За това, че никоя жена няма да бъде единствена за мъжа си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За това, че никоя жена няма да бъде единствена за мъжа си
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1934 пъти
Снощи проведохме един дълъг разговор с приятеля ми, с когото сме от половин година заедно, който не ми дава мира днес.

Като цяло винаги съм се опитвала да го предразположа да ми споделя всичко, което мисли, и да знае, че може да ми има доверие. Така съм постъпвала и с бившите си приятели. И колкото и да ме е боляло, съм се опитвала, когато ми споделят нещо, да го приема нормално, с разбирателство, за да не се уплашат и да спрат да говорят с мен от страх, че ще съм както повечето жени за всяко нещо да вдигат скандали.

Та .. снощи му показах снимка на една моя приятелка и той направи коментар гърдите й колко големи изглеждат, което мен ме засегна, защото моите не са големи и той винаги е казвал колко хубаво щеше да бъде, ако бяха поне малко по- големи и се скарахме, което доведе до това той да ми каже, че е било просто коментар, не желание да бъде с нея или да си я представя в леглото, просто му направило впечатление.
И после каза, че всеки мъж, когато върви дори по улицата, е нормално някоя жена да му хване окото колко хубаво тяло има или да го привлече по някакъв начин сексуално. Това не значи, че ще я спре по улицата да я заговори или че ще продължи да мисли за нея, просто за момента му е хванала окото. Както и може би е нормално така някоя жена да се заглежда по някой мъж.

Окей! Не съм като кон с капаци, ясно ми е, че всеки мъж или жена могат да загледат някой минаващ човек, но начинът по който ми го каза "Ти да не мислиш, че като вървим с теб по улицата, жени не ме привличат сексуално" , ме обиди много.

А после, за капак на всичко, спомена шефката си, която имала НАИСТИНА СТРАШНО ТЯЛО И ДУПЕ, но нямало как да има нещо с нея, първо, защото не може да има нещо с нея, поради факта, че са колеги,и второ, защото си имал приятелка и не би и посмял да направи някаква крачка.

Почувствах се страшно зле и тъпо, аз никога не съм го ограничавала от това да контактува с жени, да излиза с колеги, никога една дума или една проява на ревност не съм проявила.

Вече не издържах и се скарахме, въпреки че не бях сигурна, че осъзнава колко ме наранява всъщност. Казах му, че съм напълно наясно, че понякога с колегите му си говорят за жени, или че се заглежда по момичета, но ако иска да има нещо общо с някоя жена, да не се оправдава с мен, защото има разлика между НЕ ИСКАМ, ЗАЩОТО НЕ Я ХАРЕСВАМ, И НЕ МОГА, ЗАЩОТО ИМАМ ПРИЯТЕЛКА.


И тогава той ми разказа още нещо:

В самото начало, когато се запознахме, и съвсем доскоро, когато отивахме в тях, той винаги проверяваше пощенската си кутия, а аз винаги си мислех, че по навик, за да види дали има някакви писма, брошури за сметки.. такива работи.

Снощи той ми сподели за бившата му приятелка. Не са били дълго време заедно, само 3 месеца, но достатъчно, за да има много силни чувства към нея. Тя изведнъж го е зарязала без да му каже нищо защо. Това се е случило миналата година по това време.
Тя е работила като учителка, както на още други места, и тъй като е бил натоварен за нея период, му казала, че когато мине новата учебна година, тоест СЕГА МАЙ, ЮНИ, ще го потърси.
И той след като знае, че тя му има телефона, адреса, ще го потърси отново, и затова проверявал пощенската си кутия и все още се надявал тя да му позвъни.
Каза, че с времето вече чувствата са отихнали, а към мен все повече се задълбочават, но пламъкът към нея не е изгаснал.

Попитах го, ако сега тя все пак направи тази крачка, той би ли отвърнал на това, и ще отиде ли при нея. Отговор конкретен не получих. Не каза категорично "Да" , само че трябва да се случи, за да може наистина да осъзнае какво може би иска от себе си.


Не знаех как да постъпя, прегърнах го и му казах, че дори да отихнат изцяло чувствата му, той винаги ще се сеща за нея и миналото им, дори след години, ще си спомня за моментите заедно. И може би е нормално.


Сега лежа вкъщи и ме боли за неща, които знам, че всички мъже може би правят, но се опитвам да се залъгвам, че съм единствена и не би ме наранил с друга.

Знам, че всеки мъж се заглежда, знам, че всеки един ще се сеща за миналото и миналите момичета, но и това ме кара да се чувствам огорчена и някак.. пренебрегната !?


Въпросът ми е: Вие как бихте постъпил ив ситуация като моята, как бихте обяснили на половинките си, че тази директност понякога наранява, и смятате ли, че тази жена наистина би го потърсила отново?

Аз се опитвам да се поставя на нейно място, и според мен щом изведнъж е спряла контакт с него, значи е била твърдо решена, пък и за една година е имала много възможности да го потърси.
Но има и нещо друго, дори да е имала приятел след това, и ако се разделят с него, може пак да се върне там, където е горяло, за да се утеши по някакъв начин. Или наистина да изчаква да й мине натоварения период.

Не искам да го загубя :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 935f5fe38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зарежи го и ти, прехвърли пламъка върху теб, след това се върни и вече ще си единствена.
Нормално е да се заглежда по други жени, мъжете са повърхностни същества, които гледат обвивката. Ние жените също се заглеждаме, дори и по жени. Много пъти с мои приятелки засичаме някоя страшна мацка, поддържана, класна и зяпваме. Сетих се за една приятелка, работеше в мола в магазин за бански и един ден ми пише: "Ако знаеш каква жена влезна, задникът и беше уникален, ако бях мъж щях да я обичам много".. разбира се в кръга на шегата, но мисълта ми е че дори жените се възхищаваме и плакнем очи. Както и по мъже.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: db6fe471b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, вие през цялото време обсъждате безсмислени теми, затова и повърхностната роля принадлежи на вас. През цялото време мъжа е управлявал света, гледа ви.. жената е животно, започва да има някакви по-човешки качества едва след като роди, а в ново време поради някакви фантазии за равенство, вече и не раждате толкова... тежката, но очевина истина е това.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 91bbfdbb95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Да, вярно е, че няма как една жена наистина да бъде единствена за мъжа до себе си в пълния смисъл на думата и е добре, че го осъзнаваш. Но нещата, които описваш навяват на мисълта, че това момче мисли и се надява повече на някакви отминали тръпки отколкото на теб. Все пак, когато имаш жена до себе си и имаш чувства към нея, би трябвало тя да е на първо място по важност и да се стараеш да я правиш щастлива. Заглеждането и фантазиите спрямо други жени са нормални неща, това го има и при жените, не е проблем. Както казах, е наивно да си мислим, че можем да бъдем единствен сексуален обект в очите на партньора си. Но обичта и споделеността в една връзка са нещо друго. Ако те липсват във вашата връзка може би е по-добре да я прекратиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9f5840c856
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Чакал бившата да му пише. И нямало да ти изневери, щото не било редно, а не че не му се иска. Малки цици си имала. Това е обидно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d3b20933f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   И аз бих се загледала по красива жена, красив мъж. Нормално е отговорил, казал е истината.
Мъжа ми ако се загледа по някоя няма да ми пука, бившия когато се заглеждаше ме дразнеше. Ако си с точен човек няма да ти пука за такива неща.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d3e8713162
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не те знам на колко си години, но ще те приветствам с добре дошла в света на големите. Все повече се убеждавам, че много малко са мъжете, които не изневеряват. Адски ми се иска да греша, но животът ме убеждава в противното. Моят мъж беше лудо влюбен в мен, дълго и упорито се домогваше до мен докато накрая отстъпих. Изневери ми с жена, много по-възрастна от мен, абсолютно неатрактивна четири години след сватбата ни. Никой, който има капка разум не би разбрал и обяснил изневярата му. Винаги съм мислила, че мъжете изневеряват с по-млади и сексапилни жени, но си получих шамара, който ме свали на земята. А в твоя случай факта, че постоянно търси в пощата известие от бившата наистина е силно притеснителен. Единствения съвет който мога да ти дам е да поговориш откровено с него. Изяснете си кой какво иска от връзката ви и се разберете овреме.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5c5506482b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Жена съм и имам малко по-различно виждане от теб. Научих се да гледам над нещата и да не задълбочавам в размисли, които са били изстреляни от нечия уста без много мисъл.
Учих в техникум, а после продължих специалността си в университет. През цялото това време бях заобиколена от мъже, просто такава ми е сферата. Имах доста време да разбера, че мъжете не говорят и не мислят като жените. Те все поставят първо разума, а после сърцето. На всичкото отгоре казват разни неща, без да влагат реални чувства в думите си. Когато един мъж каже, че някоя жена има хубав бюст, той има точно това предвид. Ти го чуваш и се чувстваш засегната, защото задълбаваш. Не. Той казва, че приятелката ти има хубави гърди и има само това предвид... не ти казва, че иска да спи с нея, че я харесва, че твоите гърди са по-лоши или нещо такова. Този ваш разговор за него няма нищо общо с другия ви разговор, в който е споменал, че гърдите ти не са много големи. Приятелят ти е казал 2 веднъж, после е казал 2 втори път... ти си разбрала, че е казал 4, но той е имал предвид 2 и 2. Между другото, не всички мъже се заглеждат, но почти всички от заглеждащите се го правят без грам задни мисли. Когато чуя нещо, което ми идва в повече просто казвам: "Ей, дразниш ме, не съм част от момчетата, ревнувам понякога. ". И мъжете приемат такива приказки директно, не се ядосват, ако ти не го казваш с яд. Ако имаш възможност да си кажеш всичко без да стане скандал или драматичен разговор, направи го. Ти, като жена, имаш преимуществото да мислиш по-задълбочено и да си даваш сметка какъв подход да използваш, за да те разберат правилно и да запазиш добрите отношения добри. Мъжете са директни, те могат да бъдат по-тактични от нас, но не виждат смисъл и ги разбирам в интерес на истината.

Получило се е недоразумение и си се почувствала засегната. Разбирам те чисто емоционално, защото преди време и аз се мъчих с подобни ядове, но не мисля, че трябва да се тормозиш. Колкото до бившата му, това съм го изживяла. Аз бях втората любов на моят бивш, вече, приятел. Задавала съм му въпроси и съм получавала всякакви отговори. Още първите месеци бях наясно, че онази му се е вкоренила в сърцето и всяка следваща ще бъде на второ място. Това не ме притесняваше никак, то и аз си имах една голяма любов зад гърба. Сложих си едно на ум и гледах да се предпазя сама, като не влагам твърде много енергия в тази връзка с очакванията си. Помолих го единствено, ако тя се върне в живота му, да бъде с нея. Смятам, че всеки трябва да бъде с човека, когото обича най-много, без свян. Не исках да съм причината той да не изживее щастието си, а то стана така, че аз се превърнах в неговото щастие. След година и половина- две, цялото му внимание беше приковано единствено и само върху мен. Беше забравил всички дати свързани с бившата, а аз ги помних, защото ги мисля тези неща. Малко по-късно получих признания, които убиха всички съмнения в мен и се отпусках с идеята, че наистина ме обича. Трябва да гледаш да си по-спокойна и по-търпелива. Ако нещо те вбесява, сменяй мъжа, а не се тормози с опити да оправиш връзката. След една възраст(втори курс студент) вече хората ставаме непоправими. Мен, например, никой не може да ме превъзпита, да ми промени навиците или виждането за живота. Следователно и аз не мога да моделирам друга завършена личност. Не си струват усилията и нещастието да се бориш. Можеш да казваш директно, когато нещо те дразни, но ако човекът срещу теб не приема думите ти, си хващаш чантата и намираш някой, който ще уважава умението ти да си ясна и да знаеш какво искаш. Изясни се със себе си. Ако нещо те тормози, никога не се прави, че ти е все тая, но и не драматизирай по време на обсъждането с половинката. Връзките са поредица от компромиси и изграждане на завидна комуникация. Ако не ви се получават тия две неща, по-добре не влагай излишни усилия, връзката ще приключи с раздяла.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2372caf4c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Този не мисля, че е удачен вариант за семейство. Едно е да се заглежда от любопитство по жените по улицата, друго е да обяснява на приятелката си, че има малки гърди, а еди си коя има по-големи, пък шефкта имала и хубав задник. Май му куца разбирането за социални норми. Такива неща няма причина да ти ги обяснява. Някакви други проблеми има ли този човек? Защо ли имам съмнения, че това е само началото на изцепките.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d7649f64cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен, ако тя се върне той ще те остави и ще тръгне с нея. Аз ако съм на твое място и секунда няма да го търпя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0ebb7e6a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 8 искрено се надявам да започна да мисля като теб и да действам като теб. Авторке наистина ние жените мислим с емоциите си, а мъжете понякога ръсят големи простотии и ни оставят без думи. Мисля, че номер 8 много добре е обяснила мъжката психика, обаче твоят приятел според мен наистина не става. Ще ти споделя моят опит с двама бивши. Първият ми е говорил много за бившата си, не остана с това ами започна да ми разказва за една рускиня, с която са имали отворена връзка. Колко дълги и хубави крака имала, колко добра била в леглото, после ми разправяше за една негова курсистка как била изглеждала точно по вкуса му. Тогава бях малка и го търпях това отношение комплексирах се и не се чувствах ок. Следващия беше с мен с цел да забрави бившата си. Той коментираше мои познати жени, беше ми разгледал всички приятелки във Фейсбук и коментираше най- безцеремонно коя каква била, разправяше ми за едни други, с които се е виждал само за секс. Постоянно ми дрънкаше разни неща за бившата си, беше нещо нетърпимо. Просто се чудя на акъла си как съм го търпяла това. За щастие сегашния не е правил такива неща, но се заглеждат и аз се дразня. Просто ми се скапа психиката заради тия двамата и направо станах супер подозрителна и вманиачена. Не му позволявай на тоя да те комплексира и превръща в истерична ревнивка. Зарязвай го да ходи където си иска. Заслужаваш да си нещо повече от добра обция за момента.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d2c71baccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласна съм с номер 9. Момчето просто неумело управлява нагона си и няма социални умения. Абсолютно всеки мъж оглежда жените и в това няма нищо лошо. Но ако наистина е интелигентен, то не би допуснал жената до него да се чувства зле от това. Всички мои приятелки до една обожават съпруга ми, защото той постоянно ги ухажва. Като казвам "ухажва", имам предвид, че се грижи за тяхното добро прекарване в неговата компания - галантно им целува ръка, прави им коктейли, никога моя приятелка не е платила сметка и не се е прибрала с тролея, отношението му е кавалерско, приятелско, братско и затова те го обичат. Такова е поведението му към всички дами, включително и към майка ми. Но НАЙ-ВЕЧЕ към МЕН. Ако сравнява, винаги сравнението е в моя полза. Например: "Виж колко красиво е онова момиче на съседната маса! Ако краката й бяха като твоите, щеше да е направо перфектна". Това е придружено с целувка. Как да се обидя и главно - защо да се обиждам? Хвърлям един поглед: виждам наистина красиво момиче и се съгласявам с него. Друг път аз му обръщам внимание на някой добре изглеждащ мъж и той се съгласява, че да - човекът наистина има страхотна фигура. Би било лицемерие и от двете страни да се правим, че сме слепи и глухи за другите хора. Виж, наистина бих се обидила, ако ми пусне някоя лъжа от типа: ти си най-прекрасната, всички бледнеят пред неземната ти хубост, а също така си и най-умната, съвършената и божествената и аз просто не забелязвам други жени, ей така - вървя си по улицата и не ги забелязвам. Кому е нужен такъв цирк? Напълно съм наясно, че нито съм първа младост, нито приличам на порно актриса, нито съм лауреат на Нобелова награда, но съм достатъчно толерантен и приятен за общуване човек и мъжът ми се чувства добре с мен. А и начинът, по който ме представя на приятелите си, уважението, с което говори за мен, ме кара да се чувствам като най-красивата на света, въпреки че и моите гърди са малки.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ae23d73e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не те обича. След като ти говори подобни неща след 6 месеца заедно представи си какво ще стане след няколко години. Аз моя мъж не го ревнувам. Има си пълната свобода да излиза и прави каквото си иска, стига аз да не разбирам. Но има ли нахалството пред мен да обсъжда колко добре изглеждали разни жени бих го зарязала веднага. На твое място бих му казала, че е по-добре да си дадем малко време разделени, за да реши дали иска да бъде с теб или не. Имай малко самоуважение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 635934352f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   ОТ АВТОРКАТА: Истината е, че сте прави, той наистина има социални проблеми. Няма приятели, с които да сподели какво е правилно и какво- не. Дори със семейството си не споделя нищо, като човек е тип "интроверт" и понякога, дори често, и е трудно да комуникирам с него, защото имам чувството, че не ме разбира изобщо. За него всичко е една теорема, животът е теорема. За всяко житейско нещо, което му говоря, иска точен и конкретен пример, а аз му говоря чисто хипотетични неща.

Един ден просто му споменах, че за мен моралната изнвяра би била много по- болезнена от физическата, а той не ме разбра какво е това и искаше да му дам пример с някоя "морална изневяра, ако я е направил", за да разбере къде е сбъркал. Аз се опитах да му обесня, че реално не се е случвало и няма какъв пример да му дам.

От една страна тази невинност ми харесва, защото знам, че поне намеренията са му чисти може би, но от друга ми се иска поне да знае за какво говоря и от какво да се предпазим...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 13b2ff3890
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   В ситуация като твоята, бих станала и си тръгнала. По-добре да съм сама, отколкото с такъв човек... 99% сигурно са такива. Всички сме сами, не мислете, че някой човек е способен на истинска обич. 1% е надеждата, че има хора, които умеят да обичат, но не ги търся, просто се надявам, че са някъде там и обичат.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 108cd115ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До номер 7, би ли споделила как узна за изневярата на мъжа си, и какво според теб го е подтикнало към нея?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker