Изневяра на половинката, или изневяра на себе си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изневяра на половинката, или изневяра на себе си?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1739 пъти
Здравейте.
Момче на 27

Лежа си, приятелката до мен спи, а аз отново съм там, където прекарвам повечето от времето си - някъде между неокортекса и амигдалата.

Безсъние, но от онова желаното.
Темата е секс, интимност и изневяра.
Някъде из между вас са точните хора - непознати, умни, проникновени и емоционално интелигентни.

Отвъд повърхностните клишета и бързи заключения.

Разбира се ще трябва да внеса малко контекст, за да можете да ме анализирате и да дадете вашето мнение, за да се получи каквото ще се получи.

Скоро правим 5 години от както сме заедно. Тя е страхотна, обичаме се и връзката ни е стабилна, с малки несъвършенства и клатушкания които всъщност правят нещата по - интересни. Правим общи планове за бъдещето, споделяме обща професия и общ идеал за живота.

Наскоро стана така, че трябваше да се въздържим от секс за няколко месеца. Това ме накара да осъзная, че при мен желанието е доста по - силно. Голям шок, да.
Наред с факта, че доста се заглеждам по други жени ме накара да се замисля в няколко паралелни посоки.

Според мен хората не са моногамни същества. Могат да бъдат по принуда (обществено и религиозно обуславяне) и самовнушение, толкоз. Аз винаги съм бил честен със себе си и съм го споделял със всеки(включително с нея). Но никога не съм бил достатъчно смел, че да го преследвам като начин на живот. Още повече да го натрапвам на другите.

Възможно е това да е породено от неизживяно ергенство, но не знам дали е на емоционална(его) или физическа основа. (просто нужда от много секс)

Така де, иска ми се да изневеря на моменти (и не от скорошната липса на секс, ами по принцип )

Приятелката ми е секси, но някак тръпката се загуби и дори не помня дали я е имало. Имам доста фантазии и неудовлетворени желания, които бих искал да мога да споделя с интимната ми половинка. Опитвал съм да говоря разумно с нея за това, че желая повече секс и интимност, приключения, но може би греша някъде, защото тя изкарва защитна реакция(смс-а който достига до нея е, че нещо с нея не е наред, че тя е дървена и скована и не може да се отпусне.

Този проблем усещам, че с времето преминава на друго ниво и на моменти започвам да губя контрола като партньор, защото аз постоянно ламтя за секс, Ами тя не е разположена. А добре знаем, че за да е успешна една връзка и жената да е пълноценно щастлива, контролът трябва да е у мъжа. Опитвам се да направя каквото е по силите ми да я предразположа. Това ще рече, помагам в битовизмите, защото са и мое задължение и за да не е толкова уморена след работа. Правя масажи, мазане с кокосово масло, дълга любовна игра, но и това няма особен резултат. Секса е хубав, но само толкова. Това от моята перспектива. Тя е задоволена и казва, че това и е напълно достатъчно.

Мога лесно да изневеря или да запазя самоконтрол. Но и двете не дават дългосрочния резултат, който искам. Мога и да карам " на ръчна" през останалото време, но някак това ми вреди на самочувствието и мотивацията за прогрес.

Вие сте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 06d3d066a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре дошъл в живия живот. Така е в реалността. И за това хората изневеряват. Ако зарежеш тази мадама, ще си хванеш нова. В началото всичко ще е супер, но след няколко години ще се озовеш в същата ситуация.

Но сегашната сигурно си заслужава. И има доста други качества освен секса. Не си струва да я губиш.

Така, че ако ти падне - не прощавай, но гледай да не се разбере. Изневярата не е за всеки. Трябва да си много добър.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b98c5e284a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще бъда напълно откровена. Според мен не я възбуждаш. Аз съм доста сексуална и ми се иска почти всеки ден, ако не и всеки. Но ако мъжът не ме привлича, нищо не може да ме накара да правя секс с него. Стояла съм и доста време без секс, когато не е имало добър вариант. Също така обичам всякакви по-мръснички неща, но в такава ситуация не ми се правят. Според мен рутината е съсипала страстта във връзката ви и жена ти е почнала да те възприема като приятелка, не като мъж. Та ти самия не се наричаш мъж, а момче! Повярвай ми, накараш ли една жена да те желае, няма да се отървеш от секс. Вариантите са два, разделяте се или търсиш нещо да промениш. Но имай предвид, че рано или късно с всяка ще стигнеш до тук, ако не се научиш как да си водиш връзките.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 25148da796
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво очакваш от нас, универсално решение на проблема ли, ами за твое голямо разочарование, такова няма. Заседнал си между "прави ми се секс" и "обичам приятелката си, как да и го причиня". Да ти казваме, поговори с нея не е решение. Очевидно си го пробвал. Тя реагира разбира се, съвсем нормално на това което и казваш, а именно започва да мисли, че проблема е в нея. Но аз мисля, че дори и да започнете да правите по-често секс с нея, това пак няма да ти е достатъчно. Ти не само имаш желание за самия секс, като акт. Ти имаш желание, имаш фантазии, искаш да правиш различен секс и то с други жени. Сам написа, че тръпката вече я няма, а ти имаш нужда именно от тази тръпка.
Както и да се опитваш да се самозалъгваш, ти си на крачка пред това да изневериш, да не кажа дори, че искаш именно това. И това решение трябва сам да вземеш, като преосмислиш приоритетите си. Никой тук няма да може да ти помогне или да ти даде универсално решение.
Ето ти моята история. С вече бившия ми приятел бяхме заедно три години. Аз бях тази която изневери. Тогава се самозалъгвах, че я няма тръпката, че секса се е влошил, че ми трябва нещо ново. Реално нещата бяха съвсем различни, да секса се беше влошил, защото от моя страна чувствата отдавна бяха охладнели, поради негови грешки. Това разбира се, е далече от твоя проблем. Както и да е, изневерих. Секса с другото момче беше повече от трагичен, ужасен. Не знам дали това или самата изневеря ме накараха да осъзная доста неща. Като за начало след изневярата съвестта ми заработи на макс. Изпитвах толкова голяма вина, че втори път не бих си го причинила. Така и не разбрах дали той научи за изневярата ми, но важното е, че аз знаех и това всъщност беше най-голямото наказание. Защото ако другия научи, това ще му причини болка, но ако не научи за него е без значение. Но аз знаех, аз живеех с това и то ме убиваше. След година още с този човек, аз скъсах с него. Но урока който ми остана след това, никога няма да забравя. Повторно никога не бих си го причинила повече.
След като ти разказах това, остава ти сам да вземеш решение какво да правиш. Както казах въпрос на приоритети, кое за теб е по-важно. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2f8ca41ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жена съм.
Хората са моногамни, предимно по собствен избор, с цел да имат нещо много по-значимо от изтръскване на телесни течности в топла дупка.
Вие, с приятелката ти се с различна сексуална нагласа.. Просто, тя няма толкова сексуална енергия, колкото ти. За това, ти си в положението на разгонен пръч, а тя- на умряла скумрия.
След 5 години връзка, съжителството ви би трябвало да премине на нова ниво -деца, дом и всичко, което следва от това. В момента, вие сте си омръзнали до смърт.
Другият, може би, по -правилен перспективно вариант, е всеки да освободи другия от тиранията на своята сексуалност и да си намери партньор, който е негота сексуална група.
Има и трети вариант, който аз не ти предлагам, защото мисля, че носи неприятности и разочарования.
Предполагам, че ти ще избереш третия-да имаш сигурен партньор, безплатна домашна помощница и детегледачка, и същевременно да си чукаш на воля с различни партьорки.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 880dd1b3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От опит мога да ти кажа, че тя няма да се промени може би никога. Каквото и да направиш за нея - да помагаш вкъщи, да преглъщаш проблеми, да правиш подаръци и т. н., дори като имате дете ще стане в пъти по-зле. Според мен или жената трябва да е доста сексуална, или трябва да разбира нуждите на нас мъжете.
Както имаме лаф с приятели, най-хубаво е първите години от връзката, стигне ли се до съвместно съжителство, жената спира да се старае. А като роди си мисли, че всичко все на нея трябда да стане.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d26d4c86fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Интересно.

Личен опит, аз съм оставял всяка една, с която не си подхождам сексуално. А те не са били малко досега.
Научил съм се с времето да не правя компромис с това.
Но може би малко или много защото на много ранна възраст попаднах на партньорка, с която изживях такива неща... че "нормалните" жени не са ми достатъчни.

Тук идва и един друг момент. Един път впуснеш ли се в дебрите на сексуалността си, ще ти е трудно да имаш такива "нормални" отношения, каквито водиш в момента.
Защото много отворените сексуално жени, обикновено не стоят на едно място.

Там вече ще боли по егото ти. Защото си мъж.

За мен, за да изпитам интимна, емоционална близост, трябва жената да е огън и жупел. А от тези жени обикновено се изгаря.


Щом за толкова време не се е пречупила, най-вероятено е от онези другите. Които никога не могат да изпитат такива потребности.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ed21be4273
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, не си прав, затова, че хората не сме моногамни същества. Когато аз съм с някого не съм му вярна нито от религиозни съображения, нито защото "какво ще си кажат хората" или пък да се самонасилвам едва ли не. Сложно е. Вярвам, че възпитанието тук играя голяма роля. Аз съм възпитана така, че като твърдя, че много искам нещо трябва да мога да застана зад думите си. Така гледам и на изневярата всъщност. Еднократния секс не е сериозна заплаха за една стабилна връзка. Но мен ме отблъсква това, че ти заставаш и заявяваш решение да си с някого и пред себе си и пред него и после минаваш през това решение като през малка гара. За мен това прави изневеряващия човек, който не е способен да застане зад собствените си решения, зад думите си. Да, хората из начало сме животни. Но не живеем в гората. И от там ни извежда самодисциплината. Самодисциплина способна да пребори много от собствените ни първични инстинкти, включително и този. Ето, ти говориш за контрола на мъжа. Имаш шанс да контролираш нещо предизвикателно, собствените си слабости. В същото време търси и нови начини да обясниш на твоята от какво се нуждаеш ти, защото все пак явно имаш и някои важни за теб незадоволени нужди. И с малко повече късмет ще се срещнете посредата. Ама да не ми се сърдят мъжете като им се подигравам на коментари от типа "ние не сме създадени моногамни", защото за мен това е по-удобната версия на "аз не съм създаден със силна воля".

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a6220c75c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ние сме какво? Ние сме си добре - ебем щастливо и качествено. Едно единствено нещо не ми става ясно обаче, авторе, а именно - въз основа на какво реши, че си умен?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7673d808d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички за коментарите и споделения опит и съвети!

От автора:

Към 2. Напълно е възможно да си права. Наблюдавам това откакто живеем заедно. Когато имаше известна дистанция се усещаше повече привличане и тръпка. Най - вероятно грешката е моя, че го допуснах, защото за пръв път съм в такава дълга връзка и живея с момиче. Преди ми бе по - лесно да съм интригуващ, спонтанен, интересен, сега съм приятелчето дето винаги е вкъщи, когато се прибере.

Към 3. Така е, вината е страшно нещо. Но работи само, ако си обещал невъзможни неща и си си внушил, че да правиш секс с друг е грешно. Грешката е в самите ни убеждения, не в действията, защото действията ни винаги са логични и основани на еволюцията и природата на човека. Аз съм запознат с вината и съм я изпитвал по много и други причини, които са също толкова нелепи.


До 4. Да, хората избират да са моногамни. Не оспорвам това. Оспорвам правдивостта на това решение. Сексът далеч не е самоцелен в случая. Не виждам проблем, дори именно заради тази си отворена нагласа можеш да имаш много по - честни и значими взаимоотношения със себе си и другите хора. Защото тогава сексуалния акт не е на пътя ти и не ги възпрепятства. Хората избират да са моногамни заради сигурността. И цялата тема се върти около противоречивите желания на хората - сигурност и тръпка. Домашен уют и приключение. В търсене на едното губим другото и живота ни е едно безкрайно преследване и лутане между двете. И всичкото това, защото не можем да сме честни.
Може би това е другият вариант, да съм честен?

До 6. За егото си много прав. Според мен си струва да го преглътнем заради такива изживявания. Научава се доста повече, отколкото да си стоиш вкъщи и да чистиш, за да получиш секс.

До 7. Способен съм да дам дума и може би съм способен да удържа на нея. Но въпроса е дали искам, дали трябва да се подлагам на цялото това мъчение, в името на друго обещание, също толкова съмнително и изменчиво? Аз лично съм на мнение, че ако някой е напълно честен, той не може да обещае нищо. Ако волята означава да действаш против природата си, тогава може би си права. Мъжете нямаме воля. Според мен обаче волята е точно обратното, да действаш според природата си и инстинктите си. Не само за секс, Ами за всичко.

До 9. Въз основа на твоя коментар аз реших, че ти изглежда допускаш, че има такова нещо като умен. Всичко е субективно възприятие, много често въз основата на друго субективно възприятие. Демек, ти си мислиш, че аз си мисля, че съм умен, но аз не мисля, че съм умен, защото постоянно мисля за секс и не ми остава време.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker