Психически тормоз и заплахи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Психически тормоз и заплахи
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1071 пъти
Здравейте, мили хора!
Моят пробелм е, че имам приятел, който иска да се самоубие. Тормозът продължава повече от две години вече. След няколко месеца връзка, разбрах, че този човек не е за мен. Аз съм свободолюбив човек, който обича да е сред хора, да се смее, забавлява. Никога не съм деляла приятелите си на жени и мъже, е вече го правя. Съвсем се промених, вече нямам приятели, почти не излизам с хора, страх ме е да погледна на някъде, за да не стане скандал. Ще си кажете, защо не се е махнала досега. Защото ме е страх, затова. Всеки път като съм искала да се махна ме е заплашвал със самоубийство. То тези заплахи започнаха още преди да съм заявявала това, просто, защото имаше големи проблеми. Е сега вече тези проблеми ги няма, но ми повтаря как аз съм му съсипала живота и заради мен бил така. Преди ме беше страх за него, сега ме е страх за мен. Преди няколко дни след поредния скандал, че съм излязла без него, а прсто нямаше как да дойде, защото беше фирмено парти, аз взех решение, че така повече не мога да живея. Реших да се прибера вкъщи на спокойствие и той изтрещя. Почва да ме заплвашва да ме обвинява, че ме видял къде съм ходила и с кого, а аз не съм мърдала никъде, да не съм луда. Притесних се много. Отидох до тях да го видя, той беше изпил половин шише алкохол и почна да вика по мен и да хвърля вещи, да ме обижда. Беше се нарязал по тялото със самобръсначка, колкото да има кръв, беше съборил всичко на земята, чупил, хвърлял. Аз много се упкаших за себе си. Такива скандали са чести, аз вече си ги знам, но май чак така не е било. Опитвала съм да говоря с майка му по темата, но тя сякаш не вижда не чува. От цялата работа разбра, че не съм се прибрала с него. Имали сме били различни интереси, да съм си живеела живота и да съм бъдела щастлива, колкото да ми всее чувство за вина. Но аз вече не се чувствам виновна, чувствам се уморена и изплашена. Искам да се махна от него и предприех действия, но той продължава да ме тормози. Мисля, че взима наркотици, по принцип е много примерен, но като се ядоса става друг човек. Когато не е в тези състояния е много мил и добър, затова търпя, защото имаше признаци на подобрение и се радвах и надявах. Но осъзнавам, че ако остана, това ще продължи цял живот, а ако тръгна нз какво ще стане, аз въпреки всичко го обичам и ме боли за него, не искам да е зле, не знам как да се отърва от всичко това, така че да спре да ме тормози и да не се самоубива, и да си продължи живота. Довечера като се прибера вкъщи, всичко ще се повтори наново. Родителите му няма да му помогнат, те мислят, че драматизирам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: d6c1894077
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се опитам да бъда полезна колкото мога., ще ти следя темата, преживяла съм всичко това... Ако възникнат въпроси-питай
Слушай
НЯМА да се самоубие, това е цирк. Вменява вина, защото не може да те задържи по друг начин. Именно чувството ти на вина те задържа там и болната надежда. Ти не си отговорна за неговия живот, вие сте 2 отделни личности. Тези хора са много добри манипулатори и могат да те съсипят за месеци.
Моята връзка продължи двойно повече.
Що глупости за самоубийство съм слушала, правил е опити и то доста плашещи.
Искам да си помислиш много добре какво е любов. Любов е да караш другия да се чувства добре. Той кара ли те да се чувстваш добре? Играе си с теб като котка с мишка, защото му позволяваш, влязъл е под кожата ти и те познава до основи.
Тези мъже са нарцистични натури и никога, ама никога няма да се примирят с това ти да си по-горе в някакъв аспект от него. Той страда ли, и ти трябва, това е закон.

Изходът:
Абсолютно късаш всякакъв контакт. Блокираш номера, блокираш го в соц. Мрежи, навсякъде. На него и на семейството и приятелите му. Ако искаш си сменяш номера или се местиш в друг град, просто без контакт, защото ако го съжалиш пак ще влезе в главата ти и ще се тръгне по същия път. Те търсят съжаление, защото чрез съжалението, манипулацията като цяло, страха и чувството за вина слагат едни окови, които трудно се късат. И колкото по-дълго останеш, толкова по-зле. Не го мисли него, той ще се оправи, изобщо няма да се самоубие. Спаси СЕБЕ СИ. Това е правило номер 1. Ти си най-важния човек в живота ти. Психологически възстановяването е много дълъг процес, аз още съм в такова. Повярвай ми, цялото това нещо ще те унищожи.
След като си тръгнеш, ще започнат всякакви методи да те върне.
Ще бъде отново перфектен, ще те преследва, трудно ще устоиш, но не се поддавай на спомени и надежди. Едно голямо, твърдо, НЬЕ.
Ще извади тежката артилерия, ще те заплашва, ще реве на целия свят, че ти си му разбила сърцето, а той тооооолкова те обича, че направо ще умре за теб.
В крайна сметка, пожелаваш му щастие, игнорираш го през този период и ще се запре. А междувременно е много вероятно да обработва ново маце. :))
Желая ти късмет, знам колко е трудно, но страха е слабост, а слабостите трябва да бъдат стъпквани.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7291b4ca27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Типичен пример за манипулатор. Виж той гледа само собствения си интерес твоя не го засяга. Просто приключи с него завинаги дори и да заплашва, че ще се самоубие не ги слушай. Нито вълшебните приказки за вината. Това са типични трикове. И естествено, че майка му ще е на негова страна. Ти я предупреди за заплахите му ако желаеш и се измъкне от този ад. Не си психиатър, че да му оправяш проблемите. Много добре знаеш какво трябва да направиш и пак седиш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker