Работата пред любовта?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Работата пред любовта?!
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1330 пъти
Мили приятели,
никога не поставяйте работата си на 1 място, пред семейството, пред съпруга/та си, пред пламъка на любовта.. поне ако искате да я запазите!
Да, всяка жена иска мъжа й да работи, да се грижи за семейството, децата.. но това в никакъв случай не значи, че трябва да живее с робот.
Днес, е поредният ден от моя 5 годишен брак, в който ще си легна сама.. просто защото, мъжа ми работи нощни смени почти винаги. Толкова е самотно. Защо подяволите, света ли е така устроен? !
Днес за пореден път исках да изненадам половинката си.. приспах детето, облякох си жартиери, секси бельо, гримирах се, напълних ваната, сложих малки свещи от входа до там.. взех шампанско, сложих го до нея с 2 красиви чаши.. написах му на лист хартия "Обичам те, знаеш ли? ".. написах му смс, да ми звънне преди да се прибере.
Той трябваше да свърши работа в 24ч, чаках го до 1ч. Да, звънна ми, но за да каже, че ще закъснее отново.. да, беше в работата си, чувах звуците! Това отново бе проваления и толкова желан от мен миг на усамотение.. без дете, сами, спокойни, говорещи си глупости.. щастливи! Но пак не стана..
И знаете ли, винаги е било така. Това се получава, когато човек е подвластен на парите, приятелите и готината работа.. Защо му е семейство? !
Спокойна вечер на всички. Имах нужда да споделя самотата си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 43cee1ad21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нощни смени?
Чуваш звуците? На кое? На завода, в който бъхти или водоструйката на автомивката?

Коя е тая готина работа с много пари, на която се жулят нощни смени?

Както и да е... ти предпочиташ да си гладна, ама влюбена и щастлива?
Сорка, такъв филм няма. По-страшен крах за едни отношения от немотията не-ма.


Радвай се на каквото имаш.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2840a5956f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С моят бивш, вече, приятел имахме точно същия проблем. Разбирам те много добре, но надмогнах случилото се и вече разсъждавам по друг начин.
Знаеш ли, иска ми се да бяхме успели да постигнем съгласие с моя човек. На онзи етап аз бях твърде емоционална и не бях в състояние да разбера неговите доводи. Той е мъж, чувстваше се длъжен да изкарва достатъчно средства, че нищо да не ми липсва. Дали исках скъпи почивки, вечери в ресторанти- категорично не. Дали той искаше да ми даде тези неща- да. Аз недоволствах, защото исках само компанията му и любов. Той се чувстваше виновен, защото искаше да ми даде нещо повече от чувствата си, искаше да съм материално сигурна с него. Ние действително имахме финансови затруднения, но никога не ми е тежало. Тежеше ми, че вечер заспивах сама. Той не закъсняваше след работа, но се прибираше и продължаваше да работи от вкъщи, а после гледаше да разтовари с филм, игра, нещо странично.
Моят 20-годишен акъл прецени, че това е жесток проблем, груба грешка и заслужава сурови скандали. Тука аз си нося грях на сърцето. Изобщо не успях да разбера, че прави тези неща за мен и за нас. Сърдих се, че не е до мен, а той тотално влезе във вихрушка от материални мисли. И понеже се карах с него и недоволствах, вместо да си почива с мен, той си почиваше сам (игри, филми). Той също се сърдеше, че се старае да ми е добре, а аз мрънка за някакво гушкане, разбираш ли. Сега ми е смешно като ги пиша тези редове, но тогава плаках и се ядосвах, защото разбирах себе си повече, отколкото разбирах него. Той беше същият, защитаваше тезите си докрай. Два остри камъка брашно не мелят.
Чуй ме, обърни монетата сега, докато още имате нормални отношения и шанс да се поправите и двамата. Опитай се да го разбереш и се постарай той също да разбере теб. Намерете компромис. Любовта е голяма сила, вашата ще е достатъчна, че поне да проговорите на един език. Ще се справите, това е само период. Опитай се да се настроиш положително и не го съди твърде жестоко. Той е просто мъж, иска да се погрижи за жена си и детето си по начинът, по който се чувства длъжен. За вас го прави, не за себе си. Замисли се. Всеки показва любовта си по различен начин. Ти го правиш с време за вас и романтични жестове, а той като си скъсва дупето от работа, за да има пари за шампанско, свещи и жартиери. Не ми се сърди, че ще ти го кажа така директно, ама - обичате се, просто сте малко лабилни и ви е трудно да видите другата гледна точка в момента.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8c6b025511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По същата логика може на теб да се зададе въпроса "Като си толкова подвластна на романтика като от филмите (няма лошо), свещи, цветя и рози, защо си с човек, който предпочита работата, парите и т. н.? " И като се прибере посред нощ от смяна дали пък му е до ароматни вани, жартиери и игрички или иска само да се тръшне и да заспи? Който е бил на смени знае за какво става въпрос. След като 5 години не сте си решили проблема с работата на единия и самотата на другия, каква е визията ви за бъдещия ви семеен живот? Аз нещо не я виждам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 433c7a5875
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само не разбрах защо си му нагласила турбо курвенска и банална "изненада"? Не те хейтвам, ама не сексът е смисълът на връзките и на живота. Колко време ви трябва, за да го осъзнаете? Ти на този мъж само мъж само един секс ли можеш да предложиш? Ти от него само това ли търсиш? Сексът е нищо. Има къде по-ценни и безценни неща, които можеш да направиш за него и той за теб, но явно ти е много ниско нивото. Жалко...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9883cb2a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мисля, че мъжът ти ти изневерява.
Ж. 24

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a208428e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Човек и добре да работи рано или късно вече не може да го прави и тогава най-много има нужда от онези, които е пренебрегвал докато е работил. И за моят приятел работата е приоритет и след като за два месеца почти не намери време да се видим аз го оставих накрая. Жената има нужда от внимание и франо или късно ще отиде при друг мъж, който ще и го даде това е истината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6086fe1c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ето защо напуснах работата - мечта. Заради точно това чувство, че някой ден любимата ми ще си ляга сама, без мен, че ще изпускам празниците на приятелите си и всички прекрасни неща, които се случват вечерта. Ясно е, че винаги човек може да се смени с колега за конкретен повод, но това не може да е практика.

Кажи му, че искаш да е до теб вечерта, а не на работа... Това е ужасно. Да промени нещата по някакъв начин.

За мен работата беше всичко, за което учих 4 години, но си казах, че не си струва. Парите бяха доста над средната заплата за страната, работата беше спокойна, ръководих по 10 човека на смяна и отговарях за имуществото на фирмата. Естествено, че имах и други опции, но се заклех, че повече нощни смени няма да карам. И НЕ СЪЖАЛЯВАМ.

Кажи му какво мислиш и го помоли да измисли нещо по въпроса. Ще е трудно, защото работата е 50% от живота на един мъж, но пък няма защо останалите 50% да страдат.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: edafd3ab27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 4, от авторката:
Не смятам, че да направиш романтична вечер със собствения си съпруг е курвенско.. по - скоро такъв тип отношения подпалва страстта в една дълга връзка. Обичайки се, хората си правят разни жестове. Мисля, че точно този тип отношения поддържа първоначалната страст на мъжа. За това вече 5 години, никой от нас двамата не го е, , боляла глава, , и не сме се уморили и наситили един на друг.
До Братан - работи като мениджър в казино. Разбираш, какви звуци чувам.
До номер 3- той обожава да се отпуска след работа, било то във ваната или да му правя масаж.. понякога просто си играе на телефона, но почти никога не ляга веднага, след като се е прибрал.
Благодаря на всички за коментарите, уважавам мнението на всички ви, тъй като всеки има различни гледни точки. Прави сте, че като мъж иска да подсигури един добър стандарт за семейството си и го прави. От своя страна, ще се опитам да проявя по - голямо разбиране. Прави сте, че хората имат други, по - голями проблеми.
Желая ви всичко най - добро!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 59d9b7188e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е, авторке, аз съм от другата страна на монетата.
Моят, вече бивш приятел нямаше такива проблеми. Защо-ами чисто и просто защото не работеше. Хубаво, предпочиташе да си прекарваме времето заедно, това е прекрасно, но сега като се замисля, по-скоро не му се работеше.
Живяхме в мизерия и единственото ни хранене на ден беше филия с масло, не, не преувеличавам.
Братан си го каза-с немотия любов няма.
Радвай му се на човека, че иска да сте осигурени един ден, това показва, че мисли за общото ви бъдеще. Това значи много повече от романтична вечеря със свещи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0156e706c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма угодия, смени ли работата, ти ще го предадеш първа като намалеят парите и започне да се усеща липсата им ...Просто сте си такива...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker