Преживява ли се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преживява ли се
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1683 пъти
Здравейте,
Мойта история накратко.
На 27 години съм, динамичен човек, успял в работата си, самостоятелна съм, имам приятели, обичам да пътувам. Имам страхотно семейство, с което се подкрепяме във всичко. Всичко вървеше страхотно докато приятелят ми не ме остави преди няколко месеца.
Остави ме с грозни думи, каза ми, че никога не ме е обичал истински, каза ми много неща, които убиха нещо в мен. В продължение на няколко месеца израстнах много. Бях на дъното, после си мислех, че съм го преживяла. Сега от време на време пак се връщам на дъното, но е по- лесно да се изкача нагоре. Чувствам една постоянна меланхолия, не плача, но не се и радвам на нищо. Твърдя, че съм щастлива, обаче съм толкова празна отвътре, че имам чувство, че ако някой ме удари, ще избие на кухо. От човека, който обичаше да пътува постоянно, сега не ми се ходи никъде. Имам чувството, че ще съм отишла на някакво място без него и ако някога се съберем, местата, които двамата можем да обиколим ще са с 1 по- малко. Постоянно си нося миналото с мен. Направя ли 3 крачки напред, правя 10 назад от страх, да не го оставя там.
Живея всекидневно в една фантазия как ще съм с него в бъдещето. Дори понякога дотолкова се изключвам от света, че забравям какво съм правила цял ден, защото съм си била в главата. Някой някога чувствал ли се е така? Търся някаква надежда, че това се подобрява. Обичах го много, той е първият човек, който сум обичала, а съм на 27. Не се влюбвам лесно, още по- трудно обичам. Ще има ли друг. Вече съществувам, но безсмислено някакси.


Моля админите да одобрят темата!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: f732e002dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чувствам се точно така. Минаха около две седмици, откакто ме остави. Нямам желание за нищо, нито искам повече връзка с друг. Може би ще става по-лесно, но няма да го забравиш. Тези неща си остават, просто свикваш да живееш с тях. Когато се сещаш е нормално да те заболи. И аз като теб - един ден съм на дъното, друг не. Пред хората се държа все едно ми е леко, но вътрешно не е така. Често сънувам, че всичко е както преди. После се събуждам и плача. Олеква ми временно. После отново ме връхлитат спомени и тогава е най-страшно. Спомените е*ават майката...

И така, едно знам със сигурност - да си сам е по-малкото зло. След раздялата винаги боли, особено когато си обичал много. А още повече, когато само ти си обичал. И самотата тежи, но по-лесно се приема.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e5fe62c2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, че се чувстваш по този начин означава, че си нормален човек, но не е хубаво да се фокусираш върху годините си.
Пожелавам ти да срещнеш правилния човек, но това няма да стане докато не се отърсиш от миналото. Не е нужно да се форсираш, но и не трябва да се затваряш в черупката си, излизай, пътувай - апетитът идва с яденето.
Само за едно внимавай и не прави тази грешка да допускаш този човек втори път в живота си - рано или късно той отново ще цъфне на вратата ти, но ще е само за да намаже егото си и да поразчопли раната.
Ако искаш вярвай, но няма да си първата потърсена само за секс след раздялата, няма да си и първата, която ще разбере с огорчение, че е само употребена.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 22f8397248
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Била съм в твоето положение, както и много други хора. Преживява се, повече или по-малко трудно, зависи колко силна воля и характер имаш. Ако продължаваш да мислиш така, ще е по трудния начин. За теб той все едно е мъртъв, не съществува повече, не чопли раната непрекъснато, защото винаги ще боли. Колкото и да не ти се иска, иди някъде, излизай, събирай се с хора, това ще те разсейва, изхвърли всякакви снимки, подаръци и пр., които ти напомнят за него., изтрий го от живота си и продължи. Не е лесно, но се постига ако го искаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4e3f3d3611
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преодолява се, не си мисли, че цял живот ще страдаш и никога няма да си способна да обичаш отново.
Рано или късно всички си губим ума по някого и после ни отнема малко време да се съвземем. Едни преживяват случилото се за месец, а на други им трябва година. Времето е без значение, то така или иначе минава. За твое успокоение ще ти кажа, че обикновено само веднъж страдаш наистина силно, всичко след това ти се струва в поносими граници. То пак боли, но вече си запознат с този тип болка и ти е по-лесно.
Аз също наскоро се разделих с приятеля си, който подобно на твоя ми наговори една камара глупости. Каза ми, че не изпитва никакви чувства, че не му пука за мен и дори подозирал, че вече съм го заменила. Бяхме прекарали години заедно, деляхме си всичко и ме заболя при тези думи. Аз не съм цвете, но съм вярна на чувствата си и не гледам настрани. Няколко часа го осъзнавах, а след това изневиделица си казах, че така е по-добре за всички ни. В крайна сметка не искам да прекарвам и ден с човек, който не ме обича. Мисля, че никой не заслужава да живее в такава лъжа. Известно време не ми беше до излизане, но се стегнах. Ако трябва да съм честна, първите ми пътувания и кафета бяха почти насила, едва ли не се принудих да изляза. Не споделих на никого, че не ми беше до нищо. Не съм плакала, не съм изпадала в депресивни състояния, но ме гонеше лека апатия от света. Един ден излязох, купих си боя за коса, след това се изкъпах, облякох се и се обадих на приятели. Прекарах си добре, близките ми ме развеселиха. След това вкъщи бях още в ритъма на емоциите и заспах лесно. На следващия ден отново излязох, а на по-следващия вече планирах пътуване. Постепенно спрях да мисля за онзи човек, който пък изобщо не е мислил за мен. Животът продължи и аз си го моделирах така, както на мен ми харесва. Явно нещо и мен ме е тормозило в тази връзка, защото наистина след раздялата ни се научих да съм по-спокойна, по-весела и да гледам над нещата. Не, че беше лесно, но наистина не искам да бъда във връзка, в която не ме обичат. Надали ти искаш половинката ти да е с теб без чувства. Още не съм се влюбила. Това е втората ми раздяла изобщо. Помня, че след първото разбито сърце си мислих, че никога отново няма да изпитам толкова силни чувства. Сега изобщо не си слагам такива мисли в главата. Ще обичам, мен също ще ме обичат, както и ти ще обичаш и теб ще те гледат като нещо свято и ценно. Преживяваш неприятна раздяла, но все някога ще ти писне да страдаш и ще се заслушаш в птиците, ще се загледаш в зеленината... има толкова красота около нас, стига да я ценим, се чувстваме добре и вървим в положителна насока. Сега се усмихни, направи си чаша кафе и се обади на близък да го чуеш как е и да се посмееш на някоя забавна история! Не си позволявай да прекарваш по цели дни вкъщи с пижама на спуснати щори, лято е все пак. Живот и здраве, с всеки можеш да посетиш отново любими дестинации.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c186644ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря Ви много за отговорите. Що се отнася до начина ми на живот. Аз излизам постоянно. Просто винаги съм била такава- социална. Имам приятели, излизаме, забавляваме се. Даже, почти не се прибирам вкъщи от постоянно излизане нанякъде. Но, някакси повече ми тежи това. Хем съм щастлива, смея се, хем ми е празно, защото като ми се случи нещо хубаво, отидем на някое хубаво място с приятели и веднага в главата ми влиза мисълта: "еее, сега ако той беше тук, щеше да е страхотно", оттам получавам още по- голяма дупка, че не е с мен и бях на това място без него. Понякога се возя в колата и се обръщам настрани, все едно е с мен, става ми тъпо. Повишиха ме в работата, почувствах, че след като той не знае, не е никакъв успех. Почнах да си мисля, че ако се съберем ще му кажа и ще се израдва. Губя връзка с реалността понякога. Лошото е, че наистина те белязват веднъж. След това всяка болка я проектираш върху познатата ти такава и не страдаш втори път. Което пък обезсмисля любовта. Не знам, благодаря пак за споделеното.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d58bfb91bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Минава, трудно, но минава. Някои дни ще ти се плаче, други- ще ти е все едно. Не допускай този човек пак до теб. Ще цъфне пак, но само, защото е на сухо. Мъжете правят този номер- мислят си, че ако имаш нещо към тях все още, ще преспиш с тях. За тях ще е само секс, но за теб може да е правене на любов и надежда. Чувството е ужасно, защото той знае слабите ти места и ще каже точно това, което желаеш да чуеш. И разочарованието после е ужасно. Затваряш ли една врата, нека да е изцяло. Може евентуално да си останете добри познати, макар че за мъжете това е вратичка за лесен секс. Те не страдат като нас. Не плачат с дни, не късат снимки, не гледат романтики. Те излизат по заведения, свалят жени и преспиват с колкото си искат. Не се затварят вкъщи, а се втурват да търсят следващата. Прави и ти като тях, естествено без безразборният секс. Излизай с приятелки, дали на кафе или разходка. Лято е, отиди на басейн, ако има наблизо, поплувай, попечи се. Ако има филм, който искаш да гледаш на кино, отиди. Купи си нова дреха, поглези се с нещо. Ако имаш хоби, отдай му се. Блокирай бившият навсякъде, изтрий снимки, чатове, скрий подаръци. Дръж се както мъжете правят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d980fc4964
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, като гледам какво си написала все едно и моите чувства описа. Само че.... моето сърце беше разбивано 7 пъти. Първия и наскоро последния най ме боляха. Но. 4 е права, че след първия път е някак по-леко, само че зависи колко си вярвал и инвестирал във връзката. Двете които най много ме боляха бяха девствени като започвахме. Затова си мислех, че мога да им вярвам и чувствата км бяха чисти. Оказа се че точно те са ме мамили най много и са ми използвали доверието ми. Първата ме беше излъгала дори че с я изнасилили, докато тя доброволно се беше качила в колата на човека с ясната цел да ми изневери. А втората пък я беше срам че е девствена и ме използва за отварачка, после за секс играчка(явно секса с мен й харесваше ) и душевна изтривалка, докато накрая и тя не си намери друг. И двете с години ми спяха в леглото и ми се кълняха в любов.

Вече съм празен. И така като теб бродя като муха без глава. Ще отмине, но вече гледам на връзките доста по трезво и онова наивното момче, което се влюбваше май вече умря. Забелязвам с възрастта привързването става все по силно, но май истинската любов изчезва.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8595c1ad5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, аз пък имах връзка от разстояние 3 години и половина, даже и малко повече и когато дойде време да се събираме, всеки го спира нещо, чувстваме че никой не може да направи краката да иде при другия и в крайна сметка се разделихме. Много ме нарани той, защото ме излъга, че ще дойде при мен да опитаме, не знам дали е било истинско, или сме се залъгвали, само знам че тази връзка прекалено много ме изтощи и адски силно болеше, той ми е първият във всичко и страшно боли, сега се опитвам да се съвзема, макар че още не ми излиза от главата и постоянно мисля за него и се чудя, защо така се получи. Не мисля, че ще дойде ден да се съберем, на 33 години съм и като теб ме е страх да не остана сама, освен това и здравето ми е разклатено, но се опитвам да продължа, да се възстановя. Дано намерим човека един ден, мога да ти кажа само да вярваш, да знам че е трудно, но той ме лъга, теб пък не те обича. А животът продължава и каквото и да става трябва да се изправим, не се отчайвай, имаш семейство което те подкрепя :)))))

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fc97adc651
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз пък, ако някой ми каже, че не ме обича няма изобщо да му обърна внимание, не си заслужава. Виж, ако аз зарежа някой, а той много ме обича ще ми е гадно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6aabd2a89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Леле, момиче, ти още го обичаш, въпреки че ти е казал толкова гадни неща. Трябва да го забравиш. Всеки ден си казвай наглас, че живота е хубав, че имаш право на щастие, че той не е твоят човек. Наглас, да го чуваш! Не е нужно да стоиш пред огледалото или някакви такива ритуали :) Всички ти казват - Ще мине... Знаеш ли какво, в момента сърцето ти е в процес на охлаждане, затова те боли и ще ти мине точно когато То стане на лед. После става лесно. Започваш да нараняваш другите от страх да не бъдеш наранена отново... Това е...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker