Приятеля ми не се вълнува от нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятеля ми не се вълнува от нищо
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1780 пъти
Здравейте, искам да ви споделя, че от години сме заедно с моя приятел и той никога не взема самостоятелно решения и е страшно демотивиран. Това в годините вече страшно много ме дразни, постоянно да се носи по течението и да не предприема нищо.
От много време живеем в готов апартамент, който е страшно малък, но даден от родителите ми. Искам да помислим за по голям апартамент и бих казала, че имаме сравнително добри доходи да си го позволим, а той постоянно повтаря че нямаме пари. Само че не му се занимава с нищо, не иска и пръста да си мръдне. От дълго време сме заедно и дори брак не ми е предложил, а аз вече се ядосвам на цялото му безделничество и обмислям да го напусна.
Цял живот се лишаваме от всичко, но не защото нямаме, а защото е свикнал на готово без да се труди за каквото и да е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 14ab120baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Звучи ми като типичното единствено дете с мамче-орлица, правеща всичко за него. Ясно, че от него няма да да видиш някаква инициатива, но ако ти поемеш контрол сигурно ще те слуша и изпълнява.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: df6993a3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей авторке, много познато ми звучи. Моят е същият, но при нас проблемът е че той вечно говори и обещава разни неща, но те никога не се случват. Ние обаче наистина нямаме пари и той нехае от това, не е мотивиран за нищо и аз покрай него станах същата. Пръстен щеше да купува брак да предлагс, дрън че пляс. Опитай се да говориш с него, може и да се стегне или просто ако има къде да идеш за седмица две да го сплашиш малко, аз съм го мислила, но няма при кой да отида и си стоим все така без никакъв напредък. Успех

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 290c599f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зарязвай го.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d0b52fe117
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изградила си си негативно мнение за човека, с когото си във връзка. Живеете заедно, а ти го виждаш като нерешителен безделник. Това за мен е вид лоша индикация за връзката, а тия индикации водят до разводи при наличие на брак. Винаги един от двамата е по-амбициозен и решителен. В реда на нещата е. С моя приятел имахме едни скромни проблеми на тема решения, които в даден момент ескалираха и положението беше станало не толкова напрегнато, колкото смешно. За него всяко малко нещо е решение, от това да отидеш да платиш сметките до избора за вечеря. Човекът беше обявил, че не взимам подобни решения. За мен плащането на сметки се случва без никаква мисъл. Стоя си кротко, не ме мързи и отивам да платя сметките, без дори да си го прекарам през ума. Самата аз си падам по големите решения, но ги обмислям до плашеща степен и дребни подробности. Той е по-лекомислен, иска нещо, прави го. Аз бях започнала да го обвинявам за тази негова черта. И така дълго време се карахме за глупости.
После ни изникна възможност да се върнем в началните трепети на връзката ни. Имам предвид, че можехме да се върнем на местата, на които сме ходили в началото и отново да преживеем част от емоциите от тогава. Бяхме в един планински район, стояхме на камък и си поговорихме сериозно за отношенията ни и проблемите ни. Звучи като драматична сцена от филм и наистина беше нещо такова. Тогава изневиделица осъзнахме, че дълго време сме имали само наше "балонче", но сме го спукали. Това балонче ще рече, че дълго сме взимали решения заедно, обсъждали сме всичко само един с друг, не сме се сравнявали с никого, а мнението и коментарите на околните изобщо не са ни достигали. Един с друг сме много добре, без чужди погледи нещата вървяха идеално. Ние се обичаме, което автоматично означава, че подхождаме с голяма доза разбиране. И така, аз го разбирам, познавам го, но в даден момент започвам да гледам други двойки, започвам да чувам различни мнения и спирам да разбирам човекът, с когото съм във връзка. Много лошо. Той правеше същото, дори започна малко преди мен. Ако не бяхме седнали да поговорим като зрели хора, щяхме да се разделим набързо и то грозно. Ако тогава един от двама ни беше поискал мнение и съвет от трети лица, също любовта щеше да отлети от прозореца. Тя си стоеше на прозореца, не ѝ трябваше много. Всеки от нас беше в състояние да мисли само за собствената си гледна точка и да вземе самостоятелно решение, тоест да се разделим. Вместо това ние седнахме заедно, поговорихме надълго и нашироко и направихме известни компромиси. Връзката ни се възстанови, научихме си уроците и си направихме семейното балонче с чиста съвест.
Аз няма да ти кажа да зарежеш мъжа или да направиш последен опит за спасение на връзката ви. Това са твои или ваши решения, в никакъв случай не бива да ти влияя. Искам само да се замислиш за моята история и да си извадиш изводите. Това, което аз сторих се оказа правилно в моята ситуация, но може и да не е такова в твоята. Може би дори не е възможно във вашия случай, при нас дълго време не беше възможно, макар и да сме правили опити да говорим без да се караме. Затова просто помисли за всички обстоятелства и факти около вас. Изчисти си съзнанието от тия битови мисли и се остави да почувстваш до каква степен разчиташ, обичаш и искаш да бъдеш с човекът, с когото си в момента. Това би било напълно достатъчно да си направиш заключения и да вземеш добро решение. Съвместими ли сте, тежи ли ти сама да решаваш големите неща, той би ли могъл да стане малко по-решителен заради теб?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 281c80271c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това мъж не е, а ти тепърва ще имаш нужда от мъжка подкрепа. Не си губи времето да се мъчиш да го промениш, добре си мислиш да го напускаш, действай.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 735028a023
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Той просто е свикнал с теб, удобна си му и за това не иска да те напусне, но не иска и да ти предложи брак. Един мъж когато е влюбен в една жена и още повече са заедно от доста време, иска да я задържи в живота си, иска да я впечатлява и като мъж да поема отговорности и действия. Твоя просто се е пуснал по течението заради навика, не поема инициативи, защото иобщо не го интересува нито за теб нито какво ще се случва с вас. И още нещо - това, че нито ти предлага брак, нито мисли за по-голямо жилище е ясен сигнал,че не вижда бъдещето си с теб и не иска да предприема големи крачки. Стига сме приемали с отворени обятия кусурите на мъжете, които ни дранят, нараняват и прочее, стига сме прощавали и стига сме "свиквали" че той уж е такъв. Не мисля, че трябва да си с човек, който не мисли за бъдещето ви и не правите общи планове. Явно не сте един за друг. Такива мъже, като твоя намират жена, в която се влюбват до уши и на първия месец им предлагат брак, купуват апартаменти, коли и т.н , а ние години наред ги чакаме да ни обърнат внимание и да поемат инициатива за нещо, докато всичко за връката правим НИЕ, а не те. Ами нямат желание и за това не трявят нищо. На сила не можеш да го накараш. Има достатъчно други мъже, които ще искат да градят бъдеще с теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1d599438eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напускай го. Моля те не прави моята грешка. Ще му родиш дете, ще видиш какво значи агония. Такива хора така им минава живота, не те живуркат.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6afd632143
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Какво по дяволите означава ''дразни ме''? Нали е демотивиран, вземи му помогни, какво чакаш? Очевидно му има нещо, а ти вместо да поговориш, да бъдеш до него, ще се изнесеш, щото нали е по-удобно? Типична жена, не струваш...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e5bafe7a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Жените винаги са търсели мамини синчета с пари.
Парите разбира се са от родителите...

Какво е новото тук?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e29645dc22
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, ти си недоволна и изискваща, а той - депресиран... Помисли си как му влияеш с поведението си. Много е вероятно да го подтискаш. Пишеш само за себе си и своите чувства, и желания, него го споменаваш, за да го опишеш като мекотело, от което не си доволна.
А доволна ли си от себе си като отделен индивид?

Питай го какво иска, но не с критикуващ тон, а с истинска загриженост, ако ти е възможно, разбира се, ако ли не - отидете на семейна консултация, защото не е честно да търсиш мнения от хора в интернет, без неговото присъствие и гледна точка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 53eb10bca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Деца имате ли? Ако не, то за какво ви е по-голям апартамент? От суета, или пък да се почувстваш пълноценна? По-голям апартамент ако не ви е нужен ( ДЕЦА) според мен няма смисъл. Каква е твоята причина да искаш да си купите по-голям апартамент? Друг е въпроса вие за тия 10 години какво сте правили, че нито сте се венчали, усещането, което ми оставя написаното от теб, е че нямате деца. И секса сигурно е мммм към средно ниво максимум щом си се разписала... Иначе пък запитвала ли си се, че той може нещо да си шари с друга, и за т'ва уж да е все " демотивиран".

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a9c6e6810c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен ми допада поведението му - гледа си кефа. На теб май ти се иска друг да се бъхти за да може ти да се разполагаш нашироко?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7fd3464594
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами какво чакаш? Да станеш на 40 ли.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e0ef9573cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   А той защо да се вълнува от човек, който дори не го харесва? Не сте един за друг, това ясно. Или го напускай или преставаш да мрънкаш и се радваш, че не си сама.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker