Бариерата - враг на щастието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бариерата - враг на щастието
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1672 пъти
Здравейте.
Започнах неангажираща връзка с мъж, който откровено ми заяви, че просто не иска да се обвързва.
Съдейки по държанието му и това, което знам за него съм сигурна, че по-скоро се страхува от близост и дълбоко в себе си иска да се отпусне и да спре с безразборните връзки.
Какво да направя, за да достигна до него и да ме допусне до себе си?
Не искам да изглеждам в очите му като жена, която няма себеуважение, не искам да изглеждам жалка, защото се влюбвам.
Искам да осъзнае, че съм зряла и способна да бъда с друг, но той е човека, с който искам да съм.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0854809f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колко сте еднакви жените. Всички си мислите, че "по-скоро се страхува от близост " и почвате да си вярвате, че всъщност нещата започват да стават сериозни и после "ама те мъжете са свине". Изживявате се като някакви превъзпитателки и игнорирате факта, че мъжа е твърде директно същество. Щом е казал, че за него е само секс, значи е само секс. Това да казвате едно, а да имате предвид друго е присъщо на женската природа.

"Не искам да изглеждам в очите му като жена, която няма себеуважение"

Съжалявам да ти го кажа, но точно така изглеждаш в очите му и няма начин да те приеме насериозно. Дори и да започнете връзка, тя ще е обречена от самото начало. Не се заблуждавай. Ако се влюбваш, просто прекрати връзката, преди да е станало още по-сложно. Забрави за връзка, ако продължиш да упорстваш, няма да свърши добре тази работа. И не е зле жените да спрете да вярвате на това, което ви се иска и да виждате реалността.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 42f56b165a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 го е казал достатъчно добре, но като "потвърдително мнение" ще ти го кажа и аз. Никой мъж не би уважавал жена съгласила се да е "просто секс", дори и супер разкрепостените.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ed58e0cc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Подкрепям 1, но с разликата, че според мен има една голяма маса хора, които са такива, но и от двата пола. Все си мислят, че отсрещната страна вероятно просто се страхува. Аз съм жена и мен така по същия начин са се опитвали да ме променят разни мъже, уж привидно съгласили се на това, което аз искам и съответно НЕ искам, и след като най-после се убедят, че не поддавам, се започват едни драми, емоционални излияния и.т.н. помии... точно както реагират малките деца, когато за пореден път им се обясни, че няма да получат това, което желаят, дори и още 1000 пъти да го поискат.

Аз също не мога да разбера защо продължават да вярват в това, което им се иска, а вместо това не започнат просто да приемат действителността тези хора - като искат нещо конкретно толкова силно, нека да търсят човек, който иска същото нещо по същия начин като тях. Според мен причината в поведението им се крие в това, че като деца родителите им прекално много са им угаждали на капризите и сега си мислят, че всеки човек, с който се сближат, трябва да се чувства длъжен да им сбъдва мечтите, дори и тези мечти изобщо да не се вписват с неговите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 24ab527730
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това ми звучи като Михал Мишкоед и "даде ми нишан, че ма либи" :-) Човекът казал, че не иска да се обвързва, тя обаче решила, че дълбоко в себе си иска, ма на, нещо го спира и ита как да разбием бариерите му.
Авторке, ако ти не харесваш някого за връзка, обаче той пуска тема "как да я накарам да се влюби в мен, щото дълбоко в себе си ме обича" (има доста такива тук). Ти как ще се чувстваш и какво мислиш? Има ли шанс?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e77cd65e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Е, чак пък никой мъж... Бил съм с няколко момичета просто заради секса и не ги уважавам по-малко поради това. Все пак и аз исках същото от тях, което и те от мен, нали? По тая логика трябва да презирам и себе си. Смешни ставате с глупавите си мачовщини.

Авторке, нищо не прави. На сила хубост не става. Ако започнеш да упорстваш, наистина има шанс номер 1 и 2 да се окажат прави и да те вземе за някой досаден навлек. Може много дискретно да се опиташ да поговориш с него, ако мислиш, че има някакъв проблем - да ти сподели като на приятел, но без да го притискаш. Аз съм на мнението, че един човек, колкото и да е дистанциран и отдръпнат, ако щеш дори гаден и груб, влюби ли се здраво, няма да се ослушва и назландисва. Остави тая работа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dff99ae7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо това, че няма никой да те приеме на сериозно, защото сте започнали като само секс не е вярно. Но е добре, ако продължиш напред без този човек в определен момент да имаш предвид, че такива връзки доста по-рядко продължават и ако се влюбваш лесно е по-добре да за теб самата да ги избягваш. За да не страдаш. Второ, 5 е прав. Охлади страстите, дистанцирай се от него повечко и физически и психически и по-рядко мисли и мечтай за него и се съобразявай с него. Иначе ще затънеш много, много повече от едно хлътване, а тогава ще те вижда като жалка. Дори реално да не си такава, без да усетиш в определен момент може да се превърнеш. Обратимо е, но е унизително и пътят на възстановяване е доста тежък. И да стане и да не стане между вас, най-важното е да не затъваш. Обичта си е обич, ама депресията не означава по-силна обич, а един кошмар през който, вярвай ми, не искаш да минаваш и да те вижда в такава светлина. Говоря от опит. Трудно се разчиства след драма в стил ураганът Катрина, а когато си позволиш да затънеш до там, бедствието е неизбежно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b181a7bca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Загубена кауза. Номер 1 и 3 са го казали вече. Човекът поне е честен и си е казал, че иска само секс без повече усложнения. Както би го искал от проститутка, но без да плаща в случая. Авторката обаче си изгражда цял сценарий, тип турски сериал, че той бил дълбоко в себе си влюбен в нея и сигурно се вижда и като булка накрая, ама хепи енд няма да има. Ако те устройваи ти го искаш- правите само секс , ако не- казваш му чао и толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 55b7585208
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   #1, колкото и да повтаряте мъжете, че сте супер прями и директни, постоянно се сблъсквам точно с обратното. А именно, намеци, шикалкавене, бягане по тъча, откровени лъжи. Разбира се някаква част са за да получите, каквото искате, но друга е от чист страх и нежелание да се изправите срещу последствията от действията си. И разбира се, накрая идва и това, че не можете да приемете, когато някой е прям с вас. Не разбирате от дума и продължавате да се натискате там, където ви е казано, че няма да стане.

Тука приемам, че човекът си го е казал, не иска връзка, а авторката просто си въобразява някакви неща, защото й се иска. Но също така знам, колко сте склонни да карате на иди ми дойди ми и да давате фалшива надежда, само защото хем искате да хапвате, хем после чинията да е чиста. Така че, не се изкарвайте нещо, което като дойде време за действие просто не сте.

А ти авторке, бих ти препоръчала да пробваш, дори само за да се увериш, че шанс никога не е имало. Но имай предвид, че такива опити вероятно ще ти костват много, а ако вземеш пък да успееш, може да се окаже, че да бъдеш с такъв мъж си има сериозна цена. Някои може и да се кротват, но повечето си остават точно каквито са си били, със или без сериозна половинка.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 604ad27fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма как да те допусне, авторке, до себе си-още в първото си изречение ти пишеш-неангажираща връзка. Съгласявате се с тези условия, а после ви се иска нещо повече. Едно ще ти кажа да го имаш предвид като решиш да търсиш нещо по-сериозно-никой мъж, ама запомни го никой не обича лесните жени. Да, възползва се от тях, но нито ще ги уважава, нито ще ги допусне до себе си. Следващия път си изиграй картите по-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bcd473120e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:
Явно е необходимо да уточня, че:
Номер 1, не вярвам, че нещата започват да стават сериозни.
Номер 2, съвсем не съм съгласна. Отношения базирани на просто секс има от край време между хората и когато са осъзната и изяснена връзката няма място за негативизъм както от мъжа, така и от жената. Просто взаимна изгода.

Признавам, че го харесвам, но се старая да не давам път толкова на симпатиите си, което може би е причина да си излея всичко тук.
Лошото е, че в подобна ситуация винаги единия от двамата има доза надежда, че нещата може да се променят, което също не е невъзможно.
Исках просто да получа съвет как да се държа, за да не позволявам на емоциите си д аимат власт над мен.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d362b3c3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А не е ли просто по-лесно и по- хубаво да си с някой, който те обича? Пак ще има секс, но ще има и любов. Какви са тия модерни неангажиращи връзки и до колко години мислите ,че може да ги водите?Докато ти си губиш времето с подобни отношения, които не ти носят реално нищо, твоите наборки градят стабилни връзки с мъже, които ги обичат.Не знам на колко години си, но едва ли искаш да си пропилееш младостта с несериозни мъже. Той не те вижда сериозно, осъзнай го. Животът не е сериал, където главният герой страни от теб заради силата на чувствата си. Той не те държи настрана ,защото те обича и желае до полуда. Той не задълбочава нещата, защото го е обзело страх да не избягаш от бурните чувства в него. Тези неща стават само по сапунките и в любовните романи. Просто си му е удобна да те ползва и ти си приела тази роля. Може да ти загуби безценно време от живота, което би прекарала с мъж,който те обича.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6659441454
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора:
11, разбира се, че е по-хубаво! Но не е лесно!
Да намеря мъж, който ме обича мога, но такъв, на който мога да отвърна със същото - не. Явно има някакъв проблем.
Последната ми връзка беше с разбирателство, приятелство и страхотна комуникация, но нямаше страст и тръпка - това, което усещам сега.
Отдавна съм спряла да се сравнявам с наборките си, искам истинска тръпка, а не отношения, базирани на една 100 процентова сигурност. Звучи ужасно да го кажа, но имам чувството, че масово хората се примиряват в един момент и просто заживяват с някого, с когото са спокойни..
На 25 съм..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d362b3c3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От 11
Малко по-голяма съм от теб, на 27 съм. И съм осъзнала, че не само тръпката и страстта са важни, а сигурността и това да може да разчиташ. Можеш ли да разчиташ на този човек за каквото и да е? Можеш ли да му звъннеш по всякакво време и да поискаш помощ?Добри приятели ли сте? Или само за едното легло ? Мъжете не уважават жените, с които само спят, и мъжете по-горе ти го казаха. За мъжът такава жена е на много ниско стъпало , просто забавление. Знае, че няма да остане на сухо,ако я има. Ходите ли по купони заедно, познаваш ли колеги, приятели? Някого изобщо? Или само те вика, когато го пресърби? Отговори си на тези въпроси и си създай реално мнение за отношенето му. Сега си още млада, но искаш ли да пропилеш години да го чакаш да стане сериозен, въпреки че за него си само развлечение.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ec19cbf08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, права си, много се примиряват, живеят недоволни и като дойде тази тръпка, за която говориш, изневеряват. Разбира се, тръпката не гарантира семейно щастие, нито пък е сигурно, че ще е вечна. По-скоро, и двете се явяват компромис, но с различни неща. Пълното щастие е рядкост. Така че, трябва да направиш избора си. Млада си, имаш време да търсиш своето. За мен лично, без тръпка не става, може би защото съм видяла достатъчно несполучливи такива връзки. Но искам и семейство все пак, и ако не стане до даден момент, може и да се примиря.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6659441454
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   от автора:
Честно да си призная, раздвам се, че толкова мнения прочетох по темата. За добро или лошо ми въздействаха и сега се чувствам още по-объркана. Започна да става изнервящо и това ме изтощава психически, защото съм объркана и разколебана в този тип "връзка", която имам. Имам варианта просто да се покрия и да я приключа, което ще бъде много болезнено за мен.. и да седна и да поговоря с този човек. Искам да му кажа всичко, но нямам представа как.. и ме е страх от реакцията му. Как се говори с мъж за подобно нещо? Не искам да давам път на драмата и емоциите си, това ще го отблъсне..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker