Връща ли се всичко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Връща ли се всичко?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 6862 пъти
Здравейте,
Провокира ме темата за отмъщението, в която мненията се разделиха на "за" и "против" предприемане на някакви действия с цел отмъщение на хора, които са ни предали, лъгали и т. н. Интересно ще ми бъде да споделите вашият личен опит какво показва- връща ли се всичко на хората, сторили ни зло по някакъв начин или животът не е справедлив и такова нещо няма.
Аз смятам, че човек не може да гради щастието си върху нещастието на друг, просто не се получава. С моя бивш приятел се разделихме (след дългогодишна връзка) заради друго момиче, с което и до ден днешен са заедно, но връзката им е пълен ад за него. Знам го, защото е достатъчно нагъл да ми се оплаква от нея :) Но, ако не поддържахме контакт, нямаше да ги знам тези подробности и щях да си мисля, че ето те си живеят чудесно, а аз съм толкова нещастна, защо няма справедливост в този живот и т. н. Така че, моето мнение е, че всичко се връща рано или късно със или без да разберем ние. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: cc196175c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Здрасти, аз в другата тема вече писах, че съм с-у предприемането на всякакви действия за отмъщение, защото така си трови сам човек живота.

По принцип НЕ ВЯРВАМ в изотерики, магии и такива неща, но баба ми от Северна България винаги ми е казвала, че който нещо лошо е сторил на нашия род си изпатва. Не обръщах внимание на думите ?, но като станах някъде на 20 и прехвърлих лентата назад, ми направи впечатление, че действително зле са завършвали хората, които нарочно са ми вредили. Като почна даже от 4-ти клас, когато компанията ми ме предаде, та до тогава. (всички деца от тази компания завършиха зле - едната роди в 8-ми клас и стана наркоманка и алкохоличка и т. н. и другите са с подобна съдба)
От тогава редовно си запомням СЛУЧАЙНО попаднала ми информация за хора, които са ми вредили в живота. И действително - няма останал без някакво сериозно житейско препядствие, МАКАР ЧЕ НЕ СЪМ МИСЛИЛА ЗА ТЯХ И НЕ СЪМ ИМ ЖЕЛАЛА ЗЛОТО.

Даже по един метод мислено им прощавах, изпращах добри мисли и т. н. - какво ли не, но ето - в момента животът на една жена, която много ми вреди в продължение на години се разпада и дори тя може да остане на улицата! Имаше години, когато кроих отмъщение дори, но чаках да мине време, за да не се сети откъде идва... после ? простих... случайно разбирам за живота ? и настръхвам, защото до сега думите на баба ми се потвърдиха!
Това се отнася в пълен смисъл и за нея самата - тя е на 90 г. и действително може да изброи много случаи. Наш братовчед, например, които е бил в поземлена комисия и е заграбил половината ни наследство... той умира 10 години по-късно, но надживява всичките си деца, всичките си внуци, жена си и дори снахите си!!!! Остава сам с имотите и къщите! ...

може това да е някаква случайност, може да е така. Може и децата, с които съм имала контакт като малка да не са били по принцип читави и нещата и без това да се бяха случили.... не знам, знам че я има индийската поговорка, че който стой достатачно дълго на брега на р. Ганг ще види как труповете на враговете му минават покрай него и вярвам в нея!

100% се потвърди тази мъдрост за моя живот, а и - като християни, според мен, трябва да се стремим към прошката. Аз не познавам хора, които да са спечелили от отмъщение и се надявам да не се случват лоши неща и на враговете ми, но още не мога да кажа, че не изпитвам някакво НИЗКО чувство за вътрешно доволство като чуя за патилата им! Поне спя спокойно, нали аз не съм им сторила нищо - животът е най-мъдрият учител, може би им дава тези изпитания, за да може да се осъвършенстват... знам ли... просто знам със сигурност, че аз не съм пропиляла времето и енергията си с отмъщения.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2af047b2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   определено се връща...
ще дам прост пример.. преди с мен 1 момче се държеше много зле, обиждаше ме, посягаше ми, просто ей така, без причина...
минаха се години - с майка му се държат по същия начин!
рано или късно се връща! такъв е животът!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5b93f66d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   дано се връща имахме година и половина връзка уш без мен неможела да живее а сега си живее живота на морето а ас гасна вс изминал ден от болка по нея не е честно нали.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 500c9fd2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Зависи... не винаги се връща...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 57fe384a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Според мен всичко се връща, макар и не винаги под формата на желаното отмъщение, което рисува човешкото въображение. Животът е кръговрат. Никой не остава незасегнат от огорчение, нечия лъжа, предателство, болест, смърт. Нашата човешка представа за справедливост е мъничка, ограничена, твърде субективна, и няма много общо с всемирното равновесие. В крайна сметка всички биваме "изравнени" от страданието и смъртта.
Има една легенда за майка на умиращо дете, която отишла при Буда с молба да го върне към живота. Той я изпратил да му донесе въгленче/ синапено семе (чела съм две версии) от дом, който не е бил сполетяван от нещастие, за да приготви лекарство. Жената обиколила всички къщи в околността, хората на драго сърце и предлагали, каквото и трябвало, но в крайна сметка се оказвало, че всяко домакинство е пострадало от нещо - било то смърт на близък човек, или някаква друга болка.
Поуката за нея била, че ничий живот не е пощаден от загуба.
В по-общ смисъл, този, който ни е наранил, рано или късно също ще бъде наранен.
По-чувствителните, принципно етичните хора, които се стремят към по-хармоничен живот с останалите и които в някакъв момент станат причина за нечия травма, са склонни да си дадат сметка за болката, която са причинили. Може да им се стори, че на тях по-бързо им се връща, но това усещане идва от факта, че по-лесно могат да се поставят на мястото на този, към когото са били несправедливи. Когато преживеят нещо подобно, са в състояние да направят паралел и да съжалят. Другите с дебелите кожи също страдат, в някакъв момент, но си остават слепи своите грешки.
Затова си мисля, че отмъщението е една грозна и безполезна игра, която може единствено да отключи тъмнината в теб и да те принизи до действията на човека, който те е засегнал. Плановете за реванш те карат пак и пак да преживяваш стореното спрямо теб, те не те освобождават. Ставаш зависим от мъчителя си.
Така си мисля сега :)). Знам ли какво ще ми предложи бъдещето :))?
Ел

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4221ad00e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Определено се връщат. Мога да изброя няколко примера.

Като бях в 3 или 4 клас имаше едно момче, което ме харесваше, но аз не го. След 1 година /най-много/, аз също започнах да си го харесвам, но той тогава не ме харесваше вече и все още си го харесвам, а той не ми обръща внимание. /сега съм за 8 клас/

2. Тази година едни от моя клас ме много обиждаха и после като започна часа, всички ги изпитаха и изкараха двойки.

3. Имаше една учителка, която много ме мразеше /не знам защо/ и като дойде края на годината, тя влезе в болница за дълго време.

4. Предстоеше пролетна ваканция. Един мой съученик ме заплашваше, че щял да дойде в моя квартал и да ме бие. Дойде пролетната ваканция и това момче си счупи крака.

*Яса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b5df214a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Твърдо не. Просто животът се върти и ние с него. В един момент си добре, в следващия си зле. Това, че ни се случват сходни неща, се дължи на факта, че колкото и да сме различни един от друг, събитията в животите ни доста си приличат понякога. Много от нещата са последици от собствените ни действия. Не мисля, че Бог ни наказва за това, че някой ни обичал, а ние него не сме, та затова хайде пет години без любов.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 85c332cffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   На всеки човек се случват нещастия и страдания. Просто сме до толкова грешни, че няма как да не се направи уж логична асоциация, може в дадени моменти и да има наказание от някакви висши сили, да...
Виж по-лошия вариант е ако тайничко слухтиш и се надяваш на някакво божие наказание за това че въпросния човек те е зарязал и търсиш някакво индиректно възмездие...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c6bdc08e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хиляди пъти съм се обеждавала в това, че всичко се връща. В езотеричната литература го пише като закон, има го и в физиката. Огледайте се. Така наречното понятие "бумеранг". Каквото подадеш, това ще ти се връща. Ако не от същия човек, то някой друг ще го направи. Затова не изпращайте омраза или отмъщение. Всичко е един кръговрат. Много пъти съм прощавала, и някой друг ще ви прости. Просто не го осъзнаваме. Не случайно всичко е създадено с ЛЮБОВ. Да не нарушаваме закона и той няма да ни разруши:)Много пъти ми се е искало, идвало ми е отвътре да направя какво ли не и да кажа какво ли не. Но ако знаете, прошката е най- доброто оръжие. Човекът ще ви заобича, всеки допуска грешки и казва грешки. Да, признавам си наранявала съм много пъти, но не умишлено, не съм го осъзнавала, просто аз съм си аз- искрена, с годините се научих. Трябва да се владеем, това ни помага и да се самоусъвършенстваме. Опитайте някой път, ако се стигне до спор, за да видим кой ще се окаже правия:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 31e39fce2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знам,че Бог един ден ще накаже хората, които са желали лошото, на мен и моето семейство.Аз не наказвам никой.Има човек,на небето,който вижда всичко.И всеки един помислил за лошото на мен и моето семейство ще му се върне с лихвите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: de0f1fd278
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Всичко се връща! На всеки, просто така е устроен света!
Знаем, че не всички вярват в това и ще ти кажа, че на всеки се връща всичко и то поне по няколко пъти отгоре по-гадно! Това, което трябва да правиш е да не търсиш отмъщение. То си идва само и то точно, когато е най-неочаквано за индивида:)
Баба ми казва, че сълзи напразно не отиват.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c1768e3b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Абсолютно съм убедена, че се връща и имам много примери пред себе си, включително и на мен самата ми се върна. Категорично съм против отмъщението - то поражда ново зло, което пак ще се върне на отмъстителя един ден. Отмъщението си идва само от съдбата. Забелязвам, че много често хората се питат "защо точноо на мен, та аз не съм лош човек? " Мислят, че това, което им се случва, е много по-лошо от техните постъпки и съответно не е справедливо. Аз пък мисля, че се връща чрез онова, което може да засегне един човек и естествено, че ако един човек не се трогва и не страда от определено нещо, то то няма да бъде наказание за него, ако му се случи. Тогава му се стоварва на главата друго, което го разстройва истински и му дава шанс да преосмисли живота си.
Сещам се за една история тук (не помня заглавието)- една жена, която поддържала цял живот извънбрачна връзка, докато нейният съпруг ходил по чужбини да изкарва пари за семейството си. Тя злобееше срещу съпругата на любовника си, описваше като наглост факта, че изобщо му е съпруга и че си отстоявала някакви права като такава. Смяташе, че като любовница тя има право на всичко, незачитайки никой и нищо друго "в името на любовта". Историята е приключила, когато любовникът и починал от рак, без да се видят и чуят за последно дори. Авторката търсеше съжаление тук, смятайки, че е ущетена от съдбата, защото оная -съпругата имала право да го посещава в болницата, както и да го погребе, а авторката трябвало сама да си плаче вкъщи и дори да не можела да сподели с някого. Много показателна история за мен.... Ясно, че нито любовницата, нито любовникът не са зачитали чувствата на никой друг, мислили са че светът е само техен, че само те могат да имат и имат любов, въпреки че и двамата са си стояли в семействата, за да не загубят материалното. Ако на тях им бяха изневерявали брачните партньори, нямаше да бъде никакво наказание за тях, те нямаше да усетят никаква болка от деяния, аналогични с техните. Затова животът е намерил друг начин да им покаже, че те не го владеят, че незачитайки живота на другите, може да се изгубиш в своя собствен. Авторката обесняваше за авантюрата им как "просто се случило", било съдба - по-силно от тях, след това трагедията просто се е случила - съдба и абсолютно никой няма вина.
Може да прозвучи много злобно примера, но не е никава злоба - просто ярък пример в подкрепа на мнението ми. Както казах - на мен също ми се е връщало, че и още ми се връща, но се надявам, че след всяка грешка и всяко наказание, ще ставам по-достоен човек.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 66ccfb87a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Здравейте, аз не съм убедена, че се връща, но аз преживях нещо много ми е тежко преди 2 години ходех с едно момче беше ми първа връзка, страшно много държахна него, преди това той ходеше 1 и 6 месеца с друга скъсаха и бързо тръгна с мен, след три месеца скъса с мен, защото имал чувства към нея още, тя не го прие обратно имаше си друг вече дадох му шанс, но когао аз направих подобна грешка, той не ми даде такъв, каза ми че не се разбираме да си останем приятели, вместо аз да го оставя в труден момент, както той мен ме остави тогава и до болница стигнах бях закъсала с изпити тъй като следвах, аз му помогнах услужих мус 300 лв той ми ги върна след месец, но щеше да изпусне срока за записване там където следва в момента, октомври месец се сеща за бившата си и ми казва, но не осъзнава, че ме наранява, а ноември се запознава с нея във влака и тръгва с нея, наглоста да му беше да се радвамза него, как да се радвам за човек в който съм влюбена и който ме наранява без да го осъзнава, отстъпвах, за да му е добре, почти не ме извеждаше, не съм го ограничавала, но той се подигра с мен и семейството му от 2 години е с тая, но няма срам надигна се след като влезна да следва, опитвах се да му обясня, че ме е провокирал да се държ гадно, но не

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 13f1d6354e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Имах някога една любов.....неможех да повярвам, че това е той.... моята първа любов...всичко беше прекрасно до момента в който без никакви обяснения той каза само НЕ МОГА !!! ...опитах се да поговоря с него, исках да разбера ЗАЩО???? Очите ми се пълнеха със сълзи, а той мълчеше НЕ ОТГОВОРИ нищо!!! И така след 2 години пак се срешнахме но какво стана този път всичко се обърна......дадох му мойте розови очила направих го щастлив и го изоставих !!!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f31f7f7755
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Да ВСИЧКО се връща.
каквото посееш това ще пожънеш
закона за даването и получаването
за справка Чопра

За наше щастие се връща и хубавото... и това е важното в този живот. Правиш добро, обичаш и после ти правят добрини и те обичат. Енергията не се губи.

А лошото дали се връща? Да! Но не е и когато го искаме. Примерно ако си кажеш "Оооо, тъпкано ще му се върне задето страдам" е много вероятно пак да пострадаш. Но ако си кажеш "Дано е щастлив, прощавам му" е вероятно той да изпита страдание

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 81eb2a4dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Тук мога да кажа че всичко се връща имала съм хиляди примери за това докато и аз не станах такъв.
Когато се запознах с бившия ми той умираше ви казвам за мене цвете рози подаръци( не е богат нормално момче ) постоянно ме заливаше с комплименти и какво ли не живеехме заедно готвил ми е винаги с целувка ме е посрещал и изплащал А аз простоо отношението мии беше безобразно с една дума все бях недоволна все ми нещо криво все ми той виновен и така мина се време и много говорене и нещата се успокоиха и аз започнах да се държа нормално и мило както е редно и не щеш ли той ме заряза писнало му да ми търпи лошото отношение може да си кажете е тя си го е заслужила да заслужих си го и знам от опит че всичко не връща не бъдете лоши хора като мене не мислете злото на хората и дано да им се върне, какво печелите вие като им се върне на хората по малко ли ще страдате или ще сте по щастлива заради чудно нещастие, както казват бог си знае работата вие бъдете добри хора

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: abefd9c143
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   И аз мисля, че всичко се връща рано или късно, дори понякога да не го осъзнаваме, затова всеки трябва да внимава какво причинява на другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker