Социална тревожност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Социална тревожност
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1216 пъти
Здравейте искам да споделя моят проблем и искам наистина да ми дадете някакви съвети какво да правя или по някакъв начин да ме мотивирате с нещо ,наистина ще съм ви много благодарна
Моят проблем се състои от две неща .Първото нещо е че не мога да бъда себе си ,имам страх от това да не се изложа пред другите и да не ме помислят за глупачка ,с една дума завися от мнението на другите което наистина много ме напряга,постоянно си мисля че никой не ме харесва ,не ме уважава ,че се държа тъпо и другите затова не ме харесват ,общувам много трудно с някой хора ,а с някой си общувам напълно свободно . Другият проблем е че имам някаква тревожност например ако ям пред други хора ,ако съм близо до някое момче дори и да не го познавам ,ако видя познат на улицата гледам да го избягвам ,ако съм сред много хора пак я имам тази тревожност но за малко ,дори и да съм в автобуса сред много хора пак я имам ,ще съм много по спокойна ако автобуса е празен и няма хора около мен .Незнам наистина на какво се дължи това но наистина не искам да ми дамата съвети от типа да отида на психолог или да пия хапчета ,просто искам да ме мотивирате по някакъв начин защото по този начин ще се почувствам добре .Наистина като гледам другите хора как се радват на живота ,не им пука от нищо , и аз искам така

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: c582f508fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти искаш да решиш проблема със зависимостта ти от мнението на другите като си просиш окуражаване и комплименти тук? Така няма да стане, това няма да помогне. Или говори с психолог, или започвай да четеш статии и книги по въпроса. Не може да чакаш на другите да ти решат проблема. Незряло е.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 05e8c4008b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, хората (също като теб) са много по-съсредоточени в себе си, отколкото в другите. Или иначе казано, никой не ти се взира толкова, колкото си мислиш. Второ, хората харесват, когато някой не му пука много много. Тоест, излага те не самата случка, а притеснението ти. Когато ти се притесняваш, това събужда и чуждите притеснения и става неудобно за всички.

Така че, няма какво да се притесняваш, ничия вселена не се върти около теб и твойте действия. Пък ако нещо толкова сгафиш, приеми го с чувство за хумор и даже ще ти се изкефят.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c10b2f47d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мисля че трябва да мислиш за нещата, които обичаш, когато си сред тези хора и да не изпадаш в други мисли. Мисли само за това, което те прави щастлива.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f8083ca9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отговорите и решенията са заключени вътре в теб. Опознай себе си по-добре и ще намираш сама начини да решаваш всяка пречка по житейския ти път.

По това, което си написала виждам, че имаш ниска себеоценка. Това се подобрява като си поставяш цели и ги осъществяваш. Съветвам те да си измислиш неща, които можеш да постигнеш до края на тази година и да ги запишеш на лист. Бъди конкретна и целта ти трябва да е измерима. Например: "Ще почна да ходя на фитнес и ще сваля 5 кг до 1 месец. "

Друго много важно нещо е зоната на комфорт. Не излизаш ли от нея - няма да имаш развитие. Имаш целия интернет на разположение, разчети малко за нея и страховете като цяло. Страха е много важно чувство, защото те напътства. Разбери от какво точно те е страх и бягай СРЕЩУ страха си! А не ОТ него!

Няма как да те мотивираме и като с магия да се превърнеш в човека, който искаш да си. Това е дълъг процес, изпълнен с много трудности, които те правят по-силна. След време ще си благодарна за всички трудни моменти, защото ще осъзнаеш на какво са те научили.

Ако нищо от това не ти помага, наистина те съветвам да отидеш при психолог (нищо срамно няма, за хората на запад е нещо обичайно да имат личен терапевт). Те са професионалисти и разбират какво се случва с теб в даден момент. Ще говорите за детството ти и кога за пръв път си почуствала, че си недостатъчна например.

Съветвам те да вникнеш в думите ми и ти пожелавам успех! Горе главата!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e03d19a12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз за себе си съм приела, че не се чувствам добре между хора. Наредих си живота така, че да не ми се и налага да излизам и общувам. По този начин ми дойде естествено желание примерно три пъти месечно да си поговоря с някой непознат. Като знам, че не го правя по задължение, ми е много спокойно, усмихвам се, проявявам жив интерес към живота и личността на човека отсреща. Естествено, и аз общувам с някои по-свободно, отколкото с други. Няма нищо лошо да си подбираш компанията, даже е желателно. Освен това вече ми харесва да се храня в ресторант, като почти всяко хранене ми е вкъщи. Друго нещо, в малките населени места хората доста зяпат и одумват. В София се чувствам доста по-добре, отколкото в провинцията. Други са ми казвали, че и в София се чувстват зле, но са си намерили град в чужбина, където им е по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker