Прекалено плаха-как да се променя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прекалено плаха-как да се променя
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1918 пъти
Здравейте, на 22 години съм и имам проблем-изглеждам плаха и скромна като дете. Не се харесвам така и искам да се променя. Нали знаете как казват на някои момичета, че са отракани. Просто има момичета, които като ги видиш си казваш "тази колко е яка и готина", а тези като мен - просто ги приемат за сладки момиченца/детенца. Не съм малка, а на 22 и искам да изглеждам като за възрастта си. Биели са ме като малка и предполагам оттам идва страха от много неща, страх ме е от дълбоко от високо, притеснявам се в компании неловко ми е, когато изляза с някой нали като сме двамата ок, но ако са мн хора ми е странно, просто имам лош опит в лицемерни компании. Въпросът ми е от какво зависи отракаността-от начина по който изглеждаш най-вече или от характера. Какво да променя, че да изглеждам по-зряла и не толкова скромна и как? Ще съм благодарна на всякакви съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8752351d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като ученичка и докъм 25 годишна възраст (сега съм на 30 години) аз също бях много плаха или поне сама се мигдах като такава. Също имам панически и неконтролируем страх от височини и дълбочини. В общия случай това да е "отракан" човек или го носи, или не го носи. Но не е и задължително да е така. Аз например цял живот мислех, че съм интроверт, докато двама психолози (трудови психолози, с които съм се срещала покрай работата ми) ми казаха, че аз съм класически екстроверт.

Това, което мога да те посъветвам е на първо място да не поставаш граници в ума си и да не самоубеждаваш, че си плаха. Когато си в компания, не чакай да те заговорят, смело се намесвай в разговора и изказвай мнение. Поработи върху стойката и походката си. Тези неща придават осанка на човек ипри първа среща околните несъзнателно го възприемат по определен начин. Движи се устремено с уверена походка, изпънати рамене и повдигната брадичка. Постарай се лицето да ти е открито - носи косата си сресана назад например. И гледай уверено, не отмествай поглед, когато някой те погледне. И носи ярки цветове, те ще те отличават и така по няма да се чувстваш незабележима.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8c166ab345
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почни да работиш и да се грижиш сама за себе си, живота ще те научи на всичко.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cec1d7d614
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм нещо като вас. Намирам за доста напрягащо да се правя на нещо, което не съм, отказала съм се отдавна. Иначе различните дрехи и прически наистина правят доста различно впечатление. Помисли върху стила си, виж до каква степен ти е приятно вниманието да пада върху теб и поддържай такава степен. Аз психолог не съм питала, но се самоопределям като дълбок интроверт. Трябва доста време да съм се радвала на самотата си и да съм презаредила батериите, за да изпитам естествено желание за общуване, като при всички случаи предпочитам тихия разговор с един човек пред голяма шумна компания. Лош опит имам и аз, но с някои хора все пак успявам да си пасна, при това доста бързо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1aa8437e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги си имай едно на ум, че всеки човек си има дефекти и косури. Никой не е идеален. Ти с нищо не си по-малко от другите хора. Не идеализирай другите. Сама осъзнаваш, че всичко е до самочувствие и себеусещане. Както ти казва 1 винаги си изказвай мнението смело без да ти пука, че някой няма да е съгласен с теб. Усмихвай се и си говори свободно с хората - няма човек, който да е напълно уверен и безстрашен.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 618fddde0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   M-57

"Здравейте, на 22 години съм и имам проблем-изглеждам плаха и скромна като дете."

На мен ли ми се струва или има още много неща които искаш да споделиш, но не можеш защото... си плаха?

Както е зададен въпроса, ще получиш "споделяния" на собствен опит, но шанса да намериш отговор който ще разреши ТВОЯТ проблем е почти нула.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8cc5a6fec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Самото ти мислене е сбъркано и посредствено. Поставяш се в някакви класации и категории. Самата ти представа за това какво е яко и какво не е сбъркана, както на повечето млади хора за съжаление.
Чети книги, това мога да ти кажа. Колкото повече книги четеш, толкова по-голяма увереност ще имаш, когато говориш.
Спортувай- не за да изглеждаш по-добре, а за да развиеш духа си. Спорта. Звучи банално, но няма по-големи истини от баналните.
Посредствени хора колкото искаш... жалкото е, че искаш да си като всички останали, а не да изпъкваш с индивидуалността си, ето това ти е проблема.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1f929c5567
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Леле като почнете разни възрастни хора да говорите едни такива празнословия и глупости..
Абе 6, тя казва, че е бита като малка, та за това сега се притеснява като е сред хора. Стресирана е и осъзнава, че това ѝ създава проблем да общува нормално и свободно. Вероятно има посттравматичен стрес. А ти с всичкия си акъл си тръгнал да ѝ обясняваш, че е посредствена, и че мисленето ѝ е сбъркано.
С това, че иска да е като другите има в предвид, че иска да не е плаха и свита.
Обзалагам се, че ако момче се бе оплакало от същото нещо определно нямаше да му кажеш нещо от сорта на: ами чети книжки и ще ти дойде увереността. Не че съм против книгите, напротив. Но тука става дума за нещо, което няма да се оправи с четене на книги.


хайде де модератори, публикувайте ми онзи коментар в онази тема, сещате се за какво говоря.

Значи наскоро бяхте пуснали една брутална тема 'обесване', в нея се писаха какви ли гадории и вие ги публикувахте, пък сега на мен не щете да ми угодите...
Иначе една седмица по-късно даже излезе новина, че някакво момиче точно на 22 студентка в Италия се е самоубила с въже.. в смисъл бая съвпадение. И вие я махнахте оная тема.
Та, пазите емоции на някакви мухльовци и като цяло на разни по-възрастни хора, а за някакви наистина крехки хора май не ви пука особено.
Just sayin'...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 618fddde0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   М-57

На моите години не би трябвало да коментирам въпроси от ЖЖ годишни, но ми мина през ума - голямата ми вничкасамо след няколко години мове да доиде и да попита същото... Каво бих я посъветвал?

Вземи един лист хартия, направи една черта по средата и напиши отгоре дясно "Яка", ляво - "Готина". Сега се опитай да изразиш във всяка колона какво според теб прави някои момичета яки и готини. Не мисли как ще изглежда написаното, просто пиши. Например "Яка - облича се привлекателно, ли не и пука как е облечена... ", Готина - "Държи на думата си, истински приятел, третита момчетата като равни и т. н. ". Направи това вечерта и отивай да лягаш че утре си на училище :-)

На другия ден вземи листа и се опитай да отговориш на следните въпроси:

Какво трябва да променя за да съм и аз такава
Какво бих загубила (нещо което ценя например) ако стана Яка и Готина
Какво не мога да променя (ако например Яките момичета пият наравно с момчетата)
...
...

Так ще намериш отговори на много въпроси в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 618fddde0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   M-57

Не зная защо си мислех че девойката беше на 15-16. Пфю, няма да го имам този разговор скоро :-)

Иначе, другото (минус шегата за училището) си е същото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 015ca3da36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чичото писал в 6 го раздава интелигентен, а не знае кога се употребява пълен член. Пореден посредствен чичо, в този сайт прелива от такива посредствени възрастни като него.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 618fddde0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   М-57

@10 А, граматическата полиция се появи...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8cc5a6fec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10 Мислиш, че да си интелигентен означава да знаеш как се употребява пълен член ли? Така и не видях къде съм допуснал тази грешка, но както и да е, явно трябва да се упражнявам. Ако съм бил груб или не съм бил прав се извинявам. Ако си плаха и искаш да не си, излез навън сред хората. Това, че си преживяла някакви неща в миналото не е никаква пречка, ако си решила да изградиш една нова реалност за себе си. Миналото си е минало. Увереността се развива, както се развива всяко едно умение. Това, което ми развива на мен увереността е запознанствата с нови хора, а такива намирам в планината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 28f678c5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Чичкото да се научи да чете първо, да го прочете, да го разбере, осмисли и чак тогава да коментира!
Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8b0856522b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Вярно е. Само неадекватни, мега тъпи и задръстени лели и чички има в този сайт, за съжаление.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1724b5c68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   да си интелигентен означава да знаеш как се употребява пълен член ли" ДА, щом си от поколенията, получили образование преди '89.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker