Човек обича ли за двама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Човек обича ли за двама?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1049 пъти
Привет, започвам с историята си веднага. Срещнах го съвсем случайно, дори и да звучи клиширано ще кажа, че си зазах в онзи момент - Ти си! Събрахме се веднага. Нещо ни привлече както плюс и минус се събират. Аз бях и съм- нежна, ранима, с много строги принципи, упорита и неуморна във взаимоотношенията си с него, срамежлива, спокоен човек. Той от своя страна е сприхав, инпулсивен, не премисля, див понякога. Бих добавила също, че е дете на разведени родители преживял насилие на майка си, видни изневери от страна на баща си, местения, съдилища и т. н, а аз бях привилигирована да бъда обгрижвана и задоволена от семейно внимание. Когато се събрахме пламна любов, той ми даваше огън преносно казано, аз на него вода. Обичах го и го обичам все така силно, искам да му дам любов, семейство и дом(все неща които не е имал). Обичам го в най-чистата форма която съществува. Изпитвам нужда да му давам не да взимам! Любовта ни беше прекрасна, но с времето водата ли изгаси огънят или той е прекалено силен не знам. Той ходи в чужбина, аз чаках, остави ме заради друга и когато не им се получи защото си приличаха се върна при мен с оправданието, че нашето било истинска любов, вече три години си намира оправдания за да не заживеем заедно или точно когато реши се тлучва нещо и плановете ни се провалят, много пъти ме е наранявал, отхвърля ме като жена, сякаш е с мен само докато намери нещо по-добро, и така години наред. Не съм щастлива с него, но без него съм още по-нещастна. Не спирам да живея с мисълта, че ще му дам семейството което не е имал, макар да не знам самият той дали го иска. През годините простих какво ли не, ако не ме нарани той, нещо друго ни спира. Караме да се чувствам като негова майка, а не жена. П
Имам чувството, че обичам за двама. Преглъщам, мачкам всичко за него и най-вече себеси. Понякога не издържам, но отново не си отивам. Той не ме иска, но и като направя опит за раздяла винаги прави така, че да остана. Можела съм и сега мога да съм с друг, но все с него оставам, макар да знам че отново ще ме нарани. Всичсо виждам и не знам що за глупост, че не си отивам още.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 13576a7450
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той те източва, моето момиче, пие енергията ти, цоца те...
Това е паразит, кърлеж, пиявица...
Давай от себе си, но не и на хора, които злоупотребяват с това, и които разчитат на това.
Влагай енергията си в нещо градивно, съзидатено.. Не наливай водата си в пробита бъчва - никога няма да я напълниш, и никога няма да има за теб.
"Да обичаш за двама"? - това може и да е една красива метафора, но като житейска философия е пълна глупост... Все едно да пикаеш за двама - не може да го направиш вместо другия, колкото и да ти се иска да го отменош в тази така "тежка" за негп задача...

С този човек няма да се получи... И колкото по-бързо осъзнаеш това, толкова по-големи разочарования и унижения ще си спестиш.
Времето, което губиш по него също не е без нзчение... Времето е най-ценният ни ресурс на този свят, защото е единственият, който по никакъв начин не можем да си възстановим...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5053f68610
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много добре те разбирам, много сходни неща намерих между двете ни. Разбрах, че винаги единия обича много повече, такъв е животът. Аз мисля, че бих се чувствала неудобно, ако знам че другия ме обича повече. Също като теб се чувствам повече като негова майка отколкото жена. Вие не живеете заедно, а във връзка ли сте? Не искам да ти казвам да го зарежеш, защото понякога човек наистина не може да си тръгна, защото чувстваш че не би могла да дишаш без него. Аз ще ти разкажа накратко за нас. От почти три години заедно ние извървяхме много дълъг път, в който аз му бях учител за всичко. За отношенията кое е правилно и кое не е. Той в началото си мислеше, че ще е за кратко, но видя че аз наистина го обичам. Виждам много промяна в него, още е недодялан и егоист, но не толкова колкото преди. Надявам се и твоят човек да поумнее и да види какво злато си ти и да те оцени!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3f48e2789f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поредната жена, която затвърждава фактът, че жена обича само като е мачкана.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 09f69dc451
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Помислих си: "кога написах тема, че чак я одобриха". Преживявам абсолютно същото в момента. Ние се разделихме, рухнах, не знаех какво да правя, искало ми се е да го мразя, но не мога. Имам нещо като чувство за дълг в себе си, че аз от всички няма да го предам и да го намразя, защото са го предавали. Намразвам себе си обаче. Сега се събрахме. Повтаря се ситуацията, като омагьосан кръг, от който няма изход, но то и да има си затваряш очите. Защото трябва да си там. Да си "спасител", "отдушник". Не знам защо ти го пиша, не мога да помогна очевидно. Дсно някога ни оценят

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c313639866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Поредната... Как не ви омръзна, бе жени, да ви лъжат, мачкат, да се подиграват с вас, да ви изневеряват, мазохистки ли сте, глупачки ли сте? Не ви ли е обидно за самите вас да ви подмятат като парцали ту един, ту друг а вие да хленчите колко ги обичате тези боклуци? Вие им създавате самочувствието, условията да се държат така с вас, като не уважавате себе си няма да ви уважава никой, сами сте си виновни. Държите се като нищожества, страхувате се да останете сами, да сложите край и да го изритате от живота си, ами страдайте тогава! Докато се научите, че не можете да промените никого освен себе си и не можете да накарате никой да ви обича. Незвисимо колко си мислите, че го обичате.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7581830b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Участвала съм в същия филм...
Чети внимателно.
Когато ти дойде до гуша, когато тропнеш с крак.. тогава може би, ще разбереш, че нямаш бъдеще с такъв човек. Ще те боли много, наистина ще те боли... както мен ме боли, че съм поредната предателка в живота му, че не успях да го спася, че не успях да създам дома, за който си мечтаех с него, а имахме толкова много мечти... но той просто не може да се промени.
И за мене си ме боли, самосъжалявам се на моменти как съм позволила това да ми се случи, как съм позволила да ме унижат, аз себе си да унижа така... различни чувства се сменят постоянно, НО не съм го намразила.
Трудно е да, но по-важна си ти. Здравето ти е по-важно. Преди на мен ми говориха, но аз не слушах.
Можеш да си тръгнеш, но не искаш. И те разбирам защо, била съм на твое място все пак. Но нищо, ти сама трябва да стигнеш до това прозрение, иначе все ще се връщаш. Буквално се молех на Господ да ме остави и да не се връща.
Повярвай ми, идва момент в който търпението наистина се изчерпва. Чувствата са същите, те не се променят, но яда, гнева и желанието за нещо повече вземат превес. Всичко опира до това колко дълго можеш да търпиш подобни взаимоотношения в името на "любовта" (която много често е само в главата ти)
НЕ МОЖЕШ да бъдеш спасителят в тази ситуация.
Знам, че в повечето ситуации плюс и минус се събират, но не и в тази, в която става дума за семейна среда. А вашата е коренно различна една от друга и това играе голяма роля.
Говоря ти от опит. Моето момче също имаше лоша семейна среда, същата история, а аз винаги съм била с прекрасно семейство, родителите ми не са разведени и се обичат и до днес.
Защото, моделът на поведение който е възприел той, не е моделът на поведение който си възприела ти като дете. Виждала си пред себе си едни добри взаимоотношения(предполагам) между мъж и жена. Докато той е виждал другия край на взаимоотношенията. Затова родителите винаги искат да се запознаят с родителите на момчето/момичето.
Не искам да се правя на психолог, но ти предавам това, което научих аз за толкова години лутане във въпроса "Защо не може да бъде по този начин? ". Не е невъзможно, разбира се, да се промени и да смени мирогледа си във връзка с взаимоотношенията между мъж и жена, но за това се искат много усилия, безбожно търпение и... любов.
Разбираш ли, нещо което е нормално за него, може да не е нормално за теб, отново в кръга на взаимоотношенията, в зависимост от това което е приел като модел на държание той.
Сега не знам колко ще помислиш върху това, но когато пак почнеш да разсъждаваш върху вашите взаимоотношения, си спомни за това. Не си тръгвай ако не се чувстваш готова, това също ще ти го кажа от опит, защото ще се върнеш. Ти сама ще си усетиш кога и как.
Искрено ти желая успех и дано да е по-скоро. Сама трябва да преминеш през осъзнаването си, иначе няма файда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 09bc8efa02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще ти кажа нещо, което няма да ти хареса, но ще ти е по-полезно от хули и обиди или пък дундуркане и съжаление. Всеки мъж ще те третира като майка, ако се държиш с него все едно си му майка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker