Как да се справя с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се справя с него?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 968 пъти
Здравейте хора.
Имам проблем с приятеля ми, с когото сме заедно от около година и половина. Той е голям нервак и бързо пали. В началото си виках че това може да отмине, но не. Живеем заедно от половин година и имам чувството, че става и по-зле. Значи дразни се главно за дреболии. Веднъж я телефона си забравил, тръгва да се ядосва, и псува. А, ключовете за колата забравил, хайде същата история. Ядосва се така, все едно е станало нещо непоправимо. Ако не може да оправи даден проблем пък, се ядосва така, че да го чуе цялата улица. Имали сме случаи където изнервен на последна степен, естествено пак за дреболия, започва да псува като ненормален на обществено място.. Е наскоро ходихме до едно градче и на връщане по магистралата заваля доста и не се виждаше накъде отиваш. Той пак започна да се ядосва, защо хората карали с по 50-60 на магистрала. Има и доста други случаи, свързани с мене, където вместо да подходи с разбиране, той пак се ядосва, блъска врати и говори врели некипели. А не видиш ли взема аз да се изнервя, почва да ми чете конско, какво съм се нервила за простотии. Шш ало? Кой го казва. Пиша това, защото виждам как това започва да се отразява и върху мен. Аз съм си доста спокоен човек по принцип. Обаче всеки път като тръгне да се ядосва, се стресирам. И вече забелязвам как самата аз ставам психически нестабилна. М, не издържам. Не знам и какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 738751200c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Или да отиде на лекар да го прегледат и да му изпишат нещо или го оставяй

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8e14c9d422
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поначало нещата са много прости, но чувствата ти и мисленето ти те объркват.
Вие вече сте достатъчно зрели, щом той шофира, затова ще ти пиша много директно за нещата, които мисля.
Всеки от вас е изградена личност и това е положението. Няма да се промените из основи. Ако те дразнеха дреболии като вдигнатия капак на тоалетната чиния, всичко щеше да е напълно поправимо. Да, ама теб те дразни неговия нрав. Нравът му няма да се промени. Той вече си го има и трябва много жестоко да си изпати, че да се замисли и да реши, че му е време да се балансира. Ти също си изградена личност. Спокойна си и тия викове те стресират. На практика психическото ти състояние е потърпевшо от неговите избухвания. Ако ти беше друга натура и не ти пукаше, проблем нямаше да има и щяхте да си живеете прекрасно. Обаче, във вашата ситуация конкретно, нито на теб ще спре да ти пречи, че той е избухлив, нито той ще стане по-кротък в близкото бъдеще.
И какво правим тогава? Когато двама зрели души не си пасват, те се разделят без много врява. Просто не си пасвате. Щом един проблем не може да се разреши, следва да се отстрани. Казвам го чисто по пътя на логиката, не е нужно да си съгласна с мен, но аз така виждам нещата. Естествено, ти можеш да продължиш да живееш с този човек, но тогава рискуваш собственото си спокойствие. Твоя работа. Аз не мога да знам до каква степен неговата избухливост те прави тревожна. Всеки преценява възможностите си и си взима решенията. Ако смяташ, че не можеш да живееш с такъв човек, по-добре не се мъчи повече. Всеки е свободен да бъде такъв, какъвто е. Ако близките му го харесват и им е добре около него- остават, ако ли не, то и те са свободни да си тръгнат. Въпросът е дали на теб ти е добре.
Казвам ти нещата по начин, лишен от всякакви емоции и чувства. Безпристрастна съм. Наясно съм, че ти си емоционално привързана, че го обичаш и ти се иска всичко да се оправи. Затова и не очаквам коментарът ми да ти помогне чак толкова много, но предположих, че имаш нужда от едно такова мнение. Остани самичка и помисли добре над случващото се. Според мен избухливостта му е причина за раздяла само в случай, че те прави тревожна, нервна, нестабилна и те кара да се чувстваш зле. Иначе не си споменала приятелят ти да е опасен или агресивен. Някои кучета лаят, но не хапят, което далеч не означава, че трябва да слушаш шума кротко. Прецени за себе си и вземи зряло решение. Говорим за твоето спокойствие, а то е наистина изключително важно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f31d11c855
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не създавай семейство с емоционално-неуравновесени хора, невротици, психопати, алкохолици и т. н.
Вярно е, че всеки от нас има някакви отклонения, но гледай да са в някаква приемлива норма и не съди по своя праг на търпимост, защото си пристрастна. Питай няколко странични наблюдатели на поведението, на твоя приятел - струва ли им се адекватен? Или го запиши на видео когато откачи, след това го гледай и си помисли какво мислиш за тоя човек. Ако го мислиш за неадекватен, невртотик, луд дори... значи това ти е мнението за него. Когато сме въвлечени в спор или конфликт, не виждаме ситуацията реално, особено ако обичаме човека.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker