Защо мъжете не се развеждат ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо мъжете не се развеждат ?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 4531 пъти
Започвам връзка с женен мъж. Няма да му разбивам семейството, не се безпокойте. Полагам старание съобразявам се, не правя номера, че тя да разбере. Обаче той доста ми харесва, факт. Влюбена съм вече, но пак казвам нищо няма да направя. Искам да знам мнението, което постоянно се голори че мъжете трудно се развеждат. Имало било и такива случай обаче. За първи път съм в такава ситуация, не ме нападайте а ми обяснете, защо всъщност не не развеждат? В случая той я издържа напълно и нея и децата. Пари няма да загуби, тя лежи изцяло нанеговия гръб. Иначе вместо кола за триста бона, щеше да се вози на трамвай. И въпреки това той я уважава, дори професия няма. Айде обяснете ми откъде това уважение към такива жени и защо не се развеждат мъжете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 833c98ae1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми обича си я, деца имат. Любовта е сляпа, може да е чистачка, но какво от това? Освен това като се разведе, какво ще спечели? Съд, издръжка, няма да си вижда децата, ще остави жилището на нея и той с едно сакче - къде? Само проблеми на главата. Любовницата е един безплатен десерт, който му подслажда брака.
Някои се развеждат, разбира се. Но ти нали не го искаш?!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 39ac6ebded
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А..чак пък уважение.. за пред хората я уважава заради децата, а иначе защото го търпи с такива като теб и не му взема половината с адвокат.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7a57c6ea33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото ти си му любовница е жена му е нещо като слугиня.
Отделно и при разводите мъжете губят пари ако имат. Даже най-богатите губят милиони при един развод.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a62243b597
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е как няма да ти харесва, на жена си купил кола за триста бона, на теб може да купи и по-скъпа :) Ти дори нищо да не правиш, жена му пак ще разбере. Такива неща не остават дълго скрити и като се разбере, жена му няма да го изгони, но ти може и бой да ядеш. И ще е напълно основателно. Ти не знаеш нищо за техните отношения, в момента си просто скъпата играчка на женен мъж. Не се намесвай, т.е. спри с този мъж докато е време.Не ставай подметка.И деца има в това семейство.Помисли за тях, как ти ще си к/урвата, отнела баща им.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 235f957ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти си само за забавление и той не е влюбен в теб (не е влюбен и в жена си де, споко). Но ти си само за фън.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a1a63638ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Брей, че се обезпокоих да не му разбиеш семейството. Ще го разбиеш ама друг път. Недей разчита, че има"такива случаи". Защо я уважава ли? Ами защото сам си я е избрал за майка на децата си, за своя половинка пред хората. Никога няма да спра да се учудвам на такива като теб-виждаш женен мъж, със деца, ама се буташ ли буташ в чуждото семейство. Не ти ли е ясно незавидното положение в което си-че си просто за забавление. Гнус ме е от такива като теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 46291f5043
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Защото обичат жените си, да, омръзнали им са след толкова години съвместен живот, децата също са фактор за разреждането на чувствата.
Детето винаги е по-важно за една майка от когото и да било.
За това запускат сексуалния и любовния си живот, а това на мъжете им тежи, и по тази причина си намират заместители.

Мъжете знаят няколко правила за да задържат любовницити си:
1 - Хулят жените си пред тях.
2 - Говорят за бъдеще и любов.
3 - Обещания за раздяла и развод с жена си. (напред във връзката си с любовницата)
4 - Отправят какви ли не комплименти на любовниците си.
5 - Подаряване на подаръчета, макар и сантиментални, но много пъти те са скъпи.

Е, как една любовница да не клъвне на въдицата, че жена му е злата вещица, че ще я напусне заради нея, и така приказката ще свърши с добър край за рибката. :)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 80c39fd45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Уважава я, защото му дава сигурност, защото му е вярна, защото е майка на децата му, защото може би я обича.
Страх го е как ще реагират децата, иска да ги вижда всеки ден.
Не се ли замисляш, че дори да се разведе, като станеш по старичка и на теб ще изневери?
Нещата не са само секс и емоции.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b9e092cfe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Възможни причини да не иска да се разведе:

1. Свикнал си е с нея. Предполагам никога не си имала дълга връзка, затова не можеш да го разбереш - колкото по-дълго продължава една връзка, толкова е по-трудно да я скъсаш, независимо от кусурите й. Това важи и за жените.
2. Може да е придобил достатъчно имущество по време на брака. В такъв случай няма значение колко е бедна и необразована жена му, дали е безработна и тн. - тя пак ще прибере 50%. Мъжът ще дължи и детски, изчислени на база процент от доходите му. Като кара кола за 300 бона, приходите му ще да са внушителни. Така че пари може да изгуби, и то много.
3. Може да не иска да разбива психиката на децата си. Може би иска да чака докато са на поне 18. Има ли нещо лошо в това? Тази причина също важи и за жените.
4. Защо да се развежда по принцип? Самата ти пишеш, че си напълно ОК да си му само любовница. Ти си му за секса, за тръпката, за гъделичкане на мъжкия нагон да покорява. Ако нещата пропаднат с теб, винаги може да се върне при жена си. Тези неща не ги пиша с цел да те нападам, просто констатирам какво смятам за факти. Много подобни са нещата и при жените, само че от друг ъгъл.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ac217856bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ква я тая кола за 300 бона

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0f14582ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Защото правят разлика между любов, брак, семейство, деца и просто секс. Хората ги свързват и други неща освен просто едно чукане. Със съпругата си той има минало, спомени, обичал я е , за да сключи брак с нея е имал нещо по-сериозно, градил е дом, гледали са деца, тя се грижи за него и децата, това също е труд, тя е била до него, докато е устройвал бизнеса си, с нея ще е свързан винаги чрез децата си. С теб няма нищо от това, само едното клатене. Освен това раздялата и разводът с нея ще са много трудни и скъпи, ще му донесат и чисто материални загуби- поделено имущество, адвокати и пр., а теб ще те отсвири за 5 минути. И защо пък му е да се развежда, като си толкова лесна, че му пускаш и така, като една безплатна проститутка? Не се обиждай, но не очаквай да те приеме чак толкова насериозно, че да иска да преобърне живота си заради теб, ти си само за развлечение, утре ще те замени с друга без проблем. Щом това те устройва- ок.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5a3e47a029
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Навик и страх !!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8aa9c33a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Щото не си търсят нова жена, а разнообразие. Ама кво да ти кажат, имам семейство и жена и всичко ми е наред, ама напоследък ми е скучно, ли?
А ти щом си толкова велика, намери някой, за когото да си на първо място, защо се задоволяваш с толкова?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ac46323838
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Защото знаем, че като минат пеперудите всички жени са еднакви и любовницата не е с нищо по-различна от съпругата.

А и тя е била до него като е градял бизнеса, а ти си се лепнала на готов бизнес. Златърсачки бол, защо си му точно ти, че да се ангажира?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ac46323838
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Какво е това схващане, че ти "само" ще си му любовница, ама няма да му разваляш смейството? Съгласен съм, че той основно сам си го разваля, ама и ти участваш в това разваляне. Това е като аналните девственици, които си мислят, че в гъза не се брои. Това, че не се е развел, съвсем не означава, че нямаш грях в това отношение. Що за ценностна система има това съвременно общество. Или му разваляш семейството, или не се занимаваш въобще с него. Стени положение няма и се очудвам, че въобще има хора, разсъждаващи толкова глипаео.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 57604cb64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Не се развеждат, защото все още има мъже, за които "дълг", "чест" и "отговорност" не са просто думи, а морални категории. Цялата работа е, че ти искаш да си на мястото на съпругата и се чудиш защо тя получава уважение, като не работи. Ако моят мъж изкарваше толкова пари, че да може да ми купи кола за "триста бона", много вероятно е и ние да вземем решението да не блъскам от сутрин до вечер за 1000 лв. и да се прибирам скапана с едно единствено желание - да спя. Та, ако имахме тази възможност, той самият би предпочел всеки ден да вечеря нещо различно, а не цяла седмица да яде една тава с мусака, сготвена в свободния ми ден - събота. Ще му е по-приятно и къщата да свети, и ризите му да са изгладени, и аз да съм се постарала да изглеждам добре за него, а не да го натиря в леглото и да седна пред компютъра да довършвам служебни задачи. Не случайно в много съвременни култури се смята за успех на мъжа фактът, че жена му се грижи за дома и децата, а ако има някакви свои амбиции, си ги следва, без това да е решаващо за семейния бюджет.
Имаш доста погрешна представа за отношенията в брака, авторке. Мислиш си, че щом един мъж е завъртял любов настрани, значи вече не обича жена си. Всички мъже имат нужда от разнообразие, новите завоевания им укрепват самочувствието - едни си го признават, други - не. Извънбрачните връзки са им нещо като обувките за нас жените - хем имаме угризения, че сме похарчили много пари за ен-тия на брой чифт, хем пък се чувстваме по-красиви и важни чрез придобивката. Да, обаче новите обувки не са повод да си подменим целия гардероб в тон с тях, нали? Така и на мъжете през ум не им минава да си разтурят семейството и уюта заради поредната тръпка.
Има и изключения, но те са много редки и са свързани или с нетърпимия характер на съпругата, или с възникнали изключително силни чувства към любовницата. Второто е по-малко вероятно.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a82ff6f1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не се развежда, защото му е по-удобно така. Има си уредения уютен дом, стандарта, социалния престиж, децата, половинка за пред хората, комфорта. Свикнали са си - води спокоен, луксозен живот, уважават го. Ако му трябва от време на време разнообразие в секса - намира си без да бие камбаната. Дефакто всичко си му е наред - от хубавото никой не бяга - защо да си разбутва рахата и да си причинява излишен стрес? Какво ще спечели освен дискомфорт, неудобства и клюки?
Да преминава публично през развод, да го обсъждат и говорят? Да прекарва децата си през стрес и евентуално да загуби правата да ги вижда освен през уикенда и отпуските? Да си зареже хубавото жилище, в което е наливал средства цял живот? Жена му може и да му е омръзнала сексуално, но сама казваш че е привързан към нея и я уважава - значи живее спокойно и в разбирателство, разпределили са си ролите и всеки си изпълнява неговата, поддържат равновесие - това не е малко за да рискува да загуби всичко и да почва от нулата без никаква гаранция, че нещата ще сработят втори път.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8210aaf26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Защо му е на човекът, да взима боклук като теб, като си има жена, на която е дал каквото има да дава като емоция.
Ти си предмет. Теб те ебе. Жена му е майка на децата му, основна единица в семейството му.
Да не говорим, че мъж да уважава любовница няма как да стане. Това е като курвите... никой не иска курва до себе си, ама обожава да ги ебе.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6d9823976e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Защото не искат излишни драми. Не искат да пращат пари за издръжка, да делят имущество и всички роднини, приятели и съседи да научат,че изневерява. Не иска да му се разваля имиджа на добър съпруг.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6984cb5155
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ето заради такива жени свободните, нормалните, работещи момчета страдат и стоят сами.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0cfb08d509
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   По принцип човек не се развежда за да се намира на работа и когато му липсват емоции, а когато нещо в семейството сериозно куца. Тогава са и онези изключения, за които пишеш, че се развеждали - това става когато връзката в семейството е скъсана и новият човек е само поводът, катализаторът на развода.
Както описваш нещата, при твоя човек няма нищо такова - семейството му е наред, просто му липсва разнообразие и за целта се е обзавел с теб. Ако и на теб целта ти е неангажираща връзка, да кажем, че не е толкова зле. Както те чета обаче, ти влагаш чувства, а от това нищо добро няма да излезе

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 91601078da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Мила, тя е съпругата, а ти - развлечението.
Колкото и да твърди, че те обича, твоя заместителка може да намери винаги. Докато с жена му го свързват вероятно много неща. Най-малкото, споделил е доста години с нея.
Каквато и да е тя, вие сте с различен статус. Не се обиждай, ти си си избрала тази роля и това положение на нещата. Никой не се развежда заради увлечение.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 833fcd3657
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторката
Не искам да развалям семейството му, няма и да го направя. Просто ми е интересен начина на мислене на хората. Винаги ми е бил интересн, поставени в различни ситуации. Не съм се бутала никъде обаче. Познаваме се от доста години с въпросния мъж, не съм направила нищо за да го спечеля честно казано, просто съм себе си и съм добра компания. Интересно ми е как живеят хората, без да са хепи от избора си. Прави сте аз съм млада, нямам семейство, затова не мога да изразя лична компетентност по въпроса, нито съм имала връзки 10 години. Точно затова пиша тук, за да получа съвет от хора били в тази ситуация и на по-възрастни от мен. Нали така се обменял опит? !

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1f3aa32d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От личен опит ще ти кажа: ако те обича наистина и ако държи на теб - ще бъде с теб като хората, няма да те поставя в положението на това да бъдеш една тайна и да трябва да се криеш като мишка, ИЛИ ако не може да е с теб и няма какво повече да ти предложи от това да си тайната любовница, ще ти покаже правия път и ще иска ти да изградиш щастието с човек, който може да ти даде всичко това. Всичко останало са просто празни приказки, егоизъм и гледане на собствения кеф, повярвай ми! Нима не ти е намеквал още в началото това за забавлението? ама честно? и когато е усетил, че почваш да се филмираш и да нагазваш в дълбокото е сменил тона и е почнал да ти говори каквото искаш да чуеш, нали? Един съвет- съди по действията, а не по приказките. Защото мила, мъже като него за да те задържат за секс, ти говорят това което искаш да чуеш и знаят, че така няма да си тръгнеш! На една жена и говори ако ще най-големите глупости и е твоя и той го знае перфектно! Сигурно и се прави на многострадалец и ти си казваш "Милият, толкова е влюбен, че еди какво си", а на него реално никакви усилия не му отнема да се направи на такъв. А като дръпнеш чертата, какво реално е направил за тебе? Запознал ли те е с обкръжението си, представил ли те е на някой или те държи в сянка? Изявил ли е желание да се запознае с твоите родители? Сигурно като е някъде със семейството си ти пише колко му е скучно и как едва издържа без теб? Хаха, класика!
Искам да ти кажа, че наистина едва ли те уважава, защото ако те уважаваше нямаше да те държи в това положение, а ти за съжаление си с много ниско самочувствие, защото сама се набиваш в това положение, вместо да си с мъж, който да ти предложи това което заслужаваш - да не си номер 2!
Не, не съм обидената съпруга, чийто мъж изневерява - аз самата бях номер 2 и най-накрая успях да се откъсна! Говоря ти само истината! И дори да не искаш да си с него, както описваш, обидно е. Аз също не бих била с моя, не бих го взела за мъж, но самата мисъл, че някой те държи за това и по този начин те унижава е адски обидна!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9b25b22a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Ами, защото човекът просто си прави кефа с теб. Не си мисли, че те обича, държи на теб и т.н. Със сигурност сте поне няколко, които си върти и после се прибира при жена си като "примерен" съпруг. Това не опира до мъж или жена, а до човека. Жени такива колкото искаш. Спят с почти всеки срещнат, но и през ум не им минава да се развеждат. Ще ти дам един съвет, като човек правил подобна грешка - не се занимавай с женени! Преди време и аз тръгнах по тоя път. Бях се разочаровал от една неуспешна връзка, която смятах за доста сериозна, а след нея дойде и още един неуспешен опит, и накрая реших сякаш да направя напук и започнах връзка с омъжена жена. Естествено, направих напук единствено на себе си и добре, че Господ беше милостив и ме извади от пропастта, в която бях пропаднал. Връзката ми продължи 4 години и през това време всичките ми връстници и приятели си направиха семейства, имат си по 1-2 деца и изобщо си подредиха прекрасно живота. Аз обаче за тия 4 години си изгубих всякаква среда и сега съм сам. Всеки си има семейни ангажименти и предпочита да прекарва времето си със семеството, което си е напълно нормално. Времето минава изключително бързо и няма да усетиш как гониш последния влак като мен. Тогава и аз така си виках - има време, до тогава много вода ще изтече и т.н. Хубаво, ама сега няма на една почивка с кого да отида.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 32f1a07b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Защото мъжете винаги избират пътя на най-ниското съпротивление. А един развод идва с много проблеми, разправии, финансови загуби. Цял живот ще седи и ще мрънка, но никога няма да мръдне. Не знам изключения има ли, но вероятно някакви други фактори са повлияли. А ти вече си влюбена и само ще страдаш, гледайки как той си живее живота с друга. И да си мълчиш и да го притискаш, резултатът ще е същият. Малкото щастие, което ще получиш, ще дойде за сметка на много болка и изгубено време. Много е трудно да се спасиш, но опитай. Колкото по-рано, толкова по-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 57d4ed0029
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   А ти пък хубавата жена искаш да е твой. Аз ако имам жена и деца може и да си хвана някоя любовница за разнообразие, но не бих си развалил семейството, заради нея. Защото после като си с него може да си хванеш и някой друг мъж за любовник. А не те ли е страх, че после и той може да си хване и някоя друга. Хората с любовници така са свикнали да живеят. А ти която все повече го обичаш ще страдаш най-много. И ако се разведе и развода му излезе солено ще те остави, защото всичкото това е станало заради тебе. Пък браво Продължавай да си го обичаш. Жени няма ли свободни мъже, пък все по женените се лепите?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 833c98ae1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Никой НОРМАЛЕН мъж не се развежда заради една ПИКЛИВА любовница.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f8cd28ba23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Народът го е казал: Това, което е напътя, си остава на пътя: )
Повечето мъже много харесват ...... ама не искат да си ги вземат в къщи. Има и такива, които се развеждат заради любовниците си, но за тази цел, авторке, трябва да си много хитра и да можеш добре да си разиграеш картите,особено ако мъжът е богат . Богатите мъже никак не са глупави и е доста трудно така да ги оплетеш, че чак до развод да ги докараш. А иначе, авторке, спокойно - ти не си някакво изключение. По Почти всички заможни мъже в България имат любовници - това за тях си е задължително, като скъпата кола.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 381c8abf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Много мъже с пари предпочитат жени, които са под тяхното социално положение, но всичко е въпрос на сексуалност. Познавам мъже, които търсят материално независими, образовани, жени с висок социален статут, защото тези мъже са подчинени като психика и за тях са възбуждащи силните жени. Обратното е при доминиращите мъже и парите, които имат или нямат - са без значение, те винаги предпочитат жени, подвластни на контрол.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c0f32853f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Поредния боклук (не се обиждай), който хвали “мъжете” в България. Тоя тъпан ако беше мъж наистина, нямаше дори да погледне други жени, а той идиота вре пишлето дето не трябва. О и още нещо, кви коли за 300 бона кви пет лея, ма, малката? Хората в България умират от глад и мизерия, тя за коли от 300 хиляди ми говори. Басирам са, че 2000 не си виждала на куп. Вземи се скрий.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 415efe0ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   За да се разведе един мъж, любовницата трябва значително да превъзхожда съпругата, а това рядко се случва в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a1a63638ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Страхотни сте, хора-всички, които сте коментирали до тук. Напук на всичко ще взема да повярвам, че общочовешките ценности се възраждат, че семейството е най-важното в живота на всеки човек. Впечатлена съм, че не видях и един коментар в подкрепа на една... ох, да не казвам каква-няма да ми пуснат коментара. Коментарът и под №23 е връх на цинизма-млада била, обменяла опит. Никога не са ми харесвали негативни коментари-но този път съм готова да се подпиша под всеки коментар. Браво, мили хора, трябва някой да се осмели да каже истината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 72782ac016
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Разбира се, че семейството трябва да е на първо място. Няма нищо лошо да дадеш свобода на половинката си да иде да се изч*ка с някой. Стига да си знае, че мястото му/и е в семейството. В крайна сметка, да обичаш някого, не означава, че той, е твоя собственост и трябва да му отнемеш свободата

Ако мацката си знае мястото, няма лошо да взима това, което и се полага.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8a1bd9d9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Аз съм бивша любовница и втора съпруга. Срещнахме се служебно, след месец бяхме близки. След два месеца се разведе. Никога не е казал лоша дума за бившата, 50% от имуществото получи. Нормално е. Синът му избра да остане при баща си, заради изгодите, аз съм 7 години по-голяма от сина и 22 по-млада от бащата.. След три месеца се оженихме, имаме свое дете. Не съм се чувствала любовница, не работя и съм в добри отношения със сина му.
Ако те обича ще се разведе, всички други случаи са в кръга на забавлението. Защо не се рсзвежда? Много просто обича си я.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fc977a3e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Добре де, няма ли някой да каже, че се е развел или някоя да се оплаче, че мъжът й се е развел с нея, заради любовницата? Чисто статистически вероятно е рядкост, но не може да не се случва и това... просто ми е интересно някой да ми разкаже как се случва и този развой на събитията, какви са причините, как точно се е стигнало и защо...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bac627becb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Не съм съгласна, че обичат жените си, "както някой вече спомена", човек обича ли не изневерява. Не съм съгласна и, че ги уважават, ако е така защо ги унижават изневерявайки им, в много от случайте изкарват жените си властни, ревниви, асексуални и т. н. само и само любовницата да ги съжали и да им върже. Кажете ми как се връзва това да обиждат жена си с "уважение" - никък.
Според мен просто мъжете са практични същества, избягват излишните драми и, не се развеждат защото, могат да си позволят да лъжат и двете. В лицето на жената намират комфорта и уюта а на любовницата - секс. Изневеряват понеже имат съпруги, който ги търпят и любовници, който им вярват.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 04b2623ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Мъжът ми ме заряза заради любовницата си, когато малкото ни дете беше на годинка. Обичах го много, но той избра нея. Минах през ада. После той се ожени за нея, не изглежда кой знае колко щастлив, но това си е негов проблем. Аз си гледам децата, щастлива и спокойна съм. Мъж нямам и не искам. Впрочем бившия и децата си търси рядко. Ето една реална история.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cd1dda78b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Моят съпруг се разведе, както и аз, половин година след запознанството ни. Но това нашето беше просто земетръсна любов, ние нямаше как да постъпим по друг начин. Бившите ни съпрузи, между другото, ни разбраха и уважиха чувствата ни. Драми не е имало. Всичко протече "по взаимно съгласие". Поддържаме връзка с тях, оказа се, че и те намериха партньори, с които се чувстват по-добре, отколкото с нас. Никого не сме ощетили, просто не бяхме щастливи и се решихме на смелостта да продължим напред заедно. Но говоря за напълно дисфункционални семейства, каквито имахме поотделно (при мен деспотичен мъж, при него - вечно пияна жена), а не за относително уредени връзки, в които кръшкането на единия от партньорите може и да се премълчи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8e3d5f7d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Като ви чета коментарите и се хващам за главата. Не мога да се разведа с мъжа си само защото вече не съм влюбена в него. След десет години брак, той е аз и аз съм той. Ето такова е чувството. Имаме две деца и никога, ама никога той няма да ми изневери, както и аз на него. заимоотошенията между мъж и жена не се градят само въз основата на секс и пеперуди в корема... Не мога да си представя какво толкова различно ще намеря с някого другиго- аз ако искам нещо ще го поискам от мъжа си. За него важи същото. Няма да си има любовница и по друга причина, съвсем практична: няма и едно кафе да иска да черпи. Сега ето парадокса за авторката - аз от 6 години гледам децата у дома и ме издържа, като ми плаща и телефона и ботушите от нета и маратонките, демек както казва авторката "аз на гърба му лежа", а бе даже храната му ям-той пазарува... ама за любовница едно кафе няма да купи: кой би бил с него така? Много често се смеем над тази му черта. Не искаме да се вкарваме сами в студио Х. Ако ни стане нещо скучно, хваЩаме си куфарите или раници и барбар с децата хващаме някой път или пътека. Правим това заедно и не се спасяваме поотделно. Може и там да разковничето.
Авторке: намери си някое свястно момче и му бъди вярна и той на теб, защото семейното щастие не е в секса, а в спокойствието у дома.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 72782ac016
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   41, много добре си го описала. Почти...

"Взаимоотошенията между мъж и жена не се градят само въз основата на секс и пеперуди в корема... Не мога да си представя какво толкова различно ще намеря с някого другиго- аз ако искам нещо ще го поискам от мъжа си. "

Само тук грешиш малко. След толкова години съвместно съжителство, пеперудите в корема са отлетяли и никога няма да се върнат. Секса не е като в началото. Доста по-нарядко е и нищо ново и инттересно няма да получиш. Ще става по-зле. Да, семейството си е семейство и трябва винаги да е на първо място.

Само, че човек като се ожени, не се превръща в безчувствен труп. Никой, дори и най-големия моралист, не е застрахован от връхлитане на любовни чувства. Просто се случва, без да си го планирал, без да си го искал. Просто се намира Някой, който влиза в мислите ти. Първоначално се бориш и искаш да го изхвърлиш, но ти е толкова хубаво... Пеперудите в стомаха отново се появяват, не си ги усещал от много години. Колкото и да ти е здравразумът, не искаш да ги пуснеш да отлетят. И ако този Някой отговаря на чувствата ти, се пускаш по течението.

Тогава започна една вътрешна борба. От една страна - съпругът ти и децата в къщи, които са всичко за теб и не искаш да ги изгубиш. От друга страна това толкова хубаво и красиво чувство, което те е сполетяло и не знаеш дали някога ще го изпиташ отново. О да, и сексът - имаш възможност да нещо ново, разтърсващо и вълнуващо.

Ти какво би направила в такъв случай? Сигурна ли си, че ще можеш да устоиш? Без деца е лесно - слагаш край на връзката си и започваш нова. Но когато имаш деца..?

Точно за това се случват изневерите. И за това изневерянащите не искат да се разведат. Никой не може да бъде сигурен, че няма да му се случи. Нито Аз, нито ти, нито толкова перфектният ти съпруг. То просто се случва...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 672a5fe5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Номер 42 описал си нещата точно така, както се случиха при мен. И не мога да преодолея тия пеперуди вече почти 6 години! Не общувам с него, рядко се поздравяваме дори или най-много да си кажем по едно “Здравей” от куртоазия...Лошото е че си мисля, че никога няма да ми мине тая тръпка в стомаха като го видя. Не знам вече толкова време все едно живея в сън, нося се по течението, а не намирам смисъл в нищо друго, а не трябва да е така. Имам съпруг и дете, за които трябва да мисля. Но сърцето не слуша. Не знам какво да правя, но имам чувството, че ще се разболея, дори физически не съм добре....за психически е ясно :(

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9394660c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   42, номер 40 съм и само искам да продължа посоката на мисълта ти, която е вярна. Аз деца нямам и за мен беше лесно. Мъжът ми обаче има дъщеря. В началото тя естествено мислеше баща си за предател, а мен за зла вещица. Тази нагласа обаче, скоро се обърна, когато малката започна да ме опознава. Детето помни скандалите между родителите си и как се е крило под леглото в стаята си, а като поотрасна, започна да гледа по-критично и на поведението на майка си, която, както се оказа в последствие, я е водила за алиби на срещите с любовниците си. Към днешна дата на нас с баща си гледа като на най-добрите си приятели, приема нашия дом за свой и ненавижда новия мъж на майка си, защото екшънът се повтаря: отново чупене на чинии и тряскане на врати, отново крясъци и истерии. Хлапето при нас се чувства спокойно, защитено и сигурно, защото за първи път вижда нормални човешки отношения. За нея бяха странни неща като това мъжът да целува съпругата си като се прибере от работа, двамата да се обръщат един към друг с нежни имена, да има свещи на масата за вечеря, да се води съдържателен разговор, да е уютно и подредено. От нея съм чувала безумни фрази, които много ме замислиха, като например: "Ах, колко е хубаво като се събуди човек, да си вземе душ, да си наметне изпран халат, да влезе в чистата кухня, да си избере каквото желае за закуска и да знае, че после ще го заведат на излет". Т.е. тези напълно нормални неща, тя ги приемаше като един вид разкош, не защото у тях е нямало сапун, а защото във въздуха е витаело напрежение, което й е пречило да се отпусне и да се наслади на съботния ден. На мен ми се свива сърцето, когато детето си тръгва, защото виждам колко неохотно го прави. Понякога си мисля, че може би за нея щеше да е по-добре, ако родителите й бяха останали заедно, защото просто нямаше да познава друг живот, а сега вижда ясно кантраста. Но пък от друга страна, тя в момента покрай нас формира модели на мислене, които ще й бъдат изключително полезни. Логично е оттук насетне да следва поведенчески стратегии, които да я отведат до нашия емоционален, битов, а и материален, стандарт - които тя харесва и иска.
Защо пиша това? Защото номер 42 напълно уместно наблегна на това, че в едно относително балансирано семейство, в което няма формална причина за раздяла, за децата съобщението, че татко вече няма да живее тук, идва като гръм от ясно небе с непредвидими последствия. Психолозите твърдят, че разводът на родителите се приема от децата като смърт на единия от тях. Говорим за поне привидно прилични семейства. Ако атмосферата в дома е нетърпима за хлапето (бащата бие майката, има пиянски скандали и т.н.), в повечето случаи то приема с облекчение развода.
Така стигаме до двата типа мъже. Тези, които имат семейства от първия модел, няма да рискуват да наранят децата си, а ще съсредоточат усилията си към подобряване на мира в семейството, като в някои случаи се утешават със странична авантюра (такъв е случаят на авторката на темата). Втората категория скачат в дълбокото, именно защото в новата връзка виждат възможност да спасят освен себе си, и децата си от постоянния стрес. В този случай обаче децата пак страдат, защото се разкъсват между лоялността към майка си и обичта към баща си. В нашата ситуация момичето би предпочело да живее с нас, но това означава да изостави майка си. Но оставайки при майка си, през цялото време е недоволно и нещастно, защото вече познава и друг стандарт. Каквото и да си говорим, в крайна сметка децата изнасят на гърба си последиците от нашите решения.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ff74941944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Всъщност се развеждат - стига чувствата да са истински и достатъчно силни и жената да си заслужава.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 5ed945e8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Мъжете не се развеждаме, защото няма смисъл да стоим сами или да сменяме една съпруга с друга. А и бракът сам по себе си е дългосрочна инвестиция и си струва да се пази. Или една жена ни стига и си я държим, или въртим любовници.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dd987cfb0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   До 42 и 43. За всяко болка си има лек. Жена съм на 42 г., омъжена с две деца. Тогава бях на 38 и се влюбих неудържимо в женен мъж и той в мене. За разлика от други жени нищо не ми липсваше в къщи. Съпругът ми ме уважаваше и обичаше и то много, бях напълно обезпечена. Децата ми живееха и сега живеят обичани, щастливи и спокойни. Ето обаче случи се. И ако ме питате с какво този човек е уникален? Казвам ви - не знам. Може би чар, излъчване, поведение. Поривът ни един към друг ставаше все по неудържим. Целувахме се прегръщахме се, търсихме се, но до секс не се стигна. Все пак малко мозък ми беше останал и знаех, че ако прекрачех тази граница влизах в друго русло. Започвах с лъжите, криениците и само Господ знае какво щеше да се случи накрая. Цялото това състояние започна да ми влияе зле както на поведението ми в къщи и работата, така и на емоционалната ми кондиция. Това нямаше как да не остане не забелязано. Тогава реших спонтанно всичко да призная на съпруга си. Направих го. В този случай колкото и да познаваш човека никога не знаеш как ще реагира. Попитах го дали ме мрази. Тогава съпругът ми ме прегърна силно и ме целуна нежно и ми каза: "Как ще те мразя? Глупачето ми тръгнало да се влюбва, когато има най - прекрасния мъж до себе си, на когото си родила най - умните и красиви деца на света". И продължи да ме целува. Правихме най - страсния секс. Толкова оргазми получих, които от години не бях получавала. На сутринта всичко беше различно. Камък ми беше паднал от плещите. Всичко приключи. Просто трябвало да мине. Сега още повече обичам и съм още повече обичана.
Мисълта ми е - споделяйте момичета. Познавате съпрузите си и сави можете да прецените дали си задлежава да ги лъжете или можете да им се довирите. Ако не на тях потърсете помощ от психолог или човек, който може да ви помогне. При тази ситуация човек се нуждае от външна помощ. Рискът всеки сам си преценява, но да експерементиращ в ущърб на семейството си само заради едните пеперуди в стомаха, които след развода бързо отлитат, не си струва.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 284aec61dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Жалко за теб и всички като теб - объркани същества без капка самоуважение. Само искам този въпрос да си зададеш и да си отговориш честно - наистина ли толкова се мразиш, че смяташ, че не заслужаваш нещо истинско? истинска връзка, в която да получаваш истинска любов? Жалко, жалко за теб, момиче, ако не осъзнаваш какви щети си нанасяш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0b09831df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Бракът е един договор и е реално задължение. Убедена съм, че мъжете, когато обичат една жена, бракът е най-малкото, което ги интересува. Предлагат брак, просто за да угодят на половинката си.
А жените искат брак, защото са несигурни в себе си и искат да се обезпечат. Любовта тук няма нищо общо.
И след като мъжът се е насилил да се ожени, просто за да си осигури един задоволителен живот, не виждам защо трябва се развежда и да подлага роднините и децата си на емоционални травми, само защото някаква друга кифла се е влюбила в него.
До жените, които искат да развалят семейства - замислете се какво можете да предложите на един мъж, освен един гол полов орган. Мъжете се женят за продължаване на рода. Ако съпругата им е родила деца, за какво да си развалят семейството? За да отидат от трън на глог?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 510efa62ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Прочети темата ми Жена ми е кучка и ще схванеш защо мъжете не се развеждаме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker