Какво е любовта? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е любовта?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1434 пъти
Факт е, че много хора страдат от любов. Факт е, че много хора в световен мащаб са се самоубивали заради любов. Заради любов са започвали воини, и са се сключвали съюзи. Заради любов много владетели са допускали огромни грешки.
За мен това е просто един капан за глупаци.
Истината е, че когато се запознаем с нов човек и се харесаме взаимно, в мозъка ни се случват две неща, повишава се допамина и се намаля серотонина. Тоест, човека отсреща повишава нашият допамин, тоя допамин ни изтрелва в облаците, за нас светът става страхотен, появява се невиждан ентусиазъм и т. н. Нещата които повишават допамина също така са и наркотиците, алкохола, филми, сериали, интернет и т. н- всичко, което предизвиква зависимост.
С едно хапче екстази или една черта кока- можем да се изтреляме също в космоса. Какво излиза, че любовта е обикновенна наркомания? И в крайна сметка ние не се влюбваме в самият човек, ами сме привързани към човека защото той се превръща в нашият обект, който повишава допамина ни. Чист егоизъм в най-висша форма. По всякакъв начин се мъчим да задържим тоя обект(наркотик), готови сме на всичко за да го задържим. Превръщаме се в едни психопати. Серотонина ни спада и в крайна сметка това, вече е научно доказано, че е причината ние да ставаме слепи. Слепи за недостатъците на обекта, слепи за много други неща. И какво става когато нашият обект си тръгне.
Ами нищо не е останало. Ние сме превърнали тялото си и съзнанието си абсолютно зависещи от някакъв фактор. Без него- няма допамин, а серотонина ни както вече споменах е изчерпан.
Предполагам всички знаят какво се случва след това, по-голямата част от хората са го изпитвали поне веднъж в живота, включително и аз. Но в крайна сметка като се замисли човек, това си е чист егоизъм и ние страдаме заради нашият егоизъм, заради нашата наркомания. По-лошото е, че много хора имат склонността
да драматизират още повече нещата, да изкривяват още повече реалността, да се филмират и така да се затриват безсмислено.
Според мен няма драма.. тва са просто едни хормони. Това е просто една зависимост към тези хормони. А това, което се случва по време на влюбване не е ествествено.
Това, което си питам аз е..
Какво е любовта в истинската и същност, как можем да обичаме без да се привързваме. Как можем да минем през любовта без да падаме в клопката и възможно ли е въобще? Години наред търся отговор на този въпрос и не го намирам

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6b3c1f0d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доста смислено послание. Това е грозната реалност, но това също така не е и любов. Това е въпросното "влюбване"- "infatuation-a". Това е идеализирането на отсрещния. Обсебващото поведение, че тоя човек ни дава смисъл. Любовта разтваря "его границите". Имаш чувството, че се сливаш с другия, ставата едно цяло. Искайки да бъдеш зависим от другия, му отнемаш възможността да прояви загриженост и отговорност. Това е ограбване. Любовта запазва вътрешната свобода. Чиста любов също няма. Единдтвената чиста любов е между майка -><-дете. Да обичаш, защото просто обичаш. Да обичаш въпреки другия. Да виждаш в него това, на което е способен, а дори той не знае. Да обичаш другия, не заради това което ти дава или може да ти даде, а заради самия него. Всяко влюбване е егоистично. Ти искаш другия, за да те вслидира, да те оцени и го искаш, за да получиш. Това е страшна заблуда.
Дано срещнеш любовта. Успех

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ca65af99a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като гледам предположенията ти за това какво е любовта... не си и близо до отговора.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3523e6335b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прав си. Точно така е, нооо, тук идва гоялмо но... много трудно се върви срещу хормоните.
Някакво висше, духовно извисение, което е много трудно постижимо, е нужно.

Всичко в тоя живот е химия.

Да живеят греховете.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2ac1a36416
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към коментар 1, каквото прочетох в твоя коментар и в книги и статии на психолози го нямаше. А е много вярно. Обсебването наистина ограбва и двете страни, но много време се въртях в този кръг и само се сменяха лицата на наркотиците, докато го осъзная.
"Да обичаш, защото просто обичаш. Да обичаш въпреки другия. Да виждаш в него това, на което е способен, а дори той не знае. Да обичаш другия, не заради това което ти дава или може да ти даде, а заради самия него." А това, това е висша математика и се усвоява страшно трудно.

Страхотна тема авторе, отдавна не съм попадала на нещо толкова интелигентно тук.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ce67e9c3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Малиииий, за какви ли химически формули и процеси си мисли авторчето като седне да се храни? Ами докато ака?

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: acf664787f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, автора съм. Донякъде си прав/а, но за мен повърхностният живот е за глупаците. Аз съм дошъл на планетата земя за да дълбая, да решавам задачи, да изчислявам проценти и да уча същността на нещата. Всеки за каквото е дошъл. :)
Напълно съм съгласен съгласен с коментар номер 1 и най-вече с това „Единствената чиста любов е между майка -><-дете.“. Коментарът ти е като цяло гениален.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: acf664787f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора съм.. Номер 1, знаеш ли, имам куче от 7 години, хъски. Имал съм няколко кучета преди това, но това наистина е най-великото и умно куче, което някога съм виждал. Научих го да изпълнява над 15 команди, не само команди ами аз си комуникирам с него, със всеки един поглед, действие. Ако някога ми се случи да изпитам такава любов с човек, ще съм най-щастливия на света.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4795ca640d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да понякога сме безсилни от тези хормони, но и няма как да ги спрем, когато обекта се превърне в мечта! Важното е, че с времето всичко се нормализира, при някой по бързо при други по бавно. Особено ако не е споделено става БУМ!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 617ea4b049
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе и майките могат да бъдат доста обсебващи и токсични за децата си като цяло.

Най-чиста и истинска е любовта към себе си.


към автора: според мен си готин човек, от това което чета, харесвам хората, които обичат да разсъждават повече, но малко се отблъснах като прочетох ето това: 'Научих го да изпълнява над 15 команди.... Ако някога ми се случи да изпитам такава любов с човек, ще съм най-щастливия на света. ' е да, възможно е и да не го мислиш наистина така, а просто случайно така да са се наредили думите ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: acf664787f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   автора: Да, не го мисля така. Понякога думите са изменчиви и не могат да изразят светкавичните ми мисли. И за тва не са виновни думите де, а човека, който ги използва. И Така.. След месец анализ и практика мисля, че разбрах какво е любовта, даже и я усетих, така както не съм я усещал никога.
Прав си, тя запова от себе си и след това извира от теб и преминава към другите. Тя е безусловна. Тоест ти обичаш човека каквото и да направи. Даже да дойде и да ти каже "повече не искам да се виждам с теб", ти пак го обичаш. Можеш с него, можеш и без, защото имаш своята собствена любов. Никаква зависимост не съществува. Никакво его и желание за притежание. Доста близка е до приятелството. Усещане, че вървите в една посока. Танцувате в една посока и заедно в хармоничен баланс си помагате. Заедно сте сила, без да си пречите и да си ограничавате свободата. Това е.
Звучи банално, но най-големите истини са банални, а и трябва човек да го усети за да разбере.
Моят анализ приключи.
Сигурен съм обаче, че тези млади мои прозрения си искат своето време за да пуснат корени, но важното е, че осъзнавам това и какво трябва да направя за да се случи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: acf664787f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като казвам "прозрение" сигурно на много хора ще им стане смешно, но сами се замислете колко хора в световен мащаб слагат край на живота си, колко хора остават сами цял живот, колко хора пускат теми за любовни разочарования в този сайт. Колко хора тихичко намразват мъжете или жените, стават кретени и след това си го изкарват на целият свят. После пак си помислете дали не си струва да се разсъждава върху подобни теми.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ea8a4ac8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Темата е страхотна и е следя с интерес, аз съм в подобно положение, несподелено! Дали тези хормони, могат да прекъснат мечтите ни, като цяло целия ни начин на живот. Как така тези хормони ни объркват и ни вкарват в една бездна без край, където в мислите е само обекта на желанието ни. Защо самите ние привличаме хора, които още от самото начало знаем, че с тях нямаме шанс и ще бъдем наранени. Някак си усещаме, че ще страдаме, вътрешно усещаме, че няма да се получи, но се впускаме и после се обвиняваме? И най лошото е когато си заблудил себе си, постоянно се питаш, като малко дете с въпроси от типа "защо стана така", "ако беше така", "къде бъркам", "какво ми има", "дали ще се влюбя пак" и т. н.. Абе бахти живота, ако всичко е химия, то какво са мечтите, когато ти ги разбият, и те ли са хормони или стимул за хормоните, душата и тя ли е химия или просто една енергия различаваща ни от други индивиди, та нали и те имат душа. Или само се залъгваме, че сме най висшия разум на планетата с който е съсипваме, айде че се отплеснах и то яко! Н9

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 36f03c4bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Любовта е проекция на нас самите. Освен коктейл от хормони, е и собственото ни отражение в другия. Затова част от нас остава там, при всяка отминала любов.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8dd62b5678
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Поредният любител-философ, автор на есета и откривател на откритото. Дошъл на света да го огрее с прозренията си... Дошъл си, защото баща ти не го е извадил навреме или му се досвидяло да даде лев за презерватив. Да ти кажа под секрет, в любовта освен в теорията е важно и да си добър в практиката. Иначе ще си останеш само с любовта към себе си и изчисленията на проценти..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker