Защо и как се подигравате с чувствата на някого? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо и как се подигравате с чувствата на някого?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1809 пъти
Точно така, интересно ми е, нека пишат хората, които осъзнават, че се държат зле, незачитайки човека до тях, независимо какъв им е. Липсват ми техните гледни точки, тъй като, когато попитам някого ”Защо се държиш (някак си) с мен? ”, не получавам отговор или получавам неискрен, по една или друга причина. Някои пък, дори не осъзнават, че се държат ужасно, безчувствено, грубо, дори агресивно.
Аз съм емоцинален човек, (нека не се бърка с незрял, неуравновесен, драматизиращ и т. н. ) и лошотията ме убива бавно...

И още нещо - защо хората се привличат от такива като мен, които им дават добро отношение (това ми е ясно донякъде), а не могат да отвърнат със същото добро отношение?
Разбира се, искам да спомена и много милите хора, които познавам (не са много, но са много мили). Обаче, като че ли, те нямат нужда да ме търсят, общуването ни е някак взаимно (рядко, защото, явно, че и те като мен нямат нужда от някого, с когото да бъдат постонно, и да говорят за себе си), не чувствам емоционално изтощение от тях.

Странно е, че обръщам толкова много внимание на хора, които ме нараняват. Ядосвам се на тях, че са такива и на себе си, че се занимавам с тях.
Защо се държите лошо с човек, който се държи добре с вас? Как го правите? Нарочно ли? Удоволствие ли ви доставя? По-добре ли се чувствате? (това последното са ми го казвали).
Странно е и тъжно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: afb9bc3943
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети в нета за хората с по силни нарцистични , социопатични и психопатични черти. Едно и също е. Не се усещат, или понякога изпитват удоволствие.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 761032edce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чела съм за тях.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d50565d46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Повечето хора истински ценят само нещата, които не са му сигурни. Прекалено грижовните хора обикновено са толкова склонни да дават, че другите тотално престават да осъзнават, че те също имат нужди. Разбира се, както правилно е отбелязал и #1, съществуват нарцисти и психопати, които злоупотребявайки с такива хора, валидират себе си, като в същото време са неспособни да разберат какво причиняват.

Заключението е, че един човек който цени себе си и изисква от другите да го ценят е много по-харесван, уважаван и живее по-добре. Изключи паразитите от живота си и помисли внимателно над думите ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6f1de8fb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочети статии за това:
Защо емпатите привличат нарцисисти;
Връзка с емпат и нарцис;
Хора с нарцистично личностно разтройство (болестта на 21 век);
Ще ти стане ясно, защо толерантните хора трябва да стоят далеч от пособни типове и как да ги различим. Емпата ги привлича с това, че обича да се грижи за другите около себе си.


Lisa

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5237b65475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако беше толкова зряла, щеше да знаеш отговора.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7793cb4cd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като цяло бил съм добър и не ебават, т е нараняват те. Сега се държа гадно с всички и да видиш как те уважават. Не дава удоволствие просто лично на мен ми е кеф да се държа гадно с някого, особено ако е момиче, привързва се още повече ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: feb76cc630
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всички хора нарянаваме, но Ти можеш да направиш своя избор за коя си струва да бъдеш наранен.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c0ca5e7c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Айде сега един контра-въпрос:

Ти защо ходиш при хора, които те нараняват и се държат лошо с теб?

И преди да се почне с "ама аз не знам какви са, преди да започнат да се държат лошо" ... глупости.

Всеки човек се сблъсква с неподходящи партньори, в живота си.
Хората, които се оплакват от такова отношения са хората, КОИТО ГО ПОЗВОЛЯВАТ и които стоят в такива отношения, въпреки, че не престава.

Когато хората, които не искат да се държат лошо с тях, спрат да го позволяват, тогава ще спрат.

Защо ли? Защото могат. Защото не виждат нещо, което да изисква от тях, да задължава. ВСЕКИ човек ще си прави каквото иска, знае ли, че може. Факт.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 761032edce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Братане, това ”защото могат” не е довод! Хорат могат много неща, включително да убиват, е ако нямай убие твой близък и в съда каже ”направих го, защото мога”, какво ще си помислиш за него, освен, че ще си гневен за злодеянието му, ще си още по-гневен от наглостта му, неосъзнатостта, заради които ти е причинил болка.
Ако някой ми даде смислено обяснение - защо се държи (общо казано ”лошо”), ще седна и ще помисли, ще се почувствам една идея по-добре, защото ще видя причините за поведението на човека, а когато премълчават или изтърсят ”защото мога”, ми остава само да гадая за причините.
Защо общувам с такива ли? Те ме намират, а аз често продължавам да общувам с тях от жал, защото все имат някакви тъжни истории. Но, да, още в началото усещам, че нещо не е наред с тях, но въпреки това продължавам да общувам с тях, докато не прекалят.

Към 6
Не давай глупави съвети на мъжете. Никоя умна жена няма да търпи психологическа и/или физическа агресия. Аз не съм била във връзка с такъв човек. Хората, за които говоря в темата ми, са хора, с които само сме общували като познати и са от двата пола, затова ги наричам ”хора”.

Стига с тези книги за психилогия, чела съм ги, на теория знам много, но на практика, хората не са черно-бели и ако гледам 1:1 обясненията в патопсихологията, всички сме с отклонения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 761032edce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ”ВСЕКИ човек ще си прави каквото иска, знае ли, че може. Факт. ”
Не ми казвай, че ако ги няма т.нар. закони, съдилища, затвори... ВСИЧКИ ще правят каквото ЛОШО им се прииска. Не е така!
Вярвам, че има хора, които могат да мислят, да чувстват и да съчувстват. Вярно е, че другите са повече, но съвсем не са всички, така че не обобщавай.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e80353dcca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, едно е да четеш, друго е да научиш нещо от прочетеното, трето е да го приложиш на практика. Не те знам зряла ли си, презряла ли си, но задаваш елементарни въпроси. Братан ти го е казал точно - дали ще общуваш с някого или не, избираш ти. Щом с някого се чувстваш зле и наранена, изхвърляш го от кръга на познатите си и толкова. Пък ако те кефи да си алтруист и емпат и искаш да огрееш като слънце всички, ок, но не търси благодарност, страдай си на воля и си носи последствията от избора си..

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2eff710712
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7 хаха да си струва да бъдеш наранен за някого, това става като прекалите със сериалите...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c0ca5e7c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   9.,

Сама го казваш "Още в началото усещам, че нещо не е наред с тях... "
Ето, всеки знае, в какво се забърква и те те намират, защото такава ти е енергията. Аз не го казвам с лошо, просто ако не държиш на себе си като личност толкова, че да режеш такива хора в зародиш, няма как да не съществуват.

Ето ти примерна ситуация, аз съм лайно, започвам да се държа гадно с някоя жена, която НЕ ПОЗВОЛЯВА подобен тип отношения. Става и си тръгва - аз оставам с пръст в уста. Или отивам да проектирам лайнарството си към друга или започвам да се чувствам зле от това, че съм неприет. И в двата случая, жената, което си е тръгнала е по-добре.
Така че всичко е в ръцете на жената, която позволява.



10.,
Точно това казвам. Див запад, Средновековие, Първи хора... колкото по-назад отидеш, толкова повече ще видиш, че човек прави каквото иска - защото може. Спират го само общоприети норми, закони и всичко, което му е поставено от едно модерно общество.




Братан.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker