По време на моята най-кратка връзка все пак бяхме натрупали много общи неща. Като започнеш с това, че живеехме заедно, а той се изнесе и аз останах в жилището, което сме си делили. Минеш през това, че съседите ни ни познаваха като двойка и не ни бяха виждали сами. Отидеш към това, че сме пътували много заедно, натрупали сме много спомени от нашите пътешествия, както и много снимки. Приятелите ми вече бяха станали и негови приятели. Роднините ми го познаваха. Колегите ми го познаваха. Всичко напомняше за него. И в една такава ситуация няма как да се преодолее раздялата за седмица, разбира се, че по-дълго ще мислиш защо са се счупили нещата, ще ти липсва, ще се депресираш. Нямала съм кратка връзка, но предполагам просто че като липсват такива неща при раздялата много помага да преминеш нататък и просто да продължиш живота си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 78bd8de6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това какво се слага в социалните мрежи и какво е в действителност са две отделни измерения. Все пак там гониш статус, одобрение. Искаш да се изкараш най-щастливия. Общо взето е индивидуално. Дали е истина или не никой не знае. При жените е възможно, даже съм го виждал с очите си една бивша. За една година ни смени 3ма и се сгоди за 4ти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 97516ebf9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това е много относителен въпрос, защото възприятията, схващането и разбирането за любов е точно толкова отновително.
За едни любовта е едно, за други - друго.
Напълно е възможно въпросните хора да са еднакво влюбени в различни хора, напълно е възможно е и да не са искрени.

Въпросът е.. какво значение има?
Човек трябва да е наясно САМО и ЕДИНСТВЕНО със себе си.
И как ти се отнасяш към хората, а не разни си човеци...


Братан

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 09938a9ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, възможно е да са искрени, но поради разочарование нещата да приключват рано... такива връзки са истински, има привличане, но те не са се развили и задълбочили дотолкова, че след това да си в дупка и да ти е нужно време за да продължиш напред. Например, ако си с някой от няколко месеца и скъсате, емоционалното привързване не е толкова голямо, както кога си бил с някой 10 години, да речем. Преди съм имала такива връзки, но сега с връзка за 10 години е съвсем друго. Съвсем други са чувствата в една връзка от няколко месеца и една връзка от много години. Все едно да сравниш младо със старо уиски или нов и стар най-добър приятел. С времето става по-добро и по-устойчиво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 37a86a094a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Охо, това да ти е питането на теб, хаха. Познавам хора лично, които не публикуват снимки с половинката в профилите си, но за една година имат 6 или повече гаджета. Което ще рече, че имат много двумесечни или по-кратки връзки. Ти тука се терзаеш за хора, дето изкарват поне 4 месеца с някого.
Не може да направим общо заключение за всички, които скачат от връзка във връзка. Наистина вярвам, че част от тия хора са просто много влюбчиви и наивни. За мен честата смяна на гаджета означава, че човек нещо го тормози вътрешно. Например самота, най-често. Попитах една моя позната, която изкара гимназиалните си години с много връзки, незначителни като времетраене и качество, тя ми отговори, че просто не може да е сама, не се чувствала добре. Каза ми, че е влюбчива, че ѝ е трудно да се приеме за красива и нормална, когато не е във връзка. Друг познат директно си заяви, че просто бързо му омръзва и не му се задълбочава в по-сериозни чувства и проблеми. Всеки с причините си. Не мисля за чуждите връзки и решения. Не се тормозя с любовните драми на този и онзи. Нямам крайно мнение, не си вадя едно заключение за всички и честно да си кажа, много слабо ме вълнува. Въпреки големия си непукизъм, досега не съм била с мъж, който зад гърба си има цял куп кратки връзки и не бих могла да съм с такъв, защото няма да мога да му се доверя.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9becbb9120
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Напълно е възможно. Това обаче показва устойчивостта на отношението и поведението на тези приятели.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e567a7c0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Пълна простащина. Сменят ги като салфетки! Това не са хора според мен а боклуци!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8cb909110b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Абсолютно е възможно. В тийнеджърска възраст човек се влюбва постоянно, рязко, бързо. Това са хормоните, напълно нормално е. Аз бях такава. След пубертета имах само 2 гаджета, за третото се омъжих на 29 години. А преди това.. Както го описваш. Сега, за любов да говорим... То е силно привличане и силно желание да си харесван и желан. После хормоните се балансират и връзките добиват и социален характер.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1680a615d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не е влюбчивост, а чиста проба леко фриволно поведение. Ширещия се при дамите курвалък, а при мъжете бройкаджии- коцкари. Останало е в обществото, мнението, че за женити е кофти, а за мъжкия индивид е уауу и яката работа. Но всички обичаме курвите но не и курвенските номера.
Но както би казал бай Танас- тракайте се, сега ви е времето. Пък то и да ви излезе име, нали лоша реклама няма.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 01dfac4250
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И на пазар да отидеш, обикаляш няколко сергии, избираш най доброто, същото е и с гаджетата, трябва да пробваш поне няколко, за да си избереш кое най ти пасва!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 036f6dff4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   няма лошо човек да има много връзки.... защото в краина сметка някой да е чувал за щаслив брак хората не могат да живеят заедно много години без да се намразят

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker