Той е голям скъперник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е голям скъперник
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2810 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 20. С приятеля ми сме заедно от ученическите години. Откакто сме завършили нещата обаче се промениха доста. Преди не ми правеше впечатление финансовия проблем, но днес все повече се ядосвам. Приятелят ми работи за доста добра заплата (като за нашия град), а когато почива или има свободно време се занимава и с допълнителни дейности и си припечелва и още пари. В същото време аз работя за почти същата заплата, но нещата се случиха така, че живея сама плащам квартира, сметки и тн. оправям се сама, а той живее с техните и всеки ден като се прибере му е сготвено, сметките са платени и никой нищо не му иска. Проблемът е, че с времето той става все по-стиснат и ме отблъсква. Постоянно си къта парите и ги харчи само за негови неща (дава почти всичко за колата си и прави всевъзможни неща по нея) или винаги е с оправданието, че събира пари за нещо. Винаги няма пари ( дори няколко дни след като вземе заплата). Напоследък не мога да го накарам дори на една дискотека да излезем, станали сме като пенсионерите, а на мен не ми се стои само вкъщи. Дори и да е купил нещо на мен, след това не пропуска да го изтъкне или да натяква как ТОЙ е платил или е взел нещо. Наскоро бях зле с парите, а имах здравословни проблеми.. помолих го да ми даде назаем за лекарства, а след това ми спретна скандал, защото видял, че имам скатани някакви пари, с които да изкарам до заплата.. не знам как да постъря с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4a3ed75b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кво да кажа , никой не иска стиснат . Особено тяхните още го гледат . Като гледам много мъже са така , един понат е на 35, мисля че не дава пари за нищо , майка му готви , чисти , но тя го е научила така .

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a80077b9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мм разговаряй с него. Ние също си имаме отделни бюджети той си взима своята заплата, аз моята, не ги държим на едно място ама такива връща ли нямаме. Ние живеем под един покрив каквото изразходва той това и аз, каквото яде и аз ям. Плащаме който има в случая моя мъж работи за повече пари и има допълнително си изкарва ама всичко си го харчим заедно. Той си спестява там някъде си ама аз нямам против това защото нищо не ми липсва. Ходим си на почивки, сега правим основен ремонти на апартамента. Той също плаща вкъщи така че това че е успял да задели не ме дразни. Но вашето определено не е окей ние също сме заедно от ученическите ни години. Вие не знам Пт колко време сте заедно ние правим 4г и сега ще се женим, говорим за деца.
Седни и поговори с него защо се държи така може да има някакво обяснение на поведението му. Обясни му че ти е обидно и то си е разбирам да си му взела пари за дискотека а то е за лекарства... това пък е възможно най- грозното. Не да каже Ей добре ли си, чакай ще ти помогна. Той сам за себе си живее... много грозно и обидни от негова страна. Поговорете си защото нещата ще стават и по зле... успех
Ж 21

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2e9348711f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   По-добре разкарвай типичния дребнав ганьо. Виж, че плюещите "меркантилните жени", нямат по-скъпоценно на тоя свят от жалките им жълти стотинчици... но жените са долни и меркантилни мда..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b5f6f82bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разкарваш го и си намираш мъж с повече пари, който да се грижи за теб.
Такива момченца като твоя не стават за гаджета, да не говорим за семейство.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 227981ce5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Разкарай го тоя, за какво ти е

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c13f37c524
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   С такива живота е мъка, а оправия няма. Бягай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0898e97435
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   При налични свои пари защо искаш от него? Проблем е да си харчи парите за колата, в която ти вероятно често се возиш, но едва ли той ти прави проблем за нещата, които ти даваш за себе си - дрехи, фризьори, гримове и прочие... Така, както ти разполагаш със своите пари, както намериш за добре, така си е негово право той да разполага със своите. От написаното разбирам, че не живеете заедно. Защо той трябва да се чувства виновен, че ти имаш по-големи разходи?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9a2a914e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Този не ти е приятел. Щом харчи за колата, но не и за теб, работите са ясни. Просто си му удобна, защото не мрънкаш, понасяш му странностите, друга като теб няма да намери. Всяка друга би го зарязала, и го знае.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ce91d0d0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Няма да се промени. Представи си един ден как той в сметката си има 10 000лв., а детето ви ходи със скъсан анцуг, защото всички сметки в домакинството ги плащаш ти и не остават за малкото. Или как отивате на почивка, но като бай Ганьо си мажете филии с лютеница за вечеря - пълен абсурд.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fe6c1a5eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Беж лиске да бягаме! Народна поговорка

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1d760df4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Вие не сте семейство, да във връзка сте но е различно. Нормално е да си събира пари за каквото сметне за важно, това са негови пари! А ако иска да направи добра инвестиция нека, но да знаеш не сте един за друг, поне не за момента.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0e46ea204c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила, бягай колкото можеш по-далече от този. Знам трудно е, но на 20 години имаш много възможности пред геб. Няма да навлизам в подробности, просто ще ти кажа, че няма по-голямо зло от стиснат мъж. Не говорим за материални облаги, стиснатия човек има кофти душа, повярвай ми. Парите за един стойнострн човек не трябва да са му преоритет. Изпатих в живота с двама такива, добро не видях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f19f9ca1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ами защо се събирате с хора, с които имате съвсем противоположни ценности, разбирания и т.н.? Уж ги обичате, но им изтъквате недостатъците, дразните се, тогава просто не си го причинявайте, бе жени!
Той пък вероятно мисли, че ти си разсипница и много харчиш, което не му харесва.
Щом нямате общо домакинство, всеки може да си харчи парите както иска и не е длъжен да се отчита на другия.
За колата - иска поддръжка и гориво, които са си сериозен разход, но сигурно ти е по-приятно да се возиш, а не да вървиш пеш.
За това, че живее у тях каква му е вината? Да вземе квартира ли, защото ти си под наем? Струва ми се, че за някои неща не си права да се дразниш. Но когато не обичаш някого започва да ти е неприятно всичко в него.
При положение, че не живеете заедно- представям си какво ще е ако сте семейство...Разделете се и всеки да си живее живота както го разбира.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 626a54707c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Няма по-лошо от стиснат мъж. Че и от техните още не се е отделил и няма и намерение. Бягай, не ти трябва такъв партньор. Само си представи, как ще градиш с такъв тип семейство и ще правите покупки или пък как ще заделя от парите си за децата ви. Че и скандал дигал пикльото.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0f0fabd142
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   И моя приятел е много стиснат един път не е проявил инициатива да плати сметката или да ме зарадва с нещо. За него жените, които получават подаръци от мъжете са използвачки. Много е кофти, когато някоя приятелка ми се похвали приятеля й какво й е подарил. Опитах се да скъсам с него , но не упях той твърди, че ме обича,че не може без мен, но всъщност какво показва ....

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2821ee5821
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   А ти защо си с него, мъжете свършиха ли се? Все едно някой насила те е накарал да стоиш при мухльото.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 08f905ca23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Абе истината е че на 20 и двамата сте все още недорасли. Нито ти, нито той сте достатъчно зрели за нещо повече. Това не е крайно зле, човек трябва да се наживее преди да се установи. 20 е доста крехка възраст за това. Преди това трябва да сте живели самостоятелно поне година (той сам и ти сама). Да сте посрещали сметките и несгодите сами, да сте натрупали малко отговорност и умения. След това нещата изглеждат по-различно.
Е, има хора които си осъзнават отговорностите и без тия упражнения, а има и такива които никога не ги осъзнават.
Работата е там, че ако някой от двама ви смята другия за длъжен да го издържа и покрива текущите разходи за да може той да си се забавлява, нещата не вървят. Жените масово очакват това от мъжете, не знам от мързел ли е, синдром на принцесата ли е, от желание да се изтъкнат пред приятелки ли, завист ли...
Както мъжете могат да са си финансово самодостатъчни, така и жените можете. Представени са ви условия, трябват само малко усилия и знания/умения. Ако не можете, трябва да компенсирате с нещо - грижа за дома примерно. Естествено това важи и в двете посоки.
Подаръците са друго нещо. Според мен те трябва да се правят и от двамата. Те са просто израз на чувства и загриженост. Но не са задължение.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 21116e0ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До номер 7-Тя си плаща всичко сама, а той е издържан от семейството си и неговата заплата остава и неплаща нищо какво му пречи като и купи лекарства?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f3d45090a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   С моя мъж се оженихме след 6 години връзка. През тези 6 години бях убедена, че този човек е изключителен скръндза и често това ме е разстройвало. Аз плащах в ресторантите, понякога и за двамата, аз плащах почивките, а той ми купуваш едно цвете за рождения ден и това беше целият подарък и т. н. Омъжих се за него, защото много го обичам и си казах, че ако трябва, аз ще работя повече, но искам да съм с него. Буквално на следващия ден след сватбата, която отново платих аз, картината се променни коренно. Първите му думи бяха: "Жена, ето тук слагам един плик, в който да държим парите за домакински разходи. Оставил съм ти две хиляди лева, ако не ти стигнат, кажи". Тръгвайки си от работа, винаги ми звъни: "Мила, имаш ли някакви поръчки за пазаруване? " Наскоро купи цялостно ново обзавеждане за спалнята, без една стотинка мое участие. Колата си е негова грижа, телевизия, интернет, ток, вода, ремонти, битова техника - също. Аз се включвам по друго перо - купувам дрехите и обувките и на двамата, домакинските съдове, козметиката и разни неща за дома, аз купувам и растенията за градината, както си и покривам моите си чисто женски разходи.
Нямам абсолютно никаква представа защо съпругът ми преди беше такава скръндза, че чак до последно бях на кантар дали не греша, омъжвайки се за такава стипца. И защо след това - буквално за часове - стана най-щедрия и отговорен мъж на света.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker