Плановете се променят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Плановете се променят
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1605 пъти
Здравейте,

Преди годни живях и работих в западна Европа и бях решил че ще оставам там. Имах стабилна работа и всичко беше наред. Намерих си и приятелка, с нея се разбирахме добре. Имахме общи мечти и идеи за бъдещето.
Тя имаше една години стаж, тъкмо излязла от университета. Но не беше щастлива с работата си и искаше да се преквалифицира. Бяхме вече над две години заедно аз предложих да се върне за да учи нещо друго.
За жалост парите не стигаха само с моята заплата. Тя беше свикнала да живее с повече и стана трудно. Аз имах план да си отварям малка фирма, защото имах опит и възможност, но отложихме нещата.
Предложих ѝ да отидем в България. Говорих с началника си и той каза, че няма да има нищо против ако аз работя дистанционно и така направихме. Заплатата ми западноевропейска а цените нашенски. Така и направихме. Тя записа специалност в родния ми град на английски език (има такава опция) и започна да учи. Идеята беше като тя завърши и си намери работа - аз да си направя фирмата. Магистратурата ѝ трябваше да е само една година. След първият семестър тя обаче се отказа - не било каквото искала, искала да пробва друго. Другата година повторихме същото и тогава реши, че иска да е в София. Там образованието е акредитирано в цяла Европа, имало по-прецизни специалности, които са точно каквото тя иска и така.
Дойдохме в София, всичко тук е много по-скъпо, но пак се оправяме. Тя записа и тоя път завърши. Ама сега не иска да си намери работа. Предложиха ѝ на едно-две места, ама искат да говори Български. Тя така и не го научи и не иска да го учи. Отказва работите. Седи си в къщи вече почти година и от време на време някоя приятелка идва да я види.
Аз започнах да я питам за предишните ни идеи. Исках да си отворя фирма. Ако си намери работа ще можем да си го позволим.
Ама нещата все отиват на караница. Не съм разбирал колко ѝ е било тежко, не можела да си намери работа каквато иска, нещата не били така лесни както аз ги виждам... като цяло ми е ядосана за всичко...

На този етап вече искам просто да се разделим. Приятелите ми ми казват просто да я оставя да се оправя сама, но се притеснявам че тя не може. Тя е на тридесет години, с една година стаж и честно казано - нямам идея какво ще прави.
Но искам вече да продължа с живота си. Почти пет години съм на пауза, стоя на едно място. Осъзнавам че имам неща, които искам да постигна а просто стоя на работа (макар и добра) и правя нещо, което не ми е приятно по цял ден...

Имам нужда от помощ. Какво точно да направя? И как..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 610ec13fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Режи го тоя паразит! Докато тя се луташе из тези магистратурни дебри, дето днес иска едно, а утре друго, кой я издържаше? Ти да не мислиш, че утре ако изскочи някой по-добър от теб на нея ще и пука, че ти е затрила 5 години от живота? Ще ти обясни, как ги нямало вече пеперудите, как вече не си я разбирал и прочие простотии и ще потегли с другия към залеза. Нищо не и дължиш, очевидно е била на твой гръб с трудовия и стаж, за който споменаваш, ако не искаш цял живот да си емоционален роб, пускай я по вятъра. Тези са ти силните години, няма да се върнат...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f42beee733
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подобна история имам и аз с една французойка, която забрах от Париж. Тя заряза всичко и дойде при мен в Бг. Живяхме в Люлин 3 една зима. Разликата е, че даже и приятелки нямаше и подивяваше вкъщи сама. Това изтощава връзката определено, защото се вщбеше вкопчила в мен. И тя не искаше да учи български може би защото самата тя се натискаше, може би защото никога не е уважавала нито България(като държава) нито българите. Разликата между моята жена и твоята е, че когато моята си търсеше работа беше сериозна и за 3дни си намери супервайзърска позиция в една ИТ фирма, занимаваща се с антивирусен софтуер.
Моята си беше работлива и от 16 годишна се е издържала сама, тъй като имаше 4 братя и сестри и идва от бедно семейство. Имаше си и 16 хиляди евро спестени на сметка и не беше под някакъв стрес.
Разделихме се, защото почнахме да пътуваме из Европа доста сериозно и след 6 месеца път и двамата се изморихме един от друг. Много е трудно когато има сблъсък на култури. Ти си беше меркантилна в червата и въпреки, че имаше спестени пари, пак от моите харчеше. Докато не свършиха и тогава станах лош в нейните очи. Имаше и хиляди други причини, предимно в характера й.

Твоята жена обаче няма никакво бъдеще повече в Бг, освен ако не й направиш деца. Тя ако досега не си е намерила работа и сега няма да намери. На 30 години учат два типа хора. Тези които бягат от отговорност в живота и продължават да правят това което са правили винаги (от страх от несполука и твърде големи очаквания към себе си) , а другия тип са хора които наравно учат и работят и продължават образованието си за да се специализират в областа си. Твоята очевидно не е от втория тип.

Ако й направиш деца, трябва да почне курсове по български. Нека отиде в ИЧЗто, срещу завод Електроника. Малко са скъпи курсовете за чужденци, но аз друго решение не виждам. Просто когато ти излизаш с приятели, а не я викаш ще ревнува че ти се веселиш сам Ако пък е на масата за 10 Мин й доскучава, защото не разбира за какво си говорим а повечето ми приятели не говорят или не искат да говорят английски или френски.
Ако обаче не иска деца я изпрати на терминал 2, защото аз не виждам друго решения в нейния живот, освен да стане от нея поне добра майка.

При всички случаи не й угаждай, това я вбесява и я кара да се чувства слаба тук. Гледай си твойта работа, започни си бизнеса и изобщо не се съобразявай с нея. Защото ти не можеш да се лишаваш от собственото си бъдеще( и това на евентуалните ти деца ) и развитие, а и тя иска да те следва, не ти да я гледаш в очите. Бъди мъж и си гледай "напредята", не я глези, не я боготвори. А! И вземете обиколете малко България, за да й хареса страната. Моята беше влюбена в България, ама сме ходили от Мелник, през Търново до Слънчев бряг - навсякъде. Пирин и Рила ги знаеше наизуст. Повечето ни плажове също.
Айде успех и ни дръж в течение!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2a9df0b15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако наистина си го обмислил добре и искаш да се разделите, сега е момента да действаш, Авторе. Преди тя да е забременяла, преди да имате брак.

Няма никакъв смисъл човек да си хаби времето, енергията и парите с човек, който не обичаш. Отрежи я от раз - никакви контакти, и не ходи даже на места, където ходите заедно.

Знам, че ще ви боли и двамата, но това е правилното решение. Така тя ще може да срещне правилния за нея някой ден, а ти ще срещнеш бъдещата си жена. Иначе бъдещите ви партньори, тези истинските, никога няма да ви срещнат.

Не се страхувай от самотата, Авторе. Първо ще ти е малко гадно, защото си свикнал с нея, но после и тя и ти ще се почувствате по добре, защото в крайна сметка това е правилното решение и за двама ви.

Не се чувствай също виновен. За любовта винаги трябват двама.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ae2b4d035c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелю, приятелю, тази те върти на малкия пръст. Никога не си променяй плановете заради жена. Губиш атракшън пред тях така. Следващата стъпка е да те остави...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e2571628d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти не беше ли я писал и преди тази история?

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cf08a2481d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Прави каквото искаш, човече. Само това е правилният път.
Другото е неудовлетвореност, с която оправия няма.
Животът е хем сурав, хем такъв - какъвто си го направиш.
Преследвай целите си и мисли за себе си.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0314fe9cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1-ви Вариант, правиш й бебе и създавате семейство с ясното съзнание, че винаги ти ще теглиш каруцата и ще плащаш за всичко. Гледай апартамента да си е на твое име или само под наем.
2-ри: Просто се разделяш с нея и започваш да си реализираш идеите. Тя да се върне, откъдето е дошла. Няма безпатен обяд в живота!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ad3a3be073
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първи и най-важен въпрос - обичаш ли я и виждаш ли бъдещето си с нея? Защо не се върнете в чужбина, където тя вероятно ще може да си намери работа, каквато иска? Въпреки че ми е странно да не става без български в София, аз лично съм познавала няколко чужденци, работещи там с английски и други езици без да знаят и дума на български.
Сега всички ще я нападнат, че е изполозвачка, златотърсачка и т.н. Аз донякъде я разбирам, защото в България завърших магистратура по хубава специалност, имах си и работа в тази сфера, но се омъжих в чужбина и тук не мога да работя по тази специалност. Търсех си работа и работих временно някакви неща, които въобще не ми бяха по-вкуса и са за хора без квалификация. Така накрая си останах безработна и засега съм на разноските на мъжа ми. Даже ако работя и взимам малка заплата, за него е по-неизгодно, защото така плаща по-високи данъци. Той обаче може да си позволи да издържа семейство сам, а при вас явно положението е друго.
Ние сме се разбрали, че първо ще имаме няколко деца, които да отгледам на спокойствие и чак в далечното бъдеще ще си търся работа, която да ми харесва. Вие сте направили грешка, че тъпчете на едно място и оставяте днешните планове за утре. Така приятелката ти се е превърнала във вечната студентка и сега ще й е трудно тепърва да започне да гради кариера. А за деца не сте ли мислили? Може да изтеглиш кредит за бизнеса и най-накрая да го стартираш. Изглеждаш ми малко неориентиран с плановете за бъдещето. Време е да решиш дали ще продължите заедно напред или пътищата ви се разделят. Ако държиш на нея, ще намерите начин да се справите.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0c61773493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Oставяш я.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3d425df0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Постави и ултиматум- или за 6 месеца да научи езика и да се хваща да работи или да събира багажа и на самолета. А тя спокойно е можела да го научи- нашите цигани неграмотни научиха езици в чужбина, тази каква си мисли че е?

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fc8ce6d468
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Само за това че е на твой гръб ли се отказваш? На мен не би ми било удобно да разчитам да ме издържат. Не съм и попаднала на такъв мъж.
А мислил ли си ако я оставиш сама без работа, какво ще прави?
Може да спреш да поемаш примерно разходи за дрехи и женски неща. На 30 трябва сама да се справя с живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker