Как се научавате да получавате от мъжете ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (91566)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21381)
 Секс и интимност (10698)
 Тинейджърски (19637)
 Семейство (4492)
 Здраве (7438)
 Спорт и красота (3886)
 На работното място (1950)
 Образование (5424)
 В чужбина (1202)
 Наркотици и алкохол (889)
 Измислени истории (714)
 Проза, литература (1443)
 Други (12241)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се научавате да получавате от мъжете ?
преди: 4 месеца, 7 дни, прочетена 2649 пъти
Здравейте. Жена на 23 години съм, необвързана. Постоянно гледам семейства навсякъде (мол, магазини, бензиностанции) масово мъжете плащат всичко. Наясно съм, че масово мъжете са глава на семейството и издържат, на как на жените им е удобно това? Как ако той е водещия в семейството, уважава и нея, след като почти всичко е на негов гръб? Eстествено излизала съм с мъже, плащали са вечери, кафета и т. н, но винаги в мен е оставал един направо срам, че са ми платили и съм изпитвала неудобство, все едно не мога да съм им равна. Ясно ми е, че когато човек е в семейство нещата са по друг начин, и симбиозата е друга... Но все пак ако ''той'' носи парите вкъщи, жената ще получи ли уважение или не

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 991ac0143a
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

1.   Аз си плащам всичко сама, работя, поддържам се в идеален вид и когато мъжете видят, че с нищо не могат да са ми полезни, се комплексират и почва плюенето по феминизма... Тъпанари.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: 3273687e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Ами раждаш 2-3-4 деца и оправяте баланса.
Како е било откакто свят светува.
Много е просто...

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 9223a7e19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   В нашето семейство няма мои пари твои пари. То нали за това е семейство. Парите са общи, няма значение кой колко изкарва. Много са ми смешни някои семейства с отделни пари... ама егоистката всякакви.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: e4f995a326
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

4.   Браво девойче, добра тема! Сега феминиските ще скочат срещу тебе - една категория ще каже, че плащанията са задължения на мъжа и нямат нищо общо с независимостта на жената в семейството и в обществото, а другата категория, ясно ще подчертае, че тя не допуска и един лев на аванта да получи от мъж.
И двете категории са неомъжени феминиски, едва след като се омъжат и им се родят деца прозряват някои истини, но не всички разбира се.
Моята съпруга беше върла феминистка преди да се омъжи за мен, та дори и след това известно време. Няма да описвам. Сега имаме три деца и сме женени от 15 години. Ами, нормална жена си е. Нищо, че е преподавател в университет и т.н. Просто гледа на живота реално, а не с розовите очила.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: d4c3b54654
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не виждам нещо лошо да плащат , имат възможност . Ако е за сметка нека я платти , това не означава , че жената не плаща нищо .

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: d8ce0c8c25
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   Като мъж ти казвам, че за мен би било комплимент да платя сметката на жената. Не се чувствай неудобно, а просто позволи на мъжа да се почувства мъж, като те поглези с нещо макар и дребно, а на себе си да бъдеш жена и да бъдеш символично обгрижена.

Не изземвай ролята на мъжа. Това е все едно като да се чувстваш неудобно, че мъжа ти сменил крушката в хола вместо теб. Ами естествено, че той ще я смени - има си женски и мъжки роли. Ти би ли искала той да се чувства неудобно, че не може той да роди бъдещото ви дете вместо теб? Разбира се, уточнявам, че не толерирам използвачеството и меркантилизма, но една почерпка не е нещо особено.

Поне в моето семейство уважението ми към жена ми не идва от това дали ѝ давам или не пари, а от нейните качества и отношението ѝ към мен. И докато си имаме доверието и любовта, не го чувствам като бреме.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: e94555ff0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Наблюденията ти, авторке, са отстрани. Това, че чисто технически мъжът е извадил портфейла си, не означава, че неговото съдържание е спечелено само от него. В повечето семейства бюджетът се формира и от двамата. Преди мъжът да плати на бензиностанцията, жената е купила продукти и е сготвила. В ресторанта ще плати той, но тя пък му е избрала и купила ново зимно палто. Той ще се разплати за чантата й в мола, но тя е взела пердета за хола и сервиз за хранене. В този дух. Не може да се тегли чертата.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 90d4f8713b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Излез с мен авторке, аз пари нямам и нищо не мога да платя, така че срам няма да изпиташ никога!

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: bc3209f0df
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Аз пък за разлика от теб не съм виждала мъже да плащат всичко. Може би средата ми е такава. Във всичките ми връзки съм си плащала всичко аз, включително и в тази. Дори подаръци почти не съм получавала. Явно тези мъже наистина обичат жените си и са мъже на място, имат и плащат. Не виждам нищо лошо в това. Не е правилно да се съревноваваш с мъжете за пари, защото ще загубиш ролята си на жена и това няма да доведе до нищо. Когато ти правят подаръци или жестове, когато искат да платят ги остави.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: ed4e410193
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   В нашето семейство си държим парите заедно, обсъждаме какво да купим, излизаме заедно и купуваме- храна, дрехи и т.н. каквото е нужно, сметката ни в банката е една - на името на мъжа ми и той плаща с картата, ако нещо е зает, вземам я аз, тегля, ако сумата е малка, без значение кой ще плати - аз или той. Разправии за пари нямаме. Как е при другите не знам и не ме интересува. Всеки да си гледа неговата паничка.
Като не ти е приятно някой да те черпи, казваш предварително на човека, че държиш да си поемеш твоята част от сметката и толкова. Не като накрая представят касовия бон да започва разправия пред сервитьора.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 2ee5b29d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Първо, в днешно време повечето жени работят, без тяхната заплата малко домакинства могат да се издържат комфортно. Второ, когато забременееш и родиш, огромната част от грижата ще е на твоите рамене и ако мъжът не може да те подкрепи адекватно финансово, той ще е в тежест. Така че няма от какво да се чувстваш неудобно, на всеки е дадено с какво да допринесе.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 0a94437350
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   В нашето семейство пък парите стоят в мен, жена съм, той изкарва повече пари, но всички те стоят в мен и когато отидем на бензиностанция му давам пари да зареди. Това че авторката ще види него на касата, съвсем не значи, че той има пари в портфейла си.
Просто в семейството сме си взели решение парите да са у мен защото съм по внимателна с крадци, по пестелива, и оправям сама семейния бюджет и така вече над 24 години.
Имам ли уважение, да думата ми в семейството се чува, но винаги се заслушвам и в неговата, защото мисля че той е по умен, а и в повечето от случаите сме на едно и също мнение.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: a730ad8910
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

15.   Това е типично за българската жена, която хем иска мъж който е старомоден - да плаща всички сметки, да е отговорен за всичко, да и се врече във вярност, да и предложи брак и всичките тия неща от миналото... Но в същото време иска и да върви подир пропагандата на феминизма, че тя си е напълно свободна, и може да прави каквото си иска... за разлика от него. Това в комбинация с пословичаната безгръбначност на днешните бълтаски мъже, води то този ефект който описваш. Също ако ти прави впечатление, обикновено мъжа е по-поддържан, а жената - "закръглена" и със силно въпросителен моден вкус.

Иначе по впросът ти, има 2 варианта:
а) Хората си живеят традиционно, и както навремето мъжът поема отговорностите, поема финансите. Жената си седи на задника, не кръшка, не ходи да прави кариера. Т. е. мъжът плаща, защото жената е приела да прави и поддържа семейството. Такава беше идеята навремето - мъжът работи навън, жената вътре. Прочети примерно какво Юнг казва по темата.

б) Жената и мъжа са свободни да правят каквото си искат. Всеки си плаща по равно сметката, деца я има, я няма, според това как се разберат. Обща собственост също добре да нямат. Живеят с идеята, че утре може да дойде нещо по-добро, и другия да кръшне. В тоя случай никой на никого не е длъжен и всичко е 50-50.

Среден вариант НЯМА. Много, и от двата пола се опитват да го разиграват, обикновено за сметка на другия. Както не е правилно един мъж да обвъже жена да му гледа децата, пък той да хойка и дава парите си за проститутки... Така и не е правилно една жена да изсмуква ресурсите на мъж, при положение, че само си разиграва кефа, и не му е жена в истинския смисъл на думата. И в двата случая става дума за курвалък. И двете са честа ситуация, защото в крайна сметка малко имат принципи, и се отдават на природните си инстинкти.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: b47b5562ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   От 15 години съм омъжена. Важно е за собственото ти самочувствие да не изпадаш в икономическа зависимост. Има мъже, които се чувстват мъже, когато поемат разходите. Моят е такъв. В началото се натисках да си делим сметките по жилището. Не му понесе добре и спрях. Но не спрях да си изкарвам парите. Никога не знаеш какво ще стане. Освен това има и други разходи, не само сметки. Как ще ги поеме една жена, ще иска на мъжа си пари ли, като че ли му е дете? Абсурд. За големи неща се обединяваме. Оказва се, че имаме горе-долу поравно спестяваниня. Като си купуваме къща, първоначалната вноска ще е поравно значи и от двамата. Освен това, когато дойдат децата, някак така се получава, че жената им бере гайлето, включително им плаща таксите за спорт и музика от своя джоб, дрехите, тетрадките, екскурзиите, всичко. Някак мъжът никога не е в час кой номер дрехи носи детето и кога има екскурзия, за която да плати навреме. Жената по-лесно е да плати сама, отколкото да му обяснява всичко. Така че като теглиш чертата има изравняване.

Сега, ти ако не си ок да ти плащат, казвай още в началото. Така ще си намериш подходящ човек. Примерно с моя мъж не бихте си паснали, но с друг със сигурност. Но все пак му остави нещо мъжко. Да сипва бензин или да вози колата на ремонт, нещо такова. И се пази от използвачи.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: feb6574351
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

17.   Няма зночение кой колко изкарва, стига мъжа да изкарва и плаща повече, нали така, номер 3.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 72babae61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

18.   Да,симбиоза.Една паразитна симбиоза.Жената е паразит върху сексуалното желание на мъжа,а мъжа от своя страна е толкова силно заинтересован да има какво да е.е че е готов на всичко,дори и на най-големите гаври и унижения от страна на жена си,само и само да има къде да си топне топките.Тоест докато има такива балами мъже ще има и тарикатки жени.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: b0e0884e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

19.   Чисто като време на жената и трябва доста повече, за да постигне равенството, за което говориш. Например, една жена с физически труд не може да спечели, колкото един мъж. Освен ако не практикува древната професия. За съжаление и жените с образование също получават по-ниско възнаграждение от мъжете в световен мащаб, според статистиката. Външният вид на една жена също коства повече време и пари, спрямо този на един мъж. Мен лично и от към наследство ме ощетиха, за сметка на брат ми. В крайна сметка времето е невъзвръщаем ресурс, следователно е най-ценното, с което разполагаме. Така че, още преди да седнат в ресторанта, жената вече е вложила повече ресурси от мъжа. Той е привилегирован да сподели твоето ценно време и приятна компания и да плати една вечеря е напълно в реда на нещата (не говорим да ти купува коли и апартаменти). Другото според мен е ниска самооценка, от страна и на двамата. Повярвай ми, дори само бъркането за портфейла в чантата ти е удър по достойнството на качествения мъж.

 
  ...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 4c437d6a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Обяснявам. Щом сте семейство, значи сте с общ бюджет - няма твои и мои пари. Реално при това положение, няма значение кой от двамата ще се бръкне да плати - така или иначе от една каса ги вземате. Социално приемливо е обаче да плаща мъжа - той самият се чувства по-добре така, това е неговата роля. Няма мъж, който да не се чувства горд от това, че може да осигурява финансово семейството си и да покрива нуждите му. На съпруга ми му е приятно да плаща той сметките в заведение или в магазина - сам си казва, че ако не е взел в себе си пари и аз трябва да плащам някъде за двамата се чувства тъпо и не на място. В такива случаи, ако сме излезли някъде и аз съм си взела пари, а той случайно не е, аз му давам преди още да влезем в магазина/заведението, за да може накрая да плати той. И двамата се чувстваме добре така.

Преди да започна сериозна връзка и да се омъжа и аз обикновено настоявах да си плащам сама, още повече, ако става въпрос за първи срещи или отношенията са неустановени. Просто не исках се поставям в зависима позиция. Когато обаче имаш пълно доверие на човека до себе си и така или иначе си делите всичко, си е приятно да се почувстваш жена и да оставиш партньора си да плаща. Няма лошо, ако някой иска да направи жест и това му доставя удоволствие, а на теб не ти пречи, да му позволиш.
Да чувстваш обаче срам, защото някой е поискал да плати сметката или че не си му равна, по-скоро говори за някакво изместване и комплекс за малоценност.

Впрочем, винаги си личи дали един мъж плаща с удоволствие сметката, дали се дразни и му се свиди или пък си мисли, че като плати сметката придобива едва ли не права върху жената - една жена трябва да е пълен кон с капаци, за да не разбере, ако това е неприятно за партньора и или пък той очаква друг вид отплата.

На въпроса ти, дали еджа жена ще получи уважение, ако мъжът носи парите вкъщи, ще отговоря че си зависи само от жената.
Ако една жена сама омаловажава и не цени себе си, то въпрос на време е и мъжът до нея да почне да гледа на нея така. По същия начин, ако жената доброволно се постави в уязвима позиция, но ясно очертае границите, какво отношение е приемливо и какво не - то мъжът, ако види че тя е сериозна и че действително няма да толерира определени прояви, или ще се съобрази с нея, или просто няма да са заедно. Ако жената покаже, че независимо какво отсрещната страна направи, тя винаги ще е там и на разположение, то естествено че партньорът и ще си разиграва коня, както си иска. Нагледала съм се на примери на мъже, които се отнасят безобразно към приятелката/съпругата си, но към друга приятелка или следваща съпруга не само имат респект, но и се държат буквално като са различни хора, все едно някой ги е подменил - тоест жената определя сама границите с отношението и поведението си към тях.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 991ac0143a
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

21.   Комплексарите се събраха и почна плюенето по феминизма. Колкото и да плюете, господа, няма как да ни спрете. Феминизмът набира все по-голяма популярност, и то в световен мащаб. Преглътнете го този факт най-накрая. В противен случай, ще си седите самички, както досега. А и от толкова плюене, да не се покапете. Не забравяйте, че омразата не идва от феминизма, а от вас и вашите безгранични комплекси. Толкова е очевидно, че чак е смешно. Не забравяйте също и че омразата трови мразещия, а не мразения и нищо не можете да ни направите. Сами се унищожавате, после феминизмът ви е виновен... За вас угодия няма. Наричате жените или златотърсачки (което не винаги е така), или курви, или феминистки, пхахаха. Свиквайте, че в днешно време трудно ще намерите толкова тъпа жена, която да направите слугиня, крава за разплод и секс кукла. Няма как. :)

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: b0e0884e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

22.   Ако сам се пере и глади, ако сам си готви и чисти, ако се редуваме да сменяме чаршафите и да мием тоалетната, съм ок и разходите да си делим. Ама ще излиза ли от работа за всеки 2, 4, 6 памперс? Или ще кара нощната смяна с бебето? А, като е болно детето ще отсъства ли от работа по седмица всеки месец? Или ще се редуваме 3 години майчинство, 3 години бащинство? А бременността, раждането и кърменето, как ще ги разделим по равно? На сурогатна майка ли ще плащаме, или на час?

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 5 дни
hash: c60c45e9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Авторката. Много ви благодаря, мили хора. Желая щастие на всички. Поздрави

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: ed4e410193
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Ако още държиш да разбереш, авторке, омъжи се, създайте дом и деца, грижете се за тях и ще разбереш. Животът ни учи на всичко. А винаги за да получиш трябва и да дадеш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 4 дни
hash: 13a9286039
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

25.   Номер 21, очевидно е само колко си нямаш на идея от феминизма. Някои хора не са способни на обективен анализ. А ти си видимо жалка...

 
  ...
преди: 4 месеца, 3 дни
hash: 8f861c9e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

26.   Ако трябва да направя разбор на мнението на номер 7 (цитирам го):

"Наблюденията ти, авторке, са отстрани. Това, че чисто технически мъжът е извадил портфейла си, не означава, че неговото съдържание е спечелено само от него. В повечето семейства бюджетът се формира и от двамата. Преди мъжът да плати на бензиностанцията, жената е купила продукти и е сготвила. В ресторанта ще плати той, но тя пък му е избрала и купила ново зимно палто. Той ще се разплати за чантата й в мола, но тя е взела пердета за хола и сервиз за хранене. В този дух. Не може да се тегли чертата. "

- В повечето семейства единствено мъжът носи пари вкъщи, а жената домакинства. При възрастните семейства, които бяха дейни през комунизма и в началото на прехода след 90-та година, имаше по-голямо равенство между броя на работещите мъже и жени, но тогава просто държавната политика беше да няма безработица и всички да са заети с някаква дейност. Но при огромна част от семействата на възраст 30-40 години преобладават работещите мъже, а жените са си вкъщи. При младите семейства на по 18-25 години с деца се случва същото, тъй като много от побързалите да си хванат мъж и да му родят дете жени целево се стремят към ролята на "професия майка", която да им обезпечи най-малко 10 години стоене вкъщи или разодки навън, под предлог, че иначе няма кой да отгледа детето, докато мъжът е на работа. На тези майки удобно им убягва фактът, че докато детето им е на детска градина (целогодишно) или на училище (9 месеца в годината), те съвсем спокойно биха могли да работят. А ако толкова искат да са си вкъщи през целия ден, може да си намерят и работа от вкъщи. Имам такива познати - майката след едномесечен курс стана свободнопрактикуващ графичен оформител и си работи от вкъщи, гледайки малкото им дете, докато бащата работи същата професия, но в влужбата на фирма и е по-скъпо заплатен.

- Ако жената е закупила хранителни продукти от магазина, не се споменава чии пари харчи, но всички знаем, че в 99% от случаите тези пари са предварително дадени от мъжа или жената използва неговата банкова карта за разплащане. Ставам свидетел на това ежедневно в редица магазини за хранителни стоки, за дрехи, в кина, ресторанти и т. н.. За готвенето съм съгласен, че в повечето семейства то се извършва от жената (именно защото са си разпределили ролите още в началото и мъжът носи парите вкъщи). При по-съвременните млади семейства понякога и двамата готвят, но рядко жената работи, ако е и майка в това време.

- Колко често жената купува зимно палто на мъжа? И то не с неговите, а с нейните пари? Веднъж на 5 години? Или по-скоро никога? А колко често мъжът ще плаща сметките в ресторанта? Колкото пъти ходят на ресторант. А това може да е всеки ден, през ден, поне веднъж седмично... Но не е веднъж на 5 години или никога, както е случаят със заветното палто. Номер 7 дори не отвори дума колко често пък мъжът плаща за дрехите на жената, както и за безброй други нейни харчове. Удобно прескачаме тази истина, нали?

- Той платил чантата ѝ в РУМ-а (със сигурност е една от много покупки, които той прави за нея, а и жените обичат да сменят чантите си доста често, защото все не са доволни от сегашната, която имат; поради това и много жени имат по няколко чанти), докато тя щяла да купи пердета (които може да издържат 10 или повече години) и сервиз за хранене (който е достатъчен за употреба 10-30 години напред, ако не се чупи от непохватни ръце). И пердетата, и сервизът са за обща употреба, но номер 7 ги дава за пример така, сякаш жената плаща за тях и са уж придобивка на мъжа!

- Също така, удобно се премълчава и кой е закупил колата, чието гориво (наред с данъка, застраховката, винетки и такси за паркинг) мъжът заплаща от своя джоб.
Да не забравяме и жилището, което почти винаги е собственост на мъжа, а не на жената. Ако е общо (предимно при младите семейства), то и двамата го изплащат, като в почти всички такива случаи мъжът изплаща доста по-голям дял, отколкото жената. Една позната наскоро си намери мъж и вече е бременна от него, като не спира да се хвали как изплащат общото си жилище. Истината е, че той я прие в дома си, когато вече беше изплатил 10 000 лева от жилищния заем, а в допълнение я води на работа със собтвената си кола. Заплатите им са почти еднакви, тъй като работят в една фирма, но разликаат е, че докато тя в последните години си харчеше парите за дрешки, телефони, бижута, чанти, по пътувания с приятелки и т. н., той живееше скромно и събираше пари, които да вложи в бъдещето си!
На фона на многото мъже със собствени жилища, приели жена без жилище при себе си, досега съм срещал едва четири жени, които имат собствено жилище и са приели мъж при себе си. И ето интересното! На три от тях родителите им го бяха закупили, а на третата - бившият ѝ заможен приятел, защото му давала да се празни в нея по няколко пъти на ден и му изпълнявала всичките фантазии в леглото. С други думи, нито една от тези четири жени не беше дала и лев за закупуването на тези жилища, а го е получила наготово като подарък. За да сме технически честни, едната поне е работила с всичките си дупки срещу придобиването на жилището, така че все пак е полагала някакви усилия и си го е заслужила, заради сделката.

Съгласен съм с номер 7, че "не може да се тегли чертата", когато се прави съпоставка кой колко плаща, тъй като тя е в ущърб на мъжа.

Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 11 часа
hash: eecb6b7ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

27.   За пореден път се убеждавам, че българските свине (мъже) са пълни злобари, тъпанари, комплексари и мразят жените. Абсолютно нищо не става от вас. Хващам се на бас и че всички коментирали дотук сте дъртаци. Вашите мнения не важат.


Номер 21/ж, 22 г.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 9 часа
hash: 0dd024c5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

28.   Номер 26, доста йезуитски анализ на мнението ми. Нямам никаква представа каква е социалната ти среда, но мъж да хленчи за това, че, горкият, е принуден да се грижи за семейството си, е направо жалко. Тук мъжете непрекъснато си противоречите. Ако жената работи, прибира се и ляга с обувките на дивана - е кариеристка и гадна феминистка. Ако си седи у дома, бродира и разчита на мъжа си, значи е меркантилна. Разберете, че истинският ужас е онова мечтано от вас същество, което хем от тъмно до тъмно е на крак, изкарва парите на семейството, поддържа къщата като за списание, готви като мастър шеф, дундурка децата, лудо влюбена е във вас, изглежда като модел и винаги е навита за секс. Та, ако ви се случи да налетите на подобна жена, гответе се за истински кошмар, защото всички тези роли са напълно несъвместими и ако една психически здрава жена реши да ги съчетае някак, то няма да остане задълго такава. Моят съпруг се е видял в чудо именно защото аз правя опити да съм всичко това. Сто пъти ми е казвал да намаля темпото, защото минимум два пъти месечно изпадам в нервни кризи; стигала съм и до болница. И защо? Защото точно от такива "мъже" като 26 ми е внушено, че така трябва. Да, майките на моето поколение също имат вина, защото и те ни го набиваха в главите.
Иначе, за протокола, номер 26, и апартаментът ни в София, и вилата ни са мои. Софийското жилище ми е наследство от родителите, но вилата съм си я купила лично аз. Мъжът ми няма никакво участие, освен да коси тревата с косачката, която пак аз купих. Колата също я купих аз. Работя на три места, той е от девет до пет на работа, заплатите ни са еднакви. Домакинството е изцяло моя грижа. Нито един чорап не си е купил той самият и даже не знае къде се продават гащи. Много искам да бъда нормална. Искам да се отпусна на рамото на мъжа, да се почувствам закриляна и покровителствана, но ако този месец аз не платя тока, просто ще стоим на тъмно и студено.
Не уважавам мързела на хората, но вие, всъщност, какво искате от нас? С какво сте по-различни от кифлите, които очакват подаръци и привилегии без да си мръднат пръста? Не ви ли е срам да роптаете срещу това, че ви се налага да се грижите за семействата си? Да сте чули дядо ви да се оплаква, че е купил един локум на баба ви?
И великите сметки, които ни плащате! За нормалния мъж е публичен позор дамата да си извади портмонето на обществено място- това от баща си го зная (никога не съм видяла майка ми да си продупчи даже билет в трамвая, когато са били двамата). Наблюдавам и приятелите си: те по-скоро биха отложили срещата, ако имат финансови затруднения, отколкото да се червят докато пресмятат стотинките наполовина.
Аз лично нямам нито материални проблеми, нито жилищни, нито емоционални, нито професионални, нито социални, нито никакви. Проблеми ми създава само моята самостоятелност, защото съпругът ми е споделял, че понякога се чувства ненужен и казва: "Аз за какво съм ти?" Достатъчно съм разумна да му осигурявам възможността да се изяви като мъж и то именно молейки го за дребни услуги като "Смени крушката", "Направи ми коктейл" и т.н., за да се чувства полезен. Иначе съвсем ще се комплексира. И така кръгът се затваря. Искате ни самостоятелни, обаче тогава се чувствате ненужни. Искате ни кротки робини, но пък не щете да ни издържате. Искате да си делим разходите, но пък някак, ако може, да не работим. Наистина не разбирам за какво иде реч...

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 часа
hash: b35448b2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

29.   Да, ще получи уважение. Защото мъжете колкото повече инвестират време и пари в една жена, толкова повече я приемат и трудно биха се разделили с нея. Мъжът дава материални неща, а жената дава нематериални, като любов, внимание и домашен уют.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 8 часа
hash: 5bfdb53881
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Чакайте, бе хора, когато сме някъде цялото семейство, почти винаги аз нося парите по простата причина, че имам чанта и портмоне. Мъжът ми по-рядко носи чанта, предпочита да си пусне телефона и ключовете в джоба.Това не значи, че непременно съм ги изкарала аз, при нас са общи, като всеки слага за месечния бюджет определена сума. Не сме се сетили, че е някакво унижение за него :-) Пък и никак не ми дреме за общественото мнение.
Всъщност през годините имаше период, в който вземахме горе-долу по равни заплати, после той получаваше повече, после беше без работа, сега от известно време аз получавам повече. Ако се е комплексирал, не го е показал. Вие го изкарахте баси унижението, ми нещата се променят, човек понякога е горе, после е долу, животът е колело. Нали затова сме екип, да се подкрепяме

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 часа
hash: 8f861c9e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   До номер 7/28 от номер 26.

Правиш огромната грешка да се оплакваш тук от мъжа си как прехвърля отговорностите на теб, а в същото време приписваш тази негова мекушавост (или хитрост, защото все пак съзнателно го търпиш такъв) на всички останали мъже. С тези обощения само показваш колко далече си от обективността! Дори и на теория да приемем, че думите ти не са измислица и действително ти си закупила вилата, а не мъжът ти, то ти спадаш към изключително редките изключения, които са вероятно една хилядна от жените. Защото в другите 999 случая в семействата с вила мъжът е този, който я е закупил, или са я закупили заедно.


Що се отнася до "равните" (според теб) харчове, дали пак ще ти се сторят толкова равни, ако обърнем дадените лично от теб примери!?

Жената да е динственият или основният носител на пари вкъщи. Мъжът да не работи или да работи и да получава ниска заплата.

Мъжът да купи едно зимно палто на жената (веднъж на 5 години, а може би и никога), а жената да плаща сметката при всяко излизане на ресторант.

Жената да плаща на бензиностанцията (включително и тя е купила колата; също тя плаща и всички данъци и такси, сервиз, прегледи и т.н.), а мъжът да купува хранителни продукти (най-вероятно с парите на жената) и да сготви.

Жената да купи на мъжа чанта, а той пък да купи сервиз за хранене и пердета за общо ползване и от двамата, но да ѝ ги пробута като уж подарък за нея!

Сега виждаш ли как твоите примери ти нагарчат, защото на никоя жена няма да ѝ изнася този вид "поделяне" на разходите!? Когато искаш да покажеш как двата пола си поделят поравно разходите, давай непредубедени примери, а не такива силно неравномерни като твоите!

Прави впечатление и как се опитваш да извъртиш едно искрено споделено от мен мнение като "хленчене". Няма да ти се получи! Всеки разумен мъж осъзнава тези подли женски похвати пределно ясно. Моето мнение не е удобно за теб и за тези от жените, които всячески кретат да са на по-изгодно положение спрямо мъжа и за тях равенството трябва да го има, само когато искат права (мъжът и жената да са равни, но жената да е по-равна), но стигне ли се до задължения, рязко сменят плочата и прехвърлят отговорността към мъжа.

Кифлоприземител

 
  ...
преди: 4 месеца, 5 часа
hash: 8b1c55f6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   За себе си знам, че не мога да бъда с мъж, разполагащ с по-малко пари от мен, просто не го уважавам достатъчно и не мога да го приема сериозно. Струва ми се зависим, несигурен, нестабилен. Имах една комшийка, която попадна на доста платена работа и започна да нарича любимият й секс играчка, мислеше, че е много духовита, но беше доста неприятно. Мъжът ми казва, да си събирам парички и да си имам, поема много разходи. Аз с удоволствие участвам в разни покупки, когато мога. Имало е моменти, когато не съм имала работа, не е правил проблем, но аз съм се чувствала зле.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 24f72dbef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Абсолютно точно, номер 31. Точно така стоят нещата при нас. "Обърнатите" от теб примери, всъщност, са напълно верни. Всичко, което пишеш, е самата истина. И наистина ми "нагарча", понеже съм се обърнала на нещо като мъж в пола. Единственото, което се разминава с предположенията ти е, че мъжът ми готви. Не, не умее и не го прави, аз купувам продуктите и ги приготвям. Съгласна съм с теб, че такива семейства са непопулярни, но ги има - познавам куп други жени, които правят същото, понеже половинката им се справя по-зле. Точно снощи, преди да съм прочела поста ти, съпругът ми (от когото не се оплаквам, защото си има други качества) се ожали, че му е писнало колата вечно да виси по сервизи (то и на мен ми писна да плащам за тези ремонти), така че е спазарил някакъв ситроен, който ще купи в събота, така че да изтегля дотогава пари. От моята сметка, разбира се, неговата винаги е празна. И аз ще го направя, защото кола ни трябва. И да, онзи ден ми купи нож за разфасоване на месо и ми го поднесе като подарък, но пържолите за барбекюто на неговите приятели взех аз, а той си купи слънчеви очила за 160 лева.
Не ме разбирай погрешно - мога, правя го. Лошото е когато това стане стереотип на поведение. От типа: всичко мое си е мое, всичко, което е на жена ми, е общо. Въпросната вила я купих изгодно от роднина, който се пресели в САЩ, ремонтирах я и стана прекрасна. Съпругът ми участваше с личен труд - подмени електрическата инсталация и се погрижи за градинските конструкции. Но материалите, труда на майсторите, самото наглеждане на процеса по преустройството - си беше моя грижа. Съпругът ми само си обу пантофите, седна на терасата под чадъра, сипа си една напитка и каза: "Е, това е раят, скъпа!" То и за мен е рай, но аз зная колко ни излиза на месец този рай, а той няма никаква представа. Като го питат гостите колко плащате за вода при тази градина, не знае.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 8f861c9e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   От номер 26/31 до номер 7/28/33.

Цитирам те:
"Лошото е когато това стане стереотип на поведение. От типа: всичко мое си е мое, всичко, което е на жена ми, е общо."

Тук съм напълно съгласен с теб и именно това имах предвид в предишното си мнение. Като оставим настрана някакви много, ама много редки изключения като теб (и ако са верни твърденията ти), както и по-възастните жени, които до някаква степен поне влагат и от себе си, то повечето българки в детеродна възраст повсеместно считат парите на мъжа за общи и държат той да плаща за всичко или почти всичко, докато за своите пари искат да си останат свои.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 3d1db2b889
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Абе вие луди ли сте бе, какво се карате само за пари, кой колко давал, кой кво изял, кой къде платил... луда работа! А любовта къде остана? Ако това сте реал хората в България направо съм щастлив че не живея там! Надявам се, че има и други, по-нормални! Аз съм щастлив когато купувам неща за жената до мене, кефи ме да и занеса закуска в леглото, да и направя кафе, да и сготвя, да я зарадвам с подарък или вечеря на някое готино място, това ми прави удоволствие на самия мен! Никога не съм броял колко съм дал, изкарвам парите да ги харча в крайна сметка, тя също ме е водила на почивки и ми е правила страхотни подаръци, никога не сме делили пари или каквото и да е! По-добре си стойте сами като се дразните да харчите по някой друг, не ставате за семейство, егати егоисткото мислене!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: f987ac5cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Комплексарите са такива , защото са възпитавани от жени комплексарки. Сами знаете , мъжете от които се оплаквате са МАМИНИ синчета. Нямали са бащи , бащите са им били под чехъл ,или пък са били малтретирани от бащи-комплексари.....или всичкото това накуп. За да може ролята на жената в семейството да вземе връх.

Много ми е смешно като почнете вие с изкуствените мигли ,цици и 2тона кит и блажна боя отгоре си да почнете да се оплаквате от "комплексарите мъже ", че даже и да ги слагате под един знаменател.

Няма мъже мили дами да, факт. Изчезнахме . Убихте ни. Ние предпочитаме изобщо да не се занимаваме с вас и да си умрем тихо и спокойно .Оставате на този свят само вие и вашия суетен феминистки егоцентризъм.

Колкото до авторката . Един съвет само ще ти дам . Научи се да бъдеш жена ПРЕДИ всичко ! Мъжете имат нужда да дават, да се чувстват желани , полезни и необходими. Не ги измествай от ролята им.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: bd890addb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Хора,въпроса в заглавието е друг,нека не изместваме темата.Момичето пита опитните жени "КАК СА СЕ НАУЧИЛИ ДА ПОЛУЧАВАТ ОТ МЪЖЕТЕ".
Обърнете внимание на думата "ПОЛУЧАВАТЕ".Тя иска да получава,разбирате ли,да консумира неистово и неграничено,дори не за детето си,а за нбея самата,тя иска да ПОЛУЧАВА разбирате ли,тя не иска съвети по семейни планиране,бюджети,финанси и разпределение,тя иска да ПОЛУЧАВА,схващате ли величието и трагизма на въпроса и?Тя иска да ПОЛУЧАВА,мили хора....
за Бога,тя иска да ПОЛУЧАВА.......

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker