Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дилема
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 809 пъти
Здравейте и преди всичко благодаря на всеки, който е написал отговор!

Без много увъртания, искам да видя гледната точка на хора с повече опит от мен.

Аз съм на 28 години, мъж, и от около два месеца имам нова колежка в офиса (стажантка), 3-4 години по-млада от мен, към която изпитвам привличане. Почти съм сигурен, че и тя има интерес към мен. Искам да я поканя да излезем, но същевременно осъзнавам, че ако от цялата работа излезе нещо, това би могло на навреди както на мен, така и на нея.

Като цяло колективът, в който работим, е доста добър, и хората са готини, но все пак не бих искал да се получават някакви слухове, интриги и прочие. Аз като цяло стоя далеч от интриги и се старая да се отнасям уважително с всички. Смятам, че в това отношение имам уважението на всички в офиса.

Знам със сигурност, че стажът й изтича в края на годината, и бих могъл да изчакам до тогава, но от друга страна имам усещането, че ако се забавя прекалено дълго, тя може да загуби интерес.

Иначе съм необвързан в момента, до преди няколко месеца бях с друго момиче, но просто връзката ни не отиваше в правилната посока и се разделихме. Тя (колежката) също е необвързана.

Какво бихте ме посъветвали да направя? Смятате ли, че има начин, по който да се осъществи връзка в работна среда и това да не доведе до неприятности и за двамата?

Надявам се да съм написал нещата достатъчно разбираемо!

Благодаря отново и поздрави,
J

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8baba463eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пише ти момиче, което се намира на твоето място в подобна ситуация, само че доста по-оплетена. Това, което мога да те посъветвам, е да не предприемаш нищо, ако не си имал възможност още да я опознаеш добре и работите по съвместни проекти, като ви се налага да поддържате контакт често с цел вършене на задачи. В този случай можеш да продължиш работата с нея, придържайки се към някакви приятелски отношения, които впоследствие ще доведат или до нещо повече от приятелство, или ще спрат до само колегиално-приятелски отношения в зависимост от това как и двамата се чувствате от ситуацията.
Ако нямате пряк контакт по време на работа, можеш да опиташ да се сприятелиш с нея (било то по време на обедната почивка, кафе, излизане извън работа, писане и т. н. ) и да видиш накъде ще тръгнат нещата.
Целта е да я опознаеш и да разбереш какво е нейното мнение относно любовните отношения на работа, дали има симпатии към теб и дали би се чувствала комфортно в подобен тип отношения. Аз лично смятам, че хората винаги ще има за какво да говорят (и хубаво, и лошо) и ти не можеш да ги спреш да го правят, затова е добре да си живееш живота, без да оставяш другите да се намесват в него, като се стремиш да не бъркаш държанието си вкъщи с това на работа. Какво имам педвид с последните няколко думи:
Ако се случи така, че с въпросното момиче започнете връзка, не е необходимо да се криете от колегите си, но е редно да не парадирате с връзката си и да я представяте пред останалите прекалено показно. Просто вкъщи сте мъж и жена, а на работа сте колеги. Ако шефът ти или колегите ти не са кофти хора, те ще знаят това, няма да разпростарянат клюки и да правят интриги и не би трябвало да имаш проблеми.
Надявам се да съм успяла да помогна. Можеш да ме държиш в течение с развоя на събитията.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c4e23ca6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:

Благодаря сърдечно за коментара! Ще взема предвид написаното, поне доколкото е възможно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker